Goedkoop beginnen met longboarden

beginnen met longboarden

Een tijdje geleden schreef ik over mijn nieuwe (favoriete) hobby, longboarden. Een dure hobby, dat is het wel. Alhoewel, één keer investeren en je kunt er voorlopig tegenaan. Maar misschien weet je nog niet of je het echt leuk vindt.. Hema komt met een budget variant waar ik graag wat meer over vertel.

Hema komt met een longboard die nu net te koop is in de winkels en via de webshop. Het longboard wat ik kocht kost €200,-, als je nog niet zeker weet of je longboarden leuk vindt, ‘volhoudt’ of het kan, dan is het Hema-board een goed alternatief. Dit leuke longboard kost slechts €35,-! Ik testte het longboard uit en heb het vergeleken met mijn eigen board om jou nu het één en ander er over te kunnen vertellen.

beginnen met longboarden

Uiterlijk
Het longboard van Hema is 91 centimeter, dat is wel een stuk korter dan mijn longboard, die is namelijk 111,8 centimeter. Het board van Stephen is 104 centimeter, dus het lengteverschil valt op zich mee – ik heb gewoon een heel lang board! Ik had er met longboarden geen moeite mee om er op te stappen en had nog voldoende stabiliteit. Door de wat kortere lengte is het net wat makkelijker meenemen dan zo’n mega longboard als dat ik heb, bijvoorbeeld op de fiets als je naar een plek wilt waar je beter kunt boarden dan bij jou voor de deur.

Het board heeft een 9 laags gelamineerd houten deck, de onderkant is helemaal leeg. Dat kun je zo houden, maar ook beplakken met je eigen stickers of wat jij mooi vindt. Ik heb in ieder geval al een leuk plan met de onderkant van dit longboard! De bovenkant van het board heeft zwart griptape, daarmee heeft het longboard het uiterlijk van een skateboard. Toch is het board dus nog wel wat langer dan een gemiddeld skateboard en heeft de vorm van een Pintail (in dit artikel leg ik daar meer over uit). De wielen zijn rood en hebben – mocht het je iets zeggen, mij niet! – maat 78A en zijn 60 x 45 mm.

beginnen met longboarden

Longboarden
Goed, dan gaat het board mee naar buiten! Ik vind het longboard van Hema van prima kwaliteit. Hij ziet er mooi uit en rolt prima. Om mee te beginnen is dit longboard echt een heel leuk en goed idee. Je kunt er een beetje mee proberen en kijken of je het leuk vindt. Wel heb ik gemerkt dat dit board het beste rolt op een glad (nieuw) geasfalteerd wegdek.

Onze duurdere longboards hebben zachtere wielen dan het Hema-longboard en daardoor rollen onze boards makkelijker over steentjes of andere ‘versperringen’ heen. Het Hema-longboard heeft wat hardere wielen, dus blijft eerder haken achter stukjes op de weg. Als je dus goed let op waar je aan de slag gaat, heb je nergens last van en ga je er prima vandoor. Zoals ik al zei is de lengte van het board goed te doen, je hebt ruimte voor je voeten, in zowel de lengte (als waar je je achterste been neer gaat zetten) en in de breedte (als je je voet dwars neerzet).

beginnen met longboarden

Dus…
Kortom, wil je beginnen met longboarden maar niet te duur wilt kopen, dan is dit een geweldig alternatief. Leuk om te proberen en als je het longboarden onder de knie hebt dan is het echt een heel erg leuk board. Wel adviseer ik je dat als je op de lange termijn het longboarden wilt doorzetten om te gaan kijken naar een wat duurder – officiëler, steviger – board. Wel vind ik het heel erg leuk dat Hema zo anderen stimuleert om deze zomer aan de slag te gaan met longboarden. Het board is de komende tijd voor €35,- te koop bij Hema in de winkel en op de webshop.

En? Ben je al overtuigd?

Dit bericht heeft 56 reacties.

 1. Celeste

  Wat een fijne post! Ik twijfel echt al heel lang om te gaan longboarden, maar de prijs houd me tegen. Niet dat ik het er niet voor over heb, integendeel, maar ik zou het jammer vinden als het blijkt dat ik het niet leuk genoeg vind of dat ik er uiteindelijk nooit iets mee doe. Ideaal dat er nu een alternatief is om het eerst een tijdje uit te testen! 🙂

 2. Sophie

  Hihi ik ben niet zo’n geweldige skater of iets in die richting. Het lijkt me supervet om mooie tochten te maken maar het is niks voor mij haha.

 3. Lucinda

  Dat is wel super handig zeg, dat je dus op een redelijk goedkoop board kan kijken of het wel wat voor je is en dan kan je altijd nog uitbreiden naar een duurder en kwalitatief beter bord…. Niet slecht gedaan hema, zeker niet. xxx Lucinda

 4. Eline

  Handig alternatief inderdaad voor als je het gewoon een keertje wilt proberen!

 5. Margot

  Hihi, dit is niks voor mij, maar wel fijn dat er zo’n betaalbare variant beschikbaar is.

 6. Sophie

  Wat leuk dat je dit doet! Het lijkt mij heel erg leuk om dit te proberen, 35 euro is voor mij prima te doen. Het ziet er wel mooi uit, hoewel die van jou wel echt prachtig is, hihi!

 7. Manon

  Fijn, zo’n goedkoop (proef)alternatief! Opzich een net board voor die prijs. Die rode wieltjes hebben ook wel wat

 8. Denise

  Ah wat een leuk prijsje om het longboarden eens te proberen!

 9. Frauke

  Zooo, dat is even flink wat goedkoper! Ik zou echt heel graag longboarden maar ik vind dat er hier niet echt een goede locatie voor is (één en al hobbels, bergop, geen mooie gladde stukjes) dus ik laat het denk ik maar zo. Later als ik in Nederland kom wonen … ;). Haha! En als je helemaal budget wil zijn, kan je dan niet gewoon nieuwe wieltjes onder dit board monteren? Dan is het perfect ;)! X

 10. Anna

  Dat scheelt inderdaad veel, en hij ziet er echt super leuk uit! Heb altijd al een longboard willen kopen maar vond ze toch echt te duur, dus dit is een goed alternatief!

 11. Bente

  Fijn dat de Hema met zo’n fijn geprijsd board komt! Ik zal me er zelf niet zo snel aan wagen maar ik kan me goed voorstellen dat er veel mensen zijn die eerst een goedkoper board uit willen proberen voordat ze aan de real deal gaan!

 12. Wat een handige post; wakeboarden klinkt zo ver en onbereikbaar (en tof, trouwens!) maar met zo’n instapbord is de drempel een stuk lager om te starten!

 13. Vera

  Wat een goed artikel! Erg fijn dat de Hema komt met een alternatief voor een wat goedkoper prijsje.

 14. Marloes

  Wow, wat tof van HEMA dat ze nu ook zo’n longboard verkopen! Heel verleidelijk dit, want ik vind de ‘officiele’ boards toch best wel duur… Super leuk artikel! x

 15. Linda

  Leuk dat de Hema een goedkoper alternatief heeft! En ik vind het er zo leuk uitzien als mensen rondscheuren op zo’n board, kon ik mijn evenwicht maar bewaren, dan had het mij ook erg leuk geleken!

 16. Leah

  Een vriendin van mij is sinds kort ook aan het longboarden en die van haar kostte 150 euro. Dat vind ik vrij duur om meteen aan te schaffen als je nog niet zeker weet of je het leuk vindt. Slim van de HEMA om een instapmodel te maken!

 17. Myrthe

  Super leuk! Mijn broertje heeft een penny board, en omdat ik daar toch wel een beetje jaloers op ben zit ik na te denken om zelf een longboard aan te schaffen. Omdat dit natuurlijk een hele investering is, is dit een geweldig alternatief! Wat is Hema toch leuk!

 18. Lisa

  Ik zag ‘m ook al staan in de folder! Fijn dat de kwaliteit ook redelijk goed is.

 19. Sonja

  Ik hoor de laatste tijd steeds meer mensen over longboarden, het is echt in ofzo! Deze tip ga ik even onthouden voor een vriendin. Ik ga zelf denk ik niet longboarden… niks voor mij. Dan lig ik waarschijnlijk om de paar seconden op de grond, haha!

 20. laura

  Oeh deze is leuk! Wil al een lange tijd een longboard, maar ik weet niet of ik het blijf doen. haha.

 21. Tilana

  Hema heeft deze week de op hol weken, en nu is het longboard daarom in de actie! Van 35 naar 30 euro 🙂 Misschien een tip voor de geinteresseerden haha!

 22. julia

  wow dat is heel vet! Hema komt met steeds leukere dingen. Love it! Ik denk dat ik maar heel gauw naar de winkel ren…. 🙂

 23. Fleur

  Super tof dat HEMA dit gewoon verkoopt! Leuk artikel heb je er ook van gemaakt!

 24. Miriam

  Nog nooit aan longboarden gedacht, maar eigenlijk klinkt dat echt super leuk haha 😀

 25. EmmaThings

  Oehh dit ziet er wel heel goed uit! Het enige wat me nog tegenhield was de prijs, maar nu wil ik ‘m wel op m’n wishlist zetten hihi! 🙂
  X Emma

 26. Léonie

  Wat leuk! Ik wil het heel graag proberen maar vind het te enthousiast om meteen een duur board te kopen! Dit lijkt me dan ontzettend leuk om het mee te proberen. Deze zet ik op mijn bday wishlist!

 27. Fleur

  Ik zag ze toevallig afgelopen week in het magazijn liggen, zo leuk!
  Hoewel ik het zelf nog nooit heb geprobeerd lijkt het me voor deze prijs zeker wel waard!

 28. Ik wil ook zeer graag beginnen met longboarden.
  Maar bij mij in de straat liggen overal putten en steentjes dus misschien is dit bord toch niet zo’n goed idee.

 29. alexa

  ziet er goed uit en wat een fijne tip deze budget variant!

 30. Loes

  Tip!!
  Op hema.nl is het longboard nu in de aanbieding voor 30€.
  Als je even Googelt, kun je een actie van hema vinden waarbij je 10 producten aan moet klikken die je graag goedkoper wil. Als dank daarvoor krijg je 20% korting, waardoor ik het longboard nu voor 24€ besteld heb!!!
  Wat houd je tegen?

 31. Debby

  Aaah wat vet zeg! Hier in ’t dorp wel vooral wegen met stenen :’) maar misschien toch maar eens een kans geven!

 32. Iep

  Te gek dat de Hema dit zo verkoopt!
  Liefs Iep

 33. Wat leuk , ik wil graag beginnen met long boarden, maar ik vind €200 toch echt te duur!

 34. Linda

  Wat een leuke en handige review! Fijn ook dat je het vergelijkt met je duurdere longboard. Klinkt als heel handig als je dit een keertje wil proberen!

 35. Manouk

  Wauw dit klinkt perfect! Het lijkt me erg leuk om te doen.
  Is dit longboard ook flexibel? Buigt het makkelijk door?

 36. Tessa

  Wat leuk! Ik wist helemaal niet dat Hema een longboard verkocht! Ik ga zeker een keertje kijken want longboarden lijkt mij een super leuke hobby, maar als mij kennende ben ik er binnen een paar weken weer op uitgekeken dus dan is dit een goede oplossing!

 37. Romy

  Super bedankt voor je review en het feit dat je het vergelijkt met je eigen, betere board. Ik zat al een tijdje na te denken over het kopen van een longboard en heb zojuist die van de Hema gekocht.

  Ik had alleen een vraagje en hoop dat je die voor mij kan beantwoorden… Omdat ik nog een noob ben wat betreft longboarden vroeg ik mij af of je voordat je bent gaan rijden de wielen en de trucks wat losser hebt gedraaid?
  Ze voelen nu nog, naar mijn mening, wat stroef aan en de wielen blijven ook niet echt lang draaien. Is het handig om ze wat losser te draaien?

  Bedankt in ieder geval!

 38. Lonn

  het klopt idd als je googlet op die hema korting dat je dan 20 prpocent koorting krijg loes, je hoeft alleen maar 10 random dingen aan te vinken die je goedkoper wil hebben, en jej krijgt een coide met 20 % korting opgestuurd die je zowel inde winkel als online kan gebruiken, let trouwens niet op mn splaakgeblek, ik be liggend aan het typen op een laptop ;’)

 39. Lonn

  Romy, ik ben er ook nniet ecgt bekend mee ofzoo, maar volgens mij is het wel als je draait dat ze minder vast gaan zitten zegmaar en dat je dan makkelijker kan sturen

 40. piet

  Romy, ik ben er ook nniet ecgt bekend mee ofzoo, maar volgens mij is het wel als je draait dat ze minder vast gaan zitten zegmaar en dat je dan makkelijker kan sturen

 41. Raviv

  Honestly, ik raad het af om dit te kopen, met een echt longboard heb je een steviger deck dat niet zomaar breekt. Fatsoenlijke lagers zullen hier sowieso ook niet in zitten en de bushings zijn waarschijnlijk ook maar hard plastic maar niet mee te sturen valt.
  Als beginner zou ik eerder aanraden om voor een Aloha te gaan ofzo, die zijn dan wel weer iets over de 100 dacht ik. maar dan heb je wel iets dat fatsoenlijk is.
  Bij de HEMA (en tijdje geleden ook bij de bart smit) verkopen ze longboards puur omdat het een rage is. maar t is zo slecht dat ik t niet eens een longboard wil noemen.

  Dus als tip geef ik mee: koop dan een longboard met een merk

 42. Romy

  Lonn/piet, dankjewel voor je reactie. Ik ga eens kijken wat ik eraan kan doen 🙂

 43. Valerie

  Ik heb m gister gekocht! Hij is zooooo fijn! Ik vond namelijk een echt longboard aardig duur maar ik dacht dat deze geen bochten enzo zou maken maar dat doet hij wel ben zoooo blij!!!!!

 44. Marla

  Hallo, ik wil em heel graag kopen, maar ik zie hem niet meer online staan. Waar heb jij de jouwe gekocht?

 45. saar

  Ik ben al heel lang opzoek naar een longboard maar ik heb een vraagje: kan ik ook andere wieltjes op dit lonboard zetten? Want jij zei ook dat je eigenlijk zachtere wieltjes nodig hebt maar kan dat??

 46. Chimene

  Hoii, ik wil beel braageen longboard en ik wouhm bij de hema kopen maar als ik er oo zoek vind ik niks helaas weet u nog een goeie goedkope winkel waarik ze kan kopen?

 47. Maurice

  Als deze stuurt ok.prima om je te oriëteren. Maar met plaatsen van andere wielen word het nog geen board van hoge kwaliteit..en veel hoedkoper dan een instapboard van Aloha is het dan ook niet.
  Wordt een gevalletje van “net niet”.
  Leen een goed board en ga daarna voor gevalletje “yes”.

 48. narjise

  verkopen ze die longboards nog in de hema

Geef een antwoord