10 x waarom je tóch naar de sportschool moet gaan

sportschool

Je kent het vast wel. Je hebt een lange dag gehad, veel gedaan, vermoeide benen. Sporten? Geen haar op je hoofd die er aan denkt om nog te gaan sporten. Maar ik heb 10 redenen waarom je toch naar de sportschool moet gaan, want als je eenmaal geweest bent, zul je je een stuk beter voelen!

1. Je voelt je oprecht beter wanneer je hebt gesport. Het euforische moment wat er door je heen gaat wanneer je na je workout voor de spiegel staat, dat is niet te evenaren!

2. En niet alleen op dat momentje na het sporten. Als jij het voor elkaar krijgt om gedurende 2 maanden met grote regelmaat de sportschool in stapt, zul je verstelt staan van wat voor verandering dat voor je lichaam kan maken. Maak een foto op dag 1 en herhaal dat elke maand, motiverend!

3. Je weet dat een workout foto op je social media accounts het goed doet. Je krijgt veel motivatie van anderen, die vinden dat jij het goed doet. Maar ook kan jij anderen inspireren, misschien voelen anderen zich ook geroepen om te gaan sporten. Zo help je elkaar een beetje!

4. Oefening baart kunst. Vorige keer tilde je 15 kilo aan gewichten bij het ene apparaat en deed je 4 keer 15 herhaling op het andere apparaat. Wanneer je dit regelmatig doet zul je snel merken dat je het aantal herhalingen of kilo’s omhoog kunt werken. Dat lukt je niet als je continu maar over blijft slaan. En geef toe, het pinnetje in de 30 kilo steken is toch wel wat stoerder dan 15 kilo. Vind je niet?

5. Gooi je frustraties er uit! Lukt je opdracht niet? Heb je onenigheid met iemand gehad vandaag? Ga sporten! Ram tegen een boksbal – wel verantwoord, alsjeblieft! -, hef wat gewichten, maak een run op de loopband. Na het sporten is je hoofd leeg en kun je morgen weer rustig verder.

6. Je hebt niet voor niets die leuke schoenen mét matchende outfit gekocht, toch?

7. Heb je iemand met wie je altijd sport? Of een vriendin die bij dezelfde sportschool sport? Ga samen, je kunt natuurlijk niet achterblijven als zij wel gaat. En daarnaast is het ook nog eens heel gezellig om samen te gaan. Bijkletsen op de loopband!

8. Lange dag, hard gewerkt? Je hebt vast trek in iets lekkers wanneer je ’s avonds op de bank zit. Als je van te voren gesport hebt is dat schaaltje zoutjes of dat stuk chocola nét iets minder slecht dan zonder je workout. Daarnaast zal je er ook net wat meer van genieten.

9. Heb je na je collegedag nog wat te doen voor de colleges van morgen? Van sporten krijg je energie. Grote kans dat je na flink beulen in de sportschool binnen een uur je stukken voor morgen afhebt.

10. En last but not least.. Als jij lekker gesport hebt, alle energie er uit hebt gegooid (en daarnaast dus je schoolwerk van punt 9 hebt gemaakt).. Duik jij straks – na een lekkere warme douche! – je bedje in en slaap je als een roosje, dan pas heb je je slaap echt verdiend!

Wat is voor jou de reden om toch naar de sportschool te gaan?

Dit bericht heeft 35 reacties.

 1. Svenja

  Fijne extra motivatie om meer te gaan sporten, bedankt Anne. Soms vind ik heel lastig om de motivatie te krijgen om daadwerkelijk naar de sportschool te gaan. Maar als ik er dan eenmaal ben gaat het vaak allemaal vanzelf. En erna voel je ik mij dan altijd zo voldaan, echt een super fijn en trots gevoel!

 2. Stacey

  Als je eenmaal bent geweest voel je, je zo goed, dat is helemaal waar! Ik verheug me vaak na een lange dag werken erg op mijn bezoekje aan de sportschool, even lichamelijk wat doen, stress er uit werken en ontspannen. Daarnaast helpt het ook dat ik regelmatig train met een doel zoals een halve marathon lopen, dan motiveer je jezelf ook makkelijker om te gaan.

 3. Lucinda

  De sportschool hier is echt belachelijk duur en alleen goedkoop als je tijdens kantooruren zou komen, want bij mij niet lukt door mijn werk. Ik sport dus toch thuis en ik snap soms niet hoe ik de motivatie vol houd, maar ben wel blij dat het lukt. Die knop is ondertussen echt wel om. Soms mis ik wel dat ik niet bij al die apparaten kan, maar dat abonnement durf ik gewoon niet aan te gaan. xxx Lucinda

 4. Celeste

  Heel herkenbaar en inderdaad helemaal waar! Ik zou zelf graag willen sporten bij een sportschool, maar dat is gewoon niet haalbaar. Ik woon in de buurt van Den Bosch, maar zit op school in Maastricht. Tegen de tijd dat ik thuis ben, is het vaak alweer bedtijd, haha. Gelukkig kan ik in het weekend en soms (als ik wat eerder thuis ben) lekker thuis sporten. 😉

 5. Justine

  Ik vind sporten heerlijk! Natuurlijk heb ik ook wel eens geen zin, maar de redenen om wel te gaan winnen altijd. Je bent niet voor niets begonnen toch! 🙂

 6. Frauke

  Ahh had ik dit gisteren maar gelezen, toen ik twijfelde. Ik vind het altijd zo’n hel om me er naartoe te slepen, maar eens daar en eens gedaan is het inderdaad één en al euforie! X

 7. Eline

  Je moet gewoon gaan. Als je er eenmaal bent dan gaat het wel. Ik heb dat met hardlopen. Soms heb ik geen zin, maar na vijf minuten wil je al niet meer omdraaien, je bent dan toch bezig. Fijne tips!

 8. Laura

  Oh ik zou echt weer eens moeten gaan, een tijd geleden was ik zo fanatiek. Op dit moment kom ik er gewoon niet aan toe (slechte smoes). Leuk lijstje!

 9. Ingeborg

  Zo waar allemaal! & nog kan ik mezelf er niet toe zetten.. Meh, ik moet het echt gaan doen!

 10. Esther

  Ja, je hebt helemaal gelijk! Afgelopen maandag had ik echt geen zin meer om te gaan en had eigenlijk al besloten om niet meer te gaan. Maar wat deed ik dan? Gewoon op de bank liggen. Op een gegeven moment stond ik automatisch op om me om te kleden en te gaan. Dat voelde heerlijk!!

 11. Danielle

  De sportschool sla ik even over, maar ik trek met dit weer met alle – of eigenlijk een nog grotere- liefde mijn hardloop schoenen aan voor een mooi rondje!

 12. Céline

  Je hebt helemaal gelijk. Ik twijfelde gister tussen naar de stad of naar de sportschool gaan. Uiteindelijk koos ik voor de sportschool, een betere plek om opgebouwde stress te verliezen is er niet.

 13. Deisy

  Wat een heerlijke motiverend artikel meis. Elk punt dat je noemt is zo waar en ook echt de reden waarom ik elke week mezelf na de sportschool duw haha! De ontspanning, het gevoel erna: weinig kan daar tegenop! X

 14. Dagmar

  Door dit artikel krijg ik helemaal zin om te gaan sporten! Maar wel even buiten, want de lucht is zo strak blauw: love it <333

 15. Jasmijn

  De laatste tijd ga ik ook steeds vaker naar de sportschool en hoe vaker je gaat hoe meer je wilt blijven gaan.. Althans zo ervaar ik het (a) ik vind sporten echt heerlijk <3

 16. Wat een geweldige motivatie zeg. Het is dat mijn hele dag op de minuut is vol gepland vandaag anders was ik nu echt gaan hardlopen. Dankjewel voor deze super tip.

  Xoxo
  Sanne

 17. Denise

  Heerlijk artikel en je hebt helemaal gelijk. Vandaag staat er sowieso een workout op het programma 🙂

 18. Guusje

  Fijne punten! Vooral de vooruitgang die je merkt als je een tijd bezig bent, is zo motiverend!

 19. Ik had het er heel toevallig gisteren over met mijn sportmaatje. Je hebt nooit zin om te gaan, maar als je er eenmaal bent voelt het zo fijn en op de fiets terug naar huis voel je jezelf net een superheld omdat je bent geweest. Heerlijk om dan weer zo een motiverend artikel te lezen. 🙂

 20. Sabrina

  Ik ben het er helemaal mee eens maar soms overwint mijn bed het toch nog steeds haha, maargoed ik ben ook maar een mens he

 21. lonneke

  Oh, vind het zo knap dat jij zo goed gaat nu!
  Pff, ik moet me er ook echt even toe zetten.
  Liefs Lonneke

 22. Linda

  Leuk geschreven en fijne motivatie! Al kom ik er net vandaan… 🙂

 23. Esther

  Goede motivatie! Ik ben net terug van de sportschool, haha! Bij houdt het vaak tegen dat het zoveel tijd in beslag neemt omdat ik toch een stukje moet rijden, ben er eigenlijk de hele morgen mee kwijt … Motivatie? Dat ik a’vonds een zak chips open kan trekken zonder me schuldig te voelen 🙂

 24. Dita

  Wel een hele goede motivatie. Zelf ben ik echt niet van het sporten. Ik probeer zo’n 2x per week naar mijn werk te fietsen (totaal dan een uur in beweging per keer) en ik doe aan yoga.

 25. Anna

  Bij mij is het ook moeilijk om te beginnen. Momenteel heb ik het zó druk met van alles en nog wat haha! Gelukkig fiets ik elke dag en 2 keer gym op school in de week. Ik loop af en toe hard en dat werkt prima haha! Wel zou ik super graag willen gaan zwemmen… TROUWENS wist je dat trampoline springen een super goede work-out is! Doe ik ook vaak in de tuin haha! Veel Liefs

 26. Loïs

  Ik houd het gewoon bij de thuis sportschool. Hier kan ik lekker op mijn manier de oefeningen doen zonder dat iedereen naar me kijkt. Haha.

 27. Ina

  Superfijne tips al heb ik zelf redelijk veel motivatie aangezien ik ongeveer naast de sportschool woon haha. 🙂

 28. Evelien

  Dat zijn 10 hele goede redenen. Fijne extra motivatie! Het gevoel als je hebt gesport is ook altijd zo fijn; een voldaan gevoel. Maar de stap om naar de sportschool te gaan, is altijd zo ellendig.

 29. Tedje

  Het is inderdaad zo fijn als je hebt gesport. Voel je je weer helemaal als herboren!

 30. Rianne

  Oeps, ik had op dit moment dus in de sportschool moeten zijn..

 31. Helemaal mee eens! Helaas is mijn sportschool niet zo dichtbij, dus ik hou het op 2 keer in de week, omdat ik daar dan toch ben om te werken. Kan ik het lekker combineren met een eigen fitness uurtje! Verder probeer ik thuis zo veel mogelijk home workouts te doen of een stuk te gaan rennen of skaten.

 32. Lisa

  Wat een goede tips! Ik stel het sporten indd graag even uit, terwijl ik gewoon moet gaan.

 33. Claudia

  Deze motiatie had ik net nodig, want hij was echt ver te zoeken!

Geef een antwoord