fbpx

De inrichting van een studentenkamer

De inrichting van een studentenkamer

Worden jullie al gek van al mijn artikelen over ‘uit huis gaan’? Ik niet! Dus ik blijf lekker door kladden op mijn online kladblok/notitieblok/dagboek. Ik heb na weken puzzelen eindelijk besloten hoe mijn studentenkamer er uit komt te zien en het uitgewerkt in bovenstaande schets. In dit artikel vind je dus meer informatie over de inrichting van een studentenkamer.

Wat er als eerste opvalt is het woord IKEA, als je IEKEA zegt zakt alles in elkaar denk ik.. Maar goed. Budget, stevig en leuk. Wat wil je (als student) nog meer? Ik heb al mijn meubels van Ikea. De meeste meubels, zoals het bed(/de bank), salontafel, Expedit, kledingkast en eettafel, heb ik al. Ik heb alleen nog de stoelen en de Malm-kast nodig. Doen jullie dat ook? De meubels van Ikea bij de naam noemen? Ik ken ze bijna allemaal uit mijn hoofd!

Aan de wanden komen de fotoplanken van Ikea, die ik ga vullen met lijstjes en andere decoratie. Aan de deur komt een kapstok voor al mijn jassen en aan de muur tussen mijn bed en de kast komt een plakspiegel. Daaronder komt nog mijn metalen prullenbak en onder de ‘salontafel’ komt nog een super fluffy beige kleed. Dat vind ik echt heerlijk, en ik ben het gewend van thuis! Dus zonder wil ik niet meer. Het voerkleed heb ik gekregen van mijn ouders en daar ben ik heel blij mee! Hij staat prachtig in mijn huidige kamer en ik kan niet wachten om hem te zien in de inrichting van een studentenkamer.

Hoe woon jij? Woon jij op een studentenkamer of woon je nog thuis?

Deze post heeft 68 reacties

 1. Het wordt vast een hele mooie kamer! Ik ben benieuwd hoe het er in het ”echt” allemaal uit gaat zien πŸ™‚

 2. Wat een super leuke meubels heb je !!! Zo ben benieuwd hoe alles eruit gaat zien bij elkaar :D:D!

 3. Aaaah wat heb je dit leuk in elkaar gezet! Ziet er goed uit, je kamer. (:

 4. Wat leuk en het zal er zo mooi uit gaan zien als je je huisje in gaat richten πŸ˜‰

 5. Inrichten is denk ik het leukste aan uit het huis gaan! Je hebt mooie meubels gekozen en het kleed zal wat extra gezelligheid toevoegen denk ik πŸ™‚

 6. Mijn studentenkamer was toendertijd echt een bij elkaar geraapt zooitje, maar voelde daardoor wel heel huiselijk. Niks mis met Ikea, ze hebben super leuke dingen en alles past bij elkaar. Erg leuk om te lezen en ben benieuwd naar het eindresultaat. xxx Lucinda

 7. Haha wat leuk gedaan zo! Ik ben heel benieuwd om hem uiteindelijk in het echt te zien!
  Liefs, Tessa

 8. Je hebt super leuke spullen uitgekozen! πŸ™‚ Leuk om te zien wat het gaat worden! Ja, ik kan ook echt te obsessief bezig zijn met dingen die komen gaan (a) Ik vind dat heerlijk, maar ik geloof graag dat de mensen om me heen er af en toe behoorlijk gek van worden πŸ˜‰

 9. Heel erg mooi, lekker simpel maar toch modern en gezellig. Mooi al dat wit en die natuurtinten!

 10. Het ziet er al zo leuk uit! Ben echt benieuwd naar het uiteindelijke resultaat πŸ™‚

 11. Ziet er te gek uit! Ik ben dol op Ikea en waarschijnlijk wordt mijn eerste eigen plekje ook vol met Ikea gegooid, haha! Ik ken inmiddels ook alle namen (Malm, Alex, Expidit…) πŸ˜€

 12. Het ziet er nu al leuk uit! Wit is altijd mooi en je hebt het mooi gecombineerd met bruinere tinten, erg leuk! Liefs, Jessie

 13. Ik vind dit juist hele leuke artikelen. Je hebt echt een geweldige smaak en ik ben erg benieuwd naar het uiteindelijke resultaat!
  Liefs

 14. Leuk om te zien, volgens mij heb jij een hele goede smaak qua inrichting! Dat witte als basis vind ik zelf ook erg mooi, vooral als je dan met wat kleuraccenten de boel opvrolijkt. Geweldig schapenvelletje trouwens!

 15. Leuk, zo’n tekening met de inrichting! Ziet er goed uit, je hebt mooie meubelstukken uitgekozen! Waar je wel op moet letten bij het inrichten van je studentenkamer is dat je genoeg loopruimte hebt. Anders kan dat gaan vervelen op ten duur (dat had ik dus destijds). Ben benieuwd naar het eindresultaat!

  1. Als het goed is lukt dat helemaal! Ik wist natuurlijk niet de precieze afmetingen, dus een beetje op de gok!

 16. Leuke meubels! Ik ben benieuwd hoe het eruit komt te zien!

 17. Ik ben gek op Ikea spulletjes – ik ken ze inderdaad ook bijna allemaal bij naam haha!-. Wat een leuk idee om een tekening van je kamer te maken!

 18. Het wordt waarschijnlijk een prachtige kamer!

  Liefs,
  Eva β™₯

 19. Het ziet er super leuk uit! Lijkt me echt geweldig om al je eigen spulletjes en meubilair voor je eigen plekje uit te kiezen!

 20. Ohh, ik ben zo benieuwd hoe het allemaal gaat worden! Je plannen zien er echt fantastisch mooi uit πŸ˜€

 21. Wat ontzettend leuk om naar uit te kijken he? Je hebt super leuke smaak en alles past mooi bij elkaar en straalt rust en ruimte uit, erg mooi!

  Ben benieuwd naar de foto’s als je er ‘echt’ in woont πŸ™‚

  X

 22. Ziet er super uit ! De meubels zijn erg mooi ! En de indeling vind ik ook mooi zo ! X

 23. Wat leuk! Ik wil dit ooook! Maarja, als je al 10 minuten van je school af woont, ga je toch echt niet op jezelf wonen haha!

 24. Wat een onwijs leuke items, het wordt vast een gave kamer! Heel veel inrichtplezier!

 25. Wauw, ziet er ontzettend leuk uit! Ben heel erg benieuwd naar het uiteindelijke resultaat! Liefs, Xxx

 26. Of ik deze posts zat word? Nee! Ik vind het juist leuk, omdat jij er zo van geniet en ik ook gewoon van interieurposts houd. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat

 27. Wat een super leuk artikel zeg! Heb je mooi ‘geschetst’. Ikea blijft ook gewoon de leukste en meest betaalbare spullen hebben.

 28. Leuk! Ik ben benieuwd naar hoe het er in het echt uitziet. En Ikea is niets mis mee toch?

 29. Ik ben ook altijd erg obsessief bezig met dingen die komen en gaan, haha! Ik vind je inrichting erg leuk en ik ben benieuwd naar hoe het er uiteindelijk uit komt te zien! πŸ™‚

 30. Wat een leuke inrichting! Deze items zijn ook helemaal mijn stijl!

 31. Ik ben dit soort artikels helemaal niet zat hoor! Vind het alleen maar leuk om te zien πŸ™‚

 32. Wat een leuke items, ik ben echt benieuwd naar je uiteindelijke inrichting. Ik vind het soms zo heerlijk om te dagdromen en even vooruit te denken. x

 33. Ik vind het er nu al leuk uitzien! Je meubels passen als puzzelstukken in elkaar. Dat kleedje is echt een must have item voor me, haha!

 34. Ziet er nu al hartstikke leuk uit! Zo benieuwd naar het ‘echte plaatje’ πŸ˜€

 35. Ziet er leuk uit! Ziet er trouwens ook uit als een grote kamer zeg, zooo!

 36. Aah zo leuk om dat weer helemaal in te mogen richten! Ben heel benieuwd hoe het er uit komt te zien πŸ™‚ X

 37. ah wauw, prachtig!
  Ik hou heel erg van dat “Clean” stijltje!
  Liefs Lonneke

 38. waar ga je wonen? ziet er goed uit ben benieuwd naar het resultaat

 39. T wordt vast leuk en ben heel benieuwd naar je kamer straks. Ik ben ook zo lekker obsessief. Op dit moment voor m’n vakantie over anderhalve week. Alles moet op lijstje. Dingen bekijken, plannen enzo haha.

 40. Wat leuk dat je op kamers gaat. Het lijkt mij echt héérlijk om je eigen plekje te hebben, maar ook het voorbereiden ervan lijkt me zó leuk. Ik hoop dat het je gaat bevallen om op jezelf te wonen maar dat komt vast helemaal goed!

 41. Oeh het idee ziet er iig al erg leuk uit! πŸ™‚

 42. Heel erg leuk om te zien! Handige inrichting ook, zo past er lekker veel in

 43. Super leuke indeling! Ben benieuwd hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. x

 44. Ik vind het alleen maar leuk dat je hier posts over wijdt! Ziet er goed uit πŸ™‚

 45. Het ziet er echt heel leuk en clean uit

 46. Oeeh, ziet er superleuk uit! Ik vind het ook superleuk om dingen zo te plannen enzo! πŸ™‚

  xx

 47. Haha, dit is herkenbaar. Vroeger tekende ik ook heel vaak mijn kamer en dan begon ik met inrichten. Nog steeds zit dat er een beetje in, maar dan doe ik het tijdens het simsen! hihi

Geef een reactie