18 minuten touwtje springen in 30 dagen!

Untitled

Het is bijna juni. Juni staat voor mij in het teken van.. Bewegen! Per 1 juni wil ik de 30 days shred weer eens gaan oppakken Γ©n afmaken, wil ik de squat-challenge doen die Anneke (van Curves) aanraadde en is het tijd voor de Jump Rope Challenge. Touwtje springen! Suzanne kwamen op het idee om voor de maand juni een challenge op te starten met touwtje springen.

We bouwen uit van het kleinste begin van 30 seconden naar 6 keer 3 minuten. Dat betekent dat jij straks aan het eind gewoon 18 minuten kan touwtje springen. Dat is best leuk. Maar hΓ©, waarom dan touwtje springen? Is dit niet iets wat we deden op het schoolplein? Nee! Touwtje springen heeft ontzettend veel voordelen. Je ziet al heel gauw resultaat. Natuurlijk na de eerste week (na paar keer een paar minuten..), maar als je straks wat verder bent in de challenge en de challenge daarna ook volhoudt ga je zien dat je benen en billen er strakker van kunnen geworden zijn.

Let wel op, mocht de challenge voor jou niet goed aanvoelen, of krijg je ergens pijn of wat dan ook. Stoppen! Doe het dan lekker op jouw tempo. Voor de volhouders van de 30 volledige dagen springtouwen – en de rustdagen natuurlijk) hebben Suus en ik op het einde nog een leuke verrassing!

Dus, duik in de schuur, graaf je springtouw ergens onder vandaan (of ren naar de Blokker, Action..) en doe mee! Je kunt laten zien dat je meedoet door op bijvoorbeeld Twitter of Instagram deze foto over te nemen (hoeft niet, kan, vind ik altijd wel makkelijk terugzoeken naar hoelang ik moet!) en taggen met de hashtag #JuneJumpRopeChallenge!

Doe jij mee?

Dit bericht heeft 29 reacties.

 1. Denise

  Oh super leuk idee! Ik ga kijken of ik een springtouw kan vinden en dan doe ik zeker mee. Tijd om eens wat meer te gaan bewegen! <3

 2. chucky1012

  Leuke uitdaging πŸ˜‰
  Ik zal eens kijken waar mijn springtouw is en volgens mij zit er ook een teller op.

  Ik wens je een prachtige dag Xoxo

 3. Merel

  Jaa ! Ik doe mee !
  Er ligt al de hele tijd een springtouw

 4. Merel

  Oh en toen was de reactie al geplaatst haha,
  Naja:

  In de schuur, en af en toe gebruik ik het nog wel eens omdat het inderdaad heel goed is. Maar na max 3 minuten snel touwtje springen ben ik al helemaal dood. Moet je bij deze challenge eigenlijk snel of dat gewone beertje beertje draai je om tempo ahaha.

 5. Vera

  Wat een toffe uitdaging! Ik woon alleen op een appartement en als ik ga touwtje springen denk ik niet dat mijn onderburen blij worden haha. 30 days of shred wil ik wel doen.

 6. Sophie

  Pfoe, 18 minuten is best wel lang! Ik heb geen springtouw meer denk ik, maar wel een hele leuke challenge!

 7. Evelien

  wauw wat een gave challenge! Die is zeker leuk, ik ben al bezig met de plank challenge maar deze ga ik ook zeker doen. Onwijs leuke challenge. πŸ™‚

 8. Dagmar

  Mijn eerste work-out voor vandaag? Rennen voor een springtouw naar de Action haha. Echt geweldige challenge en ik doe heel graag mee! Super bedacht, ik roep al twee maanden dat ik echt wil touwtjespringen tegen mijn vriend en nu heb ik een extra reden. Natuurlijk niet in het appartement, aangezien de onderburen dan gaan huilen. Maar lekker buiten (gezond, gezonder, gezondst!) of als het slecht weer is in de sportschool. I’m in, leuk lieverds!

 9. Kim

  I’m in! Nu nog een springtouw vinden of kopen haha!

 10. Saffira

  Wat een leuke challenge! Ik heb toevallig net m’n kettlebel training weer opgepakt en dit lijkt me heel leuk om er bij te doen πŸ™‚
  x Saffira

 11. Judith

  Superleuk! Wil al een tijdje beginnen met touwtjespringen, dus ik onthou deze even!

 12. Soesja

  Ah wat leuk! Ik deed dit inderdaad vroeger erg vaak maar kan me van de middelbare school met gym herinneren dat het best pittig zwaar is. Misschien dat ik wel mee doe! πŸ™‚

 13. Joni

  Wat een super leuk idee! Ik doe zeker mee. Wilde het touwtjespringen weer op gaan pakken en dan komt deze challenge helemaal goed van pas. Top!

 14. Daphne

  Leuk! Ik deed dit altijd veel maar heb het een beetje opgegeven. Ik doe mee!

 15. Jasmijn

  Ik zag deze challenge by dagmar valerie op Instagram en doe zeker mee πŸ™‚

 16. Jo

  De squat challenge heb ik al eens gedaan, echt een killer aan het eind! De eerste 150 gaan nog maar daarna…. πŸ˜‰ Veel success!!

 17. Eliza

  Awesome! Ik doe mee en hoop dat ik het volhoud πŸ™‚ .

 18. Sharrel

  ik hou van touwtje springen! Ik doe mee aan de challenge πŸ˜€

  x

 19. Angela

  Ik ben al even aan het touwtjespringen, in het begin valt het je vies tegen. Ik ben nog aan het opbouwen.

 20. me

  Ik denk dat mijn buren niet blij met mij zouden zijn als ik ging touwtje springen en om het nou midden op straat te doen gaat me te ver aangezien ik de leeftijd van het legaal touwtje springen al een tijd achter me heb gelaten hahaha

 21. Mandy

  Super goede challenge ik kan het alleen mijn onderbuurvrouw niet aan doen.

 22. succes.. ik wilde mee doen maar zit met een ontsteking in mn heup dus ik mag praktiche niks overbelasten πŸ™

 23. Will

  Can you breakdown Day 10 and Day 13? I do not follow.

Geef een antwoord