Een dag uit het leven als webdesigner

Sinds juni 2018 mag ik mijzelf fulltime webdesigner en grafisch vormgever noemen. Ik haalde mijn diploma en na het afstuderen kon ik direct aan de slag met mijn eigen onderneming. Dagelijks geniet ik van mijn werkzaamheden en werk ik met ontzettend leuke klanten en het is nu de hoogste tijd om daar meer over te vertellen. Hoe ziet mijn dag er uit als webdesigner?

Vroeg op zonder werken en starten in mijn inbox

Eigenlijk start iedere dag zonder wekker. Ontzettend fijn, want uit mijzelf word ik (soms iets te) vroeg wakker en dit zie ik als startschot om de dag te beginnen. Ik kruip direct achter de laptop en werp een blik in mijn agenda. Wat staat er op de planning en welke e-mails staan er in mijn mailbox? Vaak is mijn planning al vrij helder. Ik plan mijn afspraken met klanten ruim van te voren in en iedere klant heeft een vast dagdeel in mijn week, dus ik weet vaak van te voren wat het plan is voor de dag. Voor 9 uur zijn de eerste mails de deur uit naar klanten die die tussentijds vragen hebben en start ik mijn samenwerking die ik in mijn agenda staan.

Een dagdeel per klant

Wanneer ik een website bouw voor een klant, neem ik daar een dagdeel per week de tijd voor. In dat dagdeel werk ik aan de website (of aan drukwerk, een logo, enzvooort). Vaak is dit de hele ochtend of middag. En laat ik aan de klant weten welke werkzaamheden ik verricht en waar ik graag feedback op zou willen ontvangen. De klant heeft een week de tijd om deze feedback te leveren, zodat ik de week er op gemakkelijk verder kan met de wijzigingen. Daarna spendeer ik tijd aan het opstellen van offertes die binnen zijn gekomen, overleg ik met Dagmar over klant die we samen oppakken of werk ik aan mijn eigen website. Ook komt het voor dat ik wat kleine opdrachten oppak die me niet veel tijd kosten. Daarna is het tijd om te lunchen. Is mijn vriend thuis, dan eten we samen iets, is hij er niet? Dan eet ik terwijl ik door Instagram blader of een YouTube-filmpje kijk. In de middag spendeer ik een dagdeel aan een andere klant en rond ik de dag af met enkele mails die tussendoor zijn binnengekomen.

Vrije avonden en weekend

Door op deze manier te werken weet ik precies hoeveel klanten ik tegelijkertijd kan aannemen en weet de klant ook precies wanneer zij een ontwerp van mij mag verwachten. Dit zorgt voor enorm veel rust en een gestructureerde weekplanning. Soms lopen dagen anders en werk ik ’s avonds wat langer door, maar over het algemeen vertrouw ik op mijn eigen kunnen en agenda. Ontzettend fijn, want hierdoor ben ik vaak ’s avonds vrij en vier ik in het weekend ook echt weekend.

Ontwerp nodig voor een website?

Heb jij een ontwerp nodig voor de website of webshop van jouw dromen? Daar ondersteun ik je graag bij. Op mijn website vind je diverse pagina’s met informatie over het ontwerp van een website, starten met een webshop en branding (logo’s en huisstijlen) . Mocht je interesse hebben in één van deze samenwerkingen, laat het me dan zeker even weten via anne@studiosolveig.nl, dan gaan we aan de slag voor het ontwerp van jouw dromen!