DIY: Huisje van klei

huisje van klei

Op Instagram, Pinterest en in woonwinkels zie je ze overal. Stenen huisjes! Ik vind het er ontzettend leuk uitzien, maar om nu 15 euro neer te leggen voor een bolletje klei vind ik ook weer zo wat. Dus dat kan ik zelf ook! Bij Action scoorde ik al mijn benodigdheden en voor €5,58 ben ik in het bezit van drie stenen huisjes! Na de DIY van vorige week had ik de smaak flink te pakken!

huisje van klei

Wat heb je nodig?
– Klei (ik gebruikte twee pakken zelfdrogende klei van Action, €1,29 per 500 gram)
– Verf (ik gebruikte verf van Action, €0,99 per tube)
– Kwasten (ik gebruikte een set van Action, €0,99 per drie)

Wat ga je doen?
– Haal de klei uit de verpakking.
– Kneed het lekker door zodat het warm en zacht wordt door je handen.
– Ik had twee pakken klei, van het ene pak heb ik een groot huisje gemaakt (zie foto bovenaan het artikel), van de ander twee kleintjes, dus kies wat je zelf wilt.
– Vorm de klei zoals jij het wilt hebben. Ik heb voor het huisje met het schuine dak net zo lang gekneed tot ik tevreden was. Voor het huisje met de trapgevel heb ik een mesje gebruikt.
– Laat de klei drogen, dat duurt ongeveer 2 dagen.
– Schilder de klei in een kleur naar keuze! Ik ging voor grijs (zelf gemengd), zwart en wit.
– En klaar is je eigen huisje van klei!

huisje van klei

huisje van klei

huisje van klei

huisje van klei

huisje van klei

huisje van klei

huisje van klei

Je kunt met de huisjes van alles doen! Ik heb ze op mijn plank gezet die aan de muur hangt. Enig nadeel is dat mijn huisjes een tikkeltje scheef zijn geworden en dus schuin op de plank staan. Maar ach.. Het is zelfgemaakt, dus dan mag het! Je kunt natuurlijk ook andere vormen maken, zoals bijvoorbeeld een ster of een mooi hart. Ik vind het leuk dat je nog een beetje de vingerafdrukken er in ziet, dat geeft het echt een eigen tintje.

Heb jij wel eens iets zelfgemaakt van klei?