Goedkoop beginnen met longboarden

beginnen met longboarden

Een tijdje geleden schreef ik over mijn nieuwe (favoriete) hobby, longboarden. Een dure hobby, dat is het wel. Alhoewel, één keer investeren en je kunt er voorlopig tegenaan. Maar misschien weet je nog niet of je het echt leuk vindt.. Hema komt met een budget variant waar ik graag wat meer over vertel.

Hema komt met een longboard die nu net te koop is in de winkels en via de webshop. Het longboard wat ik kocht kost €200,-, als je nog niet zeker weet of je longboarden leuk vindt, ‘volhoudt’ of het kan, dan is het Hema-board een goed alternatief. Dit leuke longboard kost slechts €35,-! Ik testte het longboard uit en heb het vergeleken met mijn eigen board om jou nu het één en ander er over te kunnen vertellen.

beginnen met longboarden

Uiterlijk
Het longboard van Hema is 91 centimeter, dat is wel een stuk korter dan mijn longboard, die is namelijk 111,8 centimeter. Het board van Stephen is 104 centimeter, dus het lengteverschil valt op zich mee – ik heb gewoon een heel lang board! Ik had er met longboarden geen moeite mee om er op te stappen en had nog voldoende stabiliteit. Door de wat kortere lengte is het net wat makkelijker meenemen dan zo’n mega longboard als dat ik heb, bijvoorbeeld op de fiets als je naar een plek wilt waar je beter kunt boarden dan bij jou voor de deur.

Het board heeft een 9 laags gelamineerd houten deck, de onderkant is helemaal leeg. Dat kun je zo houden, maar ook beplakken met je eigen stickers of wat jij mooi vindt. Ik heb in ieder geval al een leuk plan met de onderkant van dit longboard! De bovenkant van het board heeft zwart griptape, daarmee heeft het longboard het uiterlijk van een skateboard. Toch is het board dus nog wel wat langer dan een gemiddeld skateboard en heeft de vorm van een Pintail (in dit artikel leg ik daar meer over uit). De wielen zijn rood en hebben – mocht het je iets zeggen, mij niet! – maat 78A en zijn 60 x 45 mm.

beginnen met longboarden

Longboarden
Goed, dan gaat het board mee naar buiten! Ik vind het longboard van Hema van prima kwaliteit. Hij ziet er mooi uit en rolt prima. Om mee te beginnen is dit longboard echt een heel leuk en goed idee. Je kunt er een beetje mee proberen en kijken of je het leuk vindt. Wel heb ik gemerkt dat dit board het beste rolt op een glad (nieuw) geasfalteerd wegdek.

Onze duurdere longboards hebben zachtere wielen dan het Hema-longboard en daardoor rollen onze boards makkelijker over steentjes of andere ‘versperringen’ heen. Het Hema-longboard heeft wat hardere wielen, dus blijft eerder haken achter stukjes op de weg. Als je dus goed let op waar je aan de slag gaat, heb je nergens last van en ga je er prima vandoor. Zoals ik al zei is de lengte van het board goed te doen, je hebt ruimte voor je voeten, in zowel de lengte (als waar je je achterste been neer gaat zetten) en in de breedte (als je je voet dwars neerzet).

beginnen met longboarden

Dus…
Kortom, wil je beginnen met longboarden maar niet te duur wilt kopen, dan is dit een geweldig alternatief. Leuk om te proberen en als je het longboarden onder de knie hebt dan is het echt een heel erg leuk board. Wel adviseer ik je dat als je op de lange termijn het longboarden wilt doorzetten om te gaan kijken naar een wat duurder – officiëler, steviger – board. Wel vind ik het heel erg leuk dat Hema zo anderen stimuleert om deze zomer aan de slag te gaan met longboarden. Het board is de komende tijd voor €35,- te koop bij Hema in de winkel en op de webshop.

En? Ben je al overtuigd?