Het inrichten van mijn studentenkamer

studentenkamer

De afgelopen weken zag ik meer woonwinkels (lees: Ikea) van binnen dan kledingwinkels. Inmiddels is mijn ‘uitzet’ bijna compleet. Enkele meubels moeten nog aangeschaft worden en wat kleine dingetjes. Maar over het algemeen kan ik gaan inrichten. Ja, ja.. Ik moet eerst nog even wachten op de sleutel, dan schilderen en gordijnen. Maar verder is het echt af!

In de collage hierboven vind je mijn meubels en dingetjes. De dingen die je ziet komen straks ook echt in mijn studentenkamer. De bank, rechtsboven, die heb ik al. Het is eigenlijk een bed die je neer kan zetten als bank. In tegenstellingen tot de meeste bedbanken, die eigenlijk bank zijn, maar je neer kan zetten als bed.

De visserslamp linksboven kochten mijn ouders voor in het nieuwe huis voor boven de eettafel. Eigenlijk vond ik hem ook wel heel gaaf en nu komt die ook in mijn slaapkamer. De tafel onderin heb ik al en dient nu als bureau. Straks wordt het een eettafel met vier van de stoelen er naast. Over de tafel komt een tafelloper voor de kleur, anders wordt het zo wit (niet op de foto) met daarboven op de uitgehakte fruitschaal. Voor mijn bank/bed komt het welbekende tafeltje van Ikea. Ik denk dat vrijwel elke student deze tafel heeft.. Daar onder komt het heerlijke kleed wat ik van mijn ouders kreeg en daar tegenover weer de Expedit in het groot, met 8 gaten. Die heb ik al! Maar de grote paste even niet in de collage..

De manden die je ziet komen in de onderste vier gaten. Die heb ik nu al op mijn kamer staan en in de bovenste gaten zitten vier deuren. Daarachter wil ik mijn studieboeken, servies en met eventuele ruimte nog make-up neerzetten. Boven het bed en boven de eettafel komen planken met daarop fotolijstjes en andere decoratie. Ik heb het eigenlijk al helemaal ingericht. Ik hoop dat de maten die ik in gedachten heb kloppen, want dan zou het echt een klein mini-huisje worden! Ik kan echt niet wachten tot ik alles neer kan zetten. Nog 70(!) nachtjes slapen..

Dit bericht heeft 34 reacties.

 1. Ah wat een leuke dingetjes! Ik ben heel benieuwd en als t zo ver is, kom ik sowieso kijken! πŸ™‚

 2. chucky1012

  Leuke spullen heb je voor als jij op jezelf gaat wonen binnenkort πŸ˜‰
  Ik ben benieuwd hoe het is als jij het helemaal hebt ingericht.
  Spannend hoor het aftellen tot je de sleutel krijg……

  Fijne dag Xoxo

 3. Tessa

  Ik zou heel veel wit kopen, want dan kan je ook weer gekleurde accessoires kopen πŸ™‚
  Liefs, Tessa

 4. Denise

  Ah zo onwijs leuk dat je nu allemaal nieuwe spulletjes kunt kopen om straks mee in te richten! <3

 5. Joyce

  Leuke items Anne! Ik denk dat het er heel mooi uit gaat zien! πŸ™‚

 6. Naomi

  Zo zo zo leuk! Ik ben echt benieuwd hoe het eruitziet!

 7. Svenja

  Je hebt echt een mooie smaak/stijl. Lekker veel wit <3 In het appartement waar ik woon is ook bijna alles wit. Heeft geeft zo een ontspannen sfeer πŸ™‚

 8. Sophie

  Wat ontzettend leuk! Een witte basis en dan aankleden met leuke accessoires. Love it! πŸ˜€

 9. Nathalie

  Leuke spullen. En haha ja ik heb dat ikeatafeltje ook, superleuk en goedkoop!

 10. Sara

  Wauw je hebt mooie spulletjes uit gezocht zeg. Als ik dat zo zie begint het bij mij helemaal te kriebelen om op zoek te gaan naar een nieuwe woonruimte. Dit zijn mijn vriend en ik sowieso van plan. πŸ™‚

 11. Anna

  Wat een mooie meubels allemaal! Vooral die stoel vind ik heel erg mooi <3

 12. Joni

  Sooww Anne, dat wordt zeker een prachtige kamer. Wat heb je leuke meubels e.d. uitgezocht!

 13. Andrea

  Heel erg mooi allemaal! Ben erg benieuwd naar het eindresultaat!

 14. Kim

  Die fruitschaal vind ik super gaaf! Ben benieuwd naar het eindresultaat πŸ™‚

 15. Dionne

  Mooie spulletjes, die bank en die stoel staan ook in mijn studentenkamer!

 16. Axelle

  ooh waar is die bedbank van? ik ben ook naar eentje op zoek voor op mijn kot! πŸ™‚

 17. Mariska

  Ziet er allemaal wel heel erg leuk uit πŸ™‚ mooie smaak heb je!

 18. Judith

  Ik had eerst ook een slaapbank, maar niets slaap zo lekker als een echt bed haha! Heb die na een maand of twee er uit gekocht en heb via markplaats een heerlijk twijfelaar bed gekocht. Dan gaat bij mij comfort toch wel boven ruimte πŸ˜›

  1. Daarom ben ik ook gegaan voor dit bed. Er zit een Γ©cht matras bij. Je kan alleen de ene lattenbodem rechtop zetten zodat je een bank hebt πŸ™‚

 19. Ianthe

  Ziet er leuk uit! Ik ben al benieuwd naar de kamer alsie ingericht is πŸ˜‰

 20. Joni

  Ziet er leuk uit! Trouwens, geen te zware dingen op de onderste plank van dat salontafeltje zetten… Buigt nogal snel door (de mijne is helemaal doorgebogen dankzij het gewicht van de playstation… Zucht)

 21. Denisevn

  Leuke spullen heb je gekocht! Ik ben zelf vandaag overgegaan maar mijn studentenkamer in Leiden.

 22. Justine

  Het ziet er nu al super leuk uit! Ik ben heel erg benieuwd hoe het er straks uit zal zien!

Geef een antwoord