Eurolines, ja of nee?

eurolines

Zo. Mijn eerste ervaring met Eurolines zit er op. Wat vond ik er van? Hoe heb ik het ervaren? In de dit artikel deel ik mijn ‘reisverslag’, mijn ervaring en of ik Eurolines aan jou zou aanraden. Waarom wel, en waarom niet.

Ik wilde naar Londen als ik zou moeten stoppen met mijn studie. Dat riep ik maar al te hard. Ik was al een aantal keer eerder in Londen geweest, waaronder met twee keer met de bus. Dit was mij goed bevallen. Het was een lange zit, dat weet wist ik. De stoelen waren niet volledig comfortabel – in een touring car. Maar okรฉ. Eurolines kende ik van horen zeggen. Goedkoop reizen, dat vooral. Ik bezocht de website. En het boeken was eigenlijk zo gebeurd. Wanneer je bij Eurolines ongeveer een maand vooruit boekt ben je zeer goedkoop uit, voor mijn tickets betaalde ik 8 euro per enkele reis met 5 euro administratiekosten. Dat maakt dus โ‚ฌ21,- voor mijn reisje Londen.

Wel heb ik besloten om de volgende keer met het vliegtuig te gaan, of in ieder geval niet meer alleen met de bus. Ik heb gemerkt dat er vooral mensen in de bus zaten die de overtocht niet gebruikte voor een vakantietripje, als je snapt wat ik bedoel. Bij de douane – waar onze bus er 4(!) keer uitgepikt is – zijn er reizigers uit de bus gehaald die niet meer de bus terug in mochten. Hierdoor liepen we drie uur vertraging op. Op het moment dat we bij de douane in een smal halletje stonden omringd door een heleboel beveiliging, honden en iedereen gefouilleerd werd kon ik toch wel echt even huilen en wilde ik niets liever dan naar huis. Gelukkig ben ik veilig aan de overkant (Engeland) gezet en weer terug.

Reis met Eurolines/de bus wanneer je:

– Goed tegen lang stilzitten kan.
– Je reis zo goedkoop mogelijk wilt houden.
– Je jezelf gedurende 12u (incl. vertraging) kunt vermaken.

Reis niet met Eurolines/de bus wanneer je:

– Alleen reizen spannend vindt.
– Meer te besteden hebt voor je vervoer.
– Angstig bent aangelegd.

De reis was verder prima. Ik moet heel eerlijk zeggen dat de tijd en het reizen me flink is meegevallen. De bus stopt twee keer in verband met rust van de chauffeur, de stoelen zitten lekker en kan er prima in slapen – wat ik niet heb gedaan, ik durfde m’n ogen niet te sluiten – en je ziet nog veel van Belgie, Frankrijk, Engeland en alles buiten het centrum van Londen. Alleen mijn reisgezelschap maakte het wat minder aangenaam.

Heb jij ervaring met busreizen?

Dit bericht heeft 50 reacties.

 1. Moniek

  Het scheelt inderdaad dat het goedkoop is. Ik ben met de trein geweest en toen was ik 200 euro kwijt ๐Ÿ™

 2. alexa

  Busreizen zijn niet zo mijn favoriet, ik houd er niet van om lang stil te zitten ik ben er liever sneller, dan maar voor een duurder bedragje! Leuk om je ervaring te lezen!

 3. Jitske

  Jeetje wat een verhaal! Ik ben ook met de bus naar Londen geweest in januari. Daar ging alles goed, maar wat een verschrikking. Mijn bus is maar 1 keer gestopt en ach, het zit natuurlijk niet heel lekker maar ik heb dus niet kunnen slapen. Een nacht niet slapen is op zich wel te doen, maar op halverwege de dag stortte ik in. Toen de terugreis, moesten we natuurlijk nog op de ferry, die volgens mij veel te vol was gestopt: overal lagen mensen op de vloer te slapen en op gegeven moment stortte ik zelf ook in. Londen was echter geweldig, dus volgende keer ga ik lekker met het vliegtuig!

 4. Geanne

  Ik ben ook met Eurolines naar Londen geweest. Niets ten nadele van de organisatie maar wat een drama! Je stopt bijna iedere twee uur om meer mensen op de pikken, aan boord te gaan, duane en dat soort dingen. Je kunt dus niet even lekker slapen omdat je steeds weer uit de bus moet. Ik was echt gebro-ken toen we aankwamen. Overigens hadden wij geen vertraging en was de bus opzich prima, maar ik heb nog nooit op zo’n vermoeiende manier gereisd. Ik neem nooit weer de bus!

 5. Ik ben naar London geweest toen ik nog op de middelbare school zat. We zijn toen met de bus gegaan en met de trein onder het water door. Vond het wel te doen. Maar je gaat dan wel met je eigen klas, dus dat scheelt.

 6. Manon

  Ik heb nog nooit zover met de bus gereisd !! Ik zou het ook eng vinden alleen.

 7. Jana

  Hier ben ik ook mee naar London geweest! Vond het best een oke vervoersmiddel, zeker voor zo’n spotprijsje, maar het mocht een pak properder zijn! Er lagen op verschillende plaatsten etensresten en het rook er ontzettend naar eten.
  Nu ja voor zo’n prijs kun je niet anders verwachten x

 8. Bente

  21 euro is idd echt een koopje, maar met deze informatie zou dat toch niet mijn eerste keus zijn qua manier van reizen, zelfs niet als ik niet alleen zou zijn ๐Ÿ˜‰

  wel super tof van je dat je het alleen hebt aangedurfd ๐Ÿ™‚

 9. Sarah

  Wij zijn met Eurolines naar Parijs gegaan en ik snap wat je bedoelt. We zaten echt SUPERdicht tegen elkaar aan en ook nog in het midden op de achterbank. Er ontstond een ruzie tussen een groepje ‘vrienden’ in de bus, iemand kreeg een hele gekke aanval, leek wel een epileptische aanval en tja.. Het was wel lekker goedkoop dus met zijn tweeen durf ik het wel maar alleen zou ik het toch ook niet snel doen!

 10. Wendy (B)

  Alleen met de bus zulke afstanden afleggen zou ik niet doen.
  Enkel met minstens รฉรฉn iemand anders.
  Kwestie voor het gezelschap en de veiligheid.

 11. Frances

  Wow, het is inderdaad erg goedkoop! Maar het is niks voor mij als ik het zo lees..

 12. Marissa

  Jammer dat het zolang duurde bij je. Ene kant lijkt het me een goede manier om er goedkoop heen te gaan, maar ik het het niet zo op de bus.

 13. Dana

  Fijn dat je omschrijft waarom wel en waarom niet om met de bus naar London te gaan. Zelf zou ik dit wel enigszin een keer proberen maar 3 uur vertraging gaat mij te ver!

 14. Linda

  Jammer dat er zoveel rustverstoorders aan boord zaten die de boel flink ophielden! Ik hoop dat dit eenmalig was en deze busreis daar niet om bekend staat..
  Een busreis is helaas te vermoeiend voor mij, en dat vind ik wel jammer want zo goedkoop een dagje naar Londen kan ik mij anders niet voorstellen hihi

 15. Jennifer

  Handig artikel! Ik ben heel vroeger eens met de bus geweest, weet daar alleen niets meer vanaf. Mijn familie rijd meestal 2 a 3 keer per jaar met een eigen auto naar England, opzich ook wel ideaal.

 16. Jo

  Het is wel goedkoop maar het lijkt mij persoonlijk echt niets. Geef mij maar lekker het vliegtuig, dan sta je binnen 50 minuten op Engelse bodem. (exclusief reistijd naar Schiphol uiteraard)De laatste keer dat ik nog in Londen was, was de reistijd maar een paar uurtjes, s’ochtends om 9 uur vertrokken en om 11.30 zaten we al in ons hotel in hartje London. Heerlijk.

 17. Lucinda

  Over het algemeen ben ik niet angstig aangelegd, maar dat veranderd volledig als ik alleen zou gaan moeten reizen. Dit is dus helemaal niets voor mij. Daarnaast haak ik al af bij het horen van het woord “bus”, want ik heb een wagenziekte waar je niet goed van wordt. xxx Lucinda

 18. Laura

  Ik heb het ook een keer gedaan naar parijs, echt een drama! Zijn vooral mensen die in het buitenland werken die van die bussen gebruik maken inderdaad;)

 19. Frauke

  Haha wow wat jammer van je medereizigers ๐Ÿ˜ฎ Klinkt anders wel als een goedkope optie om naar Londen te gaan, handig ๐Ÿ˜€

 20. Anouk

  Omg! Super heftig zeg. Ik snap zo goed dat je het even moeilijk had, vooral omdat je alleen was. Pfoe, dat zou ik ook niet fijn vinden. Gelukkig heb je wel een fijne dag gehad!!

 21. chucky1012

  Wat naar voor je en hoop dat je dit nooit meer zult meemaken.
  Fijn dat je toch verder leuk had gehad…..

 22. Josie

  Wel goedkoop! Maar 12 uur reizen is wel erg lang haha!

 23. saskia

  Ik vond die busreizen verschrikkelijk, heb het twee keer gedaan en daarna altijd met Easy Jet, kan ook heel goedkoop als je goed boekt!!

 24. Dascha

  Ik ben ook een keer met Eurolines naar Parijs geweest. Was ook een erg lange zit! Kon niet slapen en het duurde best lang haha!

  xoxo
  Its-dash.com

 25. Maaike

  Ik woon te dicht bij Schiphol om niet te vliegen. En idd dan met Easyjet, maar zelfs daar ben ik op afgeknapt. Als het even kan vlieg ik toch met British Airways. Zoveel relaxter!

 26. Hannah

  Wow dat is echt lekker goedkoop! ๐Ÿ™‚ Wel balen dat je je niet echt prettig voelde onderweg..

 27. Leneth

  Het is fijn dat het zo goedkoop is inderdaad, maar veiligheid is ook belangrijk. Het klinkt in ieder geval als een spannend avontuur !

 28. Manon

  Oh, yuk, niet leuk dat het zo tegenviel. Ik ben ook niet zo’n fan van bussen!

 29. Laurien

  Ik heb ook een keer alleen gereisd met Eurolines. Helemaal vanaf Roemeniรซ naar Nederland. Het was inderdaad een lange zit, maar ik heb er geen negatieve verhalen over. Alle mensen waren ontzettend aardig en de buschauffeurs ontfermde zich echt over de alleen reizigers. Het was een hele prettige ervaring. Ik kreeg zelfs een bankje alleen, dichtbij de buschauffeurs. Volgens mij omdat ze het zielig vonden dat ik alleen reisde. Ik heb ook geen nare dingen meegemaakt bij de grensovergang. Ik zal het zeker aanraden!

 30. Liese

  Ik ben ook naar Londen gegaan met Eurolines en alles klopt inderdaad! Ik was zo happy in het begin om goedkoop te reizen, maar toen ik eenmaal op de bus mocht plaatsnemen zag het gezelschap er nu niet bepaald gezellig uit ^^ In het terugkeren waren er dan weer heel vriendelijke en toffe mensen, heel vreemd ^^ Volgende keer toch maar niet met de bus denk ik ๐Ÿ™‚

  Liefs, Liese

 31. Lieke

  Hmm, ik ben met Eurolines in m’n eentje van Utrecht naar Vejle (Denemarken) gegaan.
  De bus was een half uur te laat in Utrecht en de chagrijnige chauffeur sprak geen Engels. Er moesten nog twee andere mensen in stappen, en er waren nog precies 3 stoelen!
  Ik belandde achter een leuke Zweedse jongeman van wie de stoelleuning niet rechtop kon, dus die lag zo ongeveer bij mij op schoot (heel gezellig hihi).
  Er hing een muffe slaapsfeer (ik kan trouwens ook niet slapen onderweg, ik wil alles om me heen zien), maar toen het licht werd ontwaakte iedereen en kon je gezellig met mensen kletsen. Bij verschillende grote steden stapten er mensen uit.
  In Hamburg stroomde de bus ineens voor het grootste gedeelte leeg, maar na anderhalf vertraging vertrokken we weer met een volle bus en een heel aardige Engelssprekende chauffeur.
  Het is superleuk om kennis te maken met andere mensen! Mijn buurman was een Afrikaanse Belg die ook een kennis in Nederland had wonen. Na een poosje zat hij te dutten, hij heeft niet gemerkt dat ik een zakdoekje gaf aan het meisje aan de andere kant van het gangpad. Ze zat zachtjes te huilen, dat was zo sneu!
  In Denemarken heb ik 3 weken op een boerencamping met Nederlandse eigenaars gewerkt. Dat was een hele leuke tijd, maar die busreis vond ik misschien nog wel de meest bijzondere ervaring en ik denk dat ik het zo weer zou doen! (:

 32. Apollonia

  Wow, het is wel goedkoop! Maar huh, was je alleen dan? :s

  Liefs, Apollonia

 33. Rosalie

  Als ik alleen was zou ik het niet durven nee, maar samen met een vriend of een vriendin zou nog wel gaan denk ik ๐Ÿ™‚

 34. Merel

  Oh het leek me zo handig! Dus ik ging ik even op die site kijken, maar ik kan alleen maar tickets van 45/60 euro vinden, wat doe ik fout?! ๐Ÿ™
  Ik zoek wel op over een maand etc, en gewoon naar londen of parijs, maar het lukt niet..

 35. Bianca

  Nee, ik kan nog geen half uur in een bus zitten of word misselijk dus dat zou ik zeker nooit doen, al is het wel spotgoedkoop. Ik zou denk ik het liefst met de trein gaan, al is dat stukken duurder.

 36. Linda

  Ik heb alleen met bussen van X-travel gereisd, het is niet ideaal, maar prima te doen! Eurolines ga ik zeker nog eens proberen, ik denk dat je vooral mazzel moet hebben, ook met de mensen bij je in de bus.

 37. Iris

  Ik had een vraagje, hoe heb jij daar zo goedkoop geboekt? Ik zat te kijken en ik kom elke keer rond de 60 euro uit retour…

  1. Als je ver vooruit boekt en op ‘ongunstige’ dagen gaat (zo ging ik op maandag heen en dinsdag terug, buiten de vakanties om)!

Geef een antwoord