Elke dag posten op je blog

elke dag posten op je blog

Zoals je hebt gemerkt ben ik er het afgelopen half jaar geen ster in geweest. Elke dag iets op mijn blog posten. Zelf vind ik het soms vervelend, dan wil ik graag iets online zetten maar heb ik echt geen tijd. Aan de andere kant heeft het elke dag posten op je blog ook zo zijn voordelen. Ik zette het vandaag op een rijtje:

Elke dag posten

Voordelen
– Je houdt vast aan een eigen ritme.
– Volgers weten wanneer ze een artikel kunnen verwachten.
– Stabiele bezoekersaantallen.
– Je kunt rubrieken aanhouden die op vaste dagen verschijnen.

Nadelen
– Stress.
– Je moet altijd tijd maken voor een blogpost.
– Je kunt overkomen als ‘robot’/’schrijftmachine.

Niet elke dag posten

Voordelen
– Je bent vrij in wanneer je post.
– Volgers weten dat je niet elke dag publiceert.
– Geen stress.
– Volgers zullen eerder accepteren dat er een dag niks online staat.
– Je bent ‘echt’. Als je een rotdag hebt, komt er de volgende dag niks online.
– Meer tijd om inspiratie op te doen.
– Meer tijd voor andere dingen dan bloggen.
– Wanneer er wel iets online staat, vinden volgers dat extra leuk.

Nadelen
– Onstabiele bezoekersaantallen.
– Volgers weten niet wanneer ze een artikel kunnen verwachten.
– Geen ritme.
– Rubrieken kunnen al snel voor ’teveel van hetzelfde’ aangezien wordne.
– Loslaten is makkelijker (oh, morgen post ik wel niks..).

Zelf vind ik het fijn om elke dag een artikel online te hebben staan. Zoals je hebt gemerkt lukt dat dus niet elke dag. Maar dat maakt mij wel ‘mens’. Als ik druk aan het verhuizen ben, ondertussen tentamens leer en ook nog eens een leuk artikel online zet. Hoe echt ben ik dan? Ik denk dat het meer dan normaal is om op sommige momenten gewoon niet te posten. Voorlopig kun je elke dag op mijn blog een artikel verwachten, tenzij het me gewoon echt even niet uitkomt..

Wat vind jij? Hoe lees jij graag een blog? En als je zelf blogt.. Hoe pak je dat aan?

Dit bericht heeft 70 reacties.

 1. ik blog gewoon als er iets in mn hoofd zit wat er uit moet… van elke dag bloggen naast mijn fulltime baan zou ik zwaar in de stress schieten geloof ik… vind het zo knap als mensen dat doen!

 2. Renske

  Groot gelijk dat je tijdens het verhuizen en de tentamens niet iedere dag kunt posten! Om eerlijk te zijn lees ik een post als ik via Bloglovin’ zie dat er wat gepost is. Het maakt mij niet uit of het iedere dag of één keer in de week is! 😉 Zolang ik het maar interessant, leuk, of grappig vind wat de persoon schrijft.

 3. Lucinda

  Zelf moet ik nog wel loslaten dat ik niet elke dag post. Soms past het gewoon echt niet en mijn slaap is mij ook heilig. Vandaag heb ik ook geen nieuwe post en tjah, dat is dan maar even zo. Erg goed dat jij er ook zo over schrijft. xxx Lucinda

 4. Rosanne

  Ik ben er eigenlijk niet zo’n voorstander van. Oké, iedereen moet doen wat hij of zij wil, maar bij sommigen heb ik gewoon sterk het gevoel dat het puur om de bezoekersaantallen gedaan wordt. En dat daar vervolgens niet zulke sterke teksten meer uit komen. Logisch ook, als ik iedere dag een of twee blogposts zou moeten produceren zou mijn inspiratie ook op gaan denk ik, dat wil ik juist bewust niet. Ik ga liever voor kwaliteit dan kwantiteit. Maar nogmaals: ieder zijn ding. Als het je wel lukt om kwaliteit te blijven leveren bij iedere dag blogposts plaatsen: prima, en mijn complimenten!

 5. Celeste

  Ik ben eerlijk gezegd geen voorstander van iedere dag posten. Heb je het dan zelf eventjes een week druk, heb je gelijk 7 artikelen gemist. Dan denk ik, laat maar, ik wacht ga wel gewoon weer vanaf vandaag verder. Ook heb ik bij veel mensen het idee dat ze ‘moeten’ schrijven van zichzelf, waardoor de kwaliteit van de post omlaag gaat. Ook erg jammer vind ik dat.

 6. Marion

  Mij maakt het niets uit hoe vaak of wanneer iemand een artikel plaatst. Ik heb Bloglovin en vanuit het overzicht bekijk ik een aantal keren per dag de ongelezen artikelen. Ik lees een artikel aan de hand van het onderwerp. Zo lees ik bijvoorbeeld geen review over lipsticks, want dat draag ik niet. Lees ik niets over bikini challenges, omdat ik daar niet van hou. Ik noem maar even wat. Dus het gaat mij vooral om de onderwerpen, niet wie het schrijft of wanneer. Zelf doe ik maar wat. Ik zit in de ziektwet, heb geen inkomsten uit mijn blog, dus ik heb alle vrijheid. Ik blog wel elke dag. Heerlijke ontspanning.

 7. Anniek

  Ik pak het ongeveer hetzelfde aan als jij. Het liefst zet ik gewoon elke dag een artikel online, maar soms ben ik een tijdje zo druk of heb je inderdaad gewoon een rotdag, en lukt het even niet de volgende dag geen artikel online te zetten. Maar over het algemeen doe ik wel hard m’n best elke dag een artikel te posten, dat vind ik het zelf ook het fijnste op andere blogs! Liefs Anniek

 8. Het maakt me helemaal niets uit wanneer iemand een post plaatsd op een blog dat moet iedereen zelf weten.
  Er zijn diverse andere dingen die ook leuk zijn 😉

  Xoxo

 9. Svenja

  Ik plaats ook het liefst elke dag een artikel,dat voelt gewoon fijner. Maar helaas lukt het mij laatste tijd door drukte met afstuderen echt niet meer. De eerste keren vond ik het heel erg, maar nu heb ik gelukkig een beetje kunnen loslaten. Ik vind dat bloggen fijn moet zijn en niet een ‘moetje’ moet worden!

 10. Francis

  Handig die voor- en nadelen. Ik moet zeggen dat ik blogsferen regelmatig plaatsen graag lees. Maar dat hoeft echt niet iedere dag te zijn. Liever een kwalitatief goed artiken, dan een kort artikel met geen inhoud. Zelf plaats ik ook niet iedere dag, omdat ik er niet altijd de tijd voor he . Wel jammer, want zou graag meer willen plaatsen.

 11. Barbara

  Toen ik net begin met bloggen had ik als doel om elke dag iets online te zette. Dat doel veranderde later in om de dag en uiteindelijk schreef ik helemaal niet meer. Ik denk dat je moet schrijven wanneer je wil en kan en dat het belangrijkste is dat je kwaliteit levert. Je ziet dat nog wel eens anders bij blogs die dagelijks een artikel online plaatsen…

  Omdat ik de tijd niet heb om dagelijks of om de dag te bloggen heb ik mij het doel gesteld om twee keer per week een blog te schrijven. Daarnaast heb ik twee vaste dagen gekozen waarop de artikelen online komen. Dus mijn bezoekers weten wanneer er wat online komt, ik heb ritme en kan natuurlijk niet zeggen dat ik geen zin heb. Misschien is dat een tip: vaste dagen uitkiezen?

 12. Sophie

  Het is helemaal niet erg om niet elke dag te schrijven maar vaste dagen vind ik toch wel heel erg prettig. Dan weet ik ook waar ik aan toe ben en kan ik bij een overload aan inspiratie fijn vooruit werken. Op dit moment post ik om de dag (4x per week) en dat bevalt goed!

 13. Naomi

  Ik wil eerst meer professional worden voordat ik omhoog ga met mijn aantal blogposts. Het is wel iets wat ik graag wil gaan doen, de blog wereld vind ik eigenlijk wel heel erg leuk! Je ontmoet zoveel leuke mensen 🙂

 14. Esther

  Ik zou het liefst iedere dag een artikel online zetten, maar omdat ik van mezelf weet dat ik daar de tijd en inspiratie niet voor heb, heb ik gewoon 4 vaste dagen waar ik per week een artikel plaats! Je moet gewoon doen zoals je het zelf wilt, want bloggen doe je immers voor jezelf 🙂

 15. Bente

  Hoewel ik niet elke dag blog, blog ik wel op vaste dagen. Elke maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag staat er om 8uur een artikel klaar. Dus wel een vast ritme. Maar ook genoeg tijd om leuke artikelen te schrijven naast mijn fulltime baan. Voor mij de perfecte balans!

 16. lonneke

  Heel goed dat je hier aandacht aan besteed!
  Ik ken je gevoel. Ik zou heel graag elke dag een artikel online willen hebben maar vaak lukt dat me gewoon niet. Ach, dat maakt ons inderdaad gewoon mens! Ik vind het bij andere bloggers ook helemaal niet erg. Begrijpelijk juist!
  Liefs Lonneke

 17. Lotte

  Ik sluit me eigenlijk bij jou aan. Ik wil ook het liefst iedere dag iets nieuws online zetten en doe dat meestal ook, maar er zijn uitzonderingen. Soms lukt het gewoon niet. En dan ga ik niet tot 3 uur ’s nachts zitten bloggen. Inderdaad vervelend als je dan een dip in je bezoekersaantallen ziet, maar als je de volgende dag weer iets online zet zul je heus geen vaste volgers verliezen, denk ik dan maar.

 18. Manou

  Ik vind dat zo onwijs lastig, elke dag of juist niet. Ik houd wel altijd mijn vaste dagen aan, 4x per week op ma, woe, vr & zo. Dat zijn echt mijn vaste rubrieken zeg maar. Maar toch streef ik ernaar om elke dag te bloggen. Ook omdat ik het leuk vind en vanwege stabiele statistieken. Vaak werk ik dan een week vooruit. Maar ik heb ook een tijd waarop dat mij echt niet lukt en dan houd ik me aan die 4 x per week.

 19. Denise

  Ik probeer ook iedere dag een artikel te plaatsen, maar het komt vaak genoeg voor dat het me gewoon niet lukt. Helemaal niet erg! 😀

 20. Danielle

  Ik post om de dag om exact de redenen die jij in dit artikel noemt. Zo heb ik altijd ruimte voor een off-day en schrijf ik eigenlijk nooit omdat het “moet”. Naast mijn fulltime baan lijkt het mij ook echt onmogelijk om echt elke dag een leuk artikel te schrijven!

 21. Iedere dag een blog bezoeken die telkens een nieuw artikel heeft, is leuk, maar het moet niet een verplichting worden. Het gaat mij erom dat de kwaliteit goed is en niet hoe vaak iets gepost wordt. Zelf probeer ik iedere dag wat te plaatsen, maar soms heb ik ook een dag niks. Je hebt ook andere dingen te doen en soms is het gewoon te druk om er mee aan de slag te gaan. Geeft niets! :).

 22. Ingeborg

  Zo waar wat je zegt! Ik wil binnenkort weer 2 of 3 artikelen per week gaan posten. Ik weet van mezelf dat ik gewoon elke dag niet kan volhouden (dat is wel gebleken haha) en ik schrijf nu wanneer ik echt veel inspiratie heb. & wanneer ik tijd heb. Maar die twee gaan bijna nooit samen, waardoor er dus vrij weinig verschijnt. Toch wil ik wel weer regelmaat krijgen.

 23. Didem

  Ik doe het zelf gewoon random, wanneer ik tijd heb blog ik, en wanneer niet dan niet. Al zorg ik vaak wel dat ik allemaal artikelen vooruit schrijf als er een drukke periode aankomt 🙂

  Liefs,
  Didem.

 24. Ik vind het zo knap, mensen die iedere dag een ‘originele’ blogpost online kunnen zetten. Qua tijd maar ook qua inspiratie.. Petje af!

 25. Ik vind eigenlijk niet dat je geen vast ritme en duidelijkheid kan hebben als je niet elke dag blogt. Ik post normaal gezien altijd op maandag, woensdag, vrijdag en zondag. Zo heb ik wat meer ruimte om artikelen te schrijven, want elke dag zou niet lukken, maar weten mijn lezers toch waar ze zich aan kunnen verwachten en heb ik zelf ook een ritme. Soms zou ik ook wel graag vaker een artikel posten omdat ik zoveel inspiratie heb, maar ik heb er meestal helaas geen tijd voor. Als ik toch eens wat meer tijd heb kan het wel eens zijn dat er een extra artikel online komt, en dat is alleen maar leuk natuurlijk! En soms heb ik eens weinig tijd en komt er een artikel minder online, dat is dan weer jammer, maar ja, ook menselijk.

 26. Justine

  Ik vind het zelf heerlijk om elke dag te bloggen. Zo heb ik ook dagen, zoals afgelopen woensdag, dat ik er in 1 middag 5 posts uit knal. Dan ben ik zo lekker bezig dat ik ineens genoeg heb voor een hele week! Maar ik snap wel helemaal wat je bedoeld. Als je het niet red of je zit niet lekker in je vel, dan moet je t ook gewoon niet doen. Het is geen verplichting!

 27. Gelijk heb je hoor. Ik probeer elke dag een artikel te plaatsen, maar ik werk vooruit. Als ik dan eens een vrije dag heb, dan probeer ik een vijftal artikelen te typen. Hierdoor lukt mij het om dit ritme aan te houden.

 28. Anouk

  Ik haal het niet altijd, en vind dat geen ramp. Zelf merk ik ook dat ik het moeilijk vind om bij te blijven bij mijn favoriete blogs die iedere dag iets plaatsen. Maar het heeft zeker voordelen. Als ik beter zou zijn in plannen, zou het misschien ooit goed komen haha.

 29. Mariëlle

  Ik lees elke dag de lijst op Bloglovin en merk het dus niet of iemand standaard elke dag post. Ik post zelf wel elke dag en merk dat dat gewaardeerd wordt.

 30. Laura

  Herkenbaar dingetje dit. Aangezien ik ook nog twee baantjes heb naast het bloggen is elke dag wat plaatsen voor mij niet te doen. Om toch wat stabiliteit en regelmatigheid te hebben plaats ik elke week twee blogs op dezelfde dagen. Maar het liefst zou ik elke dag wat kunnen posten!

 31. Sophie

  Lukt het niet, lukt het niet. Ik ga geen posts plaatsen waar ik niet achter sta. Heel simpel! Het moet leuk blijven 🙂

 32. Deisy

  Ik ben een grote voorstander van “doen waar jij je goed bij voelt” en pas dit ook op het bloggen toe. Op dit moment schrijf ik 6 artikelen per week en dat vind ik zelf fijn werken. Misschien dat ik ooit 7 dagen ga bloggen, maar misschien ook wel 3. Hoe dan ook denk ik dat dicht bij jezelf blijven het belangrijkste is wat betreft je blog en dat je dan (zoals jij al aangeeft) eerlijk naar jezelf en naar je bezoekers toe bent. En dat is iets heel moois. X

 33. Yvonne

  Een eigen ritme vinden met betrekking tot het posten van artikelen is iets waar ik erg zoekende in ben. Mijn energielevel is erg laag. Maar – ik ben daarnaast ook extreem streng naar mezelf met betrekking tot hetgeen ik plaats. Probleem! Ik weet in ieder geval wel dat ik meer waarde hecht aan de kwaliteit van mijn en andermans artikelen.

 34. Ik vind het helemaal niet erg als er niet elke dag een artikeltje online komt. Ik volg best wel veel blogs en als al die blogs elke dag een artikel online zetten word het echt te veel om het allemaal te lezen. Voor mij moet er geen vaste upload dag zijn, het is alleen belangrijk dat jij plezier hebt in het bloggen en je moet je echt niet verplicht voelen om elke dag een artikel online te zetten! Kusjes!

 35. Ariane

  Ik vind het fijn om elke dag een post online te zien, maar omdat ik aardig wat blogs volg op Bloglovin’, merk ik het niet altijd als één blogger één dag niet post.
  Zelf ben ik op woensdag, donderdag en vrijdag alleen thuis en helemaal vrij, dus op die dagen blog ik dan vooruit voor elke dag, zodat ik de rest van de dagen leuke dingen kan doen en inspiratie op kan doen.

 36. Maaike

  Het liefst post ik ook elke dag. Maar dat is bijna niet reëel! Soms post ik daarom ook niks en dat voelt ook eigenlijk wel goed.

 37. Dita

  Het moet leuk blijven dus ik.blog meestal om de dag. Op mn vrije dag blog ik vooruit maar als er eens niets online komt is het ook niet erg.

 38. Femke

  Ik lees het liefst blogs die om de 1 à 2 dagen een nieuwe blogpost schrijven. Stom, want ik ga vaak genoeg twee hele weken zonder nieuwe blogpost. 🙁

 39. Saffira

  Echt herkenbaar idd! Ik nam mezelf voor om iedere dag te posten, maar het blijft lastig. Van mezelf vind ik dat vervelend, terwijl ik het bij ander bloggers helemaal niet erg vind, want ik snap dat het gewoon niet altijd lukt.
  Ik denk dat het niet uit maakt of je elke dag post of om de paar dagen, als je goed content hebt dan blijven je vaste bezoekers wel komen!

 40. Tania

  Ik heb van in het begin de beslissing genomen om wekelijks op 3 vaste dagen een artikel online te zetten. Zo kan ik het gemakkelijker bijhouden aangezien ik full time werk. En ik probeer altijd al een tijdje op voorhand te schrijven zodat ik gewoon maar moet verschuiven.

 41. Zelf maakt het me eigenlijk niet zoveel uit hoe vaak bloggers posten. Zolang de posts maar leuk zijn! Dus in die zin is ook niet goed om per sé elke dag te willen schrijven, want soms heb je ook gewoon geen inspiratie. Zelf houd ik me nu aan het ritme maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag. Ik wil het op zich wel uitbouwen naar elke dag, maar ik wil eerst dit een tijdje goed volhouden 🙂

 42. Livia

  Ik snap het helemaal! Zelf probeer ik om de dag te posten en word niet boos op mezelf als het niet lukt. Voor mij blijft een blog hebben natuurlijk een hobby, er zijn ook andere dingen waar ik tijd voor moet hebben. xo

 43. Linda

  Mooi om alle voor en nadelen zo eens op een rijtje te zien. Ik post het liefst ook iedere dag omdat ik over loop van inspiratie en ik een beetje ritme eigenlijk heel erg fijn vind 🙂 Maar als het niet lukt, en je hebt niet vooruit kunnen werken. Dan is een keertje iets niet plaatsen geen wereldramp, al voelt het wel als een gemiste kans..

 44. Manon

  Ik zet wel elke dag een artikel online behalve in het weekend, ja ik ben meestal 1 of 2 dagen in de week vrij dus ik heb er de tijd voor, als ik het drukker zou krijgen zou ik ook gaan minderen

 45. Ik lees het liefst blogs die niet elke dag een blogpost plaatsen. Ik vind het niet nodig en meestal vind ik de artikelen kwalitatief minder. Maar iedere blogger moet gewoon doen waar hij of zij zich prettig bij voelt. Dus elke dag een artikel of twee keer per jaar. Het maakt niet uit!

 46. Sylvia

  Ik merk dat als ik elke dag blog, de inspiratie makkelijker komt. Tegenwoordig probeer ik dan ook elke dag iets online te zetten – lukt ook niet altijd hoor – en alleen op zaterdag niets te posten. Op zaterdagen heb ik altijd duidelijk de minste bezoekers, dus daarom last ik dan voor mezelf ook gewoon een pauze in 🙂

 47. DQ

  Ik post drie à vier keer in de week, maar over het algemeen wel op vaste dagen. Ik heb zelf het gevoel dat mijn kwaliteit echt sterk achteruit gaat als ik méér post. Daarnaast is voor de plezier er dan ook vanaf.

 48. Elseniek

  Elke dag bloggen lukt mij gewoon niet naast mijn fulltime baan. Daarom houd ik de laatste tijd 3 artikelen per week aan en zorg ik dat ik daar in ieder geval een ritme in heb. Hierdoor heb je ritme, en minder stress ;).

 49. Annemijn

  Ik zou graag elke dag willen posten maar soms heb ik gewoon echt een baaldag of geen tijd. En dan schiet het er wel eens bij in. Maar om eerlijk te zijn vind ik dat niet zo erg. Het moet wel leuk blijven hè!

 50. Anna

  Het moet wel leuk blijven! Het lukt mij gewoon niet iedere dag, dat moet ik accepteren en mijn volgers ook. Hoe jammer het ook is. X

 51. Ik zou me er niet zo druk om maken. Het is wat anders als het je baan is, maar jij (en de meesten) doen het gewoon als hobby. En je hobby doe je omdat je het leuk vind lijkt me. En niet omdat het moet.

 52. Laura

  Ik heb een keer een 30 dagen bloggen-challenge gedaan en toen kwam ik zeker in een bepaald ritme. Het lukte me toen echter omdat ik wist dat het tijdelijk zou zijn. Ik heb er wel veel van geleerd want als je ‘moet’ posten, dan ben je veel alerter op mogelijke onderwerpen,

  Bij sommige bloggers die dagelijks of vaker posten denk ik weleens, dit is niet zo best voor de kwaliteit.

 53. Lys

  Ik vraag me vaak af hoe sommigen het doen! Elke dag (lange) kwaliteitsvolle artikels posten. Zelf probeer ik minstens 1x in de week te posten, en dat gebeurt niet altijd op één vaste dag. Aan dat laatste kan ik me wel eens ergeren :p kan er ook wel aan liggen dat ik in het Engels schrijf en er dus langer over doe om posts af te werken.

 54. Ik begin er nu net lekker in te komen! Ik post nu elke doordeweekse dag. Als het over school gaat zeg ik altijd ‘mijn weekend is heilig’, en dat geldt ook wel voor bloggen denk ik. Weekend is gewoon rust. Geen belangrijke dingen aan mijn hoofd. Dus ik zorg dat ik vrijdag sowieso al iets heb klaar staan voor de maandag daarna, en op deze manier gaat het prima. Ik vraag me wel af wanneer ik mijn eerste writer’s block tegen ga komen, want dit gaat natuurlijk niet oneindig zo door!

 55. wendy

  Eerlijk? Ik vind het ZOOO knap dat er mensen zijn die iedere dag een nieuw artikel online zetten! Er gaat namelijk bergen tijd in goede artikelen zitten… Petje af voor jou.. en de rest natuurlijk. Maar ik blijf nog even lekker om de dag posten!

 56. Als iemand niet dagelijks blogt wil dat niet zeggen voor onregelmatigheid toch? je kan ook in niet elke dag een ritme opbouwen. Zelf blog ik wel elke dag omdat ik het gewoon leuk

 57. Nienke

  Omdat ik alle blogposts via bloglovin’ volg en ik zo’n 200 blogs volg merk ik het over het algemeen niet als een blogger een of meerdere dagen geen artikelen plaatst, dus ik stoor me er niet aan. Ik probeer het zelf wel sinds januari. Eerst postte ik ook wanneer het mij uit kwam, maar nu hou ik het al ruim 2 maanden voor om iedere dag te posten en dat wil ik nu ook gewoon vol blijven houden 🙂

 58. Evelien

  Ik probeer elke dag een post te posten! Maar soms is dat inderdaad heel lastig, als ik een druk weekend heb en niet vooruit kan schrijven. Dit nu is precies zo’n weekend: lang weekend met mijn vriend, verjaardagen van ouders en ook nog eens pasen. 🙂

  Liefs! Evelien

 59. Eline

  Het kan mij zelfs al stress geven om eens in de drie dagen wat te posten, laat staan elke dag 😉 Ik hoop dat alles lukt met je huisje! Is het al bijna af? Voelt het al als thuis?

 60. Eline

  Ik denk dat het belangrijkste is om te doen waar jij je goed bij voelt. En of dat nu elke dag een post is of twee keer in de week, dat maakt niets uit.

 61. Mariska

  Ik kan me heel goed vinden in het lijstje dat je neerzet.. toch wil ik het liefst iedere dag iets posten maar dat houd ik niet lang vol door andere druktes. Jammer genoeg, maar misschien veranderd dat ooit nog!

 62. Dank je voor dit nuttig artikel! 🙂 Ikzelf blog en om eerlijk te zijn: ik post ook niet elke dag. Ik heb er soms gewoon geen tijd voor, geen zin of ik heb geen inspiratie die dag. Andere dagen heb ik dan tonnen inspiratie en dan schrijf ik gewoon enkele artikelen al op voorhand zodat ik andere dagen daar niet over hoef na te denken. Ik plan mijn berichten wanneer ik er meerdere heb, maar ik blog vooral op gevoel en hoe ik mij die dag voel. Liefs! x

 63. Mandy

  Leuk artikel! Bij mij gaat het met vlagen; ik heb periodes dat ik dagelijks iets post, maar ook periodes dat er een paar dagen niks online komt. Het ligt er maar net aan hoeveel tijd en zin ik heb. Ik wil het bloggen niet als een verplichting zien en daarom maak ik me er ook niet zo druk om 😉

 64. Shiralee

  Ik ben pas net begonnen met het bloggen en het liefst zou ik wel iedere dag een artikel online willen zetten, het kriebelt ook heel erg, maar aan de andere kant bekijk ik het zo: kwaliteit over kwantiteit. Soms heb je je dag niet en daar moet je ook rekening mee houden.

 65. Valerie

  Ik vind het heel erg lastig om er een goede structuur in te krijgen. Ik wil het liefst elke dag posten, maar ik heb soms gewoon even geen inspiratie of tijd. Dan wil ik niet geforceerd een blogpost gaan schrijven! Dus dan doe ik het liever op tijdstippen dat ik er volledig achter sta 🙂

 66. Ik blog elke dag. Ik kan het nog niet zo goed loslaten. Ik kan zelfs om 3 uur snachts nog achter de laptop zitten als ik persé nog een artikel wil. Niet goed. Ik doe het echt met plezier, maar moet wel realistisch blijven!

 67. Wendy

  Ik probeer op vaste dagen iets online te zetten, maar dat is niet elke dag. Om de dag is mijn ritme en als het een keer echt niet lukt, dan is dat gewoon zo. Toch een vast ritme, maar ook een beetje vrijheid.

 68. Esmée

  Wat een fijn artikel, echt heel herkenbaar! Zelf heb ik dit weekend niets gepost, omdat ik het echt heel druk heb gehad. Op zich kan ik het wel loslaten, maar aan de andere kant vind ik het zonde dat er niets online staat. x

 69. Priscilla

  Ik ben in januari gestart met een nieuwe blog en daar post ik wanneer ik inspiratie en zin heb. Ik wil niet dat bloggen een verplichting is, het is immers een hobby van me. Ik plaats overigens veel doe-het-zelf artikelen… als ik die íedere dag zou moeten maken zou m’n inspiratie zo op zijn.

 70. Babs

  Ik ben zelf nog een beetje zoekende, maar vind zulke artikelen altijd wel leuk om te lezen omdat ik er veel tips uit kan halen.

Geef een antwoord