30 tekenen waarom jij verslaafd bent aan je telefoon

telefoon

Smartphones, telefoons, social media.. Het gaat de hele dag door en je telefoon is niet weg te slaan uit je hand. Oké, ik kan mijn telefoon prima wegleggen en dit artikel moet je ook maar lezen met een dikke vette overdreven knipoog, maar toch vond ik onderstaande gebeurtenissen en paniekmomenten stiekem een beetje herkenbaar. Hoeveel komen er overeen met jou?

1. Je op je laptop regelmatig het scherm aanraakt en je af en toe nog steeds afvraagt waarom je touchscreen niet op reageert.. Oh ja, het was je computer.
2. Je de trilfunctie van je telefoon maar hebt uitgezet, omdat je telefoon te vaak op tafel voor je neus ligt en je het getril op tafel een irritant geluid vindt.
3. Je regelmatig wakker wordt met je telefoon ergens in je bed, omdat je ergens tijdens een spelletje of Instagram in slaap bent gevallen.
4. Je je afvraagt of het internet het wel doet omdat er al 4 minuten niemand van je vrienden iets op Facebook hebben gezet.
5. Je batterij is rond een uur of 11 ’s morgens al aardig leeg door het checken van al je social media. Maar je hebt écht alleen maar op Facebook, Instagram en Twitter alles van de afgelopen nacht gelezen..
6. Je per ongeluk tegen mensen aanloopt omdat je te druk bent met je telefoon, je keek op dat moment gewoon nét naar beneden.
7. Je na een college van twee uur of na een workout minstens een half uur nodig hebt om alles bij te lezen wat je gemist hebt. Er is inmiddels echt zoveel gebeurd, je loopt nu echt achter.
8. Je langzamerhand een Like-duim hebt gekregen van het dubbel tikken op foto’s die je leuk vindt, en dit ook probeert op je schrift..
9. Je meteen opkijkt wanneer je een iPhone-geluid voor een bericht of telefoontje hoort. En dus even vergeet dat de halve wereld inmiddels dezelfde geluiden hanteert.
10. Je na de eerste vier dagen van je nieuwe bundel al een sms’je krijgt dat je internet op is.. Maar gelukkig heb je bijna overal wifi!

11. Je kent je vriendinnen of zelfs kennissen bij de naam die ze op social media gebruiken. Dagmar..? Ooh, je bedoelt bydagmarvalerie? Zeg dat dan!
12. Je Whatsapp-berichtjes niet meteen opent nadat je ze ontvangen hebt, straks denkt iemand dat je de hele dag je telefoon in je handen hebt?
13. Je telefoon een verlengstuk van je hand is geworden. Je linkerhand is meestal vrij, in je rechterhand zit je telefoon. Of andersom, als je echt iets met rechts moet doen..
14. Je hebt steeds het idee dat je telefoon afgaat in je broekzak, terwijl je eigenlijk al een maand geleden de trilfunctie hebt uitgezet..
15. Je wacht met het liken van foto’s op Instagram omdat je niet constant de eerste wilt zijn. Want zo vaak check jij Instagram, je bent als eerste op de hoogte van de eerste foto’s.
16. Je regelmatig het berichtje krijgt ‘zo, jij tikt snel’. Dat je nu net zoveel slagen per minuut op je telefoon haalt als vroeger bij je type-diploma, durf je bijna niet uit te spreken.
17. Je eerst 90.3242 foto’s maakt van je fotogenieke eten. Om het vervolgens koud op te eten.
18. En je regelmatig fotogeniek eten klaarmaakt om te kunnen delen. En vervolgens lekker Hollands alles door elkaar stampt.
19. Je overal een handige app voor hebt.. Deze is voor het bewerken van foto’s, deze is voor het maken van collages, met deze houd ik het aantal dagen dat ik samen met mijn vriendje ben mee bij..

20. Vervelen doe jij je niet, je kan je prima vermaken op de Facebook-pagina’s van je vrienden, hun vrienden, daar de collega’s van en daar weer het nichtje van. Maar verder ben je niet op de hoogte.
21. Je inmiddels de rest van je apparaten hebt weggedaan of laat verstoffen. Zoals onder andere je wekker, rekenmachine, fototoestel, stopwatch en iPod.
22. Je telefoonkabel standaard in je tas zit, omdat je weet dat je zonder de dag echt niet door gaat komen.
23. De collectie telefoonhoesjes die je hebt is groter dan het aantal paar schoenen dat in de kast staan. Bijvoorbeeld een Huawei Ascend G7 hoesje, LG L Fino hoesje of Air 2 cover. Maar je telefoon moet natuurlijk altijd passen bij je outfit, tas of ander item dat je die dag bij je hebt.
24. Je gaat denken in hashtags..
25. Je pas écht wakker bent als je op je telefoon hebt gekeken voor zo’n 20 minuten.
26. Je bent al bij level 65 van Candy Crush, Angry Birds en Peggle voordat je vrienden het spelletje überhaupt hebben ontdekt. Maar toen je dat behaalde kon je gewoon echt niet slapen.
27. Je ook alle filmpjes die iemand je wilt laten zien je allang kent, maar dat zeg je natuurlijk niet. Je kijkt gewoon (voor de zoveelste keer) met iemand mee.
28. Je in de klas het plekje uitzoekt dat het meest dichtbij een stopcontact zit. Je moet tenslotte wel je telefoon goed in de gaten houden, straks krijg je een berichtje?
29. Je bij vrienden thuis automatisch inlogt op de wifi. Scheelt jou weer in de data!
30. Je je afvraagt hoe mensen zonder smartphone dat doen? Maar het je stiekem ook wel fijn lijkt (en beangstigend!) om een dagje zonder te doen..

En.. In hoeveel punten herken jij jezelf?

Dit bericht heeft 59 reacties.

 1. Sommige dingen herken ik zeker!
  Maar om nu midden in de nacht de telefoon te gebruiken, daar begin ik niet aan.
  Leuk artikel.

  Xoxo

 2. Dagmar

  Hahaha een like-duim en alles lekker Hollands door elkaar stampen, wat heb ik onwijs gelachen en je hebt het zo heerlijk geschreven! Dit is trouwens mijn eerste poging om vanaf m’n mobiel een reactie te typen, omdat ik gelijk als ik wakker word een tik heb om te kijken… Ge-wel-dig geschreven!

 3. Svenja

  Haha heel leuk en herkenbaar artikel. Best erg dat wij tegenwoordig zo afhankelijk zijn van het internet. Maar ik zou ook echt niet meer zonder kunnen!

 4. Marion

  Hihihihii wat een heerlijk artikel! Ik lag al slap bij nummer 1. Dat heb ik nog niet gedaan, maar echt een heleboel is herkenbaar. Nummer 24 is ook briljant.

 5. Haha, gelukkig dat je even erbij zei dat je her moet lezen met een knipoog. Het was super leuk om te lezen en ik besef dat mijn verdlaving dan best wel meevalr. Al die dingen met de trilfunctie herken ik niet want op de een of andere manier werkt hij niet (meer). En kijk ik zie aan het eurotekentje dat het een advertorial was, maar ik heb het haast niet gemerkt. Je vermengt het er zoe goed bij. (:

  1. Thanks! Heb het artikel eerst geschreven en daarna de links verwerkt, zo blijft het het natuurlijkst!

 6. lotte

  hahaha wat een leuke post, ik kon me niet in alles herkennen maar een aantal kwamen mij wel bekend voor

 7. Natascha

  Oh, I am so guilty! Het lijkt me vooral heel rustig om eens een weekendje zonder mobiele telefoon door te brengen. Alleen inderdaad zou ik dan ook weer bang zijn veel te missen haha.

 8. Carmen

  Heel erg leuk artikel, en oeps: ik herken mezelf wel in (te)veel dingen haha! Liefs, X

 9. Annemijn

  Oeps, 2,14,15,16,17 en 18 passen precies bij mij! Ben ik nu verslaafd? Haha, wel redelijk ieder geval. Tot ergernis van de mensen om me heen. Ohjee..

 10. Dita

  Wat leuk! Ik heb er zelf laatst ook een artikel over geschreven, over altijd maar bereikbaar zijn. Sommige punten herken ik wel 😉 maar ik weet vaak wel wanneer ik de telefoon weg moet leggen. Om nou in een restaurant te zitten met vriendlief en alleen maar op de telefoon te zitten, nee dat doe ik nooit.

  1. Ik ook niet! Ik heb mijn telefoon vaak vast, maar ook heel vaak laat ik ‘m zo maar thuis!

 11. Francis

  Leuk artikel! Maar ik schaam me er wel een beetje voor dat ik me in zoveel pinten herken haha! Vooral het feit dat wanneer ik me verveel of even ontspan, ik gelijk mijn telefoon erbij pak. Zo mis ik zoveel mooie dingen die het leven tijdens een verveelmomentje ook te bieden heeft. Hmm…iets minderen dus.

 12. Denise

  Ah wat heb je deze advertorial super geschreven, ik had het helemaal niet door. Hele herkenbare punten!

 13. Isabelle

  Haha, denken in hashtags, erg herkenbaar.
  Ik heb vaak dat ik op de laptop zit te typen en dan verwacht dat die zoals mijn smartphone de woorden voor mij afmaakt…

 14. Moniek

  Haha hier heb ik zeker last van. Ik ben zeer verslaafd! Heel herkenbaar alle punten.

 15. Sophie

  Vooral nummertje 25. Daar moet ik écht vanaf want het slaat nergens op dat ik 20 minuten eerder de wekker zet om op mijn telefoon te kijken haha

 16. Isabelle

  Het valt me nog mee hoeveel ik erin herken haha. Mijn telefoon laadt zichzelf op bij mijn bed dus hij ligt sowieso op een kussen naast mij. Slapen met mijn telefoon doe ik dus altijd haha

 17. Denise

  Veeeeel haha. Oops! Ik kan echt niet zonder telefoon hihi

 18. Manon

  Hahahaha oeps, ik denk dat ik lichtelijk verslaafd ben

 19. Mirjam

  Oeps.. een aantal van deze punten komen me wel bekend voor.. Guilty!
  Leuk artikel haha!

 20. Emmelien

  Oh, wat herkenbaar allemaal haha! Ik kan ook echt geen seconde zonder m’n telefoon!

 21. Mandy

  Haha leuk artikel! Ik herken mezelf in echt teveel dingen. En ik zit ook vaak tegelijk op mijn computer en mijn telefoon haha

 22. Haha, leuk artikel! Veel dingen zijn inderdaad herkenbaar! Vooral het gewoon constant mijn telefoon bij hebben en er voortdurend op kijken om niets te missen! Erg eigenlijk he!

 23. Momentje, ik ga me even een kwartier verstoppen omdat ik me schaam dat ik mezelf in bijna alle dertig herken. :’) Heel leuk artikel, dit is nog eens een leuke advertorial! 🙂 X

 24. Anneleen

  Haha leuk geschreven! Al zijn ze voor mij niet allemaal even herkenbaar… gelukkig maar! 😉

 25. Fleur

  Oke, ik ben dus overduidelijk verslaafd. Maargoed, dat wist ik al eigenlijk haha!

 26. wat leuk geschreven, helaas herken ik er ook echt wel een paar haha, toch eens gaan kijken of het niet minder kan

 27. Ik herken me in heel veel punten. Vooral het inloggen op wifi, altijd een oplader bij me en #30 doet het helemaal. Hoe kunnen mensen nog zonder smartphone? Jaloers ben ik op hun want ik kan geen dag meer zonder.

 28. Oeps.. guilty! Het is erg gesteld! Ik sta elke dag in de file en ik zou niet weten wat gedaan zonder mijn iphone 🙂
  Liefs,
  Eefje

 29. Lucinda

  Bij puntje één ga ik al direct de mist in, want mijn pc heeft een touchscreen hahaha. xxx Lucinda

 30. Julie

  Haha heel grappig artikel! 🙂 Wat ik vooral soms grappig vind is dat wanneer ik een boek of tijdschrift lees ik iets wil ‘opzoeken’ en me er aan erger dat er geen ctrl f daarvoor bestaat! 😀

 31. Nathalie

  De punten 17, 18 en 19 komen mij erg bekent voor! Verder lijkt het gelukkig mee te vallen..

 32. Annika

  Leuk artikel! Sommige dingen zijn wel pijnlijk herkenbaar, hihi.

 33. Super leuk artikel! Sommige zijn herkenbaar, maar sommige niet, die vind ik dan weer wat te overdreven! Mijn telefoon staat wel altijd op stil, ik heb een hekel aan die geluidjes!

 34. Sam

  Leuk artikel! Moest om sommigen wel een beetje lachen, erg herkenbaar! ♥ Liefs

 35. sabrina

  Leuk artikel! In veel dingen herken ik me wel, 1 en 12 vond ik echt geweldig.

 36. Els

  Gelukkig ik herken me niet in zoveel punten valt dus nog mee

Geef een antwoord