fbpx
Home          Portfolio          Over Studio Solveig          Blog          Contact

Bloggen weer oppakken

O, o, o, wat heb ik dit gemist. Het afgelopen jaar was op bloggebied niet het beste jaar ooit. Sterker nog: alhoewel ik nog dagelijks met mijn blog bezig was, verschenen er minder blogs dan ooit. Inmiddels heb ik het idee dat ik weer lekker in het ritme zit en dat voelt ontzettend goed!

Alles wat ik leerde dankzij mijn blog
In 2012 startte ik mijn blog en ik kan je vertellen dat het één van de betere beslissingen is geweest die ik ooit heb gemaakt. Naast dat ik me sinds mijn blog nauwelijks meer heb verveeld en eindelijk een hobby had waar ik me echt lang mee kon vermaken, is deze website veel meer dan dat. Ik leerde ontzettend veel mensen kennen, ik leerde mezelf kennen en ik leerde heel veel over schrijven, fotografie, HTML, CSS, PhotoShop, WordPress, PR, netwerken, social media en noem maar op. Soms denk ik dat het ‘wel meevalt’ welke kennis ik heb verzameld, maar eigenlijk is het een dosis ervaring waar je ontzettend veel aan hebt op verschillende (vak)gebieden.

Daarnaast leerde ik Dagmar kennen en zou ik nu echt niet meer weten wat ik zonder haar zou moeten doen. We vullen elkaar aan op verschillende manieren en weten precies wat we aan elkaar hebben. Ik vind het ontzettend bijzonder dat we elkaar dankzij onze hobbies hebben leren kennen en nu zoveel meer met elkaar kunnen delen dan alleen dat. Ook mocht ik (direct en indirect) dankzij mijn blog verschillende plekken in Nederland en Europa ontdekken, die ik zonder mijn blog nooit zou hebben bezocht (zoals Antwerpen, Turijn en Newcastle).

Mocht je het nog niet doorhebben.. Dit is absoluut een ode aan mijn blog en alle ervaringen die ik daardoor heb opgedaan. Ik zou je zeker weten aanraden om ook iets te doen of vinden waar jij ontzettend blij van wordt. Of dit nu het hebben van een blog, het beoefenen van een sport of een andere leuke bezigheid zijn: doe het! Het maakt niet uit wat je doet, als je maar zeker weet dat het iets is waarvan jij blij van wordt. Ik heb me in de beginperiode heel erg druk gemaakt om wat anderen van mijn stukje internet vonden, maar ik ben blij dat ik dat van me af heb gezet. Ik word er blij van en dat is het belangrijkste.

Blogpauze
Toch kwam daar ineens die break. Hoe leuk ik het bloggen ook nog vond, het voelde gewoon even niet meer zoals voorheen. Ik kwam een beetje in een periode waarin ik het gevoel had dat alles waar ik over wilde schrijven, al eens was gepubliceerd. Zowel op mijn eigen blog, als bij anderen. Ik kreeg ineens een naar gevoel van alles wat er van en over mij online stond. Heb ik niet teveel gedeeld? Staat niet mijn volledige leven op internet? Wie leest dit eigenlijk allemaal? Ik wist even niet meer waar ik met mijn blog naar toe wilde. Daarbij kwam ook nog eens mijn studie die veel tijd en creativiteit kostte en startte ik met een stage waar ik veel uren, energie en creativiteit stopte. Het werkte voor mij even niet meer samen.

Bijna dagelijks zat ik in die periode netjes achter mijn computer met een leeg scherm voor me. Ik wilde zo graag artikelen schrijven en mooie foto’s daarbij maken, maar er kwam gewoon niets uit mijn vingers. Zo ontzettend zonde, want stoppen was echt het laatste wat ik wilde. Dit heeft bijna een jaar geduurd, maar nu heb ik het idee dat ‘het’ er weer is. De zin om te schrijven, de creativiteit om te schrijven, de aandacht die ik in mijn blog wil stoppen en heb ik een balans gevonden in dingen die ik wil delen of liever niet.

Daar ben ik weer
De afgelopen weken verschenen er weer een aantal artikelen op mijn blog. Nog niet dagelijks, maar wel ongeveer vier per week. Daar ben ik ontzettend trots op en het voelt zo goed om weer bezig te zijn! Ik kan een hele dag uitkijken naar het moment dat ik weer achter mijn laptop kan duiken en aan de slag kan gaan, weer de tijd neem om andere blogs te lezen en de reacties op Monday Mood te lezen. Dankjewel dat jij daar nog steeds de tijd voor neemt, dat jij mijn blog nog steeds leest en nog steeds enthousiast reageert. Dat vind ik ontzettend bijzonder!

Zoals je misschien ziet heb ik de kleuren van mijn blog aangepast en het een en ander geschoven met de layout. Voor mijn gevoel klopt het geheel nu beter bij mijn persoonlijkheid. Ik heb ontzettend veel zin om weer meer te schrijven en ga hier absoluut mee door. Dankjewel dat je er (nog steeds) bent!

Alvast een hele fijne dag gewenst en heel erg veel liefs!
Untitled

Deze post heeft 17 reacties

 1. Wat fijn dat je weer inspiratie hebt om te schrijven! Vier keer in de week vind ik alsnog knap hoor. Veel success weer en welkom terug. 🙂

 2. Fijn dat je er weer zin in hebt! Ik zit de laatste paar weken een beetje in die dip. Ik wil wel maar het komt er niet uit. Komt denk ik ook omdat ik druk bezig ben met mijn scriptie schrijven waard oor ik al heel veel tijd voor mn laptop door breng..
  Ik kijk uit naar je verdere blogposten!

 3. Dit is echt heel herkenbaar! Ik heb afgelopen jaar ook meer niet dan wel geblogd en ben het weer aan het oppakken. Heerlijk voelt dat!

 4. Heel herkenbaar! Ik ben ook net terug van een blogpauze, ik had ook niet mijn beste jaar qua bloggen. Ik kijk uit naar je blogposts, vind ze altijd erg leuk om te lezen!

 5. Dank je wel dat jíj er nog steeds bent! Fijn dat je de smaak weer te pakken hebt. Ik ben blij dat je weer schrijft voor ons. 🙂

 6. Super leuk dat je weer lekker in de flow zit! Ik kijk uit naar al je leuke artikelen 🙂

 7. Leuk dat je er weer bent Anne! Ik herken het ook wel een beetje, ondanks dat het bij mij puur komt door het reizen, het komt er gewoon niet van. Ik wil het wel, maar het lukt gewoon niet altijd. Maar hey, dat komt wel weer, net als bij jou!

 8. Super leuk dat je weer begonnen bent! Je artikelen zijn in ieder geval erg leuk, dus twijfel vooral niet aan jezelf.

 9. Het is leuk om je weer te zien verschijnen op het internet. Het plezier dat jij hebt aan het maken van de artikels heb ik eraan als ik het kan lezen als pauze tijdens het studeren. Bedankt om het moment van de dag te zijn waar ik naar uitkijk!

Geef een reactie

×