10 stappen om je blog te verbeteren (deel II)

10 stappen om je blog te verbeteren

Nadat ik woensdag mijn deel 1 van de 10 stappen om je blog te verbeteren deelde, vind ik het al tijd voor deel 2. Deze week was super druk met gezelligheid, een big secret project (later meer!) en studie. Ik ging van hot naar her en had niet veel tijd om artikeltjes te typen. Wel wilde ik graag deze lijst afmaken, so here you go!

Stap 6
Schrijf op een moment dat je daar tijd voor hebt wat back-up artikelen. Een soort van artikelen die altijd kunnen, denk aan een tag, een wishlist of wat dan ook. Gebruik deze artikelen voor als je probeert een ritme op te bouwen in het bloggen maar je op een dag even geen tijd hebt, geen inspiratie hebt, je ziek bent, je laptop stuk gaat, noem maar op. Daarnaast: met een paar back-ups voel je je misschien wat zekerder; je hebt altijd wat achter de hand. Zie ze wel als jokers, zet ze in als je echt niet anders kan.

Stap 7
Maak een lijst van onderwerpen waar je de komende tijd over wilt schrijven. Print bijvoorbeeld een kalander van een maand uit en schrijf in elk hokje van de dagen dat jij een blog online wilt hebben, waar het artikel over moet gaan. Probeer uit of je vaste artikelonderwerpen op vaste dagen wilt. Denk aan alle sport-artikelen op maandag, wishlists op dinsdag, enzovoort. Het kan ook zo zijn dat je blog een grote mengelmoes wordt. Kies wat bij jou past!

Stap 8
Bekijk je oude artikelen. Het kan geen kwaad om af en toe eens terug te bladeren in wat je de afgelopen jaren hebt geschreven op je blog. Kijk of links en afbeeldingen nog werken in een oud artikel, pas deze zo nodig aan. Verwijder artikelen waar je niet meer achter staat – bijvoorbeeld waarvan je je afvraagt hoe je ooit dat artikel hebt kunnen schrijven of een boyfriend tag met je ex, haha! Op deze manier zorg je er ook voor dat wanneer bezoekers je website voor het eerst zien via een oud artikel, ze wel meteen een goede indruk krijgen van hoe je blog in elkaar steekt.

Stap 9
Tijd voor de finishing touch. Heb je de afgelopen 8 stappen (waar nodig) volledig doorlopen? Ben je tevreden? Is je blog nu naar je wens? Kijk naar de kleine details van je blog: kloppen de links, heb je een Favicon? Is je footer goed ingericht? Heb je de meest recente vragen in de comments beantwoordt? Je blog is nu bijna klaar om er weer even tegenaan te gaan.

Stap 10
Stel als laatst voor jezelf kleine doelen op. Wat wil je bereiken met je blog? Hoeveel bezoekers wil je in maand X bereiken? Hoe ga je dit doen? Hoeveel artikelen wil je in week X publiceren? Hoelang ga je dit volhouden? Maak je doelen klein en zorg dat ze op korte termijn te bereiken zijn. Op deze manier haal je snel succesjes en blijf je gemotiveerd om door te gaan. Zijn je doelen behaald? Stel nieuwe doelen en blijf jezelf uitdagen!

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan mijn ’tips om je blog te verbeteren’. Zoals ik in het vorig artikel al zei: de stappen zou ik zelf ook nog eens even moeten doorlopen. Ik geloof er wel in dat wanneer je blog up-to-date is en ingericht is op de manier dat jij dat graag wilt, je dat ook uit kan stralen naar je publiek. Blijf gemotiveerd om te bloggen en maak er vooral heel veel plezier in. Dat is het allerbelangrijkste!

Liefs,

annesolveig

Dit bericht heeft 19 reacties.

 1. Sophie

  Ik denk dat er voor mij nog een hele hoop werk aan de winkel is ?. Voor sommige dingen heb je soms zo weinig tijd!

 2. Renske

  Oef, voor mij is er ook nog werk aan de winkel. Maar inderdaad: uiteindelijk straal je het ook uit naar de bezoekers.

 3. chucky1012

  Hier kan een hoop van leren want je hebt zeer goede en handige tips ๐Ÿ˜‰

 4. Marlotte

  Wat een fijne tips! Ik doe lang nog niet alle stappen, maar ik ben goed op weg ๐Ÿ™‚

 5. Dagmar

  Wat een heerlijke inspiratie zo op de vroege ochtend, supertips en heel nuttig!

 6. Anna

  Yes, met back-up artikelen ben ik momenteel bezig! Ik schrijf mijn scriptie dus in de komende weken zal het hรฉรฉl druk gaan worden. Dan is het fijn om de blog wat op orde te hebben :). Goed idee om oude artikelen terug te kijken! Dat vergeet ik eigenlijk te doen.

 7. Moniek

  Wat een fijne tips geef je Anne! Die back-up artikelen zijn nog een dingetje, dat moet ik echt eens een keertje doen! Oh ook goed dat je aangeeft om in je oude artikelen te kijken, dat ga ik ook maar eens even doen!

 8. anna

  Fijne tips! Vooral die van de back-up artikelen, dat probeer ik ook steeds meer te doen ๐Ÿ™‚

 9. Kim

  Wat een fijne tips allemaal. Motiveert me weer om alles nog een bij langs te lopen ๐Ÿ™‚ Bedankt!

 10. Maaike

  Dit zijn ook echt de dingen die ik nog wil doen voor mijn blog, maar waar ik nog geen tijd voor heb gehad. Ik ga wel zeker deze twee artikelen gebruiken om aan mijn blog te werken. Dus bedankt voor de inspiratie! ๐Ÿ™‚

 11. Judith

  Hele fijne tips, waar ik zeker iets aan heb! Vooral het opruimen van oude artikelen moet ik snel maar eens gaan doen. ๐Ÿ™‚

 12. Suzanne

  Hele handige tips! Ik ga zo eventjes deel 1 lezen! Back up artikelen zijn altijd handig, zo heb je inderdaad iets achter de hand voor het geval dat

 13. Vivian

  Vooral dat eerste advies is een hele goeie: ik ga eens nadenken over welke onderwerpen geschikt zouden zijn voor die back-upartikelen!

 14. Ik ga proberen om zo veel mogelijk aan deze tips te werken.Gelukkig heb ik er tijd voor in de volgende vakantie.

Geef een antwoord