fbpx
Home          Portfolio          Over Studio Solveig          Blog          Contact

Flashback friday: Mijn leven in 20 vragen

Time for a trip down memory lane voor een ‘ouderwetse’ blog-tag! In het begin van mijn ‘blogtijd’ kalkte ik mijn website vol met allerlei tags over de meest uiteenlopende onderwerpen en bedacht er uiteindelijk zelf ook één*. Lindsay Vallen vulde deze in en toen mijn moeder(!) haar artikel doorstuurde dat ik daarin genoemd werd, was het natuurlijk de hoogste tijd om deze lijst een flinke update te geven op mijn blog.

* Onder de blog (2014) van Vera Camilla las ik de volgende reactie van mezelf: “Aaaah, mijn tag! Althans.. Ik heb de vragen van een paar ‘my life in 20 questions’-tags bij elkaar gevoegd tot deze! Super leuk Vera!”. Niet helemaal mijn tag dus, maar wel zelf bij elkaar gezet. Haha!

Wat is je lievelingskleur?

Eigenlijk heb ik twee lievelingskleuren. Als ik ergens een keuze mag maken voor een kleur en de optie is er, dan ga ik altijd voor blauw. Bijvoorbeeld met bordspelletjes of notitieboekjes. Toen ik mijn mountainbike kocht, zocht ik een damesmodel uit met een lichtblauwe kleur. De verkoper bleef maar vragen of ik niet liever de roze wilde… Nee, bedankt! Ik ga voor blauw! Ook in huis zie je de kleur blauw veel terug, in combinatie met goud vind ik dat zo mooi! Voor kleding vind ik (leger)groen dan weer een hele mooie kleur, dat is dan ook een kleur die veel terug te vinden is in mijn kledingkast.

Wat is je favoriete nummer?

Nummer of getal? Mijn favoriete getal is in ieder geval 13. Ik ben op de 13e jarig en vind het ook wel een heel erg leuk getal. Waar het voor anderen misschien ongeluk brengt, maar daar heb ik tot nu toe nog geen last van gehad. Mijn favoriete nummers blijven toch wel Rumor Has It en Set Fire To The Rain van Adele. Alles van Adele vind ik geweldig! Maar ik heb ook een enorme zwak voor muziek uit films en musicals.

Wat is jouw droom carrière?

Schrijven blijft mijn grootste hobby én passie en ik hoop daar op een dag (grotendeels) mijn beroep van te kunnen maken. Ik vind doelgroepgericht schrijven in de vorm van webteksten heel erg leuk, maar ook korte content creëren – bijvoorbeeld via social media – ligt me goed. Ik hoop na mijn studie hier veel mee te kunnen gaan doen!

Waar zou je op jezelf willen wonen?

Momenteel woon ik in het mooie stadje Gouda. Ik heb het hier prima naar mijn zin en vind de binnenstad een gezellige plek om te komen. Ik heb verder niet echt voorkeur van een stad waar ik graag zou willen wonen, al vind ik de combinatie van een rustige woonwijk in een stad met een gezellig drukke binnenstad wel heel erg leuk. Ook vind ik het belangrijk om in een stad te wonen met een treinstation, zodat je daar gemakkelijk gebruik van kunt maken.

Wat is je favoriete manier om te reizen?

In de vorige vraag kwam het misschien al lichtelijk naar voren: ik vind met de trein reizen heel erg prettig. De verbindingen in Nederland zijn (vaak) goed en je hebt de tijd om tijdens het reizen andere dingen te kunnen doen. Verder vind ik het vliegtuig ook heel erg leuk, omdat je je op deze manier snel kunt verplaatsen. Het nadeel aan vliegen is dat het vaak lang duurt om door de douane heen te komen en om bij het vliegveld te komen, zodat je alsnog een hele dag kwijt bent aan reizen maar daar krijg je wel iets voor terug.

Wat doe je in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met Stephen of vriendinnen, duik ik de sportschool in, spendeer ik tijd aan mijn blog of andere projectjes of ben ik lekker thuis op de bank met een serie. Op het moment kijk ik Celblok H en ben ik bijna bij zodat ik op tv mee kan kijken. Iemand tips voor als ik daar mee klaar ben?

Wat zijn je favoriete kledingwinkels?

Mijn kleding koop ik voornamelijk bij H&M, Vero Moda, Only of bij de winkel Mitch in Gouda. Hier worden merken verkocht zoals Vila, Nikkie en Maison Scotch. Hier vind ik altijd wel leuke items. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de laatste tijd vrij weinig kleding heb gekocht en ook nog eens mijn kledingkast flink heb uitgeruimd, dus eigenlijk schreeuwt mijn kast om een nieuwe garderobe!

Naar welk concert zou je graag gaan?

Graag een keertje naar Adele, Maroon 5 of een concert van een wat kleinere artiest in een gezellige zaal om de sfeer extra goed te kunnen beleven. Ik ben eerlijk gezegd niet zo’n muziekliefhebber, dus geef mij maar een goede musical!

Wat is je favoriete theesmaak?

Als ik moet kiezen, sinaasappel of heet water met verse citroen erin. Ik ben niet meer zo’n thee-liefhebber als dat ik eerder ben geweest, dus een glas water of limonade is meer dan zat!

Verzamel je iets?

Herinneringen! Onder mijn bed staat een flinke kist met de meest uiteenlopende bonnetjes, kaartjes, foto’s, lintjes, verpakkingen en noem maar op. Van alle plekken waar ik ben geweest of een leuke herinnering aan heb zorg ik dat daar iets van in de kist opgeborgen zit. Ik vind dat zo leuk om door heen te snuffelen en alle fijne momenten opnieuw te kunnen beleven…

Je slaapt niet zonder…

Dekbed en kussen. Al is het meer dan 30 graden, ik kan niet slapen zonder deze twee slaapattributen! Het dekbed hoeft voor mij trouwens niet echt een dikke deken te zijn, een hoeslaken is voldoende – zolang er maar iets over me heen ligt. Ik moet wel eerlijk toegeven dat zolang dat wij ons Eve-matras hebben ik sowieso als een roosje slaap…

Als je 1 miljoen euro zou krijgen, helemaal voor jou alleen, wat zou je er dan mee doen?

Voor mij alleen? Dat gaat nooit op! Ik zou het uitgeven aan een hele mooie vakantie met Stephen en daarna nog tripjes met vrienden en familie. We zouden een droomhuis kopen met erker, schuifdeuren én bad. Verder zou ik een deel van het geld reserveren als startkapitaal voor een eigen onderneming en vooral nog meer leuke dingen doen met vrienden en familie.

Wat is je favoriete seizoen?

Hoe meer sneeuw, hoe beter! Doe mij maar een goede wintervakantie met uitzicht over een piste, een hele middag schaatsen en ‘s avonds opwarmen bij de open haard. Ik weet niet of ik veel metgezellen heb, aangezien veel mensen meer van de zomer houden… Maar ik ben er dol op! (Maar toch vind ik het heerlijk om ieder jaar voor een week de zon op te zoeken, maar dan wil ik ook échte zomer met minimaal 30 graden, ijsjes en strand!)

Slaap je met de deur open of dicht?

Als kind sliep ik altijd met de deur open, toen ik wat ouder werd ging de deur dicht en tot enkele maanden nadat onze kitten Saar bij ons kwam wonen sliep ik met de deur dicht. Omdat we eventjes bang waren dat ik toch een beetje allergisch voor Saar zou zijn hadden we onze slaapkamer als ‘Saar-vrije-zone’ bestempeld, nu we weten dat de allergie totaal van de baan is, staat de slaapkamerdeur altijd op een kier zodat de kitten er gemakkelijk in en uit kan ‘s avonds. Ze komt vaak in de nacht even aan het voeteneind of in de stoel liggen, maar moet natuurlijk ook bij haar eten, drinken en de kattenbak kunnen!

Wat eet je het liefst?

Mijn favoriete eten is een heerlijk bord pasta. Het liefst met een kaassaus van een echte Italiaan. Thuis maak ik eigenlijk alleen maar pasta met tomatensaus omdat ik weet dat een ‘witte’ saus mij lang niet zo goed af zal gaan… Ik bewaar mijn guilty pleasure dus altijd tot bij een Italiaans restaurant! Oh en als ontbijt eet ik het liefst een schaaltje magere yoghurt met zoveel mogelijk toppings, denk hierbij bijvoorbeeld aan banaan, een beetje havermout, een paar amandelen en een theelepel pindakaas. Een echte smaaksensatie! Ontbijten met een boterham is een stuk minder favoriet.

Waarom ben je begonnen met bloggen?

Dit jaar (september) blog ik alweer 5(!) jaar. Al was het afgelopen jaar mijn grootste dip ooit qua online content, ik weet zeker dat mijn blog niet iets waar ik zomaar mee zou stoppen. Ik ben in september 2012 begonnen met schrijven omdat ik veel andere blogs las, na enkele maanden lezen (en een zomer lang vervelen na een verhuizing!) startte ik mijn eigen blog om al mijn creativiteit in kwijt te kunnen.

Heb je een abonnement op een tijdschrift?

Zelf heb ik geen abonnement maar hier thuis ontvangen we wel de Quest. Stiekem vind ik dat een ontzettend leuk tijdschrift om te lezen en kleine wetenswaardigheden op te doen. Als ik zelf een tijdschrift zou mogen kiezen zou dat denk ik de Linda of Cosmpolitan zijn.

Wat deed je gisteravond om 12 uur?

Ik was in een hele diepe slaap! Gisteren was het woensdag en had ik een vrije dag. Na een super gezellige middag bijkletsen met Dagmar ging ik iets later naar huis dan gepland (#oeps), maar heb ik daarna wel heel lang en diep geslapen. Even opladen voor een nieuwe dag!

Wat is je favoriete parfum?

Dat is en blijft Daisy van Marc Jacobs. De uitvoering maakt me niet zoveel uit, zolang het maar een flacon is die versierd is met bloemen. De geuren ruiken allemaal zo heerlijk! Ik draag deze geuren al zo lang dat ik het me niet eens kan voorstellen hoe het is zonder. Helaas is mijn geliefde Daisy net op en zal ik dus weer op zoek moeten naar een nieuw exemplaar!

Zo! Dat was de tag. 1600 woorden verder en het voelt enorm goed om dat weer te doen. Ik heb het bloggen enorm gemist, binnenkort kun je dan ook het artikel met tips voor Rome verwachten op Monday Mood. Het zou leuk zijn als je deze tag over neemt op je eigen blog, laat je het dan wel even weten? Dan kan ik jouw antwoorden ook nog lezen.

Nog een fijne dag gewenst en veel liefs,
Untitled

Deze post heeft 13 reacties

 1. Wat een leuke tag! En vooral heel leuk om jouw antwoorden te lezen! Wat blog je al lang! Zo gaaf! 🙂 Reizen met de trein vind ik ook altijd heerlijk! En ook van Celblok H ben ik groot fan. Ken je de serie Klem al op Nederland 1, 2 of 3? Dat vind ik ook wel een aanrader.

 2. Wat een leuke tag, vind je het erg dat ik deze overneem?
  Liefs

 3. Wat een super leuke vragen, zo leren we je nog beter kennen!
  Oh ik zou ook zo graag naar Adele willen, vind haar zo tof! <3
  Liefs,
  Evelien

 4. Gezellige tag! Over de vraag ‘Verzamel je iets?’ dat doe ik dus ook! Zo leuk om af en toe een momentje te pakken om door alle tickets, verpakkingen en hebbedingetjes heen te gaan. Ik weet bij bijna alles ook nog het moment terug te halen ook al is het meer dan 10 jaar terug. Ik begon er in de brugklas mee en heb een schat aan leuke herinneringen liggen.

  Alvast een fijn weekend gewenst!

  1. Ah super leuk! Dat doe ik dus ook heel graag, ook leuk om dingetjes te gebruiken voor in fotoboeken enzo!

 5. Oh, pasta! Dat kan ik letterlijk élke dag eten. En ik moet ook altijd iets over me heen hebben, anders kan ik niet slapen. Zelfs al is het 30 graden ben ik nat van het zweet, ik moet ondergedekt zijn. :’)

 6. Wauw, mooie foto’s in dit artikel! Hele leuke tag om te lezen. Liefs,

 7. Pasta-lover over here too! Ik kan zo geniet van een heerlijk bord pasta, zalig!

 8. Mitch in Gouda!!! Zeker mijn favoriete winkel 🙂 Ik loop altijd met iets naar buiten haha!

Geef een reactie

×