Fulltime aan het werk. Hoe is dat?

Het valt allemaal niet mee, een ritme opbouwen omtrent bloggen. Waar ik de afgelopen jaren moeiteloos blogjes uit mijn mouw schudde (soms wel meerdere per dag!) vind ik nu nog maar weinig tijd om ook maar iets anders te doen ‘s avonds. Hoe dat komt? Sinds begin september ben ik begonnen met een fulltime stage en daar vertel ik je graag wat meer over.

Zoals je misschien wel weet studeer ik communicatie. Bedrijfscommunicatie om precies te zijn. Het derde jaar van mijn studie staat in het teken van stage, een eerste kennismaking met de praktijk. Toen ik hoorde dat ik een stage moest gaan zoeken raakte ik eigenlijk een beetje in paniek. Ik wist niet wat ik wilde, ik wist wel wat ik leuk vond en waar ik goed in zou zijn. Maar echt een stage zoeken die daar bij past? Aah!

Stage zoeken

Ongeveer begin april ben ik gaan zoeken naar een stage voor september. Mijn tip is dan ook om vroeg te beginnen, dan is de keuze ruim en zodra alles geregeld is kun je je voorbereiden en achterover leunen. Geen stress! Ik heb twee bedrijven gemaild, kreeg twee keer een reactie en ik koos het bedrijf uit dat het beste bij mij en mijn kunnen zou passen. Ik werd aangenomen en eigenlijk voelde het vanaf moment allemaal al goed. Ik denk wel dat ik geluk heb gehad met het zo snel vinden van een stage, maar ook van studiegenoten heb ik niet veel afwijzingen gehoord. Mocht je zelf dus een stage zoeken: probeer veel rond te kijken online, maar vraag ook je omgeving wat ze bij je vinden passen of dat zij misschien iemand of een bedrijf kennen die nog stagiaires zoeken. Laat tijdens je sollicitatie zien wat je kunt en wees goed voorbereid. Verdiep je in het bedrijf en verdiep je vast in de opdracht die je vanuit je studie meekrijgt zodat je ook direct kan vertellen wat jij te bieden hebt.

Fulltime aan de slag

Aangenomen dus, vanaf september ben ik dus aan de slag bij webshop The Little Green Bag. Grote kans dat je het bedrijf kent want het is een super leuke webshop in tassen met ook fysieke winkels. Dit is de eerste keer dat ik zo intensief voor een organisatie aan het werk ben. Toen ik 16 was heb ik bij Albert Heijn achter de kassa gezeten, ik heb bij een pizzeria gewerkt, kranten bezorgd en hockeytraining gegeven maar dat was slechts als bijbaan. Nu zit ik vijf dagen per week op kantoor en dat is natuurlijk even wennen. Toch is dat wennen heel erg snel gegaan. Ik zit goed op mijn plek (achter een bureau in een heel mooi kantoor!), ik vermaak me met mijn werkzaamheden, mag schrijven (vind ik best leuk, haha ;-)) over hele leuke merken en iedereen is ontzettend vriendelijk.

Wat doe je?

Ik houd mij bezig tijdens mijn stage met het schrijven van diverse webteksten (als je de site bezoekt zou het voor kunnen komen dat je iets van mij leest – haha!) in de vorm van merk- en productomschrijvingen en blogposts. Het is super leuk om te doen en misschien denk je.. Joh, na 30 productomschrijvingen weet je het toch wel? Nee! Het is best een uitdaging om zo origineel mogelijk te zijn over verschillende tassen. Je wilt natuurlijk niet dat iemand de website bezoekt en allemaal dezelfde teksten leest. Ik heb er mijn handen vol aan, dus ik vermaak me wel. Wel is het wennen om zoveel weg van huis te zijn. School was vaak 2 tot 3 dagen in de week en vrijwel nooit een hele dag. Nu ga ik ‘s morgens om 9 uur de deur uit, ga ik met de trein naar Rotterdam en spring ik daar op mijn fiets (mini-workout van 6,5 km!) en zit ik van 10 tot 18 uur op kantoor. Daarna volgt de workout weer op de fiets, met de trein terug en ben ik vaak rond half 8 pas thuis. Dan nog eten, af en toe eens sporten.. Oh, en Stephen en ik willen elkaar ook nog eens zien, haha. Je kunt je misschien voorstellen dat ik na een dag schrijven niet echt meer zin heb om hier nog verhaaltjes te typen! Toch mis ik het wel, dus wil ik wel proberen dit wat vaker op te pakken.

Liefs,

Bron afbeelding: Aga Dimmich

Deze post heeft 18 reacties

 1. Het klinkt wel als een super leuke stage als ik het zo lees, succes daar! πŸ™‚

 2. Pittig hoor, zeker als je eerst maar zo weinig contacturen op je studie had. Ik herken het wel van vorig jaar, toen ben ik overgestapt naar duaal studeren. Omdat ik het helemaal niets vond ben ik gestopt met die studie, maar ik herken het wel. Gelukkig vind je het leuk, dat scheelt heel erg veel! Ik vind The Little Green Bag een hele leuke site om op rond te snuffelen πŸ™‚

 3. Wat een leuke stage heb je geregeld! Ooh en ik herken het inderdaad heel erg, dat wennen aan fulltime op kantoor zitten… dat je moet plannen wanneer je je boodschappen moet doen enzo. Maar dat komt vast goed. Heel veel succes!

 4. Wel leuk dat je even een update geeft! Iedereen heeft wel zo een drukke periode waarin je minder kan schrijven. Het klinkt wel heel leuk allemaal, ik zit nu ook in mijn 3e jaar van school en loop 2 dagen in de week stage, gelukkig zijn de tijden maar van half 10 tot 2/3.

 5. Wat fijn dat je een stage hebt gevonden waar je het ook echt naar je zin hebt!
  Ik ben nu opzoek naar een bedrijf voor mn afstudeeropdracht en dat is wel lastiger dan het zoeken naar stage helaas.

 6. Dat klinkt als een druk bestaan, maar wel een hele leuke stage! Wat fijn dat je het zo naar je zin hebt!

 7. Wat tof dat je bij The Little Green Bag stage loopt en teksten van schrijven πŸ˜€ Je levert dan misschien tijd om te bloggen in maar je hebt er wel wat leuks voor terug ook πŸ™‚ Dat is belangrijk. Ik heb van januari t/m mei ook stage gelopen en vond het toen ook echt lastig om nog energie op te brengen voor mijn blog. Nu heb ik even een pauze gehad van werk en blog ik weer (bijna) dagelijks, maar straks in oktober begin ik met een nieuwe baan! Super spannend maar ben wel nerveus over hoe het dan gaat met bloggen. We gaan het zien ~

 8. Klinkt als een hele leuke stage! Maar van school naar fulltime werken is inderdaad wel een dingetje. Jammer, maar logisch dat je dan geen tijd/zin hebt om blogjes te maken.

 9. Heel herkenbaar! Moet zelf ook weer flink wennen om zo van school naar stage te switchen. Gelukkig heb je het wel goed naar je zin! πŸ™‚

 10. Ik vond mijn full time stage heel zwaar vallen, maar ik had dan ook nog op zaterdag 10 uur werken voor m’n bijbaantje erbij. Een werkweek van 50 uur dus, en dat vond ik zo zwaar! Maar misschien ook om dat ik niet helemaal 100% thuis was op mijn stageplek… Maar, nu weet ik voor m’n volgende stage wel al een stuk beter wat wel en niet bij me past, leermomentje! πŸ™‚

 11. Ik kan me voorstellen dat een fulltime stage enorm wennen is! Ennuh, heel logisch dat andere dingen dan prioriteit hebben πŸ™‚

 12. Zo herkenbaar dit stukje! Ik ben toevallig zelf ook sinds eind augustus begonnen met een fulltime (journalistieke) stage. Gelukkig heb je het naar je zin, waardoor de dagen aan je voorbij vliegen. πŸ™‚

 13. Wat superfijn dat je zo op je plek bent daar en dat het leuk is! Ik weet nog wel dat een stage plek zoeken voor mijn logopedie opleiding echt een drama was. 50% van de plekken stonden op de ‘verboden’ lijst en daar mocht je niet heen. Geniet lekker van het werken, artikelen komen vanzelf weer. Ik werk nu bijna 2 jaar fulltime en artikelen schrijven was idd ook echt even uitvogelen wanneer ik dat nog zou moeten doen. Komt vanzelf weer πŸ™‚

 14. Lijkt me een fijne stageplek! Ik moest ook erg wennen aan het begin van mijn stage. Elke dag met de trein van Antwerpen naar Groot-Bijgaarden pendelen – miste ik mijn aansluiting in Brussel, dan moest ik een uur wachten – was geen pretje, maar ik heb wel veel bijgeleerd!

 15. Ik herken dit heel erg! Ik werk zelf ook fulltime en ik moet echt plannen om te bloggen.. Wat soms heel vervelend is omdat je juist op die momenten dan niet zoveel inspiratie hebt of niet in een ‘typ’ flow zit. Ik kan je wel alvast gerust stellen, het wordt steeds makkelijker om het te combineren πŸ™‚ heeft eventjes tijd nodig!

  Je stage klinkt wel ook ontzettend leuk zeg, heel veel succes daar ook mee!

  Liefs, Merel
  http://www.healthywanderlust.nl

 16. Ah pittig! Ik kan me helemaal voorstellen dat als je de hele dag aan het schrijven bent, je thuis even iets anders wilt doen! πŸ™‚ Het lijkt me wel een hele leuke stage. The Little Green Bag heeft inderdaad superleuke tassen!

 17. Heel pittig maar wel onwijs leuk! Kan me heel goed voorstellen dat het lastig is om nog inspiratie te verzinnen voor teksten als je de hele dag al bezig bent met het schrijven van teksten. x

Geef een reactie

Sluit Menu
%d bloggers liken dit: