Brugge – dag 2 en 3

Brugge

Klaar voor het tweede deel van Brugge? Wat was het een leuk weekend – of ja, paar dagen weg. Ik kan daar echt enorm van geniete. Een nieuwe stad, nieuwe dingen, andere dingen. Ik vind het heerlijk! De tweede dag was de enige volle dag in Brugge. Ik moet wel zeggen dat er vergeleken met Antwerpen wel een stuk minder te doen was. Maar alsnog genoeg om een dag mee te vullen.

We begonnen de dag met een wandeling door de stad, we liepen langs verschillende punten in de stad die Brugge typisch Brugge maken. We liepen over de Markt en gingen diverse musea af, zoals het Historium (dikke aanrader!), het Begijnhof en de Oud Sint-Janshospitaal. Typische dingen die je bezichtigd wanneer je in een andere stad bent. Voor deze musea hadden we een City Card, waardoor je zo alle musea in kon. Met zo’n kaart doe je dat ook sneller denk ik en heb je ook niet voor jezelf de verplichting om er uren te blijven. Ook deden we een boottochtje, daarvan staan de foto’s nog op m’n camera, die ik stiekem nog steeds niet heb bekeken.. Een boottochtje is echt een aanrader in Brugge, dus mocht je er zijn.. DOEN!

We lunchten in een café naast de markt, allebei met een panini. Daarna liepen we terug naar het hotel waar we verbleven, in het hotel is ook een zwembad dus daar moest even gebruik van gemaakt worden. Een fijn bad waar je na een aantal kilometers lopen even kan ontspannen. Toch fijn, als een hotel deze voorziening heeft.

Brugge

Brugge

Brugge

Brugge

Brugge

Na het zwemmen was het al gauw tijd voor het diner. We aten bij Bierbrasserie Cambrinus, een café wat beschikt over 400(!) soorten bier. Omdat alles in dit restaurant om bier draait – veel eten wat er op de kaart stond is met bier bereidt – vond ik het wel zo leuk om ook bier mee te drinken. Al houd ik er helemaal niet van, tussen de 400 smaken moest wel iets staan wat ik ook zou lusten. En jawel, ik vond de Lindemans cassis en die smaakte naar, jawel.. Cassis! Fijn. Als voorgerecht at ik kroketjes bereidt met Trappistenkaas en Achel (bier), als hoofdgerecht at ik Vlaamse stoofkarbonaden met Gulden Draak (bier) en compote van appel. Als nagerecht aten we samen een pannetje crème brulee met Ename dubbel (bier). In het eten proefde ik er eigenlijk weinig van, van het bier.

Brugge

Brugge

Brugge

Over de prachtig verlichte Markt liepen we terug naar het hotel. Wat een plaatje is het zo om te zien he? En liepen we langs de fontein terug naar het hotel. Brugge is mooi, de straatjes zijn mooi, maar bij nachtlicht zijn de lichtjes overal toch nog net wat gezelliger.

Brugge

De volgende morgen ging al vroeg onze trein terug naar Nederland, om 12u zouden we de trein hebben en vielen onze plannetjes voor die dag een beetje in duigen. Gelukkig ging het zonnetje schijnen en ploften we neer op het terras. Op 1 mei was het Dag van de Arbeid in België en waren we nog even getuige van een enorme optocht door de stad. Met een enorme omweg, maar met een mooie wandeling, kwamen we weer terug bij het station en na een lunch op Antwerpen Centraal waren we weer gauw terug in Nederland.

Ben jij wel eens in Brugge geweest?

Dit bericht heeft 30 reacties.

 1. Laura

  Heel leuk verslag met mooie foto’s! Zelf ben ik nog nooit in een stad in België geweest, moet ik echt een keer doen! 🙂

 2. Manon

  Het ziet er daar echt geweldig uit! Ik moet er ook eens naartoe.

 3. Denise

  Je maakt echt prachtige foto’s, zo te zien heb je het ontzettend naar je zin gehad. Liefs

 4. Lidewij

  Wat ziet het er prachtig uit allemaal! Dat bierrestaurant zou echt niks voor mij zijn, maar het ziet er wel lekker uit allemaal 😀

 5. Lotte

  Leuke, mooie foto’s! Brugge lijkt me echt een fantastische stad. Ik wil er zelf ook nog graag heen!

 6. Svenja

  Geweldige verslag met prachtige foto’s! Wat een prachtig zwembad, die zou ik ook niet kunnen weerstaan. En wat zien die gerechten er heerlijk uit, jummie <3 Zo te zien heb je een heerlijke tijd gehad in Brugge!

 7. Dagmar

  Wauw wat een mooi verslag lief! Heerlijke tijd hebben jullie gehad, prachtige foto’s en jeetje wat ziet het eten er lekker uit! Echt een plaatje je mooie artikel over Brugge <3

 8. Mandy

  Mooie foto’s. Zo te zien hebben jullie je geweldig vermaakt! Ben zelf nog nooit in Brugge geweest. En gingen jullie niet aangeschoten het bier restaurant uit? 😉

 9. Suzanne

  Wat een lieve foto van jullie Anne! En wat een mooie foto’s van Brugge, ik ben er nog nooit geweest maar het lijkt me een mooie stad.

 10. Ingeborg

  Super leuk verslag! & wat een prachtige foto van jullie twee! Je ziet er heel gelukkig uit <3

 11. Wendy (B)

  Geen frietmuseum bezocht?
  🙁

 12. Manon

  Ben er nog nooit geweest maar het lijkt me erg leuk om een keer met mijn vriend heen te gaan!

 13. Als ik dit allemaal zo weer zie wil ik wel weer een keer terug naar Brugge! Super leuk!

 14. Femke

  Dat zwembad ziet er zo mooi uit en al het eten zo lekker <3! Voor mij zou het goed zijn dat je het bier niet proeft in het eten, ik houd namelijk ook helemaal niet van bier :P!

  liefs,
  Femke

 15. Justine

  Leuk leuk leuk! Ik ben vroeger wel eens in Brugge geweest. Zou graag nog eens gaan!

 16. Marloes

  Wat een leuk verslag Anne, en het eten ziet er allemaal heerlijk uit, jummie! Leuke foto’s!

 17. Kimberly

  Wat een super mooie foto’s heb gemaakt zeg 😀 En wat een lieve foto van jullie twee ook <3

 18. Mandy

  Wat een leuke foto’s! De boottocht is zeker een aanrader in Brugge.

 19. Ines

  Wat een heerlijke foto’s! Doet me eraan herinneren dat ik Brugge gauw nog eens moet bezoeken!

 20. Cindy

  Brugge is geweldig! Mooie foto’s, fijn dat je het zo naar je zin hebt gehad!

 21. Gaia

  Leuk verslag! Ik ben al vaak in Brugge geweest, maar ik woon dan ook in België. 😉

Geef een antwoord