De leukste Airbnb’s binnen Europa

airbnb-tiny-inn-4

Airbnb maakt het mogelijk om tijdens reisjes te overnachten op de meest bijzondere plekken. Ga voor een stacaravan of juist voor een luxe huis ergens in het bos. Wat dacht je van een boomhut? Een stedentrip op een unieke locatie? Of droom je van een huis met zicht op zee? Of je vakantie nu bestaat uit ontspannen en naar het strand met z’n tweeën of juist een stredentrip met een groep vrienden… Alles is mogelijk, voor ieder budget en op vrijwel iedere plaats. In dit artikel vind je de drie leukste Airbnb’s die je voor een budgetprijs kunt boeken, maar ook drie Airbnb’s voor wie net wat meer geld zou willen uitgeven aan een schitterende vakantie!

On a budget

De leukste tripjes kosten het minste geld, want dan houd je natuurlijk genoeg over om leuke dingen te doen op plaats van bestemming! De volgende Airbnb’s kosten tot €60,- per nacht maar bieden wel genoeg luxe om je vakantiedagen door te brengen.

Rustiek en eigentijds overnachten in Boedapest
airbnb-tiny-inn-1

airbnb-tiny-inn-2

airbnb-tiny-inn-3

airbnb-tiny-inn-4

Tijdens een stedentrip heb je eigenlijk vrij weinig nodig: een schoon en fris bed en het liefst in het midden van het centrum in een veilige buurt. Tel deze drie ingedrienten bij elkaar op en je komt uit bij de Airbnb van Valeria. Deze schattige woning biedt ruimte voor drie personen middels een slaapbank beneden en een tweepersoonsbed boven. Verder heb je een eigen keuken en badkamer. Heerlijk om ’s morgens te kunnen ontbijten in je eigen appartemetje, maar koken? Tijdens een vakantie ga je vaak liever uiteten! In ieder geval fijn dat de mogelijkheid er is. Per nacht betaal je € 22,- bij deze Airbnb.

A la Mamma Mia in Griekenland
airbnb-mamma-mia-island-greece-1

airbnb-mamma-mia-island-greece-2

airbnb-mamma-mia-island-greece-3

airbnb-mamma-mia-island-greece-4

Niet alleen stedentrips zijn budget te boeken via Airbnb. Wat dacht je van een vakantie in Griekenland? Vanuit dit “Mamma Mia”-huis heb je een prachtig uitzicht over het oude centrum van Skopelos. In de Airbnb zelf is ruimte voor acht personen in vier slaapkamers. In Skopelos zijn dolfijnen en zeehonden te vinden: reden genoeg om een vakantie die kant op te boeken, niet waar? De Airbnb vind je hier en je betaalt € 30,- per persoon per nacht.

Genieten in het Franse Bretagne
airbnb-maison-de-pecheur-au-bord-de-l-eau-betz-1

airbnb-maison-de-pecheur-au-bord-de-l-eau-betz-2

airbnb-maison-de-pecheur-au-bord-de-l-eau-betz-3

airbnb-maison-de-pecheur-au-bord-de-l-eau-betz-4

Hoe heerlijk is het om je even helemaal terug te kunnen trekken in een schattig Frans huisje? Deze Airbnb staat in Belz, Bretagne. Het huis is geschikt voor vier personen maar ook met z’n tweeën zou je je hier ook prima kunnen vermaken. Het huis heeft een open haard, heeft zicht op de Rivière d’Étel met een strand. Per nacht betaal je € 60,-, de Airbnb vind je hier.

Super de luxe

En wat nu als geld eventjes helemaal geen rol speelt? Kwijl eventjes mee met deze fantastische (en soms dure) Airbnb’s…

Slapen in een oude molen in Kent
airbnb-old-smock-windmill-kent-1

airbnb-old-smock-windmill-kent-2

airbnb-old-smock-windmill-kent-3

airbnb-old-smock-windmill-kent-4

Slapen in dit paleisje zal vast en zeker heerlijk zijn, al mag je hier wel flink voor gaan sparen. Minimale verblijfduur is twee nachten en met z’n tweeën betaal je daar maar liefst € 480,- voor. Voor dat geld slaap je in het Zuiden van Engeland (Kent) in een molen van vier verdiepingen. Je hebt een eigen woonkamer, keuken, slaapkamer en prachtig uitzicht rondom. Het is haast een droom… De Airbnb vind je hier.

Dromen op Ibiza
airbnb-ibiza-mountain-paradise-1

airbnb-ibiza-mountain-paradise-2

airbnb-ibiza-mountain-paradise-3

airbnb-ibiza-mountain-paradise-4

Ibiza kennen we als het luxe party-eiland. Ook logeren kan in stijl, bijvoorbeeld in een 500 jaar oude Spaanse “Finca” (boerderij). Het huis beschikt over vier slaapkamers waar je in totaal met z’n zessen kan overnachten. Je betaalt per nacht € 300,- en de minimale verblijfsduur is 7 dagen. Samen komt dit (inclusief schoonmaak- en servicekosten) € 2379,-. Echter maakt het niet uit of je alleen in het huis slaapt of met z’n zessen, de prijs blijft hetzelfde. Wanneer je vijf vrienden optrommelt betaal je uiteindelijk € 396,50 per persoon voor een week, nu nog een vliegticket en dan valt het toch nog een beetje mee.. Niet waar? Je vindt de Airbnb hier.

Natuurlijk logeren in IJsland
airbnb-iceland-amazing-apartment-1

airbnb-iceland-amazing-apartment-2

airbnb-iceland-amazing-apartment-3

airbnb-iceland-amazing-apartment-4

Een reis naar IJsland is al bijzonder genoeg. Hoe gaaf is dan deze locatie met uitzicht op Akureyri en een baai. Akureyri ligt in het het Noorden van IJsland en is daarmee ook de hoofdstad van Noord-IJsland. Geniet van al het moois in IJsland voor € 149,- per nacht. Het maakt niet uit of je alleen of met z’n vieren in deze Airbnb verblijft, de prijs blijft hetzelfde. Je vindt de Airbnb hier en p.s.: je hebt gewoon wifi, haha!

Tips voor het boeken van een Airbnb

Leuk om tussen te neuzen, al die prachtige Airbnb’s. Maar probeer voor je boekt je wel even goed in te lezen. Hoe zit het met het betalen van borg? Hoeveel is het? Staat de Airbnb in een veilige buurt? Heeft de verhuurder genoeg positieve reviews? Hoe vaak staat er tussen de reviews dat de boeking is geannuleerd en hoe zit het als jij zelf de Airbnb wilt annuleren? Lees je goed in en je bent klaar om te boeken!

Wanneer je zelf een reis boekt via Airbnb kun je vrienden uitnodigen. Wanneer zij een reis boeken met hun account krijgen zij én jij €30,- korting! Wanneer je via deze link een reis boekt van + €60,-, krijgen wij allebei €30,- korting. Dit is geen gesponsorde post, maar gewoon een leuke korting die je verblijf in een Airbnb nog net iets voordeliger maakt.

Heb jij wel eens een reis met Airbnb geboekt?
Liefs,