Goed gevulde groente quiche

groente quiche

Al een tijdje had ik in mijn hoofd om een groente quiche te maken. Het liefst met heel veel spinazie. Ik kocht een leuk ’tweepersoons ovenschaaltje’ en ging aan de slag met bladerdeeg, heel veel spinazie dus, roomkaas, eieren en champignons. Hoe of wat? Dat lees je in dit receptje!

Wat heb je nodig?
Voor twee personen
– 400 gram diepvries spinazie(blokjes)
– 4 eieren
– 6 plakjes bladerdeeg
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 bakje champignons
– een half kuipje kruidenkaas

Wat je doen?
– Begin op tijd! Laat de diepvries spinazie in een vergiet ontdooien. Spinazie mag je maar één keer opwarmen, dus begin op tijd met het ontdooien van de spinazie. Af en toe drukte ik met een lepel even de spinazie aan de kant om het vocht er uit te drukken.
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Roerbak de champignons, ui en knoflook in een pannetje.
– Mix in een kom de eieren en de kruidenkaas door elkaar heen, klop het allemaal een beetje los.
– Bekleed een ovenschaal of springvorm met bladerdeeg. Ik deed hier wat bakpapier onder zodat ik ‘m later makkelijk op kon tillen zonder dat het bladerdeeg plakte aan de bodem.
– Schep de spinazie door het ei-mengsel, roer hier ook de champignons doorheen.
– Verdeel het hele mengsel over de ovenschaal met bladerdeeg. Je kunt de bovenkant leeg laten, maar ik vond het leuk om met bladerdeeg een patroontje te maken. Je kunt ook nog extra kruidenkaas bovenop doen, of noten.
– Zet de schaal voor een half uurtje in de oven maar houd ‘m goed in de gaten. Aanbranden is zonde.

Deze quiche is trouwens perfect om te serveren bij bijvoorbeeld een romantisch dineetje met je vriend of vriendin. Je kunt ‘m van te voren klaarmaken zodat je er op de avond zelf niet naar om hoeft te kijken. In de oven schuiven en klaar! Wil je meer tips over het verzorgen van een perfect diner en zorgen dat jij de perfecte gastvrouw bent? Westwing geeft je tips via de link!

Eet smakelijk!