9 leukste to do’s in Barcelona

to do in Barcelona

Barcelona was in één woord, geweldig! Niet alleen mijn gezelschap (Dagmar) was heel gezellig, maar de stad is geweldig. Ik wil graag mijn ervaringen met jullie delen. Hopelijk heb je er wat aan als je een tripje Barcelona op de planning hebt staan of misschien ben je na dit artikel wel zo enthousiast dat je zelf een city trip boekt (ik zeg doen!!)

to do in Barcelona

Bruin worden op het strand
Mijn allereerste tip: ga een dagje naar het strand. Plan van te voren een beetje wat je wilt zien in Barcelona en creëer een moment (of hele dag!) om naar het strand te gaan. Het strand is heerlijk, wel ontzettend druk. Als je een plekje aan de zee vindt, dan heb je prachtig uitzicht over helderblauw water. Doen! Wat wel belangrijk is: boek geen ‘strandvakantie’ Barcelona waarbij je ook nog de stad in kunt. Het strand is zo druk en vol, daar wil je geen week tussen liggen..

De stad bekijken op hoge hoogte
Nog nooit van gehoord, maar wij (Dagmar en ik) belandde op La Pedrera. Het gebouw, waarvan de officiele naam Casa Mila is, is ontworpen door Gaudi. Na een behoorlijke trappenloop naar boven, kom je op het dak van het gebouw. Je hebt uitzicht over de straten rondom, La Sagrada Familia, de zee en hoe langer je om je heen kijkt, hoe meer je ziet! Het dak van het gebouw loopt met trappen met veel hoogteverschillen rondom. Er staan grote pilaren met mozaïek en de typische vormgeving van Gaudi zie je duidelijk terug. Een kaartje kost ongeveer €20,- maar met je studentenkaart krijg je zo’n €4,- korting.

Leukste vervoersmiddel: de benenwagen!
Dagmar en ik hebben vrijwel het hele weekend gelopen. Vanaf het moment dat wij met onze koffer de bus uitstapte tot het moment dat we er weer in stapte om weer terug naar het vliegveld te gaan hebben wij vrijwel alles lopend gedaan. Eén keer hebben wij een ritje gemaakt met de metro, maar te voet zie je zoveel meer! Zo ontdekten wij dus La Pedrera en veel meer!

to do in Barcelona

Ontbijten op de Rambla
Het ontbijt in Barcelona was niet mijn favoriete maaltijd van de dag. Het Engelse ontbijt krijg ik echt niet weg in de ochtend en het Spaanse ontbijt bestond uit een tosti met ham en kaas. De tosti dus maar! Ik vind dat niet heel erg lekker om de dag mee te beginnen, maar het is beter dan niets natuurlijk. De andere maaltijden waren gelukkig heel erg lekker. We hebben elke ochtend ontbeten bij een ander tentje op de Rambla. Onthoud wel.. Zodra je op het mooiste plekje (bij het raam, bijvoorbeeld) of op het terras gaat zitten je 15 tot 20% meer betaalt dan er op de kaart staat! Je bent als het goed is de hele dag buiten, dus achterin op een bankje in een restaurantje zitten kan even geen kwaad. Scheelt toch.

Fonteinenshow met immens veel water
Aan de voet van de Montjuïc, bevindt zich Avinguda de Maria Cristina met een groot terras met fonteinen. Elke vrijdagavond en zaterdagavond (in ieder geval in de zomer, ik weet niet of dit ook in andere seizoenen is) is er enorme fonteinenshow. De fonteinen worden prachtig verlicht en spuiten omhoog met muziek en mooie vormen. Een aanrader om bij te zijn! Heel erg druk, maar heel mooi om te zien in het donker.

Busje komt zo, busje komt zo..
Wat ik met Dagmar in Barcelona niet heb gedaan, maar wat ik wel met mijn moeder heb gedaan, is de Hop On, Hop Off-bus in Barcelona. Met de bus maak je een hele toch door Barcelona, van de boulevard tot aan Camp Nou, je komt overal! Super leuk om je trip te beginnen of te eindigen! Je kunt uitstappen en alles bekijken en zo weer in de volgende bus stappen om verder te gaan. Je komt echt overal en dat is natuurlijk heel erg leuk! Tip: koop je tickets vooraf, dat scheelt enorm in de prijs!

to do in Barcelona

Winkelen bij Spaanse merken
Barcelona is echt een enorm leuke winkelstad. Onze eerste dag zou bestaan uit cultuur, maar wij werden opgeslokt door het enorm leuke winkelaanbod in Barcelona. Wij sloegen onze slag bij Stradivarius, waarvan er (nog?!) geen winkels in Nederland zijn. Maar ook Oysho, – natuurlijk Mango en Zara zijn erg leuk. Er zit een enorm grote Sephora in Barcelona en er zijn natuurlijk nog veel meer merken waar je eventjes naar binnen moet. Ik zou het doen!

Fruit, fruit, fruit
Op de markt op de Rambla, Mercat de la Boqueria, bij de supermarkt en bij kraampjes onderweg kan je ontzettend veel fruit kopen. Er is ontzettend veel keuze, zo kun je bijna alle combinaties fruit wel in een bakje vinden. Mijn favoriet was aardbeien, meloen en kiwi. Een bak fruit kost ongeveer 2,- en je krijgt er een vorkje bij. Wij hadden 1 of 2 bakken per dag.. Per persoon! Het is lekker vers en ontzettend gezond! Er zijn ook verschillende sapjes te koop, de keuze is enorm!

Palmbomen, uitzicht en mozaïek
Een stedentrip Barcelona is niet compleet zonder een bezoek aan Park Guell. Park Guell is een ontzettend mooi park waarin Gaudi zijn kunstwerken vertoond, maar waar ook prachtige palmbomen staan. Je kunt er heerlijk even zitten én hele lekkere ijsjes eten. Park Guell bestaat alleen wel uit verschillende delen. Een gratis deel en verschillende (de mooiste natuurlijk..) plekken waarvoor je moet betalen. Je betaalt voor een tijd dat je in deze delen mocht. Toen wij om 1 uur onze kaartjes konden kopen, konden wij om half 5 naar binnen. Dat vonden wij te lang wachten.. Dus onze tip: koop kaartjes online of een dag van te voren! Het is de moeite waard, want even op de mozaïekbank zitten en genieten van het uitzicht.. Dat is echt een aanrader!

Ben jij wel eens in Barcelona geweest?