De leukste series op Netflix

leukste series op Netflix

Zelf ben ik gek op Netflix. Een tijd geleden sloot ik het samen met Stephen en mijn broertje aan en zo betaalden we met z’n drieën €8,- in de maand om onbeperkt films en series te kijken. Inmiddels kan ik mezelf ervaringsdeskundige noemen op het gebied van de leukste series op Netflix, dus ik deel ze graag met jullie!

leukste series op Netflix

Voor haar:
Orange is the new Black
Eigenlijk denk ik dat je Orange is the new Black al kent, als je Netflix hebt. Het is een super leuke serie die enorm afwisselend is. Maar.. Je houdt er van of niet. Zelf ben ik ontzettend benieuwd naar seizoen 3, dat start in aankomende juni. Ik ben een beetje bang dat ze de verhaalstrekking nu wat gaan uitmelken. Maar toch kijk ik uit naar het nieuwe seizoen, verras me maar!

Waar gaat het over?
Piper Chapman (Taylor Schilling) is een gelukkige vrouw. Ze is verloofd met Larry maar door een fout uit haar verleden is Piper veroordeeld tot 15 maanden cel in een vrouwengevangenis. Orange is the new Black geeft je een kijkje in het leven van gevangenen. Niet alleen wordt je meegenomen door de 15 maanden van Piper – die niet altijd alles even handig aanpakt – maar ook de andere gevangen komen in beeld. Wie zijn ze? Waarom zijn ze zoals ze zijn en waarom zitten ze in de gevangenis?

Duur: 45 minuten
Seizoenen: 2 (seizoen 3 start juni 2015)
Afleveringen per seizoen: 13
Beoordeling: ★★★★☆
Foto: bron

leukste series op Netflix

Voor jullie allebei:
Orphan Black
Echt, ga na het lezen van dit artikel meteen naar Netflix en start Orphan Black. Dit is de meest vette serie die ik ooit heb gezien. Oké, ik kwam vrij laat achter het bestaan van deze serie. Maar Stephen en ik hebben in drie weken tijd seizoen 1 en 2 gekeken. Nu zijn we helemaal bij en moeten we elke week wachten op een nieuwe aflevering van seizoen drie.

Waar gaat het over?
Sarah Manning (Tatiana Maslany) komt op een station een meisjes tegen die sprekend op haar lijkt. Het meisje verbreekt het oogcontact en springt voor de naderende trein. Sarah haar leven loopt niet meer op rolletjes en besluit de identiteitskaart van het meisje mee te nemen. Op die manier denkt Sarah haar leven over te kunnen nemen. Het meisje pleegt natuurlijk niet voor niets zelfmoord en Sarah raakt dieper in de problemen dan ze ooit had kunnen bedenken. Het meisje op de ID-kaart lijkt als twee druppels water op Sarah, wat is hun band?

Let wel: Ik vind Orphan Black af en toe best heftig. Er komt best veel bloed, injecties, moorden en messteken in voor. Kan je daar niet tegen? Niet gaan kijken of alleen gewapend met een dekentje én goed gezelschap.

Duur: 45 minuten
Seizoenen: 3 (seizoen 3 startte april 2015)
Afleveringen per seizoen: 10
Beoordeling: ★★★★★
Foto: bron

leukste series op Netflix

Voor hem:
The Walking Dead
Een hoop mensen zullen de Walking Dead ook al kennen. De vele reclameborden en reclame’s op tv zorgen voor de nodige bekendheid. Wat de serie voor mij interessant maakt is niet zozeer de zombies, maar de interactie tussen alle overlevende. Dit is elke keer anders en dat maakt de serie super afwisselend! Inmiddels zijn we al bij het einde van het 5de seizoen en komen er regelmatig karakters terug uit eerdere seizoenen. Bij het begin beginnen dus!

Let wel: Er worden de nodige zombies en mensen op verschillende manieren doodgemaakt. Heb je een zwakke maag, zorg voor een teiltje, of begin niet met kijken.

Waar gaat het over?
The Walking dead gaat over de zombie-apocalypse. Een uitbraak van een dodelijk virus waardoor de doden zijn gaan lopen. Iedereen die gebeten word verander in een zombie, of walker. De serie volgt de groep van Rick Grimes (Andrew Lincoln). Door de seizoenen heen word de groep geconfronteerd met een hoop zombies, maar ook rivaliserende groepen. Juist de confrontaties met andere groepen is wat de serie spannend en interessant maakt. (Door Stephen)

Duur: 45 minuten
Seizoenen: 5
Afleveringen per seizoen: 16 (seizoen 1 telt 6 afleveringen)
Beoordeling: ★★★★☆
Foto: bron

Wat is jouw favoriete serie?

Dit bericht heeft 50 reacties.

 1. Beautyjuf

  De serie Orange is the new Black zou ik graag nog eens willen kijken / gaan volgen. Ik heb er al zoveel positieve geluiden over gehoord. Momenteel volg ik de serie House of Cards. Dit gaat over politieke intriges. De hoofdrolspeler Kevin Spacey heeft een grandioze rol! Deze serie is absoluut een aanrader. Ik wens je nog een fijne dag, meid! Liefs Marloes

 2. Marion

  Ik heb een poosje Netflix gehad, maar ik keek te weinig. Orphan Black lijkt me een goede serie. Ik denk dat ik weer Netflix neem na de zomer 🙂

 3. Celeste

  Ik heb inmiddels al zoveel gehoord over Orange is the new Black en The Walking Dead, en nog steeds heb ik geen aflevering gezien. Denk dat ik daar toch eens verandering in moet gaan brengen haha! Leuk artikel!

 4. Lucinda

  Ik kijk bijna alleen maar series op Netflix, films heb ik meestal al gezien. Op dit moment kijk ik weer alle seizoenen van House en wacht ik op het nieuwe seizoen van American Horror Story. xxx Lucinda

 5. Sophie

  Klinkt als reuze spannend die orphan black maar ik denk dat ik toch iets te watje ben voor die serie. Ik ben in het echte leven al mega bang voor treinen dus dat stukje bezorgt me alleen al zoveel trauma’s haha!

 6. Dagmar

  Oeeee deze klinken goed en spannend! Ik ben net begonnen met het kijken van series (een flinke stap vooruit haha), nu met Gossip Girl en Suits bezig. Daarna volg ik je tips graag op!

 7. Frauke

  Jaaa, OITNB! De enige serie van Netflix die ik ken en met heeeeel veel plezier volg haha. Ik vind het ZO leuk en grappig! Kan niet wachten tot juni. De andere series ken ik niet, maar ik heb dan ook geen Netflix! Ik ben bang dat ik dan tv-verslaafd word, ofzo. Ik wil ze wel een keertje proberen :)! X

 8. Lisanne

  Orphan Black is inderdaad een hele goede serie. Seizoen 1 en 2 had ik een tijdje geleden gezien en ben blij dat seizoen 3 van start is gegaan. Daarnaast volg ik ook The Vampire Diaries. Deze serie, vind ik, is niet te vergelijken met Twiligt en de verhaallijn is echt tot in detail. Goed opgezet allemaal en het is iedere aflevering spannend. Tot slot volg ik ook nog Pretty Little Liars. In het begin wist ik niet zo goed wat ik er van moest vinden op basis van de verhalen die ik hoorde. Iedereen was razend enthousiast en na een aantal aflevering te hebben gezien was ik ook helemaal om. In juni start het nieuwe seizoen en kijk er naar uit!

 9. Kelly

  Orange is the New Black vind ik een hele toffe serie! Voor de rest kijk ik graag Homeland en Suits!

 10. Tineke

  The orphan black is zo leuk! Mijn favoriete serie is the blacklist en Once upon a time!
  Liefs

 11. Kim

  Wat een leuke serie! Ik zit momenteel helemaal in ‘Drop Dead Diva’ maar ik ben nog steeds aan het wachten tot Pretty Little Liars in Juni weer terug komt. Dat is toch wel mijn all time favourite.

 12. Dita

  Ik hou zelf totaal niet van series en films. Alleen romantische comedies vind ik wel leuk en NL series zoals familie Kruys op dit moment. Mijn vriend had zo’n proefabonnement op Netflix en dat beviel wel goed.

 13. ik heb (als 40-plusser!!) net alle 6 seizoenen van Gossip girl gekeken. Genieten! Orange is the new black is ook geweldig. Mijn tip: Luther!

 14. In de zomer ga ik Netflix nemen, anders raak ik helemaal verslaafd haha. Orphan Black lijkt me de leukste van de 3!
  Liefs, Iris

 15. Isa

  Leuk lijstje! Mijn favoriete series op Netflix zijn White Collar, Nashville en Elementary. Moet je ook eens proberen! 😉
  Liefs, Isa

 16. Nesrin

  Van dit lijstje kijk ik momenteel alleen naar The Walking Dead en dan niet via Netflix.

  Orphan black lijkt mij wel een goede serie!

 17. Deisy

  The Walking Dead staat zo hoog op mijn lijstje om te kijken hea! Door jouw blog denk ik nu weer van “aah waarom stel ik toch steeds uit”, het lijkt mij namelijk een ontzettende leuke serie. De andere twee serieus zijn ook heel vet trouwens inderdaad 🙂 X

 18. Justine

  zaten er maar 30 uur in een dag. Dan kon ik alle series kijken die ik nog wil zien, waaronder bovenstaande. Haha! Goede en leuke tips. Ik zet ze op m’n watchlist!

 19. Lisanne

  Ik ben ook zo verslaafd aan Netflix. Op het moment aan Downton Abbey, heerlijk Engels haha. Orphan Black ben ik wel benieuwd naar.

 20. Eline

  Ik houd van Netflix! Orphan black heb ik nog niet gezien. Ik zoek wel nog een nieuwe serie met mijn vriend dus misschien dat we deze dan gaan proberen 🙂

 21. Anna

  Ik heb geen Netflix meer, helaas heb ik er te weinig tijd voor! Wel kijk ik af en toe series met mijn huisgenoten, als het toevallig zo uit komt 🙂

 22. Merel

  Jaa, Orphan Black is zo goed! Ik ben er net ook achter gekomen dat een Nederlandse acteur (Michiel Huisman) er een rol in speelde (de ex van Sarah, volgens mij). Ik moet nog beginnen aan seizoen 3, maar komt nog wel haha, ik kijk te veel series.

 23. Irma

  Ohmenn, ik had deze blog niet moeten gaan lezen net voor mijn deadline week, haha!

 24. Astrid

  OITNB en Orphan Black zijn ook voor mij favoriete series, daarnaast vind ik Hemlock grove ook een goede serie op Netflix! O en de Franse versie van The Returned zeker een aanrader

 25. Eline

  Orphan Black ken ik nog niet, maar je maakt me wel heel enthousiast!

 26. Elise

  Inderdaad als je het bedrag deelt kom je veel goedkoper uit, ik deel hem samen met mijn zus en ondertussen kijken mijn andere zus en broertje soms mee als wij toch niet kijken (omdat er maar twee schermen beschikbaar zijn). Ik had dit artikeltje echt even nodig, Orange Is The New Black is echt geweldig, gelukkig komen er binnenkort weer nieuwe afleveringen aan. Orphan Black vind ik ook fantastisch en ben ik volop gaan volgen elke week. The Walking Dead heb ik net even aangezet, ik kon me niet zo goed concentreren maar ik zet hem zeker straks nog een keertje aan.

 27. Renske

  Inmiddels hoor ik bijna iedereen over The Walking Dead. Het lijkt me echt een super toffe serie. Misschien moet ik er binnenkort eens tijd voor maken, haha.

 28. Maureen

  Leuk artikel! Orhans Black ken ik al heel lang en loop helemaal gelijk met Amerika dus. Maar ik ben het niet met je eens dat de walking dead voor mannen is. Ook voor allebei! Ik kan namelijk heel veel vrouwen, waaronder ik, mijn zusje en mijn moeder ook naar The Walking Dead kijken. Gewoon een ontzettend spannende series, echt ontzettend goed gemaakt!

 29. Maureen

  Oh my! Sorry wat een typgebrek haha! Ik moet echt eens kijken hoe ik ervoor zorg dat google chrome mijn woorden niet steeds veranderd. Ik bedoelde *Orphan’s Black natuurlijk ;p En “ik ken” in plaats van “ik kan”.

 30. Michelle

  The Walking Dead alleen voor hem? Heeell no, not true. Haha, I love de serie. Ik heb laatst OITNB in iets te hoog tempo gekeken, zeker een toffe serie, maar geen absolute favoriet. Orphan Black is er eentje die op mijn lijstje staat, hij wordt zo vaak aangeraden! Ik moet alleen een beetje oppassen met series ivm verslavingsgevaar, hihi.

 31. Sharon

  Ahhh thanks voor de tips Anne! ik wil ook snel een keer beginnen aan Orphan black.. eerst The Oc afkijken 🙂

 32. Jaa, Orphan Black en Orange is the New Black! Zelf ben ik na een aflevering van The Walking Dead afgehaakt, maar ik snap wel dat mensen het leuk vinden. 😛

 33. Iep

  Wat een super tips!
  Ik heb sinds kort ook Netflix en ben he-le-maal verslaafd ( OEPS )
  Hihihi! Een te gek berichtje!
  Liefs Iep

 34. Xandora

  Ha, ik kijk ze alledrie! Ik zou hier nog The Following aan toevoegen, ik heb 2 seizoenen binnen 1 week gekeken

 35. Kim

  Die series staan nog op mijn lijstje. Voorlopig ben ik nog wel even zoet met Pretty Little Liars en Once upon a time.

 36. Lone

  Leuke series! ‘Orange is the new black’ wil ik ook zeker nog gaan kijken, de andere zijn voor mij denk ik iets te bloederig… Zelf zou ik ‘House’ aanraden, echt een geweldige serie!

 37. Hier een absolute fan van The Walking Dead!! Ik kan niet wachten tot seizoen 6 begint (oktober). Echt een aanrader en niet alleen voor hem, maar ook echt voor haar ;)! En Vikings is ook een echte aanrader.

 38. Nienke

  Orphan Black is inderdaad geweldig! Orange Is The New Black ben ik ooit aan begonnen maar kijk zoveel series dat dat er een beetje bij in is geschoten

 39. Stephanie

  THE WALKING DEAD <3 niet alleen voor hem hoor hihi, dat is echt mijn meest favoriete serie samen met Game of Thrones.

  Verder volg ik momenteel ook de series Vikings, Revenge (bijna klaar), OITNB (ook leuk inderdaad!), The Following, Bates Motel, Penny Dreadful (seizoen 2 weer begonnen), Salem, Stalker, The 100, The Vampire Diaries en The Originals. Word nog afkicken als ik straks geen student meer ben 😛

 40. Léonie

  Ik heb ze alle drie op Netflix zien staan maar nog nooit een aflevering gezien. Orphan Black lijkt me echt heel spannend. Ik denk dat ik, op jouw advies, nu meteen aan de eerste aflevering begin!

 41. Sandra(hpw)

  Jaaaa! Orphan Black! Ik ben er ook helemaal weg van! Ontzettend goede serie. Ben op dit moment ook helemaal bij, dus ’t is afwachten op de rest.
  Verder kijk ik ook The Blacklist. Ben ik ook mee bij, dus ook wachten op de volgende afleveringen 🙂
  EN in juni start Under The Dome weer, ben ik ook wel weer benieuwd naar. En een tijdje terug heb ik trouwens ook Seizoen 1 van Penny Dreadful gekeken, ook wel ’n mooie serie maar ik weet niet of ik daar mee verder ga. Oh en voor ik het vergeet, Constantine. Heb ik ook gekeken, maar daar schijnt niet veel meer van te komen, wat vervolg betreft 🙁

 42. Ik heb alle 3 deze series gezien en ze behoren allemaal tot mijn favorieten! Vooral Orphan Black vind ik ontzettend leuk en elke week kan ik niet meer wachten voor een nieuwe aflevering!

 43. Marleen

  Ik heb al veel over deze series gehoord! ik ga eerst maar eens Pretty Little Liars uitkijken 🙂 xx

 44. Simone

  Ik kan niet wachten tot OITNB weer begint in juni. Heerlijke serie. Orpahn Black ben ik samen met een vriendin aan begonnen, maar zij vond deze niet meer leuk, dus die ga ik zelf even overnieuw kijken. Ik kijk zelf nog ‘White Collar’ via Netflix.

 45. Wat een leuk artikel! Orange Is The New Black staat al een tijdje op mijn to-watch-lijstje en Orphan Black lijkt me geweldig. Mijn favo series zijn Jane The Virgin, Empire en How To Get Away With Murder 🙂 Liefs! x

 46. Robin

  Homeland is ook echt goed!
  Verder staan de écht goede series die ik ken niet op Netflix

 47. Mirjam

  Wat ook echt een aanrader is, is The Returned, staat sindskort ook op Netflix. Echt iedereen die ik hem aanraad vind hem echt super spannend!

Geef een antwoord