10 x waarom je tóch naar de sportschool moet gaan

sportschool

Je kent het vast wel. Je hebt een lange dag gehad, veel gedaan, vermoeide benen. Sporten? Geen haar op je hoofd die er aan denkt om nog te gaan sporten. Maar ik heb 10 redenen waarom je toch naar de sportschool moet gaan, want als je eenmaal geweest bent, zul je je een stuk beter voelen!

1. Je voelt je oprecht beter wanneer je hebt gesport. Het euforische moment wat er door je heen gaat wanneer je na je workout voor de spiegel staat, dat is niet te evenaren!

2. En niet alleen op dat momentje na het sporten. Als jij het voor elkaar krijgt om gedurende 2 maanden met grote regelmaat de sportschool in stapt, zul je verstelt staan van wat voor verandering dat voor je lichaam kan maken. Maak een foto op dag 1 en herhaal dat elke maand, motiverend!

3. Je weet dat een workout foto op je social media accounts het goed doet. Je krijgt veel motivatie van anderen, die vinden dat jij het goed doet. Maar ook kan jij anderen inspireren, misschien voelen anderen zich ook geroepen om te gaan sporten. Zo help je elkaar een beetje!

4. Oefening baart kunst. Vorige keer tilde je 15 kilo aan gewichten bij het ene apparaat en deed je 4 keer 15 herhaling op het andere apparaat. Wanneer je dit regelmatig doet zul je snel merken dat je het aantal herhalingen of kilo’s omhoog kunt werken. Dat lukt je niet als je continu maar over blijft slaan. En geef toe, het pinnetje in de 30 kilo steken is toch wel wat stoerder dan 15 kilo. Vind je niet?

5. Gooi je frustraties er uit! Lukt je opdracht niet? Heb je onenigheid met iemand gehad vandaag? Ga sporten! Ram tegen een boksbal – wel verantwoord, alsjeblieft! -, hef wat gewichten, maak een run op de loopband. Na het sporten is je hoofd leeg en kun je morgen weer rustig verder.

6. Je hebt niet voor niets die leuke schoenen mét matchende outfit gekocht, toch?

7. Heb je iemand met wie je altijd sport? Of een vriendin die bij dezelfde sportschool sport? Ga samen, je kunt natuurlijk niet achterblijven als zij wel gaat. En daarnaast is het ook nog eens heel gezellig om samen te gaan. Bijkletsen op de loopband!

8. Lange dag, hard gewerkt? Je hebt vast trek in iets lekkers wanneer je ’s avonds op de bank zit. Als je van te voren gesport hebt is dat schaaltje zoutjes of dat stuk chocola nét iets minder slecht dan zonder je workout. Daarnaast zal je er ook net wat meer van genieten.

9. Heb je na je collegedag nog wat te doen voor de colleges van morgen? Van sporten krijg je energie. Grote kans dat je na flink beulen in de sportschool binnen een uur je stukken voor morgen afhebt.

10. En last but not least.. Als jij lekker gesport hebt, alle energie er uit hebt gegooid (en daarnaast dus je schoolwerk van punt 9 hebt gemaakt).. Duik jij straks – na een lekkere warme douche! – je bedje in en slaap je als een roosje, dan pas heb je je slaap echt verdiend!

Wat is voor jou de reden om toch naar de sportschool te gaan?