Als ik mocht kiezen…

seccullent

Alhoewel je over het algemeen tevreden kunt zijn over alles wie je bent, wat je hebt en wat je doet, is en blijft het leuk om te fantaseren over hoe het zou zijn als je alles zelf voor het zeggen had! Op verschillende blogs kwam ik een tag tegen waarin bloggers omschreven wat voor geur, film, seizoen of sieraad zij zouden kiezen. Ook ik ging aan de slag! Ik kon trouwens de originele bron, bedenker en naam van de tag niet meer vinden!

Als ik een kleur was, dan was ik legergroen. Zoals je misschien wel is opgevallen is mijn blog sinds gisteren groenig van kleur. Al tijden was mijn blog beige van kleur en ineens vroeg ik me af waarom. Blauw en groen zijn mijn favoriete kleuren, dus waarom niet mijn blog in deze kleur? (Leger)groen staat voor mij voor rust maar ook voor levendigheid. Ik vind groen een mooie zachte kleur die ik graag om mij heen heb wanneer ik aan het werk ben.

Als ik een dier mocht kiezen, dan koos ik een kat. Onze kat Saar vind ik echt een geweldig dier. Ze haalt soms zulke idiote capriolen uit, ik had niet verwacht dat je zoveel plezier kon halen uit zo’n beestje. Mocht ik dus een dier kunnen kiezen, zou ik kiezen voor een extra katje als gezelschap voor Saar. Al is het maar te wensen dat zo’n beestje ook net zo leuk is als onze eigen Saar. We houden het dus nog maar even bij één huisdier!

Als ik een liedje mocht kiezen, dan stond Nancy Mulligan van Ed Sheeran continu op repeat. Nancy Mulligan is een prachtig liedje van Ed Sheeran waarin het kiezen voor de liefde centraal staat. Ik ben een enorme laatbloeier op gebied van muziek. Ed Sheeran was al een regelrechte hype, maar sinds een paar weken luister ik pas echt bewust en vaak naar zijn muziek. Nancy Mulligan is mijn favoriet van zijn nieuwste album, die kan wat mij betreft de hele dag aan!

Als ik een gerecht mocht kiezen, dan was ik een heerlijk bord pasta. Sowieso is de Italiaanse keuken mijn favoriet, maar niets wint het van een goede pasta. Mijn favoriet is den ik op het moment een spaghetti met roomsaus en heel veel champignons. Voor iedere dag zou ik nog wel wat meer variatie fijn vinden, maar pasta is altijd goed!

Als ik een geur mocht kiezen, dan was ik een citroengeur. Citrus vind ik sowieso ontzettend lekker. Niet alleen de geur, maar ook de smaak is bij mij een grote favoriet. Wanneer ik de keuze heb, kies ik sowieso voor iets met citroen, of het nu een taartje, snoepje of schoonmaakmiddel is, doe mij maar citroen! Daarbij krijg ik wanneer een ruimte ruikt naar citroen meteen het gevoel dat het een schone en frisse ruimte is. Super fijn!

Als ik een taal mocht kiezen, dan sprak ik vloeiend Frans. Iets wat aan mij ontbreekt is een talenknobbel. De Nederlandse taal beheers ik prima, schrijven is dan ook één van de fijnte dingen om te doen. Maar ik ben zo belabberd in Engels, Duitse woorden krijg ik niet in mijn hoofd en met Spaans hoef je al helemaal niet aan te komen. Frans daarentegen vind ik een prachtige taal. Op de middelbare school vond ik Frans zo leuk dat ik daar wel ruime voldoendes voor haalde, maar helaas is dat een beetje weggezakt. Dus mocht ik er een taal bij mogen kiezen, Frans pour moi!

Als ik een beroep mocht kiezen, dan vervulde ik een creatief beroep. Het perfecte beroep bestaat voor mij uit het schrijven van teksten, bezig zijn met social media, grafisch vormgeving en andere creatieve werkzaamheden. Ik ontdek steeds meer dat mijn passie hier ligt. Uiteindelijk hoop ik hier dus ook mijn beroep van te kunnen maken!

Als ik een fictief bekend persoon mocht kiezen, dan leefde ik sowieso in de wereld van Harry Potter. Als ik ergens fan van ben, dan is het Harry Potter. Aan de films en boeken kan ik keer op keer opnieuw beginnen. Ik zou een leerling zijn op Zweinstein en lid zijn van het Zwerkbalteam. Ik zou mijn best doen om zoveel mogelijk spreuken te leren en uren ronddwalen in de Wegisweg. Het staat dan ook zeer hoog op mijn lijstje om eens de Harry Potter Studios in Engeland te bezoeken.

Als ik een vervoersmiddel mocht kiezen, dan koos ik een auto. Een aantal jaar geleden ben ik begonnen met rijlessen maar daar ben ik (om verschillende redenen) mee gestopt. Sinds een paar maanden ben ik er weer intensief mee bezig. Ik krijg steeds meer vertrouwen achter het stuur en kijk er ook steeds meer naar uit om straks mijn rijbewijs echt in bezit te hebben. Als vervoersmiddel zou ik daarom ook kiezen voor een auto!

Als ik een film mocht kiezen, dan koos ik voor The Age of Adaline. Stephen vindt het een vreselijke eigenschap van mij: ik kan films echt 100 keer opnieuw kijken. Het is nog net niet zo erg dat ik een film na het aflopen direct nog een keer opnieuw aanzet. Mijn favoriete film is The Age of Adaline, alhoewel het niet helemaal realistisch is, vind ik de insteek heel erg mooi. Mocht je de film nog niet hebben gezien: hij staat op Netflix!

Als ik een seizoen mocht kiezen, dan koos ik de winter. Zou het elke dag kunnen sneeuwen alsjeblieft? Dat ik een echte winterliefhebber was, dat is je waarschijnlijk wel duidelijk. Ik zou het geweldig vinden om ergens te kunnen wonen waar je elke morgen in een witte wereld binnenstapt. Wel zou ik dan wel de mogelijkheid willen hebben om wanneer het kan het vliegtuig te nemen naar een zonnig oord, om toch de nodige vitamine D binnen te krijgen en te genieten van de zon.

Als ik een groente mocht kiezen, dan was ik spinazie. Al was het de laatste groente op aarde, ik zou er nog geen genoeg van krijgen! Spinazie is ‘multi-inzetbaar’. Het is lekker door een pasta, lekker als rauwe salade maar ook in een smoothie. Ik teken ervoor!

Als ik een kledingstuk mocht kiezen, dan was ik een jurkje. Jurkjes zijn vrolijk en staan iedereen. Jurkjes kunnen in de zomer, in de winter, met laarzen, sneakers, met panty, zonder panty.. Wat je wilt! Ik heb er veel te weinig in de kast hangen, maar ik zou met liefde mijn complete garderobe inruilen voor nieuwe jurkjes. Wanneer beginnen we?

Als ik een gezelschapsspel mocht kiezen, dan was ik Brieven uit Whitechapel. Dat is toevallig! Afgelopen week schreef ik nog een artikel over mijn favorieten spellen. Wellicht is het een beetje een saai spel om alleen nog maar te spelen, maar verder heeft het spel voor mij wel alle onderdelen die een spel spannend maken. Zo draait het spel om spanning, is het iedere keer anders doordat één speler een andere rol heeft, speel je als spelers met elkaar en ben je aan het puzzelen naar de juiste oplossing.

Als ik een camera mocht kiezen, dan was ik een camera dat onbewust de mooiste momenten kon vastleggen. Het is ontzettend belangrijk om zoveel mogelijk herinneringen vast te leggen, althans, dat vind ik. Je maakt zoveel mooie en memorabele dingen mee gedurende je leven, maar hoe gaaf zou het zijn als er een camera was die alles voor je zou vast leggen zonder dat je daar zelf over hoeft na te denken? Het liefst dan ook een camera die meteen al je mooie vakantiefoto’s kan vastleggen, zodat je altijd samen op de foto staat, haha!

Als ik een sieraad mocht kiezen, dan was ik een armbandje. Sieraden vind ik heel mooi, vooral als je ze draagt met een betekenis. Het voordeel aan armbanden is dat je er meerdere kunt dragen, zonder dat je er direct als een kermis uitziet. Het armbandje dat ik zou kiezen is een smal zilveren bandje met een kleine ster eraan.

Wat zou jij kiezen als je het voor het zeggen had? Alvast een hele fijne dag gewenst en heel veel liefs!
Untitled

Deze post heeft 19 reacties

 1. Wat een onwijs leuke tag en je hebt hem ook leuk ingevuld! Er zitten nog best lastige vragen tussen. Ik zou ook graag een kat zijn en qua kledingstuk een jurkje. Ik leef inmiddels echt in jurkjes 🙂

 2. Oh wauw een figuur in de wereld van harry potter! Ja dat zou ik ook kiezen, geweldig lijkt mij dat. <3
  Wat een ontzettend leuke tag!
  Liefs,
  Evelien

 3. Wat een super leuke tag! Ik ben een echte catlady, dus als ik een dier mocht zijn dan was het ook zeker een kat, haha!

 4. Super leuke tag! Best wel moeilijke keuzes nog om te maken! The Age of Adeline is trouwens ook een van mijn favoriete films, zo fijn dat ‘ie nu op Netflix staat.

 5. Wauw, wat ontzettend leuk om te lezen! The Age of Adeline is ook écht een van mijn favorieten, samen met About Time.. Heb je die al wel eens gezien?

 6. Wat heb je deze tag leuk ingevuld, zeg! Mooi, dat stukje over de camera.

 7. Wat een bijzonder artikel Anne! Mooi, om al die keuzes te lezen. Ik ben ook helemaal gek van het nummer Nancy Mulligan, maar stiekem is heel het nieuwe album van Ed echt te gek!

 8. Leuke tag! Ik kan The Age of Adeline ook wel 100 keer na elkaar bekijken, zonder het beu te worden!

Geef een reactie

Sluit Menu
×
%d bloggers liken dit: