Elke dag posten op je blog

elke dag posten op je blog

Zoals je hebt gemerkt ben ik er het afgelopen half jaar geen ster in geweest. Elke dag iets op mijn blog posten. Zelf vind ik het soms vervelend, dan wil ik graag iets online zetten maar heb ik echt geen tijd. Aan de andere kant heeft het elke dag posten op je blog ook zo zijn voordelen. Ik zette het vandaag op een rijtje:

Elke dag posten

Voordelen
– Je houdt vast aan een eigen ritme.
– Volgers weten wanneer ze een artikel kunnen verwachten.
– Stabiele bezoekersaantallen.
– Je kunt rubrieken aanhouden die op vaste dagen verschijnen.

Nadelen
– Stress.
– Je moet altijd tijd maken voor een blogpost.
– Je kunt overkomen als ‘robot’/’schrijftmachine.

Niet elke dag posten

Voordelen
– Je bent vrij in wanneer je post.
– Volgers weten dat je niet elke dag publiceert.
– Geen stress.
– Volgers zullen eerder accepteren dat er een dag niks online staat.
– Je bent ‘echt’. Als je een rotdag hebt, komt er de volgende dag niks online.
– Meer tijd om inspiratie op te doen.
– Meer tijd voor andere dingen dan bloggen.
– Wanneer er wel iets online staat, vinden volgers dat extra leuk.

Nadelen
– Onstabiele bezoekersaantallen.
– Volgers weten niet wanneer ze een artikel kunnen verwachten.
– Geen ritme.
– Rubrieken kunnen al snel voor ’teveel van hetzelfde’ aangezien wordne.
– Loslaten is makkelijker (oh, morgen post ik wel niks..).

Zelf vind ik het fijn om elke dag een artikel online te hebben staan. Zoals je hebt gemerkt lukt dat dus niet elke dag. Maar dat maakt mij wel ‘mens’. Als ik druk aan het verhuizen ben, ondertussen tentamens leer en ook nog eens een leuk artikel online zet. Hoe echt ben ik dan? Ik denk dat het meer dan normaal is om op sommige momenten gewoon niet te posten. Voorlopig kun je elke dag op mijn blog een artikel verwachten, tenzij het me gewoon echt even niet uitkomt..

Wat vind jij? Hoe lees jij graag een blog? En als je zelf blogt.. Hoe pak je dat aan?