At the moment: Texel

texel

Soms heb ik heel erg de behoefte om van me af te schrijven. Waar kan dat beter dan op mijn eigen blog? Ik begin een nieuw rubriekje met de titel ‘at the moment’ en wil in zulke artikelen een beetje schrijven over hoe het met me gaat en wat me bezig houdt op het moment. Dit keer is het vooral Texel! Het afgelopen weekend ben ik daar met Stephen en hondje Max geweest en we hebben heerlijke dagen gehad!

Afgelopen donderdag kwam mijn hond – die bij mijn ouders woont – bij mij logeren, mijn ouders waren niet thuis dus zochten ze een oppas. Max had geluk want dat weekend zouden Stephen en ik naar Texel gaan! Bepakt en bezakt stapten we vrijdagochtend in de auto naar het noorden van Nederland. We hadden een heel leuk huisje aan de rand van het bos. Dagelijks kwamen er konijntjes, fazanten en andere vogeltjes voorbij. Zo leuk om te zien! Ook al ben je in Nederland, je bent gewoon echt even helemaal weg. Zo fijn!

We hebben de dagen gespendeerd aan het strand, in de duinen, met een Texels biertje en warme chocolademelk. Maar ook met een heerlijk diner bij Quinty’s in De Koog op Texel en voor de open haard in ons huisje. We hadden geen wifi in het huisje en ook het mobiele bereik was slecht. We waren dus echt even samen en wandelden zo’n 12 kilometer per dag, lazen boeken en keken series en tv. Zelf zijn we echt geen tv-kijkers dus een weekendje met tv is eigenijk best leuk! Ik keek voor het eerst Boer Zoekt Vrouw live – dus niet via uitzending gemist – en viel in slaap tijdens De Grote Improvisatieshow. Ik las het boek Versplinterd van Dani Atkins uit met een super verrassend einde, speelde een paar potjes dammen op een kleedje voor de open haard met Stephen en we begonnen – ik opnieuw – aan de serie Orange Is The New Black. Het was echt een zalig weekend! Toevallig was een schoolvriendinnetje ook op Texel, we hebben elkaar helaas niet gezien maar we spreken binnenkort vast af, zo leuk!

Bij thuiskomst lagen er weer leuke pakketjes op de mat. Een ontzettend grote doos met super mooie nieuwe sportkleding van Jogha! Ik ben er echt heel erg blij mee al twijfel ik wel over een broek die ik bestelde. Omdat mijn maat er niet meer was in het printje dat ik wilde hebben, bestelde ik ‘m een maat groter maar uiteindelijk weet ik niet zo goed of het printje met staat en of ik de maat groter wel echt fijn vind. Nog even over nadenken dus! Ook en super mooi vest van Sevenbien lag op de mat en verder wachtte er een stapel van een heleboel e-mails op me te wachten, maar dat is voor morgen!

Morgen – vandaag als jullie dit lezen – ga ik eerst hardlopen. Op Texel liepen Stephen en ik met vallen en opstaan een kleine 4 kilometer en nu wil ik het toch wel wat serieuzer oppakken. Het voelt zo lekker om te lopen! Ik moet er echt mee doorgaan. Met de nodige tips van Stephen kan ik er weer tegenaan en ga ik dat dus morgenochtend even proberen. Daarna moet ik naar school voor een college en verder spendeer ik de dag denk ik aan mijn blog. Zin in!

Ik wens je alvast een fijne week toe! Mijn Photo Diary van afgelopen week plak ik bij die van volgende week, die kan je zondag dus verwachten. Afgelopen donderdag wilde ik vooruit werken voor mijn blog maar mijn server lag er uit en daardoor was het niet mogelijk om dingen in te plannen. Kan gebeuren! Dankjewel nog trouwens voor de vele reacties op het spam-je-blog-artikel! Ik ga ze van de week allemaal doornemen en kijken of ik nieuwe blogjes kan ontdekken om te volgen!

Nu ik dit schrijf kijk ik op de klok en zie ik dat ik body pump heb gemist. Althans, het begint over 4 minuten en ik kan de voorbereidingen al horen in de sportschool (ik woon aan de overkant van de sportschool). Shit! Maar ach, in het weekend heb ik zoveel gelopen, een dagje rust moet gewoon kunnen. Morgenochtend ga ik dus hardlopen en ik denk dat ik ’s avonds ook nog wel even naar de sportschool ga, aangezien ik woensdag bij Stephen slaap en daar niet kan sporten, maar wel hardlopen! Note to myself: hardloopspullen meenemen! Ik wil graag beginnen met krachttraining, maar ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen. Ik vind het zo lastig! Doe jij aan krachttraining? Heb jij tips?

Liefs,
Anne

Dit bericht heeft 36 reacties.

 1. Sophie

  Ah Anne, wat leuk zo’n kijkje in jou gedachtes hihi, je hebt me zeker niet teleurgesteld met de nieuwe rubriek! Je hebt hiermee je blog persoonlijker gemaakt en nog meer gericht op mij als lezer in plaats van mij als een van de duizenden lezers. Fijn!

 2. Denise

  Wat een ontzettend leuke rubriek, heerlijk die kletsartikelen. Fijn dat je het zo naar je zin gehad hebt op Texel! Ik hoop je snel weer te zien!

 3. Dagmar

  Wauw zo fijn en mooi artikel! Heerlijk geschreven en ik word gelukkig als ik lees dat jij het ook bent. Zo geweldig om te lezen hoe jullie het hebben gehad!

 4. Lucinda

  Ik houd er ook van om even van mij af te schrijven en ik vind dit dan ook heel leuk om te lezen. Texel ben ik al een hele tijd niet meer geweest, maar ik snap goed wat je bedoeld toen je zei dat het daar echt voelt alsof je ver van huis bent, maar toch in Nederland. Ook veel succes met hardlopen. Ik wandel veel en zit af en toe op de spinning fiets, maar echt krachttraining vergeet ik helaas vaak. xxx Lucinda

 5. Celeste

  Wat leuk om zo een kijkje in je leven te krijgen en van je afschrijven kan inderdaad heel fijn zijn. Fijn dat het zo leuk was op Texel, lijkt me ook heerlijk om zo een paar daagjes te genieten! En inderdaad een dagje rust moet ook een keertje kunnen (al worden bij mij vaak een dagje rust, twee of drie, haha), maar goed dat is bij jou niet het geval haha πŸ˜‰ Succes straks met hardlopen!

 6. Svenja

  Wat heerlijk dat je een weekendje naar Texel bent geweest met je vriend. En ook super dat je zo sportief bezig bent. Ik vind vooral hardlopen heerlijk nu het weer lekker weer word!

 7. Sanne

  Lieve Anne, ik ben nu al helemaal fan van de nieuwe rubriek. Zelf probeer ik ook weer meer te gaan hardlopen maar 4km red ik echt nog niet. Veel plezier vandaag.
  Xoxo
  Sanne

 8. Esther

  Heel leuk om te lezen! DΓ© tip wanneer je wilt beginnen met krachttraining: neem een keer een personal trainer. Denk dan niet aan zo iemand die telkens met je sport zoals bij een celebrity, maar iemand die gewoon 2 keer met je meeloopt en je tot in de puntjes alles uitlegt en een goed en realistisch sportschema voor je maakt! Dat heb ik ook gedaan toen ik begon met fitnessen, ik had geen idee hoe alle apparaten werkten en wat voor gewichten ik moest pakken. Dat raad ik je dus zeker aan πŸ™‚

 9. Esther

  Ik zei afgelopen weekend nog tegen mijn vriend dat jij naar Texel was en dat mij dat ook echt leuk lijkt, dus wie weet binnenkort πŸ™‚ Fijn dat jullie zo genoten hebben. Balen dat je niet vooruit kon werken, maar dat maakt niet uit hoor! Ik ga zometeen ook mijn bed uit om te gaan hardlopen, heerlijk πŸ™‚

 10. Sophie

  Wat een leuk idee, zo lekker van je afschrijven. Ik ben heel benieuwd naar je Jogha kleding, ik wil ook zo graag bestellen! Maar ik heb er het geld op het moment echt niet voor :’) En you go girl! Ik ben benieuwd hoe het hardlopen je af gaat πŸ˜€

 11. Justine

  Ah wat heerlijk zon weekendje! Ik doe krachttraining en vind het heerlijk. Zelf vind ik t fijn om een paar vaste oefeningen op apparaten te hebben en een aantal die ik kan afwisselen op de mat. (Met eigen gewicht dus) als je wil kan ik je wel een keer wat leuke oefeningen sturen πŸ™‚

 12. Anouk

  Ah dat klinkt als een zalig weekend! Heerlijk om er zo even tussenuit te zijn, en lekker even ‘offline’ te leven. En ben erg benieuwd naar de Jogha sportkleding!

 13. Elze

  Leuk artikel! Texel klinkt top, ik krijg zin om ook eens te gaan ik ben namelijk nog nooit op een van de eilanden geweest. Heb je nog een leuke tip qua verblijf (met hondje)? Hoe hadden jullie dat leuke huisje gevonden?

  1. Wij hadden ons huisje gewoon geboekt via Landal! Als je een beetje zoekt hebben ze (buiten de vakantie om) leuke aanbiedingen! En voor een kleine meerprijs kan je hondje gewoon mee!

 14. Denise

  Aah wat fijn dat je het zo fijn hebt gehad op Texel! πŸ˜€

 15. Wat leuk geschreven! Ik wil ook wel eens naar een schiereiland, maar ik woon in Zeeland, Vlissingen, dus dat is behooooooooorlijk ver! Wie weet, ooit!

 16. Kimberly

  Wat een fijn kletsartikeltje! Ik ben twee jaar geleden met mijn vriend naar Texel geweest, leuk he? Ik vond het echt zo knus en gezellig.

 17. Anna

  Dit soort artikelen zijn altijd leuk om te lezen! Texel lijkt me echt super tof! Veel Liefs

 18. Evelien

  Ah wat een onwijs leuk artikel! Wat gaaf dat je met je lover naar texel bent geweest, klinkt echt als een heerlijk uitrust weekend. Ook fijn! πŸ™‚

  Liefs!

 19. Wat een leuk rubriekje! Ook erg fijn om te lezen πŸ™‚ Wat een geluksvogel die Max, Texel lijkt mij erg fijn & gezellig,

 20. Rianne

  Echt heel leuk om zo te lezen! En wat een lieve foto ook haha. Succes met hardlopen, voordeel is dat je dat niet kunt missen qua tijd.. πŸ™‚

 21. Maureen

  Heel fijn geschreven en wat een leuk rubriek. Dit lees ik graag vaker! Ik vind het daarnaast zo knap dat je de tijd vind om school te combineren met het sporten en bloggen! Ik ga niet naar school momenteel en vind het privΓ© leven momenteel moeilijk te combineren met bloggen. Ik zit echt in een winterdipje en kan daarom ook niet wachten tot de zomer begint. Vanaf volgende week maandag begin ik met Kayla Itsines dus de eerst stap is gezet!

 22. Marlijn

  Wat een heerlijk weekend moet dat zijn geweest. Heerlijk. Ik kijk zelf ook bijna nooit tv maar boer zoekt vrouw maak ik ook een uitzondering voor haha. Ik doe zelf aan krachttraining. Ik train nu voor een survivalrun en ze hebben voor mij daar een schema voor opgesteld. Ik heb een hele fijne sportschool die mij zelfs belt als ik een tijd lang niet ga( gelukkig komt dit nu nooit meer voor). Ik zal in elk geval aan een instructeur vragen of die een schema kan maken en anders van internet ideeΓ«n op doen? Doe je geen Kayla meer? Leuk dat je het hardlopen gaat oppakken! Niet verkeerd met dit weer πŸ˜‰

 23. Miriam

  Wat leuk om te lezen zeg. Goed bezig met al je gesport, respect hoor! πŸ˜€ Btw: gave foto!!

 24. Laura

  Leuke rubriek! Zeker eentje om lekker te lezen na een lange dag. Ik ga ook weer lekker hardlopen en krachttraining. Ik heb een schema opgesteld dus krachttraining is eigenlijk elke 4 weken iets anders! Dat is wel echt ideaal πŸ™‚ Zet hem op!

 25. Deisy

  Jaah! Moet je vaker doen van je afschrijven, maakt mij helemaal blij van al die mooie dingen die je opsomt hihi! Ik ben benieuwd naar je hardloopavonturen en hoop dat het jou gaat brengen wat je wilt. het kan inderdaad zo lekker zijn om verstand op 0 te zetten en te gaan, dus dat moet helemaal goedkomen. X

 26. Eline

  Aah wat een leuk artikel! Ik vind Texel ook heerlijk om te bezoeken! Zee, zeehondjes en duinen beter kan het haast niet!

 27. Anna

  Wat een ontzettend lieve en gelukkige foto, ah <3 Klinkt als een heerlijk weekend!

 28. Wat wil je precies weten over krachttraining? Ik werk als fitness coach dus ik kan je helpen als het nodig is! πŸ™‚

 29. Estrella

  Ik ben twee jaar geleden een dag op Texel geweest. Een heerlijk eiland!

 30. Els

  Ik word al moe als ik het woord sporten hoor haha. Texel lijkt me ook echt super leuk!

 31. Shiralee

  Allereerst, super leuke foto! En, wat een leuk artikel, je schrijft ontzettend leuk. Fijn dat je een heerlijk weekend heb gehad, het lijkt mij ook wel eens fijn om je gewoon helemaal af te kunnen zonderen – gewoon even zonder telefoon en alles. Qua krachttraining wissel ik het om, de ene keer doe ik mijn benen en de andere keer doe ik vooral mijn armen. Heb je geen coach rondlopen in de sportschool of een standaard programma wat ze op een blaadje hebben? Ik zie dat dit artikel al van een tijdje terug is, maar vond het toch leuk om even te reageren πŸ™‚ x

Geef een antwoord