fbpx

Eén gekleurde muur in huis

gekleurde-muur-7

Je ziet het heel vaak: een volledig witte woonkamer of slaapkamer. Eigenlijk is dat ontzettend saai… Maar om nu gelijk je hele slaapkamer groen te schilderen is behoorlijk heftig. Eén muur schilderen in een kamer daarentegen brengt gelijk een fijne sfeer in huis. Kies voor een zachte warme tint of durf je meteen voor donker te gaan?

gekleurde-muur-1

bron

gekleurde-muur-2

bron

gekleurde-muur-7

bron

gekleurde-muur-15

bron

gekleurde-muur-9

bron

gekleurde-muur-14

bron

gekleurde-muur-8

bron

Een volledige muur toch wat heftig? Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor een halve gekleurde muur!

gekleurde-muur-4

bron

gekleurde-muur-12

bron

gekleurde-muur-5

bron

gekleurde-muur-6

bron

gekleurde-muur-11

bron

gekleurde-muur-10

Of neem meteen de deur mee. 😉

gekleurde-muur-3

bron

gekleurde-muur-13

bron

Tips voor het schilderen van een (halve) muur

Vergeet in ieder geval de randen goed af te plekken. Dus plak de plint af, eventuele muren aan de zijkant die je niet meeneemt, het plafond of het stuk muur wat je voor de helft gaat schilderen. Probeer op een klein oppervlak of de tape goed plakt en of de verf er echt niet doorheen loopt. Dat zou zonde zijn van je werk.

Plak niet in één keer met tape een meter muur af maar werk liever met korte stukjes. Op deze manier weet je zeker dat de lijn helemaal recht is. Controleer jezelf door vanaf de grond om de +-20 centimeter te meten of je nog steeds op de juiste lijn zit. Dit is natuurlijk niet nodig als je een hele muur gaat schilderen. Laat de tape (hoe graag je ook het eindresultaat wilt zien!) ongeveer 12 uur zitten. Zo weet je zeker dat de verf echt goed droog is en kan de verf niet alsnog uitgaan lopen.

Heb jij een gekleurde muur in huis?

Liefs,

Deze post heeft 4 reacties

 1. Super mooie inspiratie! Ik heb in mijn eigen kamer 1 muur wit en de rest is bedekt met mint groen behang. Maar als ik straks weer eens mijn kamer ga veranderen lijkt dit me ook wel een heel leuk idee!

 2. Dit lijkt mij ook altijd nog zo leuk! Het idee speelt al jaren in mijn hoofd en ik denk dat we het volgend jaar maar eens moeten doen.
  Liefs

 3. Ik ben gek op kleur en vind het een hele leuke statement voor in huis!
  Hele mooie inspiratie, vind eigenlijk alles heel erg tof.
  Liefs,
  Evelien

 4. Fijne inspiratie! Ik heb laatst mijn muur half geverfd en een waterpas komt ook goed van pas (ha-ha). Zo heb je zeker de weten een rechte lijn!

Geef een reactie

×