18 gratis handgeschreven lettertypes

Als er iets is wat ik leuk vind om naar te zoeken op internet, is het nieuwe lettertypes. Het is ongelofelijk hoeveel verschillende lettertypes er bestaan en ik kan me ook goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer zit. In dit artikel heb ik 18 gratis handgeschreven lettertypes op een rij gezet die je zo kunt downloaden. Je kunt de lettertypes gratis downloaden via de link onderaan het artikel. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de rechten van de lettertypes. Het kan zijn dat een maker een gebruikslimiet aan het lettertype zit. Onderaan dit artikel vind je hier meer informatie over.

 

Gratis lettertypes

gratis lettertypen

Shorelines | Bromello
Reading | Hesterica
Broadcast Matter | Trendsetter
Jellyta | Golden plains
Affectionately yours | Mightype Script
Albret | October Twilight
Autumn Moon | Meadowbrook
Riverside Avenue | Quentin Script
Stay Classy | Southampton

Wat betreft de licenties: Kijk goed voor je een lettertype gaat downloaden of gebruiken welke rechten er aan het lettertype hangen. Het kan zijn dat een lettertype alleen voor persoonlijk gebruik bestemd is. Daarmee kan je dus leuke quotes maken of een mooie poster voor jezelf. Commercial use zou je ook kunnen gebruiken als logo voor op je website. Soms is het ook zo dat je van een logo een demo versie gebruikt die voor persoonlijk gebruik is, maar kun je de complete licentie kopen via Creative Market of Envato Market.
http://www.studiosolveig.nl/wp-admin/admin.php?page=wpseo_configurator
Het leuke aan deze lettertypes is dat het net lijkt of ze handgeschreven zijn. Met wat simpele handelingen kun je het zelfs nog zo laten lijken alsof de letters geschreven zijn met waterverf. Hier laat ik graag snel een tutorial over zien. Het maken van letters in waterverf met PhotoShop is makkelijker dan je denkt!

Hoe voeg je lettertypes toe aan je computer?

Dat is super simpel! Heb je een Mac? Dan download je het bestand, bijvoorbeeld van één van de links hierboven. Vaak ontvang je een .zip-bestand of direct een .ttf- of .otf-bestand. Wanneer je dit dubbel aanklikt, dan krijg je het lettertype in beeld te zien met de knop ‘installeren’. Installeer het lettertype en je ziet hem vanzelf in je bibliotheek staan! Vaak staat de Lettertype Catalogus in de map Hulpprogramma’s. Sluit Word, Photoshop of andere programma’s af waar je het lettertype in wilt gebruiken, open het opnieuw en toets bij lettertypes de naam van je nieuwe font in. Daar is ‘ie!

Met Windows heb ik zelf geen ervaring, maar volgens het internet zijn deze stappen hetzelfde. Download het .zip-bestand of direct het .ttf- of .otf-bestand. Dubbelklik op het bestand en je krijgt een scherm te zien met daarop alle letters van het lettertype. Vervolgens klik je op installeren. Het lettertype zou nu in bijvoorbeeld Word of Photoshop zichtbaar moeten zijn.

Welk lettertype is jouw favoriet? Mijn favorieten zijn Stay Classy, Riverside Avenue en Albret.