10 dingen die je je niet realiseert voor je het huis uit gaat

Uit huis gaan.. Want dan ga je natuurlijk alles doen wat je thuis niet mocht. Met je voeten op tafel, alles koken en eten wat je zelf wilt en nog veel meer. Wat je niet beseft is dat er naast niet meer bij je ouders wonen, nog veel meer bij komt kijken. Denk aan een waslijn, boodschappen en misgrijpen in de koelkast.. Ik maakte een lijstje met waar ik de eerste dagen flink tegenaan liep!

– Wie een zwijnenstal heeft als slaapkamer moet het huis uit. Er is niks verschrikkelijker dan ’thuis’ komen in je kamer en de grootste puinzooi ooit aantreffen. Nee, ik denk dat – bij sommigen misschien alleen in het begin – opruimkriebels beginnen zodra je het huis uit gaat.

– Elke avond verzinnen wat je gaat eten is fijn. Je hoeft nooit meer die vieze bruine bonen of zuurkoolstamppot te eten die je eigenlijk niet lust. Maar wees dan maar eens zo creatief om elke avond iets gevarieerds, gezonds en afwisselends te eten.

– Na je leven lang gewoond te hebben in een gezin (inclusief hond) is het toch wel heel erg wennen om uit school (of waar dan ook) vandaan te komen en niet even je verhaal te kunnen doen. Thuis heb je er misschien niet altijd evenveel zin in om te vertellen over je dag, maar nu kan het dan ook niet. Dat is toch anders.

– Als je ’s morgens haast hebt is er niemand die je ontbijt klaarmaakt of je lunch. Of je helpt herinneren aan je sleutels of iets anders essentieels om de dag mee door te komen.

– Olijfolie, brood en fruit ligt niet zomaar in de koelkast, kast of in de fruitschaal. Dat moet je toch echt zelf kopen. Net als de mosterd die je normaal even over je kaas doet, of als je gebakken aardappeltjes eet de curry die je er altijd bij doet.

– Om de was op te hangen heb je een waslijn nodig. En wasknijpers. Oh, en de was doen gaat ook niet vanzelf. Net als de was ophangen, binnenhalen en opvouwen.

– Net als de vaatwasser. Die staat niet in het gemiddelde studentenhuis. Zo ook niet in de mijne. En na elk diner, ontbijt of wat voor maaltijd dan ook moet je afwassen. Je kan het ook opstapelen, maar dat geeft zo’n bende.

– Als je al een groot verantwoordelijkheidsgevoel had.. Dan groeit het x 10 als je het huis uit gaat. Zit de deur wel op slot? Heb ik het raam dichtgedaan? Zijn alle stekkers uit het stopcontact? Drama.

– “Op mijn studentenkamer eet ik altijd netjes aan tafel”. Dag drie, zie foto, ik eet op de bank.

– Wie achter het motto ‘geld moet rollen’ staat moet absoluut het huis uit gaan. Het geld vliegt de deur uit en dan niet naar de H&M, Zara of welke leuke zaak dan ook.. Nee, alles verdwijnt naar Lidl en Albert Heijn.

Maar verder is het heel leuk hoor!

Wat is voor jou of lijkt jou totaal anders aan niet meer bij je ouders wonen?