fbpx

branding

De visuele uitstraling van jouw onderneming is vaak het eerste wat anderen zien. Niet alleen vormt het de eerste indruk voor jouw nieuwe klanten, maar ook de identiteit van jouw onderneming. Kortom: de branding zorgt voor een visuele basis nadat jij jouw missie, visie, diensten, doelen en doelgroep hebt bepaald. Een visuele identiteit bestaat uit diverse elementen die de uitstraling van de communicatie vanuit jouw onderneming tot één geheel vormen. Dit wordt ook wel een huisstijl genoemd.

De huisstijl bestaat uit een logo, een gids of document waarin de afspraken van de huisstijl zijn vastgelegd en huisstijldragers. Dit zijn middelen die zijn vormgegeven volgens de regels van jouw huisstijl, zodat een (potentiële) klant direct herkent dat het gaat om een (communicatie)middel van jouw onderneming. Het creëren van een huisstijl is niet iets wat je zelf hoeft te doen. Het maken van een huisstijl is iets wat ik graag voor je doe en samen ontwerpen we de visuele identiteit die past bij jouw onderneming. Ben jij er klaar voor?

Hoe kies je de huisstijl en het logo dat bij jouw onderneming past?

Een huisstijl en logo ontwerp je op basis van enkele pijlers. Je hebt te maken met jouw eigen stijl en de stijl die past bij jouw onderneming, je kunt inspelen op kleuren- en vormenpsychologie voor het aantrekken van de juiste klanten en je kunt keuzes maken op basis van gevoel. Het belangrijkste is dat de visuele identiteit past bij wie jij bent en wat je wilt uitstralen naar jouw (potentiële) klanten. Je kunt bijvoorbeeld wel kiezen voor gifgroene elementen in de huisstijl die aantrekkelijk ogen om jouw pakketten af te nemen, maar als jij dat niet vindt passen bij de romantische of klassieke stijl die jij wilt uitstralen, zal de visuele identiteit nooit helemaal eigen voelen. Gelukkig bestaan er talloze tinten groen (of andere aantrekkelijke kleuren om klanten over te laten gaan tot aankopen) en zijn er binnen iedere stijl mogelijkheden om de klant over te halen om bij jouw een product of dienst af te nemen. Hoe gaan we te werk voor het ontwerpen van een logo en huisstijl bij Studio Solveig?

Stap 1: Je vertelt mij alles over jouw wensen. Dit kan door het delen van logo’s op Pinterest die jij prachtig vindt, het uittekenen van een logo op papier of wellicht vind je het leuk om iets aan te leveren wat jij zelf hebt gemaakt om in het logo te verwerken. Jij verwerkt al deze wensen in een formulier dat ik naar je toe heb gestuurd en stuurt dit weer terug naar mij. 

Stap 2: Nu is het mijn taak. Ik breng jouw wensen in kaart door middel van het formulier en denk waar nodig met je mee, bij wat ik vind passen bij jouw doelgroep, wensen en doelen. Op basis van jouw wensen, mijn inzicht en het formulier maak ik een aantal schetsen. Tussen deze schetsen kan precies het ontwerp zitten wat helemaal past bij jouw onderneming, er zit een logo tussen dat met een paar aanpassingen perfect is of je vindt het helemaal niets.

Stap 3: De feedback die jij hebt op de logo’s stuur je naar mij toe. Schroom niet om kritisch te zijn! Jouw logo moet (als het goed is) jaren mee en dat moet zo goed mogelijk passen bij wie jij bent en waar jij voor staat. Ik verwerk je feedback tot een nieuwe ronde met logo’s en stuur deze weer naar je toe. Jij geeft weer feedback en je ontvangt een nieuwe versie van mij. Vaak zit het definitieve logo er na twee rondes tussen en is het tijd voor het finetunen voor het perfecte eindresultaat. 

Stap 4: De volgende stap is het uitwerken van een logo en jouw wensen naar een huisstijl. Op basis van jouw logo kiezen we enkele kleuren die goed bij elkaar passen, die een aantrekkelijke combinatie vormen voor de doelgroep en waarvan jij het ziet zitten om de komende tijd te gebruiken in al jouw communicatie. Deze kleuren vormen de basis van jouw onderneming en zal je voorlopig heel erg vaak terug gaan zien! Vervolgens richten we ons op vormen, patronen, typografie en andere elementen die jouw huisstijl compleet en uniek maken.

Stap 5: Net als het logo heb je diverse momenten om feedback te geven op de elementen van de huisstijl. We kiezen het geheel dat perfect aansluit op jouw wensen en verwachtingen en maken de huisstijl definitief. Je ontvangt een .pdf-document waarin de afspraken vastliggen, zodat jij in de toekomst al jouw communicatie in één stijl kan uiten. 

Stap 6: Nu de afspraken voor jouw huisstijl/branding compleet zijn, kunnen we de afspraken doorvoeren in communicatiemiddelen. Elementen die in jouw huisstijl kunnen doorgevoerd worden zijn bijvoorbeeld een website, visitekaartjes, een flyer, stickers, bedankkaartjes, een e-book of wellicht heb jij andere creatieve plannen. Vul het contactformulier onderaan de pagina in om al jouw ideeën te delen voor de huisstijl en het logo van jouw dromen! 

“Ik ben echt heel blij met je manier van werken. Ik vond het prettig dat je regelmatig updates gaf en echt mee dacht, zo had ik niet het gevoel dat je heel lang aan het werk was aan iets wat ik toch niet tof vond. Verder echt top dat je snel reageerde als er echt iets was wat snel moest. Echt top, alleen maar lof, haha, en ik zou je 100% aanbevelen!”

MIRA ENNEN, WWW.MIRATELLS.NL 

diolifestyle

boesjes decoratiewerken

koele kids

lotte loves beauty

by dagmar valerie

counting clouds

de betekenisvolle vrouw

trendy dog shop

mira tells

Tarieven

In onderstaande tabellen vind je een overzicht met mijn tarieven. Deze tarieven zijn met zorg samengesteld op basis van de keuzes die voorgaande klanten hebben gemaakt. Heb je vragen of wijken jouw wensen af? Neem dan contact op via het contactformulier onderaan deze pagina of via de contactpagina. We kijken dan samen naar wat er mogelijk is om voor jou het logo en/of de huisstijl van jouw dromen binnenkort te lanceren. 

Ontwerp voor
een logo

195 excl. btw
 • Ontwerp voor een logo dat volledig aansluit op jouw wensen
 • Twee feedbackmomenten
 • Je ontvangt het logo in .jpeg, .png, .eps & .pdf

Ontwerp voor een
Logo & huisstijl

295 excl. btw
 • Ontwerp voor een logo dat volledig aansluit op jouw wensen​
 • Twee feedbackmomenten voor het logo
 • Je ontvangt het logo in .jpeg, .png, .eps & .pdf​
 • Ontwerp voor een huisstijl passend bij het logo en jouw onderneming​
 • Twee feedbackmomenten voor de huisstijl
 • Je ontvangt een huisstijlgids in pdf inclusief o.a. kleurcodes & lettertypen*

Ontwerp voor een logo & Huisstijl + uitwerking

495 excl. btw
 • Ontwerp voor een logo dat volledig aansluit op jouw wensen​
 • Twee feedbackmomenten voor het logo
 • Je ontvangt het logo in .jpeg, .png, .eps & .pdf​
 • Ontwerp voor een huisstijl passend bij het logo en jouw onderneming​
 • Twee feedbackmomenten voor de huisstijl
 • Je ontvangt een huisstijlgids in pdf inclusief o.a. kleurcodes & lettertypen*
 • Uitwerking van vier middelen naar keuze in jouw huisstijl**
 • Twee feedbackmomenten per middel
“Onze samenwerking is heel prettig verlopen. Ik vond het superfijn dat ik door Anne werd betrokken bij het ontwerpproces. Stap voor stap vroeg Anne wat ik mooier vond, of ik nog verbeterpunten had, en of alles naar wens was. Dat werkt handig en snel, maar zorgt er ook voor dat je als klant al snel tevreden bent doordat je zo actief bent betrokken bij het ontwerpen. Top! Ik wist in het begin niet zo goed wat ik eigenlijk wilde, maar dankzij Anne werd het al snel een compleet plaatje. Ik ben hartstikke blij met het uiteindelijke resultaat van mijn nieuwe blog lay-out, alles is precies zoals ik het wilde. Het contact met Anne is professioneel en zakelijk, maar ook erg vriendelijk en zonder druk. Het was een prettige samenwerking en ik zou Anne zeker aanbevelen als webdesigner!”

contact opnemen?

Ben jij klaar voor een professionele uitstraling voor jouw onderneming en laat jij graag jouw website door mij ontwerpen? Heel erg gaaf! Je kunt met mij in contact komen door onderstaand formulier in te vullen of een e-mail te sturen naar anne@studiosolveig.nl. Ik zie heel erg graag je berichtje tegemoet en ik kan niet wachten om samen met jou aan de slag te gaan!