De leukste series op Netflix

leukste series op Netflix

Zelf ben ik gek op Netflix. Een tijd geleden sloot ik het samen met Stephen en mijn broertje aan en zo betaalden we met z’n drieën €8,- in de maand om onbeperkt films en series te kijken. Inmiddels kan ik mezelf ervaringsdeskundige noemen op het gebied van de leukste series op Netflix, dus ik deel ze graag met jullie!

leukste series op Netflix

Voor haar:
Orange is the new Black
Eigenlijk denk ik dat je Orange is the new Black al kent, als je Netflix hebt. Het is een super leuke serie die enorm afwisselend is. Maar.. Je houdt er van of niet. Zelf ben ik ontzettend benieuwd naar seizoen 3, dat start in aankomende juni. Ik ben een beetje bang dat ze de verhaalstrekking nu wat gaan uitmelken. Maar toch kijk ik uit naar het nieuwe seizoen, verras me maar!

Waar gaat het over?
Piper Chapman (Taylor Schilling) is een gelukkige vrouw. Ze is verloofd met Larry maar door een fout uit haar verleden is Piper veroordeeld tot 15 maanden cel in een vrouwengevangenis. Orange is the new Black geeft je een kijkje in het leven van gevangenen. Niet alleen wordt je meegenomen door de 15 maanden van Piper – die niet altijd alles even handig aanpakt – maar ook de andere gevangen komen in beeld. Wie zijn ze? Waarom zijn ze zoals ze zijn en waarom zitten ze in de gevangenis?

Duur: 45 minuten
Seizoenen: 2 (seizoen 3 start juni 2015)
Afleveringen per seizoen: 13
Beoordeling: ★★★★☆
Foto: bron

leukste series op Netflix

Voor jullie allebei:
Orphan Black
Echt, ga na het lezen van dit artikel meteen naar Netflix en start Orphan Black. Dit is de meest vette serie die ik ooit heb gezien. Oké, ik kwam vrij laat achter het bestaan van deze serie. Maar Stephen en ik hebben in drie weken tijd seizoen 1 en 2 gekeken. Nu zijn we helemaal bij en moeten we elke week wachten op een nieuwe aflevering van seizoen drie.

Waar gaat het over?
Sarah Manning (Tatiana Maslany) komt op een station een meisjes tegen die sprekend op haar lijkt. Het meisje verbreekt het oogcontact en springt voor de naderende trein. Sarah haar leven loopt niet meer op rolletjes en besluit de identiteitskaart van het meisje mee te nemen. Op die manier denkt Sarah haar leven over te kunnen nemen. Het meisje pleegt natuurlijk niet voor niets zelfmoord en Sarah raakt dieper in de problemen dan ze ooit had kunnen bedenken. Het meisje op de ID-kaart lijkt als twee druppels water op Sarah, wat is hun band?

Let wel: Ik vind Orphan Black af en toe best heftig. Er komt best veel bloed, injecties, moorden en messteken in voor. Kan je daar niet tegen? Niet gaan kijken of alleen gewapend met een dekentje én goed gezelschap.

Duur: 45 minuten
Seizoenen: 3 (seizoen 3 startte april 2015)
Afleveringen per seizoen: 10
Beoordeling: ★★★★★
Foto: bron

leukste series op Netflix

Voor hem:
The Walking Dead
Een hoop mensen zullen de Walking Dead ook al kennen. De vele reclameborden en reclame’s op tv zorgen voor de nodige bekendheid. Wat de serie voor mij interessant maakt is niet zozeer de zombies, maar de interactie tussen alle overlevende. Dit is elke keer anders en dat maakt de serie super afwisselend! Inmiddels zijn we al bij het einde van het 5de seizoen en komen er regelmatig karakters terug uit eerdere seizoenen. Bij het begin beginnen dus!

Let wel: Er worden de nodige zombies en mensen op verschillende manieren doodgemaakt. Heb je een zwakke maag, zorg voor een teiltje, of begin niet met kijken.

Waar gaat het over?
The Walking dead gaat over de zombie-apocalypse. Een uitbraak van een dodelijk virus waardoor de doden zijn gaan lopen. Iedereen die gebeten word verander in een zombie, of walker. De serie volgt de groep van Rick Grimes (Andrew Lincoln). Door de seizoenen heen word de groep geconfronteerd met een hoop zombies, maar ook rivaliserende groepen. Juist de confrontaties met andere groepen is wat de serie spannend en interessant maakt. (Door Stephen)

Duur: 45 minuten
Seizoenen: 5
Afleveringen per seizoen: 16 (seizoen 1 telt 6 afleveringen)
Beoordeling: ★★★★☆
Foto: bron

Wat is jouw favoriete serie?