De leukste hotspots in Londen

londen

Ik kan oprecht zeggen dat mijn favoriete stad in de wereld Londen is. Oh, wat hou ik van die stad! Ik ben er nu 3 keer geweest en zou het liefst nu mijn koffer inpakken en naar het vliegveld sjezen om deze geweldige stad nogmaals te bezoeken. De laatste keer dat ik er was, was ik er 5 dagen met mijn ouders. Lang niet genoeg! Niet alleen is Londen echt mega leuk om te winkelen, maar ook de bezienswaardigheden zijn fantastisch. Ik ben er dol op! Al een poosje wilde ik mijn liefde voor Londen met jullie delen, een ‘city guide’ leek me een mooi idee! Ook is dit tevens mijn inzending voor een wedstrijd van WTC.nl om kans te maken op twee vliegtickets. Dit artikel is verder niet gesponsord. Ik doe het vooral omdat ik het leuk vind.

Wat te doen om jouw London City Trip onvergetelijk te maken?

– De mooie straatjes van Londen bekijken met alle mooie huizen. Huizen met een trappetje naar de voordeur, reusachtige ramen en een stalen hek voor de deur..

– Realtime shoppen bij Forever 21. Uren neuzen in de webshop is heel leuk, maar echt rommelen in de rekken van de gigantische winkel op Oxford Street is natuurlijk net iets leuker.

– Een rondje in een echte Engelse ‘gab’. Al is het maar om van het begin van Oxford Street naar het einde te gaan, je moet er gewoon even ingezeten hebben! Ik heb het nog niet gedaan, maar stiekem hoort het er wel een beetje bij.

– 30 St Mary Axe bekijken bij nacht (op de foto bij dag). Het is echt een super gave toren tussen alle oudere en karakteristieke gebouwen in Londen. Het gebouw wordt ook wel The Gherkin genoemd, wat engels is voor Augurk. Nu je dit weet kan je niet meer zonder glimlach naar het gebouw kijken.

– Wandelen over Piccadilly Circus, de plek waar je vrijwillig naar reclame wilt kijken. En ja, dat wil je echt. Op Piccadilly Circus flitsen de banners voorbij, maar het is zo gaaf! Ga er is een poosje zitten, bij de trappen van de fontein.

– Net als The Beatles de welbekende Abbey Road oversteken. En er natuurlijk een foto van maken! Ben je met z’n vieren.. Hint, hint. Dan wordt het natuurlijk helemaal leuk!

– Als een echte Engelse koffie drinken bij Starbucks. Ga voor een onbekend drankje, dat we in Nederland niet kennen of voor een drankje wat je nog nooit hebt gehad. In Nederland is het straks je favoriet met een mooie herinnering!

(niet op de foto:) Maak een playlist met nummers die wilt herinneren als ‘Weet je nog.. Toen in Londen!’.

– Wandelen door Saint James Park na het bezichtigen van de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace.

– Verdwalen in het metronetwerk van de Underground. Het engelse ondergrondse netwerk is groot. Heel erg groot. Verdwalen tussen de hoge roltrappen en diepe gangen hoort er nu eenmaal bij. Tip: Bekijk thuis waar je heen naar toe wilt, welk metrostation daarbij hoort, welke lijn en welke richting! Scheelt heel veel tijd!

– We Will Rock You bezoeken in het Dominion Theatre. Een leuke tip, in Nederland boek je meestal je kaarten ruim van te voren. Ga op de avond dat je naar het musical wilt naar het theater. Voor een leuk prijsje kan je zo last minute bij een musical zijn. Met een grote groep kan er niet gegarandeerd worden dat je naast elkaar zit. Maar ben je met z’n tweeën.. Grote kans!

– Ruiken aan Lemony Flutter en Honey I Washed The Kids bij Lush. Dit hoort er natuurlijk helemaal bij. Lush is natuurlijk Engels. Doe jezelf een leuk Lush-dingetje cadeau. Memories, memories!

– De toerist uithangen bij de Westminster Abbey Cathedral. Hier moeten natuurlijk foto’s gemaakt worden!

– Cultuur snuiven op Covent Garden. Op Covent Garden zijn veel artiesten bezig. Toneel, kunstenaars, acrobaten, noem maar op. En een ijsje eten, ze zijn goddelijk! Volgens mij is de zaak daar ook de beste ijszaak van Londen(?), dat durf ik allee niet met zekerheid te zeggen. Wel weet ik dat het super lekker is!

– De Big Ben en The House Of Parliamant bewonderen vanuit The London Eye, niet geschikt voor dames met hoogtevrees. Maar het is écht prachtig, vooral als het gaat schemeren op een heldere dag.

– Volledig Oxford Street leegshoppen, van de mega Primark, tot Totshop, tot Superdrug.. Alles!

– Een typisch Engels souvenir kopen, voor jezelf én voor het thuisfront. Wat ik het leukste vind zijn koelkastmagneten, een blikken rode bus.

– Kwijlen bij de etalages en binnenin Harrods..

(niet op de foto:) Wat ik geweldig vond was aan het eind van je stedentrip, als je alles hebt gezien, een rondje te maken met een toeristische rode Engelse bus. Je herleeft alles nog een keer!

Ben jij wel eens in Londen geweest? Wat is jouw favoriete stad?