Eurolines, ja of nee?

eurolines

Zo. Mijn eerste ervaring met Eurolines zit er op. Wat vond ik er van? Hoe heb ik het ervaren? In de dit artikel deel ik mijn ‘reisverslag’, mijn ervaring en of ik Eurolines aan jou zou aanraden. Waarom wel, en waarom niet.

Ik wilde naar Londen als ik zou moeten stoppen met mijn studie. Dat riep ik maar al te hard. Ik was al een aantal keer eerder in Londen geweest, waaronder met twee keer met de bus. Dit was mij goed bevallen. Het was een lange zit, dat weet wist ik. De stoelen waren niet volledig comfortabel – in een touring car. Maar oké. Eurolines kende ik van horen zeggen. Goedkoop reizen, dat vooral. Ik bezocht de website. En het boeken was eigenlijk zo gebeurd. Wanneer je bij Eurolines ongeveer een maand vooruit boekt ben je zeer goedkoop uit, voor mijn tickets betaalde ik 8 euro per enkele reis met 5 euro administratiekosten. Dat maakt dus €21,- voor mijn reisje Londen.

Wel heb ik besloten om de volgende keer met het vliegtuig te gaan, of in ieder geval niet meer alleen met de bus. Ik heb gemerkt dat er vooral mensen in de bus zaten die de overtocht niet gebruikte voor een vakantietripje, als je snapt wat ik bedoel. Bij de douane – waar onze bus er 4(!) keer uitgepikt is – zijn er reizigers uit de bus gehaald die niet meer de bus terug in mochten. Hierdoor liepen we drie uur vertraging op. Op het moment dat we bij de douane in een smal halletje stonden omringd door een heleboel beveiliging, honden en iedereen gefouilleerd werd kon ik toch wel echt even huilen en wilde ik niets liever dan naar huis. Gelukkig ben ik veilig aan de overkant (Engeland) gezet en weer terug.

Reis met Eurolines/de bus wanneer je:

– Goed tegen lang stilzitten kan.
– Je reis zo goedkoop mogelijk wilt houden.
– Je jezelf gedurende 12u (incl. vertraging) kunt vermaken.

Reis niet met Eurolines/de bus wanneer je:

– Alleen reizen spannend vindt.
– Meer te besteden hebt voor je vervoer.
– Angstig bent aangelegd.

De reis was verder prima. Ik moet heel eerlijk zeggen dat de tijd en het reizen me flink is meegevallen. De bus stopt twee keer in verband met rust van de chauffeur, de stoelen zitten lekker en kan er prima in slapen – wat ik niet heb gedaan, ik durfde m’n ogen niet te sluiten – en je ziet nog veel van Belgie, Frankrijk, Engeland en alles buiten het centrum van Londen. Alleen mijn reisgezelschap maakte het wat minder aangenaam.

Heb jij ervaring met busreizen?