fbpx
Home          Portfolio          Over Studio Solveig          Blog          Contact

DIY’s die ik zelf nog zou willen maken

Er zijn nog talloze DIY’s die ik in huis zou willen maken. Nu ik eenmaal de smaak te pakken heb van met mijn handig bezig zijn, gaat er een wereld voor me open met items die leuk én gemakkelijk zijn om te maken. De volgende DIY’s staan er op mijn lijstje om eens zelf te maken.

Een steigerhouten sidetable voor achter de bank.
Ik ben het type dat zijn glas op de rand van de bank zet. Ook als het glas helemaal vol is. Tot nu toe gaat dat nog altijd goed, maar er komt een dag dat ik mijn glas omstoot. Ook laad ik graag mijn telefoon op bij de bank zodat ik dat ‘s nachts niet bij mijn bed hoef te doen. Daarom zou ik graag een steigerhouten sidetable van hout willen maken. Je moet het voor je zien als een houten plank met twee poten die zo groot is als de breedte van de bank. De bank komt daardoor 10 centimeter van de muur af te staan, maar daardoor kun je wel je glas achter je neerzetten. Het liefst wil ik er nog een stekkerblok (zo’n pop-up stekkerblok!) in monteren zodat je daar ook de oplader voor je iPhone in kunt stoppen. Dan is dat ook maar mooi weggewerkt en alleen zichtbaar wanneer je aan het werk bent.

Een wollen wandtapijt
Je ziet ze waarschijnlijk vaker voorbijkomen via social media of Pinterest: wandtapijten, macramé-hangers voor aan de muur of andere leuke muurdecoratie van wol. Ik zou er graag zelf een willen maken van wit wol voor in de gang. Ik heb al een idee hoe ik het wil gaan aanpakken. Daar ga ik komende tijd eerst even zelf mee aan de slag en als het plan lukt, dan deel ik graag de DIY op mijn blog. Het wandtapijt moet flink groot worden, dus het wordt een uitdaging om dit te kunnen realiseren. In ieder geval wil ik eerst een mooie stok in het bos vinden die ik kan gebruiken als hanger en genoeg wol om mee te kunnen weven en knopen.

Houten planken in de vorm van huisjes.
Huisjes vind ik heel leuk! In de Monday Mood-shop vind je al huisjes van beton, in huis wil ik ze graag van hout. Mijn uitdaging is om een huisje met trapgevel te maken. Een klokgevel is ook ontzettend gaaf, maar een stuk lastiger. Je kunt het je voorstel als een grote houten snijplank, maar met een gevel als afwerking. Ik wil ze mooi waxen en dan als decoratie neerzetten in de keuken. Niet om op te snijden, maar puur ter decoratie.

Liefs,
monday mood
* Dit artikel is geschreven in samenwerking met gsmoplader.nl.

Deze post heeft 2 reacties

  1. Vind het zo leuk dat jij dingen zelf maakt! Ik heb er 1) de motoriek niet voor en 2) een enorm gebrek aan geduld.

  2. Dat zijn leuke ideetjes. Super dat jij het zelf wil/kan maken. Ik koop het eerder omdat ik mijzelf er de tijd niet voor gun om het te maken.

Geef een reactie

×