fbpx
Home          Portfolio          Over Studio Solveig          Blog          Contact

15 reisdilemma’s

Reizen is één van de leukste dingen om te doen, maar er komt het één en ander kijken bij het kiezen van een vakantie. Kies je voor de zon of voor de sneeuw? Alles geregeld of op de bonnefooi? Met de auto of met het vliegtuig? Alles kan en alles mag, zolang jij het maar leuk vindt om te doen. Op de blog Trendbubbels kwam ik deze tag tegen met 15 reisdilemma’s en maakte ik mijn keuzes!

 • Zonvakantie of wintersport
  Simpel! Ik kies voor wintersport! Van de zon kan ik enorm genieten, maar sneeuw vind ik zo bijzonder! Mijn favoriete seizoen is ook de winter en schaatsen behoort tot mijn favoriete sporten. Doe mij maar een paar ski’s of een snowboard. Wanneer gaan we?
 • Vakantie aan de kust of vakantie in het buitenland
  Dat maakt voor mij eigenlijk niet zo uit. Een vakantie in het buitenland boek ik meestal ook aan het strand, dus dan heb je het beste van beide werelden. Op de planning staat er een tripje naar Texel en ik kan echt niet wachten tot we gaan. Texel is één van mijn favoriete plekjes op de wereld dus het is ontzettend leuk dat we gaan!
 • Europees eten of Aziatisch eten
  Europees eten. Ik ben gek op de Italiaanse keuken, maar kan ook genieten van een goede stamppot. Op mijn lijstje met favoriete soorten eten staat maar één Aziatisch gerecht en dat is natuurlijk sushi. Verder kun je me blij maken met alle soorten pasta, pizza, alle vormen van aardappels behalve gekookte en een lekker (maar niet te groot) stuk vlees!
 • Weg met vriendinnen of weg met partner
  Eigenlijk had ik niet verwacht dat ik deze tag zo moeilijk zou vinden… Wat een lastige keuzes! Met Stephen vind ik het heerlijk om op pad te gaan en de mooiste plekken te bezoeken en te ontspannen, zo zijn we onder andere samen naar Griekenland (Zakynthos) geweest, gingen we samen kamperen en gingen we naar Texel en vond ik dat ontzettend leuk. Maar de stedentripjes (Antwerpen, Barcelona en Turijn) met Dagmar vond ik ook echt ontzettend gezellig, de tijd die je samen kunt spenderen is zo waardevol en ondertussen ontdek je nog eens prachtige stukjes van de wereld!
 • Actieve vakantie of luier vakantie
  Hierin kies ik voor een luie vakantie met actieve elementen. Van een vakantie aan het strand kan ik enorm genieten, maar ik vind het wel belangrijk dat het op de locatie niet té heet is en dat het mogelijk is om op de plek van bestemming activiteiten te kunnen ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan het huren van een auto en op pad te gaan, lekker te wandelen, fietsen of het bezoeken van stadjes, dierentuinen of musea.
 • Azië of Afrika
  Op beide continenten ben ik nog niet geweest. Alhoewel onze vakantiebestemming dit jaar nog wel in Europa ligt, bevindt Fuerteventura zich ter hoogte van Afrika. Telt dat ook? Een vakantie naar Zuid-Afrika lijkt me echt fantastisch, het lijkt me zo’n prachtig en verbazingwekkend land! Maar zo zijn er ook talloze gebieden in Azië die ik graag zou willen bezoeken. Ik ben in ieder geval ontzettend benieuwd hoe andere delen van de wereld eruit zien en hoe het leven er daaraan toe gaat. Maar.. Eerst even een angst overwinnen voor ik daar echt met een gerust hart kan rondlopen!
 • Barcelona of Rome
  Absoluut Barcelona! Rome vond ik leuk (ik schreef er deze week een artikel over), maar Barcelona heeft mijn hart gestolen. De combinatie van stad en cultuur, het Spaanse leven,
  de heerlijke zon en het fantastische eten zorgen samen voor een geweldige sfeer. Ik kan niet wachten om mijn koffers weer in te pakken. Naast Londen is Barcelona mijn favoriete stad voor een stedentrip!
 • Hotel of camping
  Niets overtreft de luxe van een hotel! Kamperen is super leuk en het is heerlijk om ‘s avonds voor je tent in het ondergaande zonnetje nog wat te lezen. Een hotel biedt de luxe om in een ‘gewoon’ bed te kunnen ploffen en verder aan niks meer te hoeven denken. Lastig! Het is ook afhankelijk van de bestemming en reisduur wat de beste optie is. Eigenlijk vind ik het allebei leuk!
 • Citytrip of natuurvakantie
  Een stedentrip vind ik zo leuk om te doen! Alle in’s en out’s van een stad leren kennen in een paar dagen is echt een voorrecht om te mogen doen. Onder een natuurvakantie versta ik kamperen en dat is ook heel erg leuk om te doen, maar dat wint het niet van een stedentrip!
 • Wereldreis of de wereld zien in meerdere keren
  Naast dat reizen één van de leukste dingen is om te doen, is thuiskomen altijd het allerfijnste. Daarom zou ik gaan voor de wereld zien in meerdere keren. Hierdoor krijg je toch de kans om de wereld te ontdekken, maar kun je dit afwisselen met periodes thuis, waarin je tijd kunt doorbrengen met alles en iedereen die je lief is!
 • Nooit meer reizen of nooit meer je vrienden zien
  Dan maar niet meer reizen. Reizen zonder vrienden is een keer leuk (het lijkt me heel gaaf om eens alleen er tussenuit te gaan), maar de gedachte dat je er niemand meer aan overhoudt vind ik verschrikkelijk. Dan maar liever thuis met vrienden om je heen!
 • Weg met de auto of weg met het vliegtuig
  Oh nee, wat lastig! Het heeft allebei z’n voor- en nadelen! Met de auto vind ik het heel erg leuk dat je samen op pad kunt gaan en er een grote belevenis van kunt maken. Er is niets gezelligers dan zingen in de auto, snacken en kilometers afleggen. Een nadeel hiervan vind ik wel dat het wat langer duurt voor je op de plek van bestemming aankomt. Een voordeel is wel dat je altijd van de route kunt afwijken. Als je onderweg ineens besluit om ineens de andere kant op wilt, dan kan dat gewoon! Met het vliegtuig leg je gemakkelijk meer kilometers af. Wel vind ik een groot nadeel van vliegen dat het moment voor je het vliegtuig in kan en er weer uit gaat. Het reizen van en naar het vliegveld en het wachten vind ik zo lang duren! Het maakt mij in ieder geval niet uit, het heeft allebei een eigen beleving!
 • Backpacken of cruisen
  Backpacken! Ik heb het nog nooit gedaan, maar ik kan niet wachten om op een dag mijn rugzak in te pakken en ervandoor te gaan. Mijn voorkeur gaat dan wel uit naar het reizen met de trein door Europa!
 • Alles regelen of op de bonnefooi
  Ik vind het prettig om voor een reis alles te regelen qua vervoer en verblijf. Hoe de rest van de dagen op plek van bestemming eruit zullen zien maken me eigenlijk niet zoveel uit en zie ik daar wel. Een vakantie staat voor mij voor ontspannen en als ik op een dag liever zin heb om bij een zwembad te liggen of te shoppen, dan wil ik dat gewoon kunnen doen. Daardoor wil ik niet afhankelijk zijn van tickets, reserveringen of andere geregelde zaken.
 • Roadtrip op een plek blijven
  Tijdens het schrijven van dit artikel kom ik er pas achter hoe makkelijk (of besluiteloos) ik ben. Zelf noem ik het liever makkelijk. Het lijk me heel erg leuk om te roadtrippen, maar het blijven op één plek heeft ook z’n voordelen. Je hoeft geen rekening te houden met je koffer (of tas, of tent) opnieuw in te pakken, maar door jezelf te verplaatsen maak je het jezelf mogelijk om zoveel meer plekken te ontdekken. Puur afhankelijk van de vakantie!

Wat is voor jou het ultieme vakantiegevoel? En hoe ziet de perfecte vakantie voor jou er uit? Alvast een hele fijne dag gewenst en heel veel liefs!
Untitled

Deze post heeft 6 reacties

 1. Ahh wat een lastige keuzes zeg! ? Ik ben met reizen ook best makkelijk, ieder soort vakantie heeft wel iets tofs! Maakt het soms wel lastig om keuzes te maken, er is zoveel leuks te zien en te doen! ?

 2. Leuke tag! Het begint hier weer te kriebelen… 🙂 Een perfecte vakantie heb ik niet echt, maar ik moet in ieder geval dingen kunnen dóén. Een all-invakantie in een resort is in geen geval iets voor mij.

  1. Erg he? Ik wil ook nu op vakantie! Ik vind een all-in ook niet zo, ik heb het een keer gedaan en dat was behoorlijk ontspannen, maar ik verveelde me wel!

Geef een reactie

×