handgeschreven lettertypes

10 handgeschreven lettertypes om gratis te downloaden

Romantic Couple

Creattion

South Australia

Biloxi

Alagambe

Charlotte Southern

Eternate

Funky Signature

Alexander Letterting

Romantically

Handgeschreven lettertypes gratis downloaden

Met veel plezier heb ik weer 10 handgeschreven lettertypes bij elkaar gezocht. Het beste nieuws van alles? Deze lettertypes zijn helemaal gratis te downloaden! Je kunt de lettertypes eindeloos toepassen, denk aan logo’s, drukwerk, posters of misschien ga je wel aan de slag met uitnodigingen voor een feestje, trouwbedankjes of bedenk je zelf een creatieve toepassing voor de lettertypes, waardoor het net lijkt alsof de teksten handgeschreven zijn.

Let wel voor publicatie op of het gekozen lettertype geschikt is voor jouw doel. Bij de links staat exact beschreven waarvoor het lettertype gebruikt kan worden en waarvoor niet. Is het lettertype voor personal use geschikt? Dan is het lettertype geschikt voor bijvoorbeeld het maken van posters voor in jouw huis. Lettertypes met de label commercial use zijn ook inzetbaar voor het creëren van een logo of bijvoorbeeld voor op jouw website. Soms is het zo dat je via de links hierboven een gratis (volledig bruikbare) versie personal use download en je tegen een kleine vergoeding de volledige versie voor commercial use aanschaft – om dus te gebruiken op commercieel niveau.

Hoe voeg je lettertypes toe aan jouw computer?

Dit is gemakkelijk zelf te doen! Heb je een Mac? Download het bestand van jouw favoriete handgeschreven lettertypes hierboven en je ontvangt direct een .zip-bestand. Het .zip-bestand bevat een .ttf of .otf-bestand, dit bestand is aanklikbaar en wordt direct toegevoegd aan de Lettertype Catalogus van jouw computer. Sluit de programma’s waar je het lettertype wilt gebruiken (bijvoorbeeld PhotoShop of Word) en start dit opnieuw op. Zoek de naam van het lettertype tussen de fonts op en pas het toe. Succes!

Met Windows durf ik niet met zekerheid te zeggen, maar volgens het internet zijn deze stappen hetzelfde. Download het .zip-bestand of direct het .ttf- of .otf-bestand via de genoemde links hierboven. Open het bestand door middel van een dubbele klik en je krijgt een scherm te zien met daarop alle letters van het lettertype. Vervolgens klik je op installeren. Het lettertype zou nu in bijvoorbeeld Word of Photoshop zichtbaar moeten zijn.