Dozen inpakken, hoe doe je dat?

il_fullxfull-770898346_4ts5

Jullie weten het inmiddels allemaal wel. Volgende week donderdag ga ik verhuizen! Het inpakken van alle dozen is echt een enorme klus. Ik kan me voorstellen dat als je nog nooit verhuist bent en je gaat ineens verhuizen dat je echt geen idee hebt waar je moet beginnen. Ik zet voor het artikel van vandaag even op een rijtje hoe ik het dozen inpakken aangepakt heb.

Mijn verhuizing is wel een beetje dubbel. Ik pak al mijn spullen in om met mijn ouders te verhuizen, maar twee maanden later ga ik weer verhuizen naar mijn eigen plekje. Dan neem ik niet al mijn spullen mee. De tips in dit artikel die zijn ook voor één keer verhuizen, ik denk niet dat er veel lezeressen zijn die ook binnen zo’n korte termijn twee keer verhuizen.

Begin niet te vroeg
Een fout die je al snel kan maken. Je weet dat je gaat verhuizen, het duurt nog drie maanden, de dozen zijn binnen en je kan niet wachten met inpakken. Mijn tip is om niet te snel te beginnen. Voor je het weet heb je alles ingepakt en zit je nog 1,5 maand in een leeg huis en kun je nergens bij. Ook is het niet gezellig om in een huis te leven waar alles in dozen zit! Dus, wacht! Maar..

Begin ook niet te laat
Niets is vervelender dan op het laatste moment nog een heleboel te moeten doen. Zo verlies je het overzicht, raak je dingen kwijt, gaan er misschien wel dingen stuk. Dat wil je natuurlijk niet! Zo is dé verhuisdag ook een stuk stressvoller dan je zou willen. Dus, schat in hoeveel tijd je nodig zal hebben om alles in te pakken en zorg dat je op schema blijft.

Zoek alles uit
Het mooiste moment om van spullen af te komen is een verhuizing! Stop niet alles lukraak in een doos maar denk na over alles wat je inpakt. Zo heb ik een groot deel van mijn make-up verkocht, heb ik een groot deel van mijn kleding weggedaan, maar ook heel veel dingen als decoratie, krultangen of dingen waarvan ik ooit dacht “dat kan ik nog wel gebruiken” maar nooit heb gedaan. Bedenk bij alles wat je door je handen krijgt of je het echt nodig hebt, of je het zal missen, wat je er mee gaat doen en of je er misschien iemand anders blij mee kan maken.

Maak alles schoon
Zorg dat je alles even afstoft, of er een doekje overheen haalt voor je het in een doos doet. Het is natuurlijk niet fijn om straks in je nieuwe woning allemaal stoffige schilderijtjes en andere prullaria uit te moeten pakken. Het kan beter meteen schoon zijn zodat je in je nieuwe huis meteen kan inpakken.

Verpak alles goed
Je wilt niet dat er iets stuk gaat tijdens het verhuizen. Pak alles goed in, verpak breekbare spullen in inpakpapier en doe bijvoorbeeld glaswerk of andere breekbare dingen tussen dingen die wel tegen een stootje kunnen, denk aan knuffels (haha) of kussens. Zet eventueel ook op de doos dat wat er in zit breekbaar is.

Zet op dozen wat er in zit
Dat voorkomt een heleboel.. Gedoe. Dat kan ik je vast vertellen. Bij de verhuizing van een heel huishouden zet je op de doos naar welke kamer de doos moet en zet sowieso op elke doos wat er in zit. Bijvoorbeeld ‘beddengoed’, ‘decoratie’, ‘make-up’. Als je straks in je nieuwe huis bent scheelt dat zoveel met uitpakken. Als je opzoek bent naar je beddengoed om de eerste nacht te kunnen slapen hoef je niet alle dozen uit te pakken op zoek naar die ene doos. Nu zie je het meteen op de voorkant of bovenkant.

Heb jij nog tips wat betreft verhuizen?

Dit bericht heeft 24 reacties.

 1. Laura

  Goede tips! 4 jaar geleden ben ik verhuist, maar weet niet zo goed nog meer tips. 🙂

 2. Manon

  Fijne tips, ill keep that in mind als ik op mijzelf ga women.

 3. Lucinda

  Ik ga binnenkort ook verhuizen, wat voor mij goed helpt is dat het inpakken ook een goed excuus is om al je spullen uit te zoeken, goed kritisch zijn wat je wel en niet meeneemt, dat kan nog veel ruimte schelen. Ik ruim alles uit en maak keuzes in plaats van alles maar inpakken en gaan. xxx

 4. Naomi

  Handige tips! Ben benieuwd of ik dat nog over een paar jaar weet, haha

 5. Sophie

  Goede tips! Ik ben nog nooit verhuisd, maar het lijkt mij eigenlijk hartstikke leuk haha!

 6. Dagmar

  Wauw superleuk en handig artikel! Ik hoor het je gewoon zeggen ‘Prullaria’ haha <3 Ik ben niet van plan om op korte termijn te verhuizen, maar ik neem je tips mee!

 7. Geertje

  Ik zit er nu middenin dus weet er van alles van! Hier heb ik het speelgoed van de kinderen ondertussen gehalveerd, de rest zit al in dozen. En heb ook veeeeeel weg gegooid!

 8. Melanie

  Goeie tips! Ik ben ook vaak verhuisd en heb dus ook vaak dingen moeten inpakken. Je moet zeker op elke doos schrijven wat erin zit, anders vind je in je nieuwe huis heel moeilijk je spulletjes terug. Succes met de verhuizing donderdag!

 9. Bianca

  Inderdaad goede tips! Vorig jaar ben ik verhuist en vond het echt crisis met al die dozen x

 10. chucky1012

  Hier nog een tip gebruik wel een watervaste stift om op de dozen te schrijven. Zet er aub niet op wat erin zit maar schrijf erop (op alle kanten en niet op de onderkant van de doos) naar welke kamer ze moeten en natuurlijk of het ook breekbaar is.
  Als je er nl op gaat schrijven wat erin zit en de dozen staat even buiten en iemand ziet dat dan kan het zo weg zijn als er niemand van jouw bij blijft.

  Succes Xoxo

 11. Anna

  Wat een goede tips! Ik vind verhuizen echt een ramp, ik ben één grote chaos haha.

 12. Daphne

  Ik ga binnenkort zelf hopelijk ook verhuizen, dus deze tips hou ik in gedachten!

 13. Milou

  Aaa verhuizennn! 🙂 Mijn broer en schoonzus gaan verhuizen, nou nou nou… wat een ellende. haha! Ik zal ze de tips toesturen. 😉

 14. Rosanne

  Fijne tips! Dit weekend verhuis ik ook. Alleen dit keer van het samenwonen weer bij mijn ouders wonen. liefs x

 15. Erg goeie tips. Zal ook op korte termijn gaan verhuizen dus kon ze wel gebruiken. Hihi. Thankyou!!

 16. Mariëlle

  Hele goede tips 🙂 Ik ben nog nooit verhuisd en dat zal ook niet snel gebeuren denk ik, maar veel succes!!

 17. Goed artikel! Een andere tip is ook om je dozen niet te zwaar te maken en het gewicht goed te verdelen.

 18. Nathalie

  Handig bij mij is dat ik alles nieuw aan moet schaffen, omdat ik nu nog bij mijn ouders woon. Dus kan gelijk in dozen gestopt worden! Wel goede tip om de spullen allemaal uit te zoeken, moet ik ook echt gaan doen deze zomer.. 🙂

Geef een antwoord