De 7 blog zonden

7 blog zonden

Zonder er bij stil te staan kennen we ze allemaal, de 7 blog zonden. Onbewust of bewust zijn we er mee bezig of gaan we dit juist tegen. Afgelopen maandag was ik aanwezig in het Bloggerscafé bij NRC in Amsterdam. Dit werd georganiseerd door Fashionchick, de avond zat goed in elkaar. Jammer alleen dat een aantal bloggers de geweldig gegeven lezingen moesten bijwonen vanachter glas en het dus niet konden volgen. Gelukkig kon ik wel aanwezig zijn en zat ik samen met Tedje en Nicole achter de drie sprekende bloggers. Bijna ‘front row’, hihi. Anouk van Creatorsofdesire.com vertelde ons meer over de 7 blog zonden (en hoe we ze tegen gaan!) en in dit artikel geef ik er mijn eigen draai aan.

VANITY [ijdelheid]
Elke blogger is ijdel. Dat kan niet anders. Je staat bijna dagelijks met je hoofd voor de camera en plaatst alleen je beste foto’s. Natuurlijk is dat logisch, dat doet iedereen. Maar pas er wel op dat je niet té ijdel wordt. “It is really important to keep on being you. Not an arrogant version of yourself.”

GREED [hebzucht]
De presentatie van Anouk was vooral gericht op modebloggers, maar ook dit geldt zeker voor beautybloggers: Hebzucht. Hebben, hebben, hebben. Let er alsjeblieft op! Wanneer je blog groeit is het hartstikke leuk dat je dingen krijgt. Maar durf ook nee te zeggen, sla dingen af die niet bij je passen. Jouw blog projecteert een deel van je persoonlijkheid. Creëer geen beeld van jezelf van iemand wie je zelf niet bent.

LUST [lust]
Resist the temptation to copy influential bloggers. Oftewel, kopieer niet. Het gebeurt zo veel! Natuurlijk zijn er artikelen zoals bijvoorbeeld de maandelijkse boxen, nieuwe collecties of wekelijkse fotodagboeken die ‘iedereen’ publiceert. Maar geef er je eigen draai aan. Niemand vindt het leuk om dubbele dingen te lezen of te zien, behoud je eigen geloofwaardigheid en presenteer je eigen creaties, eigen stijl en eigen smaak.

JEALOUSY [jaloezie]
We zien allemaal hoe sommige blogs enorm stijgen, deze bloggers zullen wel iets goeds doen! We are all jealous of others’ succes sometimes. Dat is zo, iedereen is wel eens jaloers. Dat kan niet anders. Maar jij komt er zelf niet door die ene grote blogger zwart te maken, of door haar na te doen. Juist niet! Denk er over na over hoe jij jouw blog wil presenteren, niet over hoe een ander dat heeft gedaan.

GLUTTONY [gulzigheid]
Hoe fijn is het om overal je linkje achter te laten? Lekker spammen. Je naam overal bekend maken. Heerlijk. Dat kan ook. In het daarvoor bestemde balkje bij het reactieformulier. Veel bloggers hebben er een ‘hekel’ aan als meiden hun linkje achter laten IN de reactie en zullen de volledige reactie verwijderen. Zonde, je link en reactie is dus volledig verdwenen en anderen kunnen niet meer doorklikken via de blog waar je op hebt gereageerd. Laat je link achter in het balkje en geloof me, geïnteresseerden klikken heus wel door! Wees ook selectief op social media. Gebruik je beste foto’s en niet te vaak. Eén keer je artikel per social netwerk is genoeg.

RAGE [woede]
Het is ontzettend makkelijk om boos te worden. Woede, een simpele emotie. Maar niet altijd de beste. Een regel die ik mijzelf ook altijd opleg: Wees altijd vriendelijk. Het is niet altijd makkelijk, maar blijf het proberen. Op den duur zal je daar de vruchten van plukken. Want.. Je komt iedereen twee keer tegen, aldus Anouk. En gelijk heeft ze.

LAZINESS [luiheid]
Niemand is ooit goed geworden van niks doen. Blijf posten, elke dag. Natuurlijk wel representatieve content. Maar zoals Anouk zei: “In jouw afwezigheid schijnen 1000 andere blogs”. En dat is zo. Er zijn zo ontzettend veel blogs. Nu zullen jouw trouwe volgers je niet na één dag vergeten, maar na een paar dagen niks posten gaan ze misschien toch wel op zoek naar andere blogs.. Regelmaat is de kracht en hard werken wordt beloond.

Dat waren alle blogzonden! Dit zijn natuurlijk geen lijfregels, of ‘blogregels’. De hoofdzaak van dit artikel, iets wat bij bijna elk puntje wel terug komt is dat je alleen een succesvolle blog zult hebben als je jezelf bent en dit durft te laten zien. Dan kom je er wel.

(bron: Fashionweek.nl)

Ben jij schuldig aan één of meerdere van deze 7 blog zonden?