DIY: Kussenhoes met pailletten

kussenhoes met pailletten

Toen ik een paar dagen geleden in de Action liep zag ik op de grond een rolletje met pailletten liggen. Een rolletje met een paillettenlint van 10 meter. Ik zag het en wilde het hebben. Hier moest ik iets mee doen! Ik zag meteen een mooie quote voor me met de pailletten, maar waarop.. Dat wist ik nog niet. Eerst dacht ik aan een fotolijst (de NYTTJA van IKEA), maar daar heb ik er inmiddels al vier van staan. Toen liep ik in Action langs de kussens..

En toen ontstond dit idee! Een quote op een kussentje, hoe leuk is dat? Ik ben geen held in DIY’s uitvoeren, maar ik vind het wel echt heel erg leuk om te doen. De eerste quote die ik in gedachten had was ‘Everyone deserves to sparkle’, maar toen ik zag dat de letters E-V-E-R al groot en in het midden vielen, moest ik wel een andere quote verzinnen die met ‘ever..’ begon. Toen kwam ik uit bij ‘Everyday is a gift’. Duidelijk, dat is het ook.

kussenhoes met pailletten

Wat heb je nodig?
– Een kussentje in een kleur naar keuze, ik heb gekozen voor wit omdat dat past bij mijn interieur. Vind jij roze mooi? Doen!
– Een leuke quote
– Pailletten, je kunt dit doen met een lint met pailletten of met losse pailletten, al is dat wel heel veel werk.
– Lijm of naald en draad.
– Een potlood.
– Een schaar.

kussenhoes met pailletten

Wat ga je doen?
– Bedenk een quote.
– Teken deze licht op het kussentje met potlood zoals jij het hebben wilt.
– Meet met het paillettenlint hoeveel je nodig hebt voor een stukje letter, hele letter of paar letters.
– Knip een gemeten stukje af en plak met lijm op het kussentje (je kunt dus ook het lint vast naaien).
– Werk stukje draad of lijm weg met de schaar.
– Klaar!

kussenhoes met pailletten

Super simpel dus! Origineel is de ze kussenhoes met pailletten niet, dat weet ik, Pinterest staat er vol mee! Maar ik vond het toch heel erg leuk om te delen. Ik ben er een half uurtje mee bezig geweest en ik vind het kussentje echt heel erg leuk geworden. Oh! Vriendinnetje Janouk is ook creatief bezig geweest met kussentjes, die zijn ook zo leuk geworden! Je kunt ze hier bekijken!

Heb jij wel eens een kussenhoes zelf versierd?

Dit bericht heeft 48 reacties.

 1. Dagmar

  Wauw echt heel creatief en zo leuk gedaan! Wat een geweldig en stralend kussen met mooie quote <3

 2. Sophie

  Wat een leuk idee! Heerlijk creatief weer en toch voor iedereen toegankelijk!

 3. Lucinda

  Ik dacht in eerste instantie toen ik alleen de naam van de blogpost en de foto zag dat je ze er allemaal รฉรฉn voor รฉรฉn opgenaaid had. Vroeg mij al af waar je dat geduld vandaan had gehaald. Maar het was zo’n slinger. Ik vind het erg leuk gedaan en een persoonlijk tintje aan iets geven, is natuurlijk nooit verkeerd. xxx Lucinda

 4. Katrien

  Wauw wat mooi! Als ik eens in de Action ben en ik denk eraan neem ik zeker ook zo’n rolletje mee! Ook leuk om een quote te bedenken ๐Ÿ™‚ (die niet al te moeilijk is om te ‘maken’ haha..)

 5. Francis

  Ziet er super tof uit! Ook leuk als cadeautje om aan iemand te geven met een speciale boodschap ๐Ÿ™‚

 6. Eline

  Het ziet er echt super leuk uit en het is ook nog eens heel simpel ^^

 7. Svenja

  Aaah heel origineel En een ontzettend mooie boodschap die helemaal waar is <3

 8. Denise

  Ah, ondanks dat Pinterest er vol mee staat vind ik dit echt een super leuk idee! Mooie quote! <3

 9. Wat een leuke originele DIY! Ik ga eens op zoek of ze hier in Dublin ook pailletenlint hebben. ๐Ÿ™‚

 10. Manon

  Wat een leuk idee! Het ziet er echt tof uit ๐Ÿ™‚ X

 11. Sophie

  Oh, wat mooi Anne! Echt heel erg leuk ๐Ÿ™‚ Ik wil nu ook naar de Action rennen om dit te doen, hihi <3

 12. Xaviera

  Wat een leuke DIY! Heel creatief en het ziet er gaaf uit. ๐Ÿ™‚

 13. Justine

  Dat heb je heel leuk gedaan! Zo heb je nog eens originele kussens in huis, leuk!

 14. Maaike

  Dit ziet er super leuk uit! Ga ik ook eens proberen wanneer ik het huis uitga ๐Ÿ™‚

 15. Esther

  Leuk idee! Ik heb zelf vroeger ook wel kussentjes versierd, of zelf kussenhoezen gemaakt! Ook heel leuk om te doen ๐Ÿ™‚

 16. Whitney

  Easy en simpel maar erg leuk! Dit is voor iedereen te doen ๐Ÿ™‚

 17. Maaike

  Wauw ziet er echt heel erg leuk uit! Origineel en staat heel leuk, misschien ook leuk als cadeau, tenminste ik zou wel iemand weten ๐Ÿ˜€

 18. Roos

  Hoe schattig! Ik vind het juist altijd leuk om op Pinterest ideetjes tegen te komen en die na te maken. ๐Ÿ™‚ X

 19. Emmelien

  Oh, wat een leuk idee! Ga ik zeker ook eens proberen, het ziet er zo mooi uit! ๐Ÿ™‚

 20. Sofie

  Super leuk idee! Tof om ook te maken voor een verjaardag, als cadeautje ๐Ÿ˜‰

 21. Lotje

  Wat een super leuk idee! Ik ga ook is kijken bij de Action! X

 22. Esther

  Wauw serieus HOE origineel en HOE leuk! Ik ben er zo enthousiast van dat ik nu naar de Action was gerend al was hij open haha. Ik ga zo snel mogelijk langs, al ga ik het waarschijnlijk wel in 1 van mijn foto lijstjes maken!

 23. Wat ontzettend leuk bedacht Anne! Ziet er echt ontzettend leuk uit! Ben vandaag nog naar de action geweest maar heb niet de paillette zien liggen, moet ik weeeer naar de action, heel vervelend! ๐Ÿ˜‰

 24. lisa

  Lekker creatief! De stoel waar het kussentje op is beland vind ik ook erg leuk ๐Ÿ™‚

Geef een antwoord