Hoe je een eigen planner kunt maken

planner

Overal zie je de leukste planners verschijnen. Vol kleur, zonder kleur, de één nog uitgebreider dan de ander. Je kunt ze overal kopen, downloaden, printen, noem maar op. Maar je kunt ze ook zelf maken. Zo maakte ik gisteren mijn eigen ‘daily planner’ met een dagelijks overzicht van taken en andere belangrijke zaken. Ik heb nu nog 2 maanden vakantie en ik ben bang dat ik zonder planning een beetje lui wordt.

planner

(Do you see what I did there? ;-))

Benodigdheden
Je kunt helemaal zelf bepalen wat je nodig hebt. Je kunt voor A4-formaat of A5-formaat, kleiner of groter kan ook. Wat ik gebruikte voor mijn planner: een A5 map (€3,29 bij V&D), A5 ringband papier (€0,50 bij V&D), een printer en Word.

Planner maken
Maak in Word een schema met alle punten die jij belangrijk vindt. Zo geef ik aan wat ik eet/ga eten op een dag, een aantal rondjes die staan voor glazen drinken, wat voor sport er op de planning staat, mijn afspraken en mijn to do-list. Maak dit op zoals jij dat mooi vindt! Je kunt de planner ook heel simpel houden en pas versieren na het uitprinten. Ik heb gekozen voor een blauw/groen thema dus ik ga alleen aan de slag met een blauwe markeerstift aan de binnenkant.

Print nu schema uit op A5 ringband papier (of A4, of misschien heb jij wel de luxe van een 24 rings perforator in huis – dan kan het op gewoon A4- of A5-papier). Ik heb de dagen om en om uitgeprint, andersom weer terug in de printer gestopt en zo dubbelzijdig laten afdrukken. Je kunt er ook voor kiezen om naast de dagen een notitie-blaadje te doen.

Als je dit nu heel moeilijk vindt.. Ik heb mijn planner (maar dan de uitgebreide versie) op Etsy staan voor €0,99. Uitprinten op ringbandpapier, in de map stoppen, ‘versieren’ en klaar!

planner

Mapje
Aan de voorkant van mijn map heb ik met lichtblauw ducktape een mapje gemaakt voor extra papieren. Dit heb ik gedaan door een driekhoek uit een A4 te knippen en deze aan beide kanten te beplakken met ducktape. Plak het vast met lijm (of met ducktape) in de hoek en je hebt een mapje! Bij mij zit er onderin wel een hele lelijke vouw in. Zo jammer!

Heb jij een dagelijkse planner?