Brugge – dag 2 en 3

Brugge

Klaar voor het tweede deel van Brugge? Wat was het een leuk weekend – of ja, paar dagen weg. Ik kan daar echt enorm van geniete. Een nieuwe stad, nieuwe dingen, andere dingen. Ik vind het heerlijk! De tweede dag was de enige volle dag in Brugge. Ik moet wel zeggen dat er vergeleken met Antwerpen wel een stuk minder te doen was. Maar alsnog genoeg om een dag mee te vullen.

We begonnen de dag met een wandeling door de stad, we liepen langs verschillende punten in de stad die Brugge typisch Brugge maken. We liepen over de Markt en gingen diverse musea af, zoals het Historium (dikke aanrader!), het Begijnhof en de Oud Sint-Janshospitaal. Typische dingen die je bezichtigd wanneer je in een andere stad bent. Voor deze musea hadden we een City Card, waardoor je zo alle musea in kon. Met zo’n kaart doe je dat ook sneller denk ik en heb je ook niet voor jezelf de verplichting om er uren te blijven. Ook deden we een boottochtje, daarvan staan de foto’s nog op m’n camera, die ik stiekem nog steeds niet heb bekeken.. Een boottochtje is echt een aanrader in Brugge, dus mocht je er zijn.. DOEN!

We lunchten in een café naast de markt, allebei met een panini. Daarna liepen we terug naar het hotel waar we verbleven, in het hotel is ook een zwembad dus daar moest even gebruik van gemaakt worden. Een fijn bad waar je na een aantal kilometers lopen even kan ontspannen. Toch fijn, als een hotel deze voorziening heeft.

Brugge

Brugge

Brugge

Brugge

Brugge

Na het zwemmen was het al gauw tijd voor het diner. We aten bij Bierbrasserie Cambrinus, een café wat beschikt over 400(!) soorten bier. Omdat alles in dit restaurant om bier draait – veel eten wat er op de kaart stond is met bier bereidt – vond ik het wel zo leuk om ook bier mee te drinken. Al houd ik er helemaal niet van, tussen de 400 smaken moest wel iets staan wat ik ook zou lusten. En jawel, ik vond de Lindemans cassis en die smaakte naar, jawel.. Cassis! Fijn. Als voorgerecht at ik kroketjes bereidt met Trappistenkaas en Achel (bier), als hoofdgerecht at ik Vlaamse stoofkarbonaden met Gulden Draak (bier) en compote van appel. Als nagerecht aten we samen een pannetje crème brulee met Ename dubbel (bier). In het eten proefde ik er eigenlijk weinig van, van het bier.

Brugge

Brugge

Brugge

Over de prachtig verlichte Markt liepen we terug naar het hotel. Wat een plaatje is het zo om te zien he? En liepen we langs de fontein terug naar het hotel. Brugge is mooi, de straatjes zijn mooi, maar bij nachtlicht zijn de lichtjes overal toch nog net wat gezelliger.

Brugge

De volgende morgen ging al vroeg onze trein terug naar Nederland, om 12u zouden we de trein hebben en vielen onze plannetjes voor die dag een beetje in duigen. Gelukkig ging het zonnetje schijnen en ploften we neer op het terras. Op 1 mei was het Dag van de Arbeid in België en waren we nog even getuige van een enorme optocht door de stad. Met een enorme omweg, maar met een mooie wandeling, kwamen we weer terug bij het station en na een lunch op Antwerpen Centraal waren we weer gauw terug in Nederland.

Ben jij wel eens in Brugge geweest?