Het inrichten van mijn studentenkamer

studentenkamer

De afgelopen weken zag ik meer woonwinkels (lees: Ikea) van binnen dan kledingwinkels. Inmiddels is mijn ‘uitzet’ bijna compleet. Enkele meubels moeten nog aangeschaft worden en wat kleine dingetjes. Maar over het algemeen kan ik gaan inrichten. Ja, ja.. Ik moet eerst nog even wachten op de sleutel, dan schilderen en gordijnen. Maar verder is het echt af!

In de collage hierboven vind je mijn meubels en dingetjes. De dingen die je ziet komen straks ook echt in mijn studentenkamer. De bank, rechtsboven, die heb ik al. Het is eigenlijk een bed die je neer kan zetten als bank. In tegenstellingen tot de meeste bedbanken, die eigenlijk bank zijn, maar je neer kan zetten als bed.

De visserslamp linksboven kochten mijn ouders voor in het nieuwe huis voor boven de eettafel. Eigenlijk vond ik hem ook wel heel gaaf en nu komt die ook in mijn slaapkamer. De tafel onderin heb ik al en dient nu als bureau. Straks wordt het een eettafel met vier van de stoelen er naast. Over de tafel komt een tafelloper voor de kleur, anders wordt het zo wit (niet op de foto) met daarboven op de uitgehakte fruitschaal. Voor mijn bank/bed komt het welbekende tafeltje van Ikea. Ik denk dat vrijwel elke student deze tafel heeft.. Daar onder komt het heerlijke kleed wat ik van mijn ouders kreeg en daar tegenover weer de Expedit in het groot, met 8 gaten. Die heb ik al! Maar de grote paste even niet in de collage..

De manden die je ziet komen in de onderste vier gaten. Die heb ik nu al op mijn kamer staan en in de bovenste gaten zitten vier deuren. Daarachter wil ik mijn studieboeken, servies en met eventuele ruimte nog make-up neerzetten. Boven het bed en boven de eettafel komen planken met daarop fotolijstjes en andere decoratie. Ik heb het eigenlijk al helemaal ingericht. Ik hoop dat de maten die ik in gedachten heb kloppen, want dan zou het echt een klein mini-huisje worden! Ik kan echt niet wachten tot ik alles neer kan zetten. Nog 70(!) nachtjes slapen..