6 redenen waarom jij een website nodig hebt voor jouw onderneming

Je bent net gestart met jouw eigen bedrijf of je bent al een tijdje ondernemer. Via diverse wegen haal jij klanten binnen, maar je weet dat je meer uit jouw onderneming kan halen door middel van een eigen geoptimaliseerde website. In dit artikel vertel ik je graag de zes redenen waarom jij een website nodig hebt voor jouw onderneming.

1: De eerste (online) indruk

Via jouw website kan jij alvast een indruk achterlaten wie jij bent. Heb jij een creatief beroep? Dan is de website het perfecte platform om de potentiele klant een kijkje in de keuken te geven. Welke kunstwerken maken? Wat is je stijl? Ook voor iemand die zich bezig houdt met teksten is het handig om een eigen website te hebben. Door middel van de teksten of blogs op jouw website, leert de potentiele klant jouw schrijfstijl vast kennen.

2: Echt laten zien wie je bent

Misschien ben jij niet zo’n ster in jezelf verkopen. Tijdens netwerkborrels vind je het lastig om de potentiele klant te overtuigen van wat je kan en ook in het dagelijks leven vind je het lastig om iemand te vertellen over wat je doet. Een website neemt dit stukje voor je uit handen. Op een evenement kan je iemand je visitekaartje of een flyer overhandigen waarop jouw website staat vermeldt, maar door een website kan jouw werk ook online gevonden worden. Winning!

3: De klant onthoud jouw website beter dan een telefoonnummer

Wanneer jij je telefoonnummer uitwisselt met een klant, is de kans groter dat hij of zij deze kwijt raakt, dan wanneer je een webadres deelt. Een telefoonnummer bestaat natuurlijk uit een cijfercombinatie die de (potentiele) klant moet onthouden of opslaan in zijn telefoon. Jouw nummer kan tussen de andere namen in een telefoon gemakkelijk verdwijnen. Wanneer je een website hebt, is de kans groot dat jouw domeinnaam hetzelfde is als jouw bedrijfsnaam. De klant kan je dus online vinden door je bedrijfsnaam te zoeken in zoekmachines of direct de juist URL te bezoeken. Handig! Via de website kan de klant weer met jou in contact komen.

4: Via je website ben je altijd bereikbaar

Jouw ideale klant hoeft niet te wachten tot hij of zij je in het echt ontmoet op een evenement. Je potentiele klant kan jou namelijk gemakkelijk vinden en bereiken via je eigen website. Wie investeert in of zorgt voor een goed ingerichte website en teksten optimaliseert voor zoekmachines, heeft direct een tool in handen om de ideale en potentiele klant te bereiken. Jij hoeft niet persé naar je klant toe, als je de klant ook naar jou kan laten komen.

5: Een website zorgt voor een betrouwbare indruk

Stel, een vriendin vertelt je over een andere ondernemer. Wanneer je contact wilt opnemen met deze ondernemer, is de kans groot dat je hem of haar online even opzoekt. Via de website zie je nogmaals op een rijtje wie de persoon is en wat hij of zij te bieden heeft. Los van dat je vriendin je waarschijnlijk alleen een ondernemer aanraadt waar ze zelf ook enthousiast over is, kom je als ondernemer betrouwbaarder over, dan wanneer je geen eigen website hebt.

6: Een website is de uitgebreide online versie van een visitekaartje

Is er op je visitekaartje slechts ruimte voor de titel ‘grafisch vormgever’ of ‘goudsmid’ maar doe je veel meer dan dat? Dan is een website echt iets voor jou. Wist je dat een website een online versie is van je visitekaartje maar dan in het groot? Op een website is zoveel ruimte als je wilt. Je kunt al jouw diensten, producten of andere vormen van de dingen die jij doet kwijt.

Of je nu al genoeg klanten hebt, geen zin of tijd hebt om een website te onderhouden of juist staat te springen om in contact te komen met jouw ideale klant: een website is altijd een handige tool om aan te tonen wie jij bent, wat je doet en waar je voor staat. Vraag een domeinnaam aan en zorg dat je zo snel mogelijk online kan. Hulp nodig bij het design? Dan sta ik voor je klaar. Ik help verschillende ondernemers in het creëren van een online identiteit die past bij hun onderneming en ondernemersdoelen. Heb je vragen over het design van jouw website? Neem dan contact op via anne@studiosolveig.nl en samen kijken we welke informatie en stijl past bij het doel dat jij voor ogen hebt.