Dozen inpakken, hoe doe je dat?

il_fullxfull-770898346_4ts5

Jullie weten het inmiddels allemaal wel. Volgende week donderdag ga ik verhuizen! Het inpakken van alle dozen is echt een enorme klus. Ik kan me voorstellen dat als je nog nooit verhuist bent en je gaat ineens verhuizen dat je echt geen idee hebt waar je moet beginnen. Ik zet voor het artikel van vandaag even op een rijtje hoe ik het dozen inpakken aangepakt heb.

Mijn verhuizing is wel een beetje dubbel. Ik pak al mijn spullen in om met mijn ouders te verhuizen, maar twee maanden later ga ik weer verhuizen naar mijn eigen plekje. Dan neem ik niet al mijn spullen mee. De tips in dit artikel die zijn ook voor één keer verhuizen, ik denk niet dat er veel lezeressen zijn die ook binnen zo’n korte termijn twee keer verhuizen.

Begin niet te vroeg
Een fout die je al snel kan maken. Je weet dat je gaat verhuizen, het duurt nog drie maanden, de dozen zijn binnen en je kan niet wachten met inpakken. Mijn tip is om niet te snel te beginnen. Voor je het weet heb je alles ingepakt en zit je nog 1,5 maand in een leeg huis en kun je nergens bij. Ook is het niet gezellig om in een huis te leven waar alles in dozen zit! Dus, wacht! Maar..

Begin ook niet te laat
Niets is vervelender dan op het laatste moment nog een heleboel te moeten doen. Zo verlies je het overzicht, raak je dingen kwijt, gaan er misschien wel dingen stuk. Dat wil je natuurlijk niet! Zo is dé verhuisdag ook een stuk stressvoller dan je zou willen. Dus, schat in hoeveel tijd je nodig zal hebben om alles in te pakken en zorg dat je op schema blijft.

Zoek alles uit
Het mooiste moment om van spullen af te komen is een verhuizing! Stop niet alles lukraak in een doos maar denk na over alles wat je inpakt. Zo heb ik een groot deel van mijn make-up verkocht, heb ik een groot deel van mijn kleding weggedaan, maar ook heel veel dingen als decoratie, krultangen of dingen waarvan ik ooit dacht “dat kan ik nog wel gebruiken” maar nooit heb gedaan. Bedenk bij alles wat je door je handen krijgt of je het echt nodig hebt, of je het zal missen, wat je er mee gaat doen en of je er misschien iemand anders blij mee kan maken.

Maak alles schoon
Zorg dat je alles even afstoft, of er een doekje overheen haalt voor je het in een doos doet. Het is natuurlijk niet fijn om straks in je nieuwe woning allemaal stoffige schilderijtjes en andere prullaria uit te moeten pakken. Het kan beter meteen schoon zijn zodat je in je nieuwe huis meteen kan inpakken.

Verpak alles goed
Je wilt niet dat er iets stuk gaat tijdens het verhuizen. Pak alles goed in, verpak breekbare spullen in inpakpapier en doe bijvoorbeeld glaswerk of andere breekbare dingen tussen dingen die wel tegen een stootje kunnen, denk aan knuffels (haha) of kussens. Zet eventueel ook op de doos dat wat er in zit breekbaar is.

Zet op dozen wat er in zit
Dat voorkomt een heleboel.. Gedoe. Dat kan ik je vast vertellen. Bij de verhuizing van een heel huishouden zet je op de doos naar welke kamer de doos moet en zet sowieso op elke doos wat er in zit. Bijvoorbeeld ‘beddengoed’, ‘decoratie’, ‘make-up’. Als je straks in je nieuwe huis bent scheelt dat zoveel met uitpakken. Als je opzoek bent naar je beddengoed om de eerste nacht te kunnen slapen hoef je niet alle dozen uit te pakken op zoek naar die ene doos. Nu zie je het meteen op de voorkant of bovenkant.

Heb jij nog tips wat betreft verhuizen?