30 tekenen waarom jij verslaafd bent aan je telefoon

telefoon

Smartphones, telefoons, social media.. Het gaat de hele dag door en je telefoon is niet weg te slaan uit je hand. Oké, ik kan mijn telefoon prima wegleggen en dit artikel moet je ook maar lezen met een dikke vette overdreven knipoog, maar toch vond ik onderstaande gebeurtenissen en paniekmomenten stiekem een beetje herkenbaar. Hoeveel komen er overeen met jou?

1. Je op je laptop regelmatig het scherm aanraakt en je af en toe nog steeds afvraagt waarom je touchscreen niet op reageert.. Oh ja, het was je computer.
2. Je de trilfunctie van je telefoon maar hebt uitgezet, omdat je telefoon te vaak op tafel voor je neus ligt en je het getril op tafel een irritant geluid vindt.
3. Je regelmatig wakker wordt met je telefoon ergens in je bed, omdat je ergens tijdens een spelletje of Instagram in slaap bent gevallen.
4. Je je afvraagt of het internet het wel doet omdat er al 4 minuten niemand van je vrienden iets op Facebook hebben gezet.
5. Je batterij is rond een uur of 11 ’s morgens al aardig leeg door het checken van al je social media. Maar je hebt écht alleen maar op Facebook, Instagram en Twitter alles van de afgelopen nacht gelezen..
6. Je per ongeluk tegen mensen aanloopt omdat je te druk bent met je telefoon, je keek op dat moment gewoon nét naar beneden.
7. Je na een college van twee uur of na een workout minstens een half uur nodig hebt om alles bij te lezen wat je gemist hebt. Er is inmiddels echt zoveel gebeurd, je loopt nu echt achter.
8. Je langzamerhand een Like-duim hebt gekregen van het dubbel tikken op foto’s die je leuk vindt, en dit ook probeert op je schrift..
9. Je meteen opkijkt wanneer je een iPhone-geluid voor een bericht of telefoontje hoort. En dus even vergeet dat de halve wereld inmiddels dezelfde geluiden hanteert.
10. Je na de eerste vier dagen van je nieuwe bundel al een sms’je krijgt dat je internet op is.. Maar gelukkig heb je bijna overal wifi!

11. Je kent je vriendinnen of zelfs kennissen bij de naam die ze op social media gebruiken. Dagmar..? Ooh, je bedoelt bydagmarvalerie? Zeg dat dan!
12. Je Whatsapp-berichtjes niet meteen opent nadat je ze ontvangen hebt, straks denkt iemand dat je de hele dag je telefoon in je handen hebt?
13. Je telefoon een verlengstuk van je hand is geworden. Je linkerhand is meestal vrij, in je rechterhand zit je telefoon. Of andersom, als je echt iets met rechts moet doen..
14. Je hebt steeds het idee dat je telefoon afgaat in je broekzak, terwijl je eigenlijk al een maand geleden de trilfunctie hebt uitgezet..
15. Je wacht met het liken van foto’s op Instagram omdat je niet constant de eerste wilt zijn. Want zo vaak check jij Instagram, je bent als eerste op de hoogte van de eerste foto’s.
16. Je regelmatig het berichtje krijgt ‘zo, jij tikt snel’. Dat je nu net zoveel slagen per minuut op je telefoon haalt als vroeger bij je type-diploma, durf je bijna niet uit te spreken.
17. Je eerst 90.3242 foto’s maakt van je fotogenieke eten. Om het vervolgens koud op te eten.
18. En je regelmatig fotogeniek eten klaarmaakt om te kunnen delen. En vervolgens lekker Hollands alles door elkaar stampt.
19. Je overal een handige app voor hebt.. Deze is voor het bewerken van foto’s, deze is voor het maken van collages, met deze houd ik het aantal dagen dat ik samen met mijn vriendje ben mee bij..

20. Vervelen doe jij je niet, je kan je prima vermaken op de Facebook-pagina’s van je vrienden, hun vrienden, daar de collega’s van en daar weer het nichtje van. Maar verder ben je niet op de hoogte.
21. Je inmiddels de rest van je apparaten hebt weggedaan of laat verstoffen. Zoals onder andere je wekker, rekenmachine, fototoestel, stopwatch en iPod.
22. Je telefoonkabel standaard in je tas zit, omdat je weet dat je zonder de dag echt niet door gaat komen.
23. De collectie telefoonhoesjes die je hebt is groter dan het aantal paar schoenen dat in de kast staan. Bijvoorbeeld een Huawei Ascend G7 hoesje, LG L Fino hoesje of Air 2 cover. Maar je telefoon moet natuurlijk altijd passen bij je outfit, tas of ander item dat je die dag bij je hebt.
24. Je gaat denken in hashtags..
25. Je pas écht wakker bent als je op je telefoon hebt gekeken voor zo’n 20 minuten.
26. Je bent al bij level 65 van Candy Crush, Angry Birds en Peggle voordat je vrienden het spelletje überhaupt hebben ontdekt. Maar toen je dat behaalde kon je gewoon echt niet slapen.
27. Je ook alle filmpjes die iemand je wilt laten zien je allang kent, maar dat zeg je natuurlijk niet. Je kijkt gewoon (voor de zoveelste keer) met iemand mee.
28. Je in de klas het plekje uitzoekt dat het meest dichtbij een stopcontact zit. Je moet tenslotte wel je telefoon goed in de gaten houden, straks krijg je een berichtje?
29. Je bij vrienden thuis automatisch inlogt op de wifi. Scheelt jou weer in de data!
30. Je je afvraagt hoe mensen zonder smartphone dat doen? Maar het je stiekem ook wel fijn lijkt (en beangstigend!) om een dagje zonder te doen..

En.. In hoeveel punten herken jij jezelf?