Dag 2 in Antwerpen

Antwerpen

Het heeft even geduurd, maar hier is die dan eindelijk! Dag 2 van Antwerpen! De bovenste foto is wel van dag 1, bij de MAS, maar dat is even niet anders. Ik vond het zo een leuke foto! Dag 2 hebben we heel veel musea bezocht. Van kunst tot drukwerken, we hebben een heleboel gezien!

Antwerpen

We begonnen de dag met een heerlijk ontbijtje, hetzelfde als de dag er voor. Hmm, wat is het toch lekker! Het was zo’n heerlijk rustig hotel. Terwijl we onze bordjes aan het vullen waren met lekkere broodjes werd er op onze tafel jus d’Orange klaargezet en een kopje thee. Vlak voor we terug liepen naar de tafel werd ons nog een eitje aangeboden. Yum, yum!

Untitled

Antwerpen

We checkten uit in het hotel en liepen meteen door naar het paleis op de Meir. Gelukkig konden we onze koffers achterlaten in het hotel. Het is een heel erg mooi paleis, met veel goud en spiegels. Buiten was er een prachtig wit terras. Ik vond dit zo mooi! De foto met de Vespa lijkt trouwens meer op Italië dan op België!

Antwerpen

Daarna bezochten we het Rubenshuis, van een bekende schilder. Er hingen gigantische werken. Sommige nog indrukwekkender dan de andere. Ook vroegen we bij de balie waar we onze tickets kregen of we meteen voor een ander museum tickets konden krijgen. De vrouw lachte ons bijna uit en vroeg waarom we naar dat museum wilden, we hadden het meer uitgekozen omdat het op de route lag. Onder het mom van, “we zijn er nu toch”. De vrouw wees ons een museum aan wat ons beiden was ontgaan. Museum Plantin-Moretus, daar vertel ik zo meer over.

Antwerpen

Onderweg naar Museum Plantin-Moretus kwamen we langs dit vrolijke terras. Dat ziet er toch super schattig uit?! Lekker zomers, I like! We hebben trouwens de hele tour door Antwerpen met de kaart gedaan, zonder telefoons! Althans, we zochten in het hotel de route op, onthielden de belangrijkste straten. Maakten screenshots van de kaart en liepen zonder al te veel te kijken zo naar het hotel. Wat nou, vrouwen weten de weg niet?!

Antwerpen

Plantin Moretus is een historisch museum over de drukkersfamilie Plantin-Moretus. Het museum is ook het enige museum ter wereld wat op de Unesco werelderfgoedlijst staat. Hoe cool?! En wij dachten dat het saai was. Het was een enorm indrukwekkend museum, helemaal voor boekenfreak Dagmar en ook ik lees erg graag. Heel interessant! Mocht je eens in Antwerpen zijn.. Bezoek dit museum, heel mooi!

Antwerpen

Na het museum ploften we neer op een terras met een enorme pizza als lunch, die hadden we wel verdiend! We aten ‘m lekker op en kletsen nog meer dan we al hadden gedaan. Ook bespraken we wat we de rest van de middag zouden doen, we zijn na de pizza eerst naar de Kathedraal geweest, maar hier heb ik geen foto’s van! Het was heel groot en heel mooi.

Untitled

Hierna zijn we gaan lopen richting het gebouw van de Red Star Line, de rederij van de boten die voeren tussen Antwerpen en Amerika. Heel gaaf! Ik heb wel wat met bootjes en ook de Titanic vond ik altijd wel interessant. Bijzonder om te zien wat mensen wel niet moesten doen om maar überhaupt naar Amerika te kunnen..!

Antwerpen

Op de terugweg konden we in dit leuke busje stappen. Dankzij de passen van Visit Antwerpen konden we hier ook gewoon vrij in uitstappen. Dit busje rijdt langs alle Antwerpse higlights. Echt een aanrader! Voor €19,- per dag, of €25,- voor twee dagen kan je zo in alle musea in Antwerpen. Gratis! Of je krijgt korting, zoals bijvoorbeeld voor de dierentuin. Echt heel handig.

Antwerpen

We gingen terug naar het hotel en haalden onze koffers op. Wat kwamen we onderweg tegen – na Burberry, Hermes, noem maar op..? – Laduree! De welbekende Franse macaron-winkel. Nadeel aan Antwerpen: Alle winkels zijn op zondag gesloten. Dus we konden helaas niet naar binnen. Maar even gluren door de prachtige etalage was ook wel heel gaaf!

Antwerpen

We aten bij Grand Café Horta, een prachtig, groot café. We zaten allebei nog flink vol van de pizza. Daarom sloegen we het voorgerecht over en koos Dagmar voor een Thaise salade en ik koos voor de ‘Steak Tartare’, het was dus de bedoeling dat ik alle etenswaren op het bord (exclusief de salade) zou prakken tot ja.. Filet americain. Haha.

Antwerpen

Als desert namen we een milkshake. Aardbei en mint, de ober vond het gek dat we er twee bestelden, maar zei er verder niks van. De milkshakes waren ENORM. Ik denk dat het wel een halve liter was, of meer zelfs. Ik denk dat we beide bijna een liter milkshake kregen, die kregen we natuurlijk nooit op. Na de milkshakes zou er nog wat komen, dus we lieten de milkshakes voor 3/4e staan..

Antwerpen

Om ons heerlijke weekend af te sluiten dronken we nog allebei een cosmopolitan, die ging er wel in! Wat is het toch een lekker drankje! We zaten nog even lekker na en liepen daarna door naar het inmeng grote Antwerpen Centraal.

Antwerpen

Waar we nog even een vermoeide selfie maakte. De reis was enorm vermoeiend maar o zo leuk. We hadden al gauw een trein naar Nederland, konden gelukkig zitten en waren allebei alweer gauw thuis. Bij deze wil ik jullie, als lezeressen, ook nog even bedanken voor alle leuke reacties, likes, tips en andere berichtjes over en in Antwerpen. Super, super, super leuk. En natuurlijk nogmaals bedankt Visit Antwerpen voor deze onvergetelijke ervaring!