Geboren met een Schisis

schisis

Alweer bijna twee jaar schrijf ik over mijn belevingen, mening en over wat mij bezighoudt. Daarom vind ik het vandaag eens tijd om het te hebben over iets heel persoonlijks. Namelijk mijn schisis. Al vanaf het begin dat ik begon met bloggen wilde ik hier over schrijven. Maar het kwam er niet van, ik durfde niet, of ik vergat het. Vandaag verschijnt ditzelfde artikel op Girlscene en dat vond ik een mooie zet om dit artikel te schrijven.

schisis

21 jaar geleden ben ik geboren met een schisis. Een dubbele schisis wel te verstaan. In de volksmond beter bekend als hazenlip. Iets waar één op de 500 kinderen in Nederland mee geboren wordt. Schisis betekent letterlijk spleet, ik ben geboren met een spleet in mijn kaak en in mijn lip. Dit was letterlijk open. Je moet het zien als dat waar bij jou je kaak en lip sluiten onder je neus er bij mij een ruimte was. Voor mijn eerste verjaardag zijn mijn kaak en lip gedicht en was ik weer ‘heel’. Deze operatie heeft vurige littekens van mijn neus tot aan mijn lip achtergelaten en ik had een vrij platte neus. Ik ben nooit gepest met wat ik had. Ik zie een schisis niet als een aandoening, beperking, handicap, hoe je het ook wilt noemen.. Het is iets wat mij anders en uniek maakt dan anderen.

Op mijn 11e en 16e heb ik nog cosmetische operaties gehad, om de littekens weg te werken. Ook is mijn neus wat opgehoogd en zie ik er nu uit als ieder ander meisje. Wellicht met een grotere neus, en je ziet nog wat lichte littekens maar het valt je misschien niet meteen op als je mij ziet. Ik ben ontzettend blij met het resultaat. Ik heb mij nooit anders gevoeld, wel altijd het idee gehad dat anderen mij misschien anders zouden vinden. Onbewust blijf je daar mee bezig.

Op 12 september 2012 opende ik mijn blog, ik begon met het schrijven over – onder andere – make-up maar vermeed lipswatches. Wanneer ik ze toch maakte zorgde ik er voor dat ik net even wat extra make-up onder mijn neus smeerde, of dat ik tijdens het bewerken van de foto toch dat ene randje even weghaalde. Mijn blog begon te groeien. Bezoekersaantallen stegen, volgers bleven reageren en de complimentjes stroomden binnen. Ook ik begon te groeien, ik werd zekerder van mijzelf. Ik hield mijn blog eerst een beetje privé voor de buitenwereld, maar ik begon iedereen er over te vertellen. Ik werd trotser en mijn blog bleef groeien. Ik stopte met het make-up gebruiken op mijn gezicht. Een periode gebruikte ik ook geen foundation, ik mocht er zijn zoals ik ben.

Ik durfde steeds meer met mijn gezicht voor de camera en ook close-ups waren steeds meer aan de orde. Ik stopte met het bewerken van mijn huid op de computer en van de 27.000 comments vandaag de dag kreeg ik slecht 3 opmerkingen over mijn lip. Wat heb jij daar? Heb jij een hazenlip? Wat zijn dat voor littekens? Ik weet ze precies. Ik liet ze niet staan en verwijderde ze. Ik wilde er niet over praten op mijn blog. Tot voor kort. Ik ben gaan nadenken. Mijn blog wordt steeds groter en als ik lees dat lezeressen dingen kopen, doen, of gebruiken doordat ik het doe en er over schrijf. Daarmee kan ik wel zeggen dat ik een kleine voorbeeldrol heb, ik kan mensen inspireren. Ik wil met mijn blog uitstralen dat je mag zijn wie je bent. Hoe je er ook uitziet.

Ken jij mensen in je omgeving met een schisis?

Dit bericht heeft 120 reacties.

 1. Laura

  Goed dat je er nu over durft te schrijven! Ik vind het er mooi uitzien en het valt bijna niet meer op. Respect! 🙂

 2. Martina

  Ik had het al gezien, naar dat geeft helemaal niks! Je bent prachtig zoals je bent anne!!

  1. Martina

   Het valt overigens niet op hoor, maar ik weet gewoon hoe het eruit ziet, wilde ik nog even kwijt 🙂

 3. Lotte

  Ik vind het echt top dat je hierover hebt geschreven! Knap dat je het online hebt gezet, op Girlscene ook nog eens. Het maakt je inderdaad bijzonder, dat moet je juist koesteren! Leuk om te lezen hoe ze mond/neus hebben ‘opgelapt’. Ik vind het sterk dat je erbij zet dat je hoopt dat je anderen hiermee kunt inspireren durven te zijn wie ze zijn.

 4. Caro

  Wat goed dat je de knop om hebt gezet en het onderwerp toch hebt aangesneden! Wil even zeggen dat ik snap dat je dat liever niet deed omdat zoiets natuurlijk heel gevoelig ligt, maar dat het echt niet iets is om je voor te schamen. Je ziet er super uit en het is heel mooi geworden. Die operaties zijn niet niks, zeker niet als je nog zo jong bent, maar je mag echt trots zijn op het resultaat 🙂

 5. Tineke

  Wat goed dat je dit deelt Anne! Je bent prachtig en hebt niet om je voor te schamen 😉
  Liefs

 6. Anniek

  Wauw, mooi dat je hierover schrijft, en het gewoon durft. Ik ken zelf ook wel mensen met een schisis, een kennis van ons kreeg een kindje die een schisis had, maar daar zie je nu ook al niet zo heel veel meer van. Gaaf dat je hier gewoon over schrijft!

 7. Yara

  Wow Annn, wat super goed van je dat je dit schrijft! Ik ben trots op jou! Kus!

 8. Svenja

  Knap dat je er over schrijft Anne. Ten eerste wil ik zeggen: je bent prachtig. Zelf vind ik dat het helemaal niet opvalt. Toch is het erg herkenbaar wat je schrijft. Zelf ben ik ook met schisis geboren. Niet met een dubbele. Maar toch begrijp ik je gevoel wel want ben er vroeger toch ook wel een beetje mee gepest omdat ik sliste en mijn kaak was helemaal naar achter geschoven. Dus de onzekerheid over bepaalde aspecten is erg herkenbaar. Ik ben echter wel blij dat we in deze tijd zijn geboren, waar veel mogelijk is betreft operaties etc. Nogmaals je ziet er prachtig uit, en vind het knap dat je zo zeker in het leven staat! Dat gevoel moet je vasthouden 😉

 9. Bibian

  Wat goed dat je er over geschreven hebt, mooi geschreven ook. Je bent mooi, daar mag je trots op zijn. Liefs

 10. Lucinda

  Wat goed hoe je hier over verteld zeg, het leest fijn. Het was mijn eerlijk gezegd nog nooit opgevallen. Iedereen heeft wel iets denk ik. Ik ken zelf geen mensen die hiermee geboren zijn, het is bij jou echt super mooi gedaan.

 11. Emilia

  Goed geschreven Anne! Knap dat je er nu zo open over durft te zijn en stoer dat het artikel zelfs op Girlscene komt. 🙂 Het is ook niets om je voor te schamen, want je bent een prachtige meid!

 12. Malou

  Echt top dat je dit artikel hebt geschreven! Je ziet het echt bijna niet, hooguit een klein litteken, maar toen ik dat zag, dacht ik niet meteen aan een schisis.

  Je bent hartstikke mooi en je hoeft je er echt niet voor te schamen <3

 13. Eerlijk gezegd had ik het niet eens bij je opgemerkt! Je ziet er echt amper iets van, maar uiteraard zie jij dat zelf wel en speelt het nog steeds in je hoofd. Ik begrijp heel goed dat je het moeilijk vond om dit onderwerp aan te kaarten en het vergt heel veel moed om dit te schrijven. Echt knap gedaan!

  Ik ben zelf ook “anders”, al vind ik het zelf niet leuk om het zo uit te drukken. Eigenlijk praat ik er zelden over, niet op m’n blog en ook niet veel in mijn privéleven. Ik weet niet waarom, maar ik probeer te doen alsof het er niet is omdat ik altijd graag normaal behandeld wil worden. Ik wil het negatieve uit mijn leven bannen en dat hoort er dus voor mij niet bij. Langs de andere kant zou ik er net als jij dolgraag over willen praten, omdat er misschien zoveel mensen zijn die ik een hart onder de riem kan steken. Ik weet dat dat soms zo welkom is, ook voor mij.

  Ik vind echt dat je een mooi meisje bent en je mag heel trots zijn op wat je hier hebt kunnen neerschrijven!

  X Sara

 14. Petra

  Allereerst mijn complimentjes omdat je er zo openhartig een artikel over geschreven hebt. het is toch een moeilijk onderwerp om over te schrijven vooral omdat het jezelf betreft en ook zo zichtbaar kan zijn..

  Nu ben ik iets ouder dan je gemiddelde lezeres, dus bekijk ik dingen vaak anders dan anderen..maar je hebt dus inderdaad behoorlijk wat zelfvertrouwen gekweekt om hier zo openhartig mee om te durven gaan.. Dit zijn karakter eigenschappen waar je behoorlijk trots op mag maar vooral ook moet zijn…Tenslotte heb je genoeg voor je kiezen gehad om te komen waar waar je nu bent…

  Ik vind dat de chirurgen die jouw operaties hebben gedaan echt heel erg kundig hun werk en waarschijnlijk met volle overgave hebben gedaan, want het is haast niet zichtbaar voor een onwetend persoon.. Aan de ander kant, je hoeft zoiets ook niet te verbergen, want het hoort bij je en de weg die je hebt moeten bewandelen heeft je gemaakt je tot wie je bent.. Een jonge vrouw die de helende werking van het schrijven heeft ontdekt en ook gebruikt heeft…Een mooie zelfbewuste jonge vrouw, met een mooi karakter en een prachtig uiterlijk…

  Groetjes Petra

 15. Cherissa

  Super goed dat je hierover hebt geschreven, een heel mooi stukje! En inderdaad je mag er zijn zoals je bent en dat is prachtig! 🙂

  Liefs,
  Cherissa

 16. Manon

  Wat knap en mooi dat je hier zo open over durft te zijn. Ik vind je echt een knappe meid, met of zonder schisis!

 17. Wat ontzettend goed van je dat je dit artikel hebt geschreven. Ik heb echt nog nooit gezien dat je een schisis* hebt! Is me echt nog nooit opgevallen en ik bezoek toch echt heel erg vaak je blog! Je hebt in ieder geval niets om je voor te schamen, je bent echt een prachtmeid!

 18. vanessa

  Goed dat je hierover hebt geschreven. Je bent mooi hoe je bent, en je mag trots zijn op jezelf en je blog!

 19. Elvira

  Je mag er zijn! Iedereen is uniek, en juist een beetje anders zijn als andere mensen maakt een mens prachtig!

  Uiterlijk straalt, innerlijk bepaald!

  Groetjes, Elvira

 20. Suze

  Je bent een prachtige meid, heel mooi verhaal en je bent wie je bent 🙂

 21. Joyce

  Ben trots op je mop! En mooi geschreven, ik vind je schisis niet opvallen en het maakt je al helemaal geen ander persoon! X <33

 22. Fleur

  Heel goed dat je hier over hebt durven schrijven en andere mensen daarover hebt kunnen informeren!

 23. Vanessa

  Wat goed dat je hierover schrijft! Hij valt echt bijna niet op meid!

 24. Deniece

  Je bent mooi zoals je bent en je kan heel trots zijn op jezelf dat je deze stap hebt gemaakt!

 25. Wauw lieverd wat mooi geschreven en wat knap dat je hier openhartig over bent. Je bent een hele mooie meid en zij die je accepteren zoals je bent, zijn de belangrijkste. Je mag gewoon heel trots op jezelf zijn, ik ben dat in ieder geval zeker op je!

 26. Melanie

  Wat een inspirerend artikel.
  Het is dat je het nu zegt, anders was het mij niet opgevallen.
  Maar je bent een voorbeeld voor vele andere meiden en dat op verschillende gebieden.
  Misschien dichtbij voor meiden die ook schisis hebben, maar ook voor meiden die iets anders ‘mankeren’ waardoor ze zichzelf, onnodig, minder waard vinden.
  Zelfs voor lezers die dit niet hebben meegemaakt ben je inspirerend, je geeft bekendheid aan een issue wat vaak onbesproken blijft en je geeft aan dat iedereen goed is zoals dit is.
  Dat vind ik waanzinnig!

 27. alexa

  Goed dat je er zo mee naar buiten durft te kopen maar het valt haast niet meer op!

 28. Nem

  Wauw wat goed gedaan! Goed geschreven én goed geopereerd. Je ziet het echt nauwelijks, ik zie dat soort dingen altijd maar bij jou had ik het niet ontdekt.
  Ter vergelijking; mijn vriend is gebeten door een hond in zijn lip en zijn littekens zijn veel erger dan de jouwe. Helemaal naar boven én naar de zijkant. Terwijl het even lang geleden is zegmaar. Dat blijkt wel hoe netjes het is gedaan!

  Ik hoop dat andere meiden hier een voorbeeld aan nemen, dat je je niet hoeft te schamen maar dat je prachtig bent zoals je bent, ook zonder make up!

 29. lucienne de vries

  Mooi geschreven xxxx

 30. Charlotte

  Wat goed dat je er over durft te schrijven’! Lieverd ik ben trots op je en je bent een pracht meid! <3

 31. Kelly

  Het was me al eens opgevallen, geen probleem toch. Je bent prachtig zoals je bent!

 32. Kirsten

  Wat leuk, knap en goed dat je hierover schrijft! Ik moet eigenlijk zeggen dat het me nog niet eens echt was opgevallen, maar ik denk dat je veel mensen hiermee kan inspireren!

 33. Eveline

  Goed van je dat je hierover hebt geschreven.

  Je bent een mooie meid hoor!

 34. Wat een goed stukje, en goed van je dat je er over Blogt, fijn dat je nooit gepest bent ik denk dat niet iedereen dat kam zeggen…

 35. Linda

  Ik vind het heel erg goed en dapper dat je erover schrijf! Ergens was ik ook benieuwd naar het verhaal erachter. Ik had ernaar kunnen vragen maar het feit dat je er niets over vertelde was voor mij het teken te wachten. Ik had namelijk geen idee hoe jij erop zou reageren. En dit is tenslotte een persoonlijk iets 😉
  Dapper dat je het naar buiten breng en ik vind echt dat ze er iets moois van hebben gemaakt, en dat mag zeker gezien worden!

  Een zoon van een werknemer van mijn vader heeft ook een gespleten gehemelte, dus geheel onbekend is het niet voor mij. Ik ben wel erg blij met de mogelijkheden die er vandaag de dag zijn 🙂

 36. Esmee

  Knap dat je erover durft te schrijven!
  Het is mij serieus nog nooit opgevallen!
  Je ziet er super uit 🙂

 37. Kirsten

  Mooi artikel Anne! Goed dat je het hebt gemaakt en zo te zien alleen maar positieve reacties!! Nog bedankt dat je gisteren tijd voor me hebt gemaakt 😀 Was leuk om je te spreken!

 38. Gerrie

  Anne wat ben ik trots op je.

 39. Nora

  Wat een goed artikel en dat je er nu zo open overbent vind ik super knap van je! Je bent een prachtige meid! Liefs

 40. Anita

  Ik vind je prachtig meid! En stoer dat je dit verhaal durft te vertellen!

 41. Kirsty

  Wat supergoed dat je hier zo open over durft te zijn! Ik denk dat dit zeker meiden inspireert om zichzelf te durven zijn 🙂 Ik heb een tijdje een bijbaantje gehad bij een man die ook met een schisis is geboren en het is dat andere mensen het mij zeiden want anders was het me niet eens opgevallen. Bij jou kun je het ook niet goed zien, het is dat ik het nu weet maar anders had ik er niet eens aan gedacht 😉 Vind je trouwens echt een mooie meid en ik denk dat dit je juist uniek maakt 🙂

 42. Birte

  Hey Anne,

  het was me nog nooit opgevallen en ik vind het erg moedig dat je er nu wél open over durft te vertellen. Echt een inspirerend artikel

  You’re beautiful, by the way!

  Birte

 43. Paul

  Anne, ik ga je blog aan iemand doorgeven die nog midden in de operaties zit. Zij is ook heel onzeker over haar uiterlijk. Je hebt gelijk, iedereen mag er zijn en is mooi op eigen wijze. Maar jij weet waarschijnlijk ook dat als puber het heel lastig is om je zeker te voelen over je uiterlijk, met littekens in je gezicht.

  Dank dat je dit met je lezers wilde delen!

 44. Elsa

  Ann, je bent een prachtige meid! Ik vind het mooi hoe je door je blog zekerder van jezelf en je uiterlijk bent geworden en dat je nu beseft dat je er mag zijn zoals je bent. En dit ‘detail’ maakt juist wie jij bent, een mooie meid met ook nog eens een heel leuk innerlijk! <3

 45. Gerrianne

  Je wilt met je blog uitstralen dat je mag zijn wie je bent, hoe je er ook uit ziet. Dat vind ik echt heel mooi gezegd, Anne! Tof én dapper dat je er nu ook open over durft te praten op je blog én je je verhaal toch eens deelt met je lezeressen. Ik vind ’t goed van je! Mag je trots op zijn. Liefs!

 46. Gea

  Wat goed dat je dat schrijft, zeker respect.
  Het is mij zeker nooit op gevallen. Je bent zo als je bent, iedereen heeft wel iets natuurlijk maar iedereen is uniek op hun eigen manier.

 47. Rianca

  Dapper dat je zo een persoonlijk artikel hebt geschreven! Mij viel het in eerste instanties ook niet eens op. En ach je bent wie je bent met of zonder schisis. 🙂

 48. Bertine

  wat knap dat je erover schrijft! bij jou valt het inderdaad bijna niet op.. ben blij dat ze het tegenwoordig zo goed kunnen maken!

 49. Jennifer

  Goed dat je erover schrijft! Het was mijn helemaal niet opgevallen.

 50. Linda

  Lieve Anne,

  Wat enorm knap van je, dat je dit op je blog plaatst.

  You’re beautiful, just the way you are!

  <3
  Linda

 51. Suzanne

  Ik ken meerdere mensen met een schisis. Ik vind het super knap hoe jij er mee om gaat en hoe je dit met ons deelt. Want ik kan me enigszins voorstellen hoe dit voor jou moet zijn. Wat een stap om dit met ons te delen en dan ook nog eens gelijk op Girlscene! Je bent een topper en ik vind het heel dapper van je dat je dit om deze manier met ons deelt. Ik ben trots op jou Anne en blij dat je een vriendin bent!

 52. Meike

  Heel knap dat je er over durft te schrijven!
  Ik had het inderdaad al wel eens gezien maar vond het nogal lullig om er naar te vragen of er over te commenten, heel tof dat je er over schrijft nu!

 53. Deborah

  Wat een goed, positief artikel! En om eerlijk te zijn: ik heb het nooit raar gevonden. Ik vind het echt een deel van jou en het maakt je uniek. Eigenlijk vind ik het wel ‘mooi staan’. Ik weet dat dat raar klinkt om te zeggen, maar ik hoop dat je snapt dat ik dat positief bedoel! Ook erg goed dat je je door je blog steeds minder onzeker door voelt!

 54. Miranda

  Eerlijk gezegd viel het mij nooit op. Ik heb een neefje die er ook mee geboren is en tegenwoordig opereren ze dit zo mooi dat je als je goed kijkt een plekje ziet. Je bent mooi zoals je bent en hoeft dit echt niet te verbergen.

 55. Wat goed dat je dit met anderen deelt! Ik zit zelf in een fase waarmee ik tegen dingen aan loop en twijfel ook of ik daarover ga schrijven. Wil het graag maar iets houd me tegen. Terwijl ik dit bijv. als je dit zo vertelt helemaal niet gek vind dat je het met ons deelt! Ik vind je er gewoon heel leuk uitzien ^^

 56. Fleur

  Ik heb het wel gezien maar vind je een prachtige meid! Je straalt altijd op je foto’s! Ik heb twee leerlingen gehad met een schisis, gelukkig werden zij hier niet mee gepest. Wat goed van je dat je het nu deelt op je blog!

 57. Mira

  Wat een mooi artikel. Ik ben al tijden fan van je en toen ik je foto aan mijn vriend liet zien waren we het er beiden over eens dat je echt prachtig bent!

 58. Wat een goeie boodschap! En je littekens vallen inderdaad niet heel erg op! 🙂

 59. Kimberly

  Je bent echt een beauty en dat mag iedereen zien en weten! Ik vind het echt heel knap en stoer van je dat je dit online zet, en niet alleen hier maar ook op Girlscene! Ik ben super trots op je <3

 60. Stephanie

  Wat goed dat je dit artikel geschreven hebt, het maakt je inderdaad uniek en je bent een prachtige meid dus je hoeft je echt geen zorgen te maken over wat andere van je vinden!

 61. Charlotte

  Om eerlijk te zijn is het me helemaal nooit opgevallen. Ik dacht gewoon dat je een wat droge en chappy bovenlip had! Maar fijn dat je het niet ziet als een handicap of iets dergelijks en goed dat je erover durft te schrijven nu!

 62. Sylvana

  Wat super goed dat je hierover schrijft. Je schrijft het ook echt op een hele sterke manier. Ik vind je trouwens echt een heel knap meisje, en het maakt je inderdaad gewoon uniek!

 63. me

  Was me totaal niet opgevallen maar ik ben iemand die alzo niet let op eventuele “foutjes”bij anderen, iedereen heeft wel wat “foutjes” en dat maakt je alleen maar uniek.

 64. Kelly

  Ik moest 3 keer opnieuw kijken voor ik het zag en dan nog had ik het nooit geraden. Ik vond je lach altijd wel schattig en uniek!

 65. Sara

  Wat goed dat je hierover schrijft 🙂 Ik had het wel gezien, maar het valt echt nauwelijks op! Ik vind je toch sowieso een prachtige meid 😉

 66. Robin

  Wat knap dat je hier nu toch over wilt schrijven, meid!
  Ik heb het me op het begin wel eens afgevraagd wat er nu precies was want ik heb het nog nooit gezien, maar eigenlijk vond ik het helemaal niet belangrijk. En nu viel het me al niet meer op!
  Je ziet er prachtig uit, Anne! <3

 67. Melissa

  Wat knap dat je dit op je blog plaatst! Mij is het eigenlijk nog nooit opgevallen. Je hoeft je er niet voor te schamen, je ziet er echt prachtig uit!
  x

 68. Ik vind het niet storend of opvallen, je bent gewoon een mooie meid!:) Goed van je dat je hierover nu durfde te schrijven. xx

 69. Naomi

  Wat een prachtig artikel. Heel mooi hoe jij er zo open over durft te vertellen.
  Je bent een heel knap meisje, be proud of yourself.
  Liefs,
  Naomi

 70. Kiki

  Knap dat je hierover geschreven hebt Anne 🙂 Ik vind je echt een ontzettend mooi en uniek meisje en daar mag je trots op zijn (en ook op je blog natuurlijk!). Liefs, Kiki.

 71. Geanne

  Wat een heerlijk openhartig artikel! En natuurlijk mag je er zijn, net als iedereen op deze wereld. We dragen allemaal onze littekens met ons mee, alleen zie je ze niet bij iedereen. Goed om te lezen dat je niets meer wil photoshoppen, dat zegt veel over je 🙂 X

 72. Lotte

  Wat goed dat je dit online hebt gezet! Mooi geschreven.

 73. Sarah

  Ah Anne, ik vind het zó dapper dat je dit deelt! Ik weet zeker dat je een heleboel meiden die hetzelfde hebben hiermee helpt. Sowieso leer je iedereen zichzelf een beetje meer te accepteren, wat diegene ook heeft of waar hij/zij ook onzeker over is. Ik moet zeggen dat ik het onbewust wel gezien/geweten heb, maar ik vind het echt zó mooi “gemaakt” bij jou. Het valt echt amper op. Ik snap nu denk ik ook waarom de rode lipstick voor jou een extra ‘grote’ stap was. Het staat je super! Je hebt prachtige volle lippen en ze hebben een hele mooie vorm.

 74. Lotte

  Heel veel respect dat je dit zo durft, ik durf dat zelf niet! Een meisje in mijn klas heeft het ook en mijn buurmeisje ook, ik vind het helemaal niet opvallen terwijl het meisje in mijn klas zich er juist altijd zo’n zorge over maakt! dus ik wil alleen even zeggen dat dat niet hoeft, als jij dit leest of dat meisje uit mijn klas 🙂 xx

 75. Misschien klinkt dit heel stom, maar het is mij dus nog nooit opgevallen! Top van je dat je het hebt kunnen plaatsen hier!

 76. Cindy

  Wat een mooi geschreven stuk. En het valt eigenlijk helemaal niet op, als ik zo naar je foto’s kijk.

 77. Edith

  Wat goed dat je hier over durft te schrijven en je bent super pretty!

 78. anna

  Ontzettend knap van je om dit artikel te schrijven!!! Wees trots op jezelf!

 79. Natasja

  Wat goed en knap dat je hier een artikel over geschreven hebt, ik begrijp heel goed dat dit moeilijk voor je was. Het was mij ook nooit opgevallen. Ik vond (en vind) je een heel knap meisje met een erg mooie, lieve uitstraling.

  Hopelijk help je met jouw openhartige verhaal andere meisjes en vrouwen die er (nog) mee worstelen.

 80. Linda

  Dapper dat je hier zo open over durft te schrijven op je blog! Ik vind dat je hartstikke trots mag zijn op jezelf – niet alleen omdat je dit ook online zet, maar ook omdat je bent wie je bent en omdat je mooi bent zoals je bent! Het was me wel opgevallen dat je een schisis hebt, maar je ziet wel dat je operaties hebt gehad en dat jij gewoon een hartstikke mooi meisje bent!

 81. Ines

  Leuk dat je het aandurft om er eindelijk wat over te vertellen 🙂

 82. Alyssa

  Wat goed dat je hierover schrijft <3! Ik zag wel 'iets', maar vind het iets speciaals – zoals je zelf ook al zegt. Vind het helemaal niet storend of raar, vind juist dat je een apart gezichtje hebt. Met een positieve en lieve uitstraling. En wees altijd trots op jezelf, want je mag er wezen 🙂

 83. margriet kuper

  wat goed dat je er een artikel over geschreven hebt. gewoon trots zijn op wie je bent!!

 84. femketje

  1 van mijn vriendinnen heeft het ook, en het past gewoon bij haar, het is zoals ze is 🙂

 85. Manon

  Wauw het was me nog noooit opgevallen, wel vind ik dat lippenstift je erg goed staat! Goed dat je erover vertelt 🙂

 86. Merel

  Het was mij dus ook echt niet opgevallen, haha! Ik vind een hazenlip (ik vind schisis toch zooo vies klinken, haha?) soms juist wel fascinerend of mooi trouwens! Het geeft inderdaad iets unieks. Niks om je voor te hoeven schamen, ook niet als je een beautyblog hebt (misschien juist dan wel ‘zélfs’ niet, want het is een super inspiratiebron voor andere vrouwen met een hazenlip)! Je ziet er hartstikke goed uit! 🙂

 87. Puck

  Heei,
  Ik had je artikel gelezen op Girlsence en heb zelf ook een hazenlip aan twee kanten ook. Hoe jij er over denkt denk ik precies hetzelfde over je bent een prachtig meisje echt waar!

 88. Mandy

  Wow echt super mooi geschreven! Ik heb alleen maar respect voor je dat je het zo met ons deelt. Ik denk dat je hier heel veel mensen mee inspireert. Iedereen is mooi zoals hij/zij is! Jij ook!

 89. Ontzettend knap dat je hierover durft te schrijven! Dit artikel inspireert vast veel meiden met hetzelfde probleem of aandoening of hoe je het ook maar wilt noemen. Ik moet wel zeggen dat de artsen erg knap werk hebben verricht. Ik ken ook een aantal meiden met een schisis, omdat hun al wat ouder zijn en de technieken toen iets minder waren dan nu valt het bij hen wel veel meer op.
  Bij jou valt het echt nauwelijks op! Je bent een prachtige meid met (zoals hier vaker genoemd is) een lieve uitstraling!

 90. Wendy

  Knap dat je er nu zo open over bent. Er was mij nooit iets opgevallen. Nu je het zegt denk ik: goh, inderdaad. Maar meer dan dat ook niet. Het is niet lelijk of storend als je het mij vraagt.

 91. Amy

  Heel moedig van je dat je hierover hebt geschreven, ik ben persoonlijk van mening dat je echt een super mooie vrouw bent en zoals je zelf al zegt, op het eerste gezicht zie je het helemaal niet. Toch maakt het je uniek, je bent zoals je bent, mag je trots op zijn! Nogmaals, heel tof dat je erover schrijft (:

 92. Roxanne

  Ik heb altijd respect voor mensen die over dit soort dingen schrijven.

 93. daisy

  Super mooi geschreven, het was me eerlijk gezegd helemaal niet opgevallen. (Lees wel vaker je posts maar reageer nooit -.-‘). Het is dat je het nu zegt en dat ik denk ohja… Je bent gewoon een mooi meisje :). En super stoer dat je er zo open over bent! Denk niet dat ik dat had gedurfd.

 94. Ik las je artikel toevallig net op Girlscene! Ik lees je blog al een tijdje, maar het is mij nooit echt opgevallen! Je bent een prachtig meisje! De operaties zijn erg goed gelukt!

  Erg goed dat je hier zo openhartig hebt geschreven. En je hoeft je echt nergens voor te schamen, je ziet er prachtig uit!

 95. Winnie

  Het was mij wel opgevallen, maar zoals je zelf al zegt is het heel mooi opgelost. Ik zou het een beetje raar vinden als mensen hier lullig over gingen doen… Bij ons in het dorp zijn er minimaal twee personen die dit ook hebben en eigenlijk is het ‘vrij normaal’.

  Ik wist trouwens niet dat er zoveel kinderen het hadden! 1 op de 500 is echt veel!

  Enne wat betreft jou, je bent mooi zoals je bent’!

 96. Alexandra

  Ik vind dat je het heel mooi hebt verteld! Ik zag eigenlijk wel meteen al dat je een schisis hebt gehad, maar ik zie niet in waarom dit een issue zou moeten zijn voor je lezers etc. Jij bent zoals je bent en ik vind het juist mooi als bloggers zichzelf zijn en hun echte ik laten zien. Knap dat je jezelf eroverheen hebt gezet en het toch zo hebt omschreven!

  Xx Alex

 97. Marleen

  Super dat je nu zo open over je schisis durft te schrijven. Het hoort bij jou, en je bent precies goed zoals je bent! Je bent hiermee zeker een voorbeeld voor anderen.

  Via mijn site en boek heb ik inmiddels al heel wat mensen gesproken met schisis en helaas zijn velen – onnodig – (nog) best onzeker over hun uiterlijk. Ik weet zeker dat het inspirerend is voor mensen die geboren zijn met een schisis – vooral jongeren – dat je laat zien hoe je de afgelopen jaren hierin bent gegroeid. Je bent een prachtig voorbeeld, letterlijk en figuurlijk! 🙂

 98. Lotte

  Ik las jouw verhaal, ik vind het echt prachtig!
  Zelf heb ik het ook, en ook mooi genezen. Mijn verhaal komt veel over een met die van jouw, super mooi om te lezen! 🙂

 99. Heel knap dat je hierover schrijft! Mooi hoe je beschrijft dat het een onderdeel van jou is, dat jou uniek maakt!
  Liefs

 100. Ise

  Super stoer dat je er nu over durft te schrijven! Het maakt echt niet uit; je bent en blijft prachtig.

 101. Marloes

  Super knap van jou dat je hierover hebt geschreven! Je bent een prachtige meid! X

 102. Christel

  Mij was het wel opgevallen, maar zoals je zelf al zegt is het geen aandoening of handicap. Mijns inziens is ernaar vragen dan een beetje misplaatste nieuwsgierigheid of ‘sensatiezucht’ terwijl jij gewoon bent zoals ieder ander en het eigenlijk nergens over gaat. Iedereen heeft toch wel een littekentje of iets afwijkends? Who cares.. Goede blog en fijn dat je jezelf (terecht!) accepteert zoals je bent! 🙂

 103. Zina

  Wat een fijne blogpost, fijn dat je er nu zo open over kan zijn. Ik zag eerlijk gezegd wel dat je lippen iets anders waren, maar ik vind wel dat je mooie lippen hebt! Vooral toen je laatst lipstick op had, het stond je geweldig!

 104. Chinouk

  Goed dat je erover praat! Het gene wat je uniek maakt, maakt je juist prachtig!

 105. Melissa

  ik merkte niets speciaal op en dacht bij elke post ” wow wat een mooierd ben jij ” niets van aantrekken dus en gewoon verder mooi wezen 🙂 moedig dat je het schrijft! 🙂

 106. Jana

  Het was mij wel al opgevallen maar ik stoor me er niet aan. Iedereen is anders en om een hazenlip ga ik echt niet iemand uitlachen of uitmaken. Je moet fier zijn op wie je bent! Ik vind het goed dat je er zelf zo positief over denkt en het ook niet als een gebrek ziet! Ik vind je een prachtige meid ! x

 107. Anoeska

  Wat goed dat je hier een artikel aan hebt besteed! Ik ken wel iemand in mijn omgeving die hetzelfde heeft maar ik kijk zo iemand niet anders of vreemd aan. Het zijn zoals je zegt ook gewoon mensen. 🙂

 108. Suzan

  Ik wist het! Ik volg je al een tijdje (niet heel intensief moet ik toegeven) en het viel me al op aan het kleurverschil in je bovenlip toen ik je profielfoto voor het eerst zag, ik wist het alleen nooit zeker omdat je schisis niet heel zichtbaar is. Ik heb er zelf ook een, en wat schisis betreft echt de ‘jackpot’ (gespleten lip (dubbelzijdig), kaak en gehemelte). Super dapper dat je dit online zet! Ik weet niet of je je er verder nog veel in verdiept, maar ik kan je zeker schisiservaringen.nl aanraden. Hier staat onder andere een e-boek met vier ervaringsverhalen (oa de mijne) op wat je gratis kunt downloaden. Voor een schisis hoef je je absoluut niet te schamen, wij zijn gewoon net een stukje unieker dan de rest van de wereld 😉 Je kunt trots op jezelf zijn!

 109. Kim

  Ik zag eigenlijk al ‘meteen’ dat er iéts was. Wat precies wist ik niet, maar iets wist ik wel. Dat zag ik vooral door het kleurverschil in je bovenlip. Ik vind het eindresultaat erg mooi! De artsen hebben het mooi voor elkaar gekregen. Je bent harstikke mooi zoals je bent, en weetje.. iedereen heeft wel wat. Ik bedoel, mijn voortand is nep omdat ik vroeger heel hard op mijn gezicht gevallen ben en daardoor mijn grote mensen tand eruit moest.. Be proud of yourself!

 110. Maaike

  In 1 woord wauw. Wat heb ik respect voor je. Zelf ben ik ook met een dubbele schisis geboren. Lip, kaak en gehemelte waren open. Vorige maand laatste lipoperatie gehad, helaas zijn de littekens nog knalrood en moet ik geduld hebben tot het volledig weg is.
  Ik hoop dat ik over een tijd net zo trots ben als dat jij op jezelf bent!

 111. Amber

  Volgens mij ken ik alleen jou en zat jij bij mij op school. Iedereen heeft persoonlijke dingetjes. De één heeft persoonlijke schaamtes, de ander lichamelijk… Maar achteraf zijn er zoveel dingen waaraan je niets kunt doen. Enige wat je kan doen is op een gegeven moment jezelf een schoo onder je kont te geven en ervoor te gaan. En op een gegeven moment wordt je ouder en dat je “ik mag er gewoon zijn”.

Geef een antwoord