DIY: Kussenhoes met pailletten

kussenhoes met pailletten

Toen ik een paar dagen geleden in de Action liep zag ik op de grond een rolletje met pailletten liggen. Een rolletje met een paillettenlint van 10 meter. Ik zag het en wilde het hebben. Hier moest ik iets mee doen! Ik zag meteen een mooie quote voor me met de pailletten, maar waarop.. Dat wist ik nog niet. Eerst dacht ik aan een fotolijst (de NYTTJA van IKEA), maar daar heb ik er inmiddels al vier van staan. Toen liep ik in Action langs de kussens..

En toen ontstond dit idee! Een quote op een kussentje, hoe leuk is dat? Ik ben geen held in DIY’s uitvoeren, maar ik vind het wel echt heel erg leuk om te doen. De eerste quote die ik in gedachten had was ‘Everyone deserves to sparkle’, maar toen ik zag dat de letters E-V-E-R al groot en in het midden vielen, moest ik wel een andere quote verzinnen die met ‘ever..’ begon. Toen kwam ik uit bij ‘Everyday is a gift’. Duidelijk, dat is het ook.

kussenhoes met pailletten

Wat heb je nodig?
– Een kussentje in een kleur naar keuze, ik heb gekozen voor wit omdat dat past bij mijn interieur. Vind jij roze mooi? Doen!
– Een leuke quote
– Pailletten, je kunt dit doen met een lint met pailletten of met losse pailletten, al is dat wel heel veel werk.
– Lijm of naald en draad.
– Een potlood.
– Een schaar.

kussenhoes met pailletten

Wat ga je doen?
– Bedenk een quote.
– Teken deze licht op het kussentje met potlood zoals jij het hebben wilt.
– Meet met het paillettenlint hoeveel je nodig hebt voor een stukje letter, hele letter of paar letters.
– Knip een gemeten stukje af en plak met lijm op het kussentje (je kunt dus ook het lint vast naaien).
– Werk stukje draad of lijm weg met de schaar.
– Klaar!

kussenhoes met pailletten

Super simpel dus! Origineel is de ze kussenhoes met pailletten niet, dat weet ik, Pinterest staat er vol mee! Maar ik vond het toch heel erg leuk om te delen. Ik ben er een half uurtje mee bezig geweest en ik vind het kussentje echt heel erg leuk geworden. Oh! Vriendinnetje Janouk is ook creatief bezig geweest met kussentjes, die zijn ook zo leuk geworden! Je kunt ze hier bekijken!

Heb jij wel eens een kussenhoes zelf versierd?