5 x bezoekers bereiken op je blog die niet zelf bloggen

bezoekers bereiken op je blog die niet zelf bloggen

Zelf ben ik er nog ontzettend zoekende in, dus ik wil met dit artikel niet de gouden tips geven over hoe je het best bezoekers kan bereiken op je blog die zelf niet bloggen. Veel blogs worden gelezen door bloggers, maar het is natuurlijk ook heel erg leuk om mensen te bereiken die niét bloggen! In dit artikel deel ik vijf punten over bezoekers bereiken op je blog die niet zelf bloggen.

– Wat voor mij werkt is actief zijn op social media. Het klinkt chliché, maar ik bedoel dan niet strooien met je link of blog via Instagram of Twitter. Maar gewoon daar echt aanwezig zijn als persoon. Ik vind Instagram écht een ontzettend leuke app. Wat ik regelmatig doe is op Instagram op hashtags kijken die ik zelf ook gebruik en zo andere Instagramgebruikers vinden die hetzelfde delen als ik. Die kan ik dan volgen om zo inspiratie op te doen voor mijn eigen Instagram-account. Daarnaast zien anderen jouw account dan ook en nemen misschien wel een kijkje op jouw Instagram of blog. Je hebt tenslotte dezelfde interesses? Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je mensen zomaar maar gaat volgen of liken om te laten zien dat je een blog hebt, eerlijk en jezelf zijn is de key dus volg alleen mensen die je zelf echt wilt volgen. Random volgen en dan maar weer ontvolgen vind ik nep.

– Zorg dat je vindbaar bent op het internet. Dus.. Zorg voor een goede SEO! Zorg dat je blog en je artikelen goed vindbaar zijn op bepaalde trefwoorden en werk daar aan. Dat kan je niet in één dag, daar moet je mee leren spelen. Met deze trefwoorden kun je zelf bepalen op welke woorden je gevonden wordt. Je gebruikt op je blog bijvoorbeeld de titel ‘Mijn favoriete lipstick: Faux van MAC’ maar iemand zoekt in Google eerder op ‘lipstick faux (van) mac’, dan wordt je toch gevonden.

– Schrijf artikelen die mensen willen lezen. Dit sluit aan bij het vorige punt. Mensen zoeken op Google naar dingen die ze interesseren. Op het moment dat jouw blog hoog scoort in een zoekmachine dan is dat natuurlijk super gunstig en klikken mensen het snelst door naar jouw blog. Schrijf natuurlijk wel artikelen die je zelf wilt schrijven en niet voor het krijgen van bezoekers. Dat is belangrijk. Ook in dit geval geldt weer, wees eerlijk! Zodra jij alleen maar voor de bezoekers en de cijfers gaat schrijven, merken mensen dat echt wel. Schrijf bijvoorbeeld een duidelijke review van een lipstick en vermeld goed de naam en het merk er van of schrijf je ervaring over iets. Zo schreef ik bijvoorbeeld een artikel over mijn ervaring met Eurolines naar Londen en daar wordt mijn blog meerdere keren per dag op gevonden.

– Verzin voor je artikelen pakkende titels. Best lastig, dat is het echt. Je kunt al je reviews wel de naam geven van het product, maar je kunt beter beginnen met ‘deze lipstick moet je écht proberen’, ‘deze dingen moet je zeker weten een keer gedaan hebben’, ’19 dingen die elke [vul zelf in, bijvoorbeeld student] herkent’, ‘de ultieme bucketlist’ of ’10 dingen die niemand je vertelt over [vul hier je eigen onderwerp in]’. Zo raken mensen nieuwsgierig en klikken ze eerder op je blog. Met name via Facebook worden zulke artikelen sneller aangeklikt of gedeeld door mensen die zich na het lezen er van herkennen in het artikel.

Zo publiceerde ik laatste een recept dat heet ‘spaghetti met tabasco en geitenkaas’. Voor je het artikel gelezen hebt weet je al dat er spaghetti, tabasco en geitenkaas in het recept zitten. Lust iemand één van die ingrediënten niet? Dan is de kans direct al een stuk kleiner dat iemand op je artikel klikt. Had ik het artikel ‘Pittige pasta met veel groenten en geitenkaas’ genoemd, dan wek je al wat nieuwsgierigheid bij de lezer. Hoe maak je de pasta dan pittig? Wat voor pasta? En welke groenten? Leuk om over na te denken de volgende keer. Anderzijds is het natuurlijk ook wel zo dat als je een artikel de naam geeft met waar het daadwerkelijk over gaat, je ook wel clicks krijgt van mensen die echt geïnteresseerd zijn in de spaghetti, tabasco en geitenkaas die je noemt. Het heeft allebei iets, echt wel iets om over na te denken.

– Bedenk tenslotte wel even goed dat niet alle reacties die je krijgt, dat dat alle bezoekers zijn. Ik heb altijd het idee dat de mensen die een reactie achterlaten, dat dat mijn enige bezoekers zijn. De bezoekersaantallen geven een heel ander beeld, maar toch is dat moeilijk om te bevatten. Het getal in Google Analytics is slechts een getal, bij reacties heb je echt een beeld. Maar mensen die bloggen reageren omdat ze jou misschien wel eens in het echt hebben gezien, omdat ze hun eigen link achter kunnen laten of omdat het een gewoonte is van bloggers om te doen. Niks mis mee! Maar vergeet niet dat voor iemand die niet blogt, de stap om een reactie achter te laten misschien iets groter is.

Hoe denk jij dat je meer bezoekers op je blog kunt ontvangen die niet zelf een blog hebben?

Dit bericht heeft 76 reacties.

 1. Kelly

  Wat een goede tips geef je! De naam van je artikelen zet mij wel even aan het denken! Hoe doe ik dat eigenlijk? Ik ga er eens over nadenken en spelen met mijn titels! Bedankt voor de fijne tips!

 2. Manon

  Goeie tips! Ik vind die pakkende titels soms wel lastig hoor, dan gaat het ergens over en dan is de titel zo saai haha. Instagram vind ik ook een goed medium!

 3. Sophie

  Goede tips Anne! Toen ik nog geen blog had klikte ik ook regelmatig op een leuke foto langs een reactie. Zo ben ik ook op jou blog terecht gekomen!

 4. Lucinda

  Dit zijn echt wel super goede tips. Ik merk echt wel dat de SEO heel belangrijk is en dat de helft van mijn dagelijkse bezoekers toch echt wel binnenkomt via een zoekmachine. Pakkende titels ben ik nog niet zo goed in, maar ook daar wil ik graag aan werken. xxx Lucinda

 5. Dita

  Handige tips! Ik ben via mn fb pagina van mn blog best actief. Dit helpt echt!

 6. Celeste

  Ik ben het helemaal eens met je tips! Ik heb dat gevoel trouwens ook heel vaak. Als een artikel dan minder reacties krijgt denk ik gelijk, pff dit interesseerde dus niemand haha. Maar eigenlijk laten vooral bloggers reacties achter en niet-bloggers heel weinig. En dat terwijl misschien nu wel meer niet-bloggers mij volgen dan wel-bloggers.

 7. Marloes

  Wat een goed en handig artikel is dit! Slim van jou van de titels. Dat is een hele goeie!

 8. Frauke

  Handige tips! Ik vind dit nog best een uitdaging :). Vooral die pakkende titels dan, ik wil ook geen teleurstelling bieden. Dat je klikt en het dan blijkt tegen te vallen, zegmaar. Dus meestal kies ik ook gewoon voor de ingrediënten bij een recept, als voorbeeld. Ik moet me ook echt nog eens verdiepen in SEO, verwaarloos het teveel. Terwijl het zoveel op kan leveren! Thanks voor dit artikel ;)! X

 9. Svenja

  Wat een goed tips Anne! Vooral het verzinnen van pakkende titels vind ik soms nog lastig, daar ga ik vanaf nu echt beter aan werken!

 10. Renske

  Goede tips! Voordat ik zelf ben gaan bloggen, liet ik inderdaad bijna geen reacties achter. Die stap is, precies wat jij zegt, een stuk groter dan voor een blogger! 😉 En nog vind ik een reactie achterlaten nog wel eens een soort van ‘spannend’, vooral als het over een gevoelig onderwerp gaat.

  Je hebt in ieder geval handige tips gegeven! Leuk ook dat je deelt hoe jij de volgende keer jouw artikel anders zou titelen. 🙂

 11. Margot

  Fijne tips! Pakkende titels bedenken vind ik soms nog wel een uitdaging.

 12. Dagmar

  Wat een sterk en goed artikel, mooie tips heb je op een rij gezet!

 13. Justine

  Goede tips! Ik zou ook wel waar meer niet bloggers willen aanspreken. Ik weet dat er veel niet bloggers zijn die m’n blog lezen, maar zij reageren inderdaad veel minder!

 14. Lisanne

  Fijn en nuttig artikel om te lezen. Ik maak zelf regelmatig gebruik van mijn Facebookpagina en Instagram, hiermee verwijs ik de lezers door mijn blog (bijvoorbeeld als ze meer informatie willen). Werkt erg prettig!

 15. Brittany

  Jij vind het misschien geen goude tips maar ik wel hoor. Echt hele fijne tips waar iedereen veel aan heeft!

  Liefs, Brittany

 16. Denise

  Top artikel! Ik merk inderdaad dat de meeste bezoekers op mijn site nog steeds bloggers zijn, maar met deze tips gaat dat misschien wel een klein beetje veranderen! <3

 17. Sophie

  Wat een fijn artikel! Ik doe aan SEO maar moet daar nog steeds ’the hang of it’ van krijgen :’) Ik moet me er eens goed in verdiepen, want ik geloof dat SEO wel the key van dit alles is 🙂

  1. Ik houd me meestal netjes aan de regels, maar ik weet niet in hoeverre dit nu echt werkt.. Als je vragen hebt, stel ze gerust!

 18. Deisy

  Wat een ontzettend fijn artikel zeg Anne en ook echt bruikbare tips 🙂 Ik heb zelf gemerkt dat SEO inderdaad erg belangrijk is, alleen sta ik daar dus niet altijd bij stil als ik artikelen schrijf haha! Maar dank je wel in ieder geval hiervoor. Dit geeft een heleboel stof tot nadenken 😉 X

 19. Vera

  Wat een handige tips! Social media helpt inderdaad erg goed.

 20. Léonie

  Wat een leuk en handig artikel., Anne! Ik was nooit zo actief op twitter maar sinds ik daar veel op doe zijn mijn statistieken echt omhoog geschoten. SEO begin ik nu ook een beetje te snappen dus ik ben benieuwd wat het met mijn blog doet!

 21. Anouk

  Vind Instagram een heel fijn medium hiervoor inderdaad. Vooral ook omdat het naar mijn idee in vergelijking met de andere social media het minst spammerig overkomt. En SEO inderdaad! Hoewel dat soms lastig blijft.

 22. Margo

  Haha, grappig dat je eerste reacties op dit bericht ook links hebben met ’10 dingen..’
  Bedankt voor de tips, als beginnende blogger heb ik alle tips nodig. Soms denk ik dat je alles al weet, maar het even vanaf een andere kant bekijken is altijd wel handig. Thanks!

 23. Bente

  Ik denk dat de niet bloggende lezers het beste te vinden zijn op social media (alleen ben ik daar nou net niet extreem actief op ;))

 24. Karlijn

  Haha grappig om ook nu alleen reacties te zien van mensen die ook bloggen, ik ben zelf geen blogger maar volg wel redelijk veel blogs, op jou blog ben ik via bydagmarvalerie gekomen, en daar kwam ik via google (toen ik zocht naar mensen die ook chronisch ziek zijn)

 25. Kim

  Dit zijn zeker wel gouden tips! Ik ga er gelijk rekening mee houden dankjewel!

  Liefs,
  Kim

 26. Hele handige tips! Ik denk dat voornamelijk SEO, social media en artikelen die mensen echt interessant vinden om te lezen het beste werken 🙂

 27. lonneke

  Wat een top artikel Anne, echt!
  Ik moet me ook eens wat gaan verdiepen in SEO. kan je veel uithalen! En instagram is gewoon zo leuk. Ik geniet elke keer weer van het ontdekken van nieuwe accounts.
  Liefs Lonneke

 28. EmmaThings

  Wat een goede tips! Die titels zit ik ook een beetje mee haha, aan de ene kant moeten ze pakkend zijn maar aan de andere kant… In SEO moet ik me echt eens gaan verdiepen.
  X Emma

 29. Interessant artikel. Ik zou ook graag meer mensen aantrekken die niet bloggen, maar het is inderdaad niet zo eenvoudig. Ik probeer het nu door er stilaan in mijn omgeving meer over te praten en vrienden uit te nodigen om mij Facebookpagina te liken. Verder zou ik ook graag visitekaartjes of flyers van m’n blog uitdelen, bijvoorbeeld op de universiteit of in een winkelstraat, maar dat durf ik ergens niet zo goed…. Het is inderdaad zo dat mensen die zelf geen blog hebben vaak minder snel reageren, dat vind ik ook best wel jammer! Ik vind het altijd heel fijn mijn bezoekers wat beter te leren kennen!

 30. Bettie

  Goede tips! Vooral dat met SEO. Ik ben daar sindskort een beetje aan in het verdiepen.

 31. Handige tips! Vooral met de titels stoei ik nog wel eens. Ik ben niet meer heel actief op social media, dus daar ligt ook nog wat voor mij.

 32. Nienke

  Interessante tips! Een pakkende titel verzinnen kan inderdaad best lastig zijn!

 33. Leuke en handige tips! Over de titels van mijn artikelen nadenken is zeker iets waar ik aan zal gaan werken, thanks! 🙂 XX

 34. Shiralee

  Leuke en handige lijst! Ik heb er eigenlijk nooit bij stil gestaan om de titels van de recepten die ik plaats een naam te geven dat meer aanslaat, ga hier in de toekomst zeker wat verandering in brengen!

 35. Kiran

  Goed artikel, zeker de focus op “gewone” bezoekers. Er zijn namelijk heel veel bezoekers die liever alleen lezen en niet reageren (bijv omdat ze niet online vindbaar willen zijn).

 36. Ise

  Fijn en duidelijk geschreven! Ik ben daar ook nog een beetje zoekende in..

 37. Sabrina

  Jaa met de titels ben ik het zo eens! Ik heb daar vorige week nog een heel artikel aan besteed en mijn bezoekers schoten weer omhoog haha. Sinds ik echt spannende titels gebruik heb ik minimaal het dubbele aan bezoekers elke dag. En ik merkte dat toen mijn titels echt goed waren ik wel zo’n 500 a 650 mensen op mijn blog had op sommige dagen. Wow echt absurd veel vond ik het en het kwam enkel door de titel :p Hoe niet bloggers mijn blog vinden vind ik wel nog lastig maarja. Je andere titels helpen mij er in ieder geval wel weer bij 🙂

 38. Simone

  Wat fijn dat je deze tips met ons wilt delen! Ik ben zelf pas een week of 2 bezig. Ik zou het zeker leuk vinden als mijn blog door meer mensen gelezen werd. Deze tips neem ik zeker mee!

 39. Hey Anne, net je blog ontdekt, ik ga je volgen. Ik merk wel dat je blog op mobiel wat lastig leest. Klopt het dat je site niet voor mobiel os geoptimaliseerd?

  1. Als het goed is wel! Als je naar beneden scrollt zou er een optie moeten zijn voor mobiel of desktop gebruik. Normaal is dit al ingesteld, misschien bij jou nog niet?

 40. Eline

  Super handige tips ! Dankje wel !
  Ik ben hierzelf ook nog erg zoekende in. Ik ben wel erg actief op social media maar het probleem is dat mensen je daar toch niet altijd even snel vinden als je denkt …
  In ieder geval een erg leuk artikel 🙂 en je hebt me zeker nieuwsgierig gemaakt 🙂

  Veel liefs

 41. Anna

  Leuk stukje, interessant! Ik zou echt meer moeten werken aan pakkende titels, ook ik heb gemerkt dat dat echt veel verschil kan maken. Vaak krijg ik bij winacties wel reacties van niet-bloggende volgers en dat vind ik zo ontzettend leuk!

 42. Handige tips!! Ik vind dit inderdaad ook super moeilijk. SEO ben ik eigenlijk helemaal niet zo bekend mee, misschien moet ik me er tóch maar eens in gaan verdiepen!

  ♥♥♥

 43. Lore

  Wat leuk om te lezen wat jullie allemaal doen om bezoekers te trekken. Ik ben zelf geen blogger (en reageer inderdaad bijna nooit op een blog, sorry!), maar ik volg toch aardig wat blogs. Hoe ik daar op terecht kom: tips in blogs, maar ook via reacties onderaan een blog.

 44. Die SEO moet ik inderdaad maar eens gaan uitzoeken. De titels voor je blogpost is ook iets waar ik dan maar over na moert gaan denken, blijft lastig om iets goeds te bedenken.

 45. Erica

  Goede tips! Ik ga ze zeker gebruiken want ik vind het nog erg lastig om een groter bezoekersaantal te krijgen.

 46. Chris

  Goede tips en cliche of niet het klopt wel. Social media is misschien wel de lastigste, tijdlijnen stromen zo snel vol… maar klopt probeer het persoonlijk te maken. thank!

 47. diana

  ik denk dat google een van de beste manieren is om lezers te krijgen die niet zelf bloggen. dus je SEO in orde krijgen.

  en ik deel ook artikelen op mijn persoonlijke facebook, waarvan ik denk dat die interessant zijn voor mijn vrienden en kennissen.. en ik merk dat dat ook goed werkt, want overal waar ik kom, weten mensen van mijn blog. ook mensen die ik maar heel vaag ken en via via dus bij mijn blog gekomen zijn.

  en mijn allergrootste promotie middel is mijn moeder haha. ze verteld werkelijk tegen iedereen dat ik een blog heb en dat die heel leuk is en dat ze die eens moeten kijken. toen ik dat hoorde heb ik dr maar een stapel visite kaartjes meegegeven. dan maar meteen goed doen he haha.

  Xdiana

 48. elena

  Leuk om dit zo te lezen, ook al blog ik zelf niet;) Dat met reacties achter laten: als ik de reacties bij een blog lees denk ik ook dat ik de enige niet-blogger ben, terwijl ikzelf ook bijna nooit een reactie achter laat;)

 49. Sylvahna

  Supergoede tips!
  Die titels zijn volgens mij ook inderdaad erg belangrijk! Het moet er wel interessant uitzien.
  Ik gebruik ook veel social media en probeer de SEO ook goed te doen.

 50. Femke

  Wat een goede tips.. Vooral het nadenken over je titel is een handige, heel logisch maar toch erg moeilijk!

 51. Zeer interessant artikel waar ik zeker wat aan heb 🙂 Vooral het deeltje over een pakkende titel is iets waar ik zeker nog veel aan moet werken en mijn technische kennis moet ik ook eens serieus onder handen nemen 🙂 Ik deel mijn artikels op sociale media (Twitter en Facebook) en wat ik ook doe is: ik deel mijn artikelen ook op mijn persoonlijke Facebook profiel omdat ik daar ook meer mensen mee kan bereiken 🙂 Op Twitter ben ik er minder mee bezig, is misschien iets waar ik ook aan kan werken 🙂 Liefs! x

 52. Hmm misschien overheen gekeken of ik verwachtte meteen op de mobiele site te komen. Fijn, dan kan ik je blog voortaan zo lezen! Nu gaf echter wel de replyknop een error. Heb je dat vaker gehoord, of ligt het a mijn Chrome oid?

 53. Ilse

  Ik blog al bijna twee jaar en heb eigenlijk nog nooit over SEO nagedacht maar ik begin langzaam te beseffen dat het toch best belangrijk is.

  Ik ben op zich niet ontevreden met mijn bezoekersaantalen (100-200 per dag) maar ik hoor andere bloggers weleens over duizenden praten!? Ik zou vooral graag mensen over willen halen om ook echt een comment achter te laten.

 54. Nadia

  Ik vind titels met een productnaam erin meestal juist fijner. Zo weet ik meteen waar het over gaat, maar ik probeer wel af te wisselen.

  En het Instagram gedeelte ben ik helemaal met je eens!

 55. Eline

  Leuke tips. Pakkende titels die misschien misleiden versus duidelijke titels. Ik vind het ook maar lastig! Ik zou willen dat ik iedereen kan omkrijgen in een bewuste & gezonde lifestyle, maar misschien kun je je beter blijven focussen op je niche!

 56. Frances

  top artikel. Hier heb je echt wat aan. Ik ben net begonnen met bloggen en dan is dit super nuttige informatie. Hier ga ik zeker mee aan de slag. 🙂

Geef een antwoord