De leukste hotspots in Londen

londen

Ik kan oprecht zeggen dat mijn favoriete stad in de wereld Londen is. Oh, wat hou ik van die stad! Ik ben er nu 3 keer geweest en zou het liefst nu mijn koffer inpakken en naar het vliegveld sjezen om deze geweldige stad nogmaals te bezoeken. De laatste keer dat ik er was, was ik er 5 dagen met mijn ouders. Lang niet genoeg! Niet alleen is Londen echt mega leuk om te winkelen, maar ook de bezienswaardigheden zijn fantastisch. Ik ben er dol op! Al een poosje wilde ik mijn liefde voor Londen met jullie delen, een ‘city guide’ leek me een mooi idee! Ook is dit tevens mijn inzending voor een wedstrijd van WTC.nl om kans te maken op twee vliegtickets. Dit artikel is verder niet gesponsord. Ik doe het vooral omdat ik het leuk vind.

Wat te doen om jouw London City Trip onvergetelijk te maken?

– De mooie straatjes van Londen bekijken met alle mooie huizen. Huizen met een trappetje naar de voordeur, reusachtige ramen en een stalen hek voor de deur..

– Realtime shoppen bij Forever 21. Uren neuzen in de webshop is heel leuk, maar echt rommelen in de rekken van de gigantische winkel op Oxford Street is natuurlijk net iets leuker.

– Een rondje in een echte Engelse ‘gab’. Al is het maar om van het begin van Oxford Street naar het einde te gaan, je moet er gewoon even ingezeten hebben! Ik heb het nog niet gedaan, maar stiekem hoort het er wel een beetje bij.

– 30 St Mary Axe bekijken bij nacht (op de foto bij dag). Het is echt een super gave toren tussen alle oudere en karakteristieke gebouwen in Londen. Het gebouw wordt ook wel The Gherkin genoemd, wat engels is voor Augurk. Nu je dit weet kan je niet meer zonder glimlach naar het gebouw kijken.

– Wandelen over Piccadilly Circus, de plek waar je vrijwillig naar reclame wilt kijken. En ja, dat wil je echt. Op Piccadilly Circus flitsen de banners voorbij, maar het is zo gaaf! Ga er is een poosje zitten, bij de trappen van de fontein.

– Net als The Beatles de welbekende Abbey Road oversteken. En er natuurlijk een foto van maken! Ben je met z’n vieren.. Hint, hint. Dan wordt het natuurlijk helemaal leuk!

– Als een echte Engelse koffie drinken bij Starbucks. Ga voor een onbekend drankje, dat we in Nederland niet kennen of voor een drankje wat je nog nooit hebt gehad. In Nederland is het straks je favoriet met een mooie herinnering!

(niet op de foto:) Maak een playlist met nummers die wilt herinneren als ‘Weet je nog.. Toen in Londen!’.

– Wandelen door Saint James Park na het bezichtigen van de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace.

– Verdwalen in het metronetwerk van de Underground. Het engelse ondergrondse netwerk is groot. Heel erg groot. Verdwalen tussen de hoge roltrappen en diepe gangen hoort er nu eenmaal bij. Tip: Bekijk thuis waar je heen naar toe wilt, welk metrostation daarbij hoort, welke lijn en welke richting! Scheelt heel veel tijd!

– We Will Rock You bezoeken in het Dominion Theatre. Een leuke tip, in Nederland boek je meestal je kaarten ruim van te voren. Ga op de avond dat je naar het musical wilt naar het theater. Voor een leuk prijsje kan je zo last minute bij een musical zijn. Met een grote groep kan er niet gegarandeerd worden dat je naast elkaar zit. Maar ben je met z’n tweeën.. Grote kans!

– Ruiken aan Lemony Flutter en Honey I Washed The Kids bij Lush. Dit hoort er natuurlijk helemaal bij. Lush is natuurlijk Engels. Doe jezelf een leuk Lush-dingetje cadeau. Memories, memories!

– De toerist uithangen bij de Westminster Abbey Cathedral. Hier moeten natuurlijk foto’s gemaakt worden!

– Cultuur snuiven op Covent Garden. Op Covent Garden zijn veel artiesten bezig. Toneel, kunstenaars, acrobaten, noem maar op. En een ijsje eten, ze zijn goddelijk! Volgens mij is de zaak daar ook de beste ijszaak van Londen(?), dat durf ik allee niet met zekerheid te zeggen. Wel weet ik dat het super lekker is!

– De Big Ben en The House Of Parliamant bewonderen vanuit The London Eye, niet geschikt voor dames met hoogtevrees. Maar het is écht prachtig, vooral als het gaat schemeren op een heldere dag.

– Volledig Oxford Street leegshoppen, van de mega Primark, tot Totshop, tot Superdrug.. Alles!

– Een typisch Engels souvenir kopen, voor jezelf én voor het thuisfront. Wat ik het leukste vind zijn koelkastmagneten, een blikken rode bus.

– Kwijlen bij de etalages en binnenin Harrods..

(niet op de foto:) Wat ik geweldig vond was aan het eind van je stedentrip, als je alles hebt gezien, een rondje te maken met een toeristische rode Engelse bus. Je herleeft alles nog een keer!

Ben jij wel eens in Londen geweest? Wat is jouw favoriete stad?

Dit bericht heeft 59 reacties.

 1. Rachel

  Leuk artikel! Ik ben één keer in London geweest maar ik zou zo nog een keer gaan

 2. Kelly

  Ik ben ook eens in London geweest en het is ook mijn favoriete stad, ik ga graag nog een paar keer. 🙂

 3. Michelle

  Hmm I love London too!! Maar Parijs is denk ik toch iets meer favoriet bij mij.. haha, moeilijk kiezen! Binnenkort ga ik ook weer naar Londen, een vriend opzoeken ^^

 4. Natasja

  Londen is ook één van mijn favoriete plekken ter wereld. Ik ben er zelf al 4 keer geweest en ga er misschien dit jaar weer naar toe. De typische toeristenplekken hoef ik niet meer te zien, maar ik ga graag langs leuke, hippe of juist schattige plekken toe. Top om te winkelen en gewoon een geweldige cultuur ook. Volgende keer als je er bent, ga zeker naar WAH nails boven Top Shop bij Oxford Street. 🙂

 5. Anna

  Wat een leuk artikel! Ik ben ook eens in Londen geweest en vond het ook erg leuk. Maar mijn favoriete stad is het absoluut niet.

 6. Mylene

  Ik ben er één keer één dag geweest. Veeeel te kort natuurlijk, dus ik moet zeker nog eens terug.

 7. Britt

  Leuk om te lezen. Ik ben al een keer in Londen geweest voor sightseeing nu wil ik nog eens terug om enkel te shoppen =)

 8. Bianca

  Leuk artikel! Ik ben er twee jaar geleden voor het eerst geweest een lang weekend tevens de laatste keer tot nu toe. Ik vond het ook een prachtige stad!

 9. Kimberley

  Ik vind Londen ook zo’n leuke stad, wil er graag nog een keer heen! 🙂

 10. Laura

  Wat een leuk artikel! Voor werkweek twijfelde ik tussen Londen en Parijs en ben toch voor Parijs gegaan, maar ooit hoop ik natuurlijk naar Londen te gaan! 😉

 11. Sabine

  Mijn favoriete stad is Utrecht, maar Londen komt met stip op twee! Ik ben er ook drie keer geweest en ik ben er gek op! Ik denk altijd, als ik zou moeten emigreren, dan zou ik naar Londen gaan. 🙂

 12. Marieke

  Ik ben 1 x in Londen geweest, maar toen heb ik de highlights van de stad niet goed gezien, helaas. Duss… ik moet gewoon nog een keer naar Londen 🙂

 13. Manon

  Ah, lijkt me echt super om daar een keer heen te gaan! Ik bedoel, de vliegtickets zijn eigenlijk helemaal niet zo duur, maar de kosten van een hotel maakt het echt onmogelijk voor mijn budget haha, helaas. Maar ooit ga ik er heen! 🙂

 14. Estrella

  Leuk artikel, ik ben ook gek op Londen! De laatste keer dat ik er ben geweest is alweer wat jaartjes geleden, toen ging ik er in m’n eentje heen met een soort busreis. Maar omdat ik niet van gezamenlijke excursies houd, trok ik in m’n eentje de stad in. Inderdaad lekker verdwalen met de undergrond, van de ene in de andere bus hoppen en gewoon een beetje rondkijken. Heerlijke stad!

 15. Bibian

  Wat een leuk artikel. Mijn wens is om ooit heerlijk te winkelen in London, dus dit is een leuk artikel voor mij hahah. Liefs

 16. Mandy

  Londen staat in de planning voor komende kerst. Is nog even wachten, maar dan ga ik eindelijk een keer naar Londen 🙂

 17. Manon

  Ik ben ook al iets van 6 keer in Londen geweest en het is er geen moment saai! Ik hou van Notting Hill en Covent Garden <3

 18. Lisa

  Ik wil heel graag een keer naar Londen, ik werd vlak voordat ik zou gaan te ziek:( Lijkt me super leuk om er alsnog een keer heen te gaan!

 19. Kimberly

  Ik ben nog nooit in Londen geweest maar hoop er wel een keer snel naartoe te kunnen! Het lijkt me zo’n geweldige stad <3

 20. Joy

  Super! Ik ga dit jaar eindelijk naar london 🙂

  xo

 21. Femke

  Wat een leuk artikel! Hier haal ik echt inspiratie uit!

 22. Anoeska

  Ik ben ook gek op Londen. Ben er 1x geweest samen met mijn zus en ouders met de kerst. Wat was het fantastisch daar, een paar dagen is echt veel te kort. Er is zoveel te doen!

 23. Ik ben ook zo dol op Londen! Dit jaar ben ik er voor de vierde keer geweest en dat was voor het eerst helemaal alleen. Te gekke stad en ik wil dit jaar zeker nog een keer!

 24. Ise

  Ik ga volgende week!! Heb er zo’n zin in haha, dat is ook mijn eerste keer 😀

 25. Lonneke

  Ahhh ik hou ook heel erg van Londen. Ik ben er twee keer geweest en ik wil terug haha! ik houd sowieso van grote steden!

 26. Tess Evea

  Ik wil zelf nog heel erg graag een keertje naar London, lijkt me geweldig.

 27. Mireille

  Wat een toeval, ik wil heel graag een keer naar Londen omdat het me zo leuk lijkt. Handig artikel voor als het moment eindelijk eens komt en ik er ook heen ga!

  liefs Mireille

 28. Kelly

  Ben ook al 3 keer geweest, love it! De touristenbus, harrods. Ik ben één keer op Abby road geweest. Wat ook superleuk is, is thee drinken by harrods. Echt een aanrader! Het hoogste punt opzoeken in hampstead en dan over de stad kijken! Een hotel midden in de stad!

 29. Wendy (B)

  Je mag me gerust wakker maken om naar Londen te gaan 🙂
  I love that city!
  Ik ben er al een 10 keer geweest.
  (De eerste keer was met school.)
  Als ik ga, dan is het voor minimum 4 dagen.
  Liefst 5 – 7 dagen.

 30. Linda

  Hele mooie fijne tips! Ik ben slechts een dag in Londen geweest en ik wil ook heel graag eens terug om meer van de stad te zien n Londen op te slurpen 🙂

 31. Fientje

  Londen lijkt me zo een fijne plek! Heb er altijd eens naartoe gewild 🙂

 32. Rosanne

  Jaaa London! <3 echt een leuk artikel, Anne! Ik heb inmiddels heimwee haha. Het is nu 1 jaar geleden dat ik er voor het laatst was en hopelijk ben ik er dit voorjaar weer even te vinden! Trouwens, ik denk dat je een cab bedoelt ipv een gab? 🙂

  Nog wat tips voor wie gaat (of wil gaan): wees vooral niet te zuinig bij Lush. Het meeste is in Engeland behoorlijk wat goedkoper dan de europrijzen die wij kennen. Voor als je een musical wilt zien, van Phantom Of The Opera krijg je écht geen spijt! Ik heb al behoorlijk wat musicals gezien, maar sinds ik deze in London zag is het mijn absolute nummer één.

  X Rosanne

 33. Fleur

  3 jaar geleden in Londen geweest met school maar zou heel graag binnenkort weer terug willen. Hou ook van die stad!

 34. Birte

  Londen is ook één van mijn favoriete steden everrr en het is weer veel te lang geleden dat ik er nog een keertje ben geweest!

 35. Birgitt

  Ik ben er nog nooit geweest maar ik wil absoluuut een keer gaan.

 36. Hannah

  Ik ben er dit (oh wacht, vorig!) jaar voor het eerst geweest en dan meteen ook twee keer en ik ben echt verliefd op Londen. Dit jaar ga ik er waarschijnlijk ook kerst vieren, dus ik kan niet wachten!

 37. Kiki

  Ik houd van Londen, het is echt de mooiste stad waar ik ooit geweest ben. Ik voelde me er zo thuis. 🙂 In mei ga ik er waarschijnlijk een maandje naartoe om beter Engels te leren. Liefs

 38. Kirsten

  Fijn he! Ik ben nu zo’n 15 keer geweest en verhuis er ein-de-lijk naartoe in de Zomer!

  Mocht je nog een keer gaan ‘moet’ je zeker gaan eten bij Sophies in Covent Garden! Best restaurant in town!! En de cupcakes bij Harrods zijn ook verukkelijk!

  En een bezoekje aan Victoria Secret op Old Bondstreet mag natuurlijk ook niet ontbreken! 🙂

  (+ Abercrombie and Fitch in Burlington Garden hihi!)

 39. Linda

  Londen is ook mijn favoriete stad. Ik ben in oktober nog geweest. Concert van Jessie J gecombineerd met veeeeel shoppen. Ik vind Camden ook altijd heel leuk! En Oxford St. Hebben we volgens mij wel 3x gehad, haha.

 40. Justine

  Ik ga in maart naar Londen, voor één dag. Ik kan echt niet wachten. Dat wordt mijn allereerste keer Londen..

 41. Inge

  Leuk artikel, ik wil dit voorjaar naar Londen gaan.
  Heb jij een aanrader voor een goed hotel?

 42. jamey

  handige tips ! Ik ga komen jaar een weekendje naar london

 43. Danise

  Hoi, leuke post over London. Misschien ga ik mijn valentijn wel verrassen met een weekendje London. En dan ga ik zeker in die taxi zitten want die spreekt toch wel erg tot de verbeelding.

Geef een antwoord