Dag 1 in Antwerpen met Dagmar

Antwerpen

Afgelopen weekend ben ik met lieve vriendin Dagmar afgereisd naar onze zuiderburen. Het land der Belgen! Onze tocht eindigden in Antwerpen, in een prachtig hotel, waar wij het hele weekend zouden doorbrengen op uitnodiging van VisitAntwerpen.be om onder andere de (mode)tentoonstelling Birds Of Paradise – Pluimen en veren in de mode te bezoeken. Maar wij deden veel meer! Vandaag deel ik de foto’s van onze eerste dag, of ja. ‘dagen’, ik tel de vrijdagavond ook nog maar even mee!

Antwerpen

Om half zeven spraken we af op Rotterdam Centraal. 18:30 betekent – Diner time! Op Rotterdam hadden we zoveel keus, daarom kozen we voor het allermakkelijkst (grapje) eetbare op een station zonder tafel of bestek: pizza! De pizza was heerlijk en toen we deze binnen hadden konden we direct de trein instappen naar Antwerpen. Met NS HiSpeed waren we echt zo in Antwerpen, de reis vloog voorbij. Op de hotelkamer van Hotel Les Nuits lazen we tijdschriften, hadden we heerlijke maskertjes en blogde ik nog wat.

Antwerpen

Onze hotelkamer was zo ontzettend mooi! We hadden heerlijke bedden met enorme dikke kussen. Een prachtige wastafel en een heerlijke stortdouche. Die overigens geen deur, gordijn, of wat dan ook had. Apart! Hihi. We hadden pasjes waarmee we gedurende onze twee dagen door Antwerpen bij veel bezienswaardigheden gratis naar binnen konden. Aanrader! Voor €25,- kun je vrijwel alle musea binnen 48u in Antwerpen zien! Als eerst gingen we – na het zalige ontbijt! – naar MoMu, het Mode Museum, waar de tentoonstelling van Birds of Paradise was.

Antwerpen

Dit was in het ‘MoMu’, er was een prachtige tentoonstelling opgezet over veren in de mode. Heel gaaf! Over deze tentoonstelling lezen jullie in de Fashion Friday aankomende vrijdag meer!

Antwerpen

Na MoMu zette we onze tocht voort en bezochten we onder andere de Grote Markt, de Groenplaats en kwamen we langs de store van Dries van Noten, we lunchten op de Handschoenmarkt naast de Onze Lieve Vrouwen Kathedraal.

Antwerpen

Oeps, door de flinke stapel foto’s vergeet ik het MAS helemaal! Museum Aan de Stroom, dit “architecturaal hoogstandje” bied naast diverse tentoonstellingen ook nog eens een prachtig 360 graden uitzicht over de hele stad! Op de foto linksboven zie je ons voor het reusachtige gebouw! Ondertussen moesten er natuurlijk een heleboel foto’s genomen worden, haha!

Antwerpen

Op de MAS was er ook een tentoonstelling waar we naar binnen liepen. We openden de deuren van ‘Alle hens aan dek’, aan het eind van deze tentoonstelling stond een tafel met allemaal flessen en een stapel blaadjes. Als je een boodschap op een blaadje schreef, deze in de fles stopte en in de volgende ruimte (miniatuur strand!) achter liet, mocht je een andere fles pakken met daarop een briefje van iemand anders. Super leuk! Dagmar en ik schreven allebei een leuke quote op en ik liet nog onze Antwerpen-hashtag achter. Dagmar opende haar fles en er zat een lief briefje in – van een bezoeker die hoopte dat Dagmar net zo zou genieten van het uitzicht als zij, in mijn fles zat een stom briefje – iemand hoopte dat zijn/haar backflip zou lukken op skivakantie. Balen! Zondagmiddag in de trein kreeg ik op Instagram een berichtje van een meisje die mijn flessenpost had geopend en ons had getagd met onze hashtag. Super leuk!! Na de MAS was het natuurlijk nog tijd voor outfitfoto’s, mijn outfit staat al online, op die van Dagmar moet je nog heel eventjes wachten, hihi!

Antwerpen

Na de outfitfoto’s liepen we nog even over de Meir, dé winkelstraat van Antwerpen. Ik ben verliefd geworden op deze prachtige blauwe Air Max. Ze zijn geweldig en zitten heerlijk! (Wie sponsort? Grapje!). Na een kleine verkleedsessie (en wederom outfitfoto’s!) ploften we na een korte zoektocht neer in restaurant Fiskebar alhoewel ik geen grote liefhebber ben van vis heb ik toch enorm genoten van heerlijke coquilles in basilicum risotto en garnalen in tomaten. Na afloop namen we nog een creme brulee. Zalig! Na dit avontuur kropen we heerlijk in onze bedjes. Het was een enorm lange dag! Binnenkort zet ik deel/dag 2 in elkaar!

Ben jij wel eens in Antwerpen geweest?