Bananenbrood is het lekkerst als het écht goed lukt met de juiste ingrediënten. Ik heb het voor mij allerlekkerste bananenbrood recept gevonden! Een combinatie van bananen, noten, rozijnen en kaneel magen dit goddelijke stukje ‘brood’ echt tot een feestje op je schotel.
Wat heb je nodig?
Voor één grote cake, +- 12 plakken
– Havermout (80 gram)
– Speltmeel (100 gram)
– Bakpoeder (1 theelepel)
– Kaneel (1 theelepel)
– Honing (1 theelepel)
– Bananen (3)
– Eieren (3)
– Elitehaver of andere ongebrande noten naar keuze (150 gram)
– Cakevorm
Wat ga je doen?
– Verwarm de oven voor op 170 graden.
– Prak de bananen fijn. Dit kan met een blender, staafmixer of met een vork.
– Weeg de havermout, speltmeel, bakpoeder en kaneel af en mix dit samen met de banaan. Ik gebruikte een garde.
– Voeg de honing en eieren toe aan het mengesel en roer goed door.
– Voeg de noten toe zoals jij dat wilt. Veel, weinig, in kleine stukjes, grove stukken.
– Giet het mengsel in een cakevorm en zet het voor zo’n 40 tot 50 minuten in de oven.
– Prik met een sateprikker na de 40-50 minuten in het brood en kijk of deze er droog uit komt. Als dit het geval is, is het bananenbrood klaar.
– Laat het bananenbrood afkoelen en aanvallen maar!
Je kunt hiermee eindeloos variëren, je kunt kwark toevoegen voor een wat romigere smaak, of appel voor een frisse hap. Extra rozijnen zijn ook een aanrader! Mocht je dit heerlijke bananenbrood nu na maken en er een foto van maken, vind ik het leuk als je de hashtag #annekookt gebruikt. Dan kan ik makkelijk terugvinden hoe jouw brood is geworden!