Dadels met pure chocolade

dadels met pure chocolade
Een recept kun je dit niet eens noemen. Maar de combinatie van pure chocolade en dadels kon ik jullie toch niet onthouden. Ik ben er écht gek op. Een tijdje geleden kocht Stephen bij de groenteboer een doosje dadels omhuld met melkchocolade. Ik lustte geen dadels, dacht ik. Maar toch probeerde ik ze. Ik was verkocht! Dit simpele hapje is ook zo ontzettend makkelijk te maken..

Wat je doet: smelt pure chocolade au bain marie of in de magnetron, hoe jij het het lekkerste vindt. Doe je (ontpitte) dadels in je schaaltje chocola en rol ze net zo lang erdoorheen tot ze volledig omhuld zijn met chocola. Leg de dadels op een schotel met bakpapier en zet het in de koelkast. Na een paar minuten heb je de meest lekkere snack voor tussendoor.

Wat juist zo leuk is aan dadels, is dat dadels ontzettend gezond zijn. Oké, er zit veel suiker in. Dus om nu een kilo (grapje) dadels weg te werken in plaats van snoep zou ik niet aanraden. Maar verder bevatten dadels wel veel vezels, vitaminen (B, A, E en K) en mineralen zoals calcium, kalium, magnesium, ijzer en zink. Verse dadels bevatten ook nog vitamine C.

Dus.. Mocht je van een receptje nog dadels overhebben en je hebt chocolade in huis.. Probeer het! Het is echt de moeite waard. En zelfs als je (denkt dat je) geen dadels lust is het echt een aanrader. Ik ben in ieder geval verkocht en ga binnenkort eens een schoteltje maken met witte, pure en melkchocolade. Misschien is het ook wel leuk om ze te vullen met bijvoorbeeld pindakaas of andere ingrediënten die goed samen gaan met chocolade. Ik vind in ieder geval dadels met melk chocolade heel lekker, maar om het nog semi gezond te houden, zijn dadels met pure chocolade ook echt heel erg lekker.

Lust jij dadels? En hoe eet jij ze?

Dit bericht heeft 32 reacties.

 1. Laura

  Oh dit lijkt me echt heerlijk! Ik eet dadels altijd met monchou er in/op, dat is ook echt super lekker. Het lijkt me ook leuk om misschien een keer een combi te maken, dus monchou er in en dan een chocholade laagje eroverheen… Jum

 2. Renske

  Ik lustte tot nu toe ook geen dadels. Maar deze combinatie lijkt mij ergens wel weer lekker en zeker het proberen waard! Ik heb trouwens al eens gehoord dat dadels gevuld met pindakaas proeven als snickers. Yummy!

 3. Celeste

  Oh wat erg, ik heb echt nog nooit dadels op haha. Maar ik heb wel ooit pure chocola op haha. Het klinkt wel heel erg lekker! Misschien binnenkort toch maar eens dadels gaan proberen (met chocola uiteraard).

 4. Swaen

  Klinkt goed. Ik ben gek op dadels, dus dit is vast ook lekker!

 5. Anniek

  Oeh ja, goed idee dit zeg! Toevallig hebben wij nog een bakje liggen met overgebleven dadels, en ik denk dat ik dit maar eens ga proberen 🙂 Ook lekker om de dadels eerst te vulling met roomkaas lijkt me, dat maakt het geheel wat frisser!

 6. Frauke

  Oh wat klinkt dat lekker! Hoewel ik niet zo’n méga dadel fan ben, eigenlijk. Maar kan me voorstellen dat de chocolade dat goed maakt :D. X

 7. Nikki

  Jaaaaa, dit is heel lekker! Ik stop ook wel eens in stukje marsepein in dadel voordat ik hem in de chocolade doop, nom.

 8. Renate

  Alles in chocolade gedipt vind ik lekker :D. Hier kan ik dus ook heel erg van smullen.

 9. Kim

  Jammer dat ik niet zo gek ben op dadels. Het ziet er namelijk wel ontzettend lekker uit.

 10. lonneke

  Oeh dit lijkt me zo mega lekker!
  Ik krijg er helemaal trek van haha.
  Liefs Lonneke

 11. Tedje

  Ik ben benieuwd naar de combinatie met chocolade! Heb ik nog nooit geproefd. Thanks voor de tip!

 12. Mandy

  Het water loopt me uit de mond, Yum, wat ziet dat er lekker uit! Ik eet ze wel eens gewoon of door de bananenbrood (of andere baksels.)

 13. Maureen

  Ik had nog nooit eerder van dadels gehoord, maar ik lust sowieso geen noten of dergelijke. Chocolade vind ik dan wel weer heel lekker! Vooral pure chocolade!

 14. Wow, dit lijkt mij echt super lekker! Ga ik proberen zodra er weer dadels in huis zijn 🙂

 15. Iris

  Dit lijkt me echt heerlijk, ik ga het een keer proberen!

 16. Femke

  Dit klinkt zo lekker! Snel eens proberen, want ik heb al deze ingrediënten in huis! <3

 17. Linda

  Dit lijkt mij een erg lekker tussendoortje, erg leuk ook voor op tafel met een (verjaardags) feestje!

 18. Laura

  Ik ben echt ongelofelijk dol op dadels en ik ga dit dus ook meteen uitproberen, haha. Zelf vul ik dadels vaak met pindakaas of cashewpasta, dat is ook zó belachelijk lekker 🙂 XXX

 19. Eline

  Ik eet eigenlijk nooit dadels, maar dit ziet er wel erg lekker uit!

 20. Ilse

  Ik ben dol op gedroogde dadels! Maar dan wel gewoon, zo puur, zonder iets erbij of er rond.

 21. Cartouche

  Laat ik nou net dadels over hebben!
  Ik ga het zeker proberen.
  Roomkaas/noten bij de chocola is misschien ook lekker

 22. Amélie

  Ik gebruik dadels vaak in healthy recepten.. Meestal om een cake of zo mee te maken.

Geef een antwoord