Dit was mijn 2020

Tegen het einde van het jaar, op de dagen tussen kerst en oudjaar vind ik het heerlijk om terug te kijken naar het afgelopen jaar. Bladeren door foto’s, herinneringen ophalen en ook alvast vooruit kijken naar 2021. Wat zal ons te wachten staan? Hoe zal ons leven er tussen de feestdagen in het nieuwe jaar uit zien? Dit jaar heeft maar weer bewezen dat je nooit kunt weten waar je het jaar daarna mag staan. Het jaar 2020 is voor velen een jaar om nooit te vergeten, maar dat ons leven zo’n ommezwaai zou maken als dit jaar, hadden we nooit kunnen bedenken. In 2020 bracht ik meer uren in een ziekenhuis door dan ooit, zagen we onze dierbaren minder dan ooit, werden er een aantal lieve kindjes om ons heen geworden en werden we zelf de meest trotste ouders van ons zoontje Steyn.

Januari

In januari gingen we een weekje naar de Ardennen. We hadden een fantastisch huisje met heerlijke open haard, gigantisch bad, zalig groot bed en een hottub op het balkonnetje van een oude boerderij. Met als plan om dagelijks heerlijk ver te gaan wandelen, uitgebreid te koken en vooral te ontspannen, bestond de vakantie voornamelijk uit hangen op de bank en kleine stukjes het bos in. Ik was zo moe! Die vakantie was meer dan welkom om op te laden blijkbaar. Niet wetende dat we al in verwachting waren van ons zoontje..

Februari

Naast het ontdekken van onze zwangerschap stond februari stond voornamelijk in het teken van werken. Net als de komende van de maanden was ik vooral veel en vaak aan het werk voor inspirerende en enthousiaste ondernemers. Ik creëerde verschillende websites, huisstijlen en ondersteunende bij het maken van werkbladen en andere huisstijldragers. Nu ik dit schrijf ben ik al enkele maanden niet aan het werk en kijk ik er toch wel weer naar uit om samen te mogen werken met klanten die een passie hebben voor hun eigen onderneming. Ik ben zo benieuwd wat er dit jaar op mijn (ondernemers)pad mag komen en ik sta er klaar om weer aan de slag te gaan.

Maart

In maart maakten we de zwangerschap bekend aan vrienden en familieleden. Wat een eer om te mogen doen! We hadden een inmiddels twee goede echo’s gehad en het was tijd om ons grote kleine nieuws wereldkundig te maken. Zo vertelden we vrienden met een taart met roze en blauwe muisjes over onze baby, met kleine passende cadeautjes en met de echofoto. Daarnaast werd er in maart een heel lief nieuw vriendje geboren, zo ongelofelijk bijzonder! Maart was ook de maand van de eerste lockdown, waardoor we veel tijd in en rondom het huis doorbrachten. We troffen de eerste voorbereidingen voor het kamertje van ons kindje en gingen ons oriënteren op onze smaak en stijl op babygebied.

April

We wandelden wat af. Dat deden we al voor de coronacrisis maar doordat we weinig andere opties hadden en ik het belangrijk vond om goed te blijven bewegen, legden we behoorlijk wat kilometers af. We probeerden drukke plekken te vermijden, maar tegelijkertijd wel nieuwe plekken te ontdekken waar we rustig konden wandelen. Ondertussen deed ik volop inspiratie op voor een roze (of terracotta) babykamer, want ik was er van overtuigd dat we een meisje zouden krijgen (spoiler: not!). Eindelijk nam ook de misselijkheid af. Verder werkte ik behoorlijk veel deze maand en leverde ik ontzettend leuke projecten op aan hele fijne klanten en genoot ik steeds meer van mijn vrije dag in het midden van de week.

Mei

In mei stond er voor ons een reis naar IJsland op de planning. In 2018 maakten we al een reis door dit prachtige land en we waren zo verliefd geworden op de natuur, dat we de reis graag nog een keer wilden maken. Al snel wisten we al dat deze reis niet door zou gaan, dus genoten we van fijne vrije dagen thuis en hadden we een (gelukkig) goede twintigwekenecho. Ook gingen de zwembaden weer open waar we met goede maatregelen onze wekelijkse baantjes weer konden trekken. Het voelde wat onwennig om sinds het sluiten van openbare plekken het zwembad te bezoeken om weer te mogen sporten, maar we waren er wel heel erg blij mee om weer meer structuur te hebben in onze sportroutine. Op gebied van werk leerde ik dit jaar veel over het bouwen van academies en zette mijn kennis direct in voor het creëren van online leeromgevingen, waar ik ontzettend trots op ben!

Juni, juli & augustus

We wandelden nog steeds veel, ik voelde me goed en we huurden een paar keer een bootje om te varen op plassen in de omgeving. Zo ontdekte we de Reeuwijkse Plassen en hebben we gevaren door de Biesbosch. Allebei dikke aanraders en ik kan niet wachten om aankomend jaar weer te gaan varen. Een gevulde picknickmand en een fijn zonnetje zijn de perfecte combinatie voor een dagje op het water! We gingen een dagje naar Zeeland en beleefden we deze maand een ongelofelijk gezellige dag met lieve Dagmar en haar gezin in de dierentuin, wat kijk ik met veel dankbaarheid terug op deze dag! Verder waren we deze dagen veel aan het wandelen, zwemmen zodra het kon om lekker in beweging te blijven. We speelden met vrienden een digitale escaperoom en gingen twee keer op kraamvisite. Waar kon spraken we gedurende het hele jaar af met vrienden en konden ons iedere keer aan de geldende maatregelen houden. Ontzettend fijn om te merken dat bijna al onze vrienden en familieleden op dezelfde manier met de maatregelen omgingen, waardoor we met gezond verstand elkaar konden blijven zien.

September

In september was het tijd voor onze ‘babymoon’! Heel spannend was dit tripje niet, maar we vermaakten ons aan de andere kant van het land in een huisje. We konden wandelen, zwemmen, bezochten de dierentuin Wildlands en deden vooral lekker rustig aan. Wildlands is overigens écht een aanrader, het park is prachtig aangekleed en je vindt er prachtige dieren. Eenmaal thuis lunchte ik weer met Amy na een jaar samenwerken en rondde ik na nog twee intensieve weken werken mijn werkzaamheden voor Studio Solveig af en begon aan mijn verlof. Wat bijzonder om ‘alles’ achter te laten en te gaan rusten! Ik ben supertrots dat ik tot week 36 heb doorgewerkt, al vond ik het wel zwaar. Tijdens mijn verlof maakte ik het huis nog goed schoon, starte een creatieve hobby, zette de puntjes op de i voor de babykamer en keek héél veel series.

Foto: Stance Fotografie

Oktober

De maand waar we het hele jaar al naar uitkeken was eindelijk daar! Alles was klaar, het huis was schoon en de dag voor de geboorte brachten we nog de laatste spullen naar de kringloopwinkel en stort. Aan het begin van deze maand werd – iets vroeger dan verwacht – onze lieve Steyn geboren en na twee nachtjes in het ziekenhuis konden we thuis eindelijk gaan genieten als gezin. We werden enorm in de watten gelegd door onze lieve kraamhulp! In verband met de maatregelen hadden we weinig visite. Enerzijds jammer, maar aan de andere kant zorgde dat voor heel veel rust en ruimte om aan elkaar te wennen. We kropen in onze eigen babybubbel en leerden elkaar in oktober steeds een beetje beter kennen. We genoten volop van elkaar en elke dag stond in het teken leren zorgen voor de liefste Steyn en herstellen van mijn spoedkeizersnede.

November

Achteraf gezien was november misschien wel de zwaarste maand van het jaar. Steyn was heel onrustig en het was even zoeken hoe we het hem voor hem zo comfortabel mogelijk konden maken. Gelukkig werden we goed en snel geholpen en met een aanpassing in voeding kunnen we inmiddels genieten van een vrolijke baby. Alhoewel 2020 voor ons gezin een fijn jaar is geweest, neemt dat niet weg dat op emotioneel vlak het een jaar bomvol rollercoasters was. Graag hadden wij familie en vrienden nog meer dichtbij ons gehad dan nu mogelijk was, maar gezien de maatregelen was dat op dat moment niet mogelijk en onverstandig. Ondanks alles hebben we ons gelukkig geen moment alleen gevoeld en daar kijk ik met een ongelofelijk warm gevoel op terug.

December

Een maand van feest, genieten in kleine kring, hoop en vooruitkijken. Het was absoluut ‘a december to remember’. We kunnen terugkijken op een enorm fijne eerste kerst voor Steyn. Wat een feestje om hem in ons midden te hebben en wat zorgt hij voor een hoop energie om weer uit te kijken naar een nieuw jaar. December is de laatste volledige maand van mijn verlof, waarna ik in 2021 weer begin met werken na een kleine vakantie. Ik sta met heel erg veel plezier weer klaar om websites, logo’s & huisstijlen te ontwerpen en ben enorm benieuwd wat dit jaar mij op ondernemersvlak gaat brengen.

Ons jaar bestond voornamelijk uit voorbereidingen en uitkijken naar de komst van Steyn. Ongelofelijk dat hij begin 2021 al een jaar ‘bij’ ons is! Ondanks alles kijk ik met een fijn gevoel op dit jaar terug en weet zeker dat het zonder Steyn een behoorlijk pittig jaar geweest zou zijn. Door alle afspraken met de verloskundige, echo’s en andere voorbereidingen hadden we steeds iets om naar uit te kijken wat ons soms de toestand in de wereld deed vergeten. Ook gaf het virus ons de kans om in alle rust te genieten van de start als gezin van drie. Samen kijken we positief en met vol goede moed naar 2021, benieuwd wat ons te wachten staat..