Dadels met pure chocolade

dadels met pure chocolade
Een recept kun je dit niet eens noemen. Maar de combinatie van pure chocolade en dadels kon ik jullie toch niet onthouden. Ik ben er écht gek op. Een tijdje geleden kocht Stephen bij de groenteboer een doosje dadels omhuld met melkchocolade. Ik lustte geen dadels, dacht ik. Maar toch probeerde ik ze. Ik was verkocht! Dit simpele hapje is ook zo ontzettend makkelijk te maken..

Wat je doet: smelt pure chocolade au bain marie of in de magnetron, hoe jij het het lekkerste vindt. Doe je (ontpitte) dadels in je schaaltje chocola en rol ze net zo lang erdoorheen tot ze volledig omhuld zijn met chocola. Leg de dadels op een schotel met bakpapier en zet het in de koelkast. Na een paar minuten heb je de meest lekkere snack voor tussendoor.

Wat juist zo leuk is aan dadels, is dat dadels ontzettend gezond zijn. Oké, er zit veel suiker in. Dus om nu een kilo (grapje) dadels weg te werken in plaats van snoep zou ik niet aanraden. Maar verder bevatten dadels wel veel vezels, vitaminen (B, A, E en K) en mineralen zoals calcium, kalium, magnesium, ijzer en zink. Verse dadels bevatten ook nog vitamine C.

Dus.. Mocht je van een receptje nog dadels overhebben en je hebt chocolade in huis.. Probeer het! Het is echt de moeite waard. En zelfs als je (denkt dat je) geen dadels lust is het echt een aanrader. Ik ben in ieder geval verkocht en ga binnenkort eens een schoteltje maken met witte, pure en melkchocolade. Misschien is het ook wel leuk om ze te vullen met bijvoorbeeld pindakaas of andere ingrediënten die goed samen gaan met chocolade. Ik vind in ieder geval dadels met melk chocolade heel lekker, maar om het nog semi gezond te houden, zijn dadels met pure chocolade ook echt heel erg lekker.

Lust jij dadels? En hoe eet jij ze?