18 minuten touwtje springen in 30 dagen!

Untitled

Het is bijna juni. Juni staat voor mij in het teken van.. Bewegen! Per 1 juni wil ik de 30 days shred weer eens gaan oppakken én afmaken, wil ik de squat-challenge doen die Anneke (van Curves) aanraadde en is het tijd voor de Jump Rope Challenge. Touwtje springen! Suzanne kwamen op het idee om voor de maand juni een challenge op te starten met touwtje springen.

We bouwen uit van het kleinste begin van 30 seconden naar 6 keer 3 minuten. Dat betekent dat jij straks aan het eind gewoon 18 minuten kan touwtje springen. Dat is best leuk. Maar hé, waarom dan touwtje springen? Is dit niet iets wat we deden op het schoolplein? Nee! Touwtje springen heeft ontzettend veel voordelen. Je ziet al heel gauw resultaat. Natuurlijk na de eerste week (na paar keer een paar minuten..), maar als je straks wat verder bent in de challenge en de challenge daarna ook volhoudt ga je zien dat je benen en billen er strakker van kunnen geworden zijn.

Let wel op, mocht de challenge voor jou niet goed aanvoelen, of krijg je ergens pijn of wat dan ook. Stoppen! Doe het dan lekker op jouw tempo. Voor de volhouders van de 30 volledige dagen springtouwen – en de rustdagen natuurlijk) hebben Suus en ik op het einde nog een leuke verrassing!

Dus, duik in de schuur, graaf je springtouw ergens onder vandaan (of ren naar de Blokker, Action..) en doe mee! Je kunt laten zien dat je meedoet door op bijvoorbeeld Twitter of Instagram deze foto over te nemen (hoeft niet, kan, vind ik altijd wel makkelijk terugzoeken naar hoelang ik moet!) en taggen met de hashtag #JuneJumpRopeChallenge!

Doe jij mee?