Hoe je een eigen planner kunt maken

planner

Overal zie je de leukste planners verschijnen. Vol kleur, zonder kleur, de één nog uitgebreider dan de ander. Je kunt ze overal kopen, downloaden, printen, noem maar op. Maar je kunt ze ook zelf maken. Zo maakte ik gisteren mijn eigen ‘daily planner’ met een dagelijks overzicht van taken en andere belangrijke zaken. Ik heb nu nog 2 maanden vakantie en ik ben bang dat ik zonder planning een beetje lui wordt.

planner

(Do you see what I did there? ;-))

Benodigdheden
Je kunt helemaal zelf bepalen wat je nodig hebt. Je kunt voor A4-formaat of A5-formaat, kleiner of groter kan ook. Wat ik gebruikte voor mijn planner: een A5 map (€3,29 bij V&D), A5 ringband papier (€0,50 bij V&D), een printer en Word.

Planner maken
Maak in Word een schema met alle punten die jij belangrijk vindt. Zo geef ik aan wat ik eet/ga eten op een dag, een aantal rondjes die staan voor glazen drinken, wat voor sport er op de planning staat, mijn afspraken en mijn to do-list. Maak dit op zoals jij dat mooi vindt! Je kunt de planner ook heel simpel houden en pas versieren na het uitprinten. Ik heb gekozen voor een blauw/groen thema dus ik ga alleen aan de slag met een blauwe markeerstift aan de binnenkant.

Print nu schema uit op A5 ringband papier (of A4, of misschien heb jij wel de luxe van een 24 rings perforator in huis – dan kan het op gewoon A4- of A5-papier). Ik heb de dagen om en om uitgeprint, andersom weer terug in de printer gestopt en zo dubbelzijdig laten afdrukken. Je kunt er ook voor kiezen om naast de dagen een notitie-blaadje te doen.

Als je dit nu heel moeilijk vindt.. Ik heb mijn planner (maar dan de uitgebreide versie) op Etsy staan voor €0,99. Uitprinten op ringbandpapier, in de map stoppen, ‘versieren’ en klaar!

planner

Mapje
Aan de voorkant van mijn map heb ik met lichtblauw ducktape een mapje gemaakt voor extra papieren. Dit heb ik gedaan door een driekhoek uit een A4 te knippen en deze aan beide kanten te beplakken met ducktape. Plak het vast met lijm (of met ducktape) in de hoek en je hebt een mapje! Bij mij zit er onderin wel een hele lelijke vouw in. Zo jammer!

Heb jij een dagelijkse planner?

Dit bericht heeft 46 reacties.

 1. Sandra

  Super handig! Heel makkelijk om zelf te m assen eigenlijk… Ik vind dat bijhouden van hoeveel water je drinkt trouwens wel een hele goede om in je planning op te nemen!

 2. Frauke

  Oh haha wat grappig, ik dénk dat ik ervan uit mag gaan dat we je hebben geïnspireerd met onze zelfgemaakte Blog Planner Kit die eergisteren online kwam ;). Maar je hebt een leuke planner ontworpen hoor! Zelf hou ik van wat meer kleur en een vrolijke print maar dit is wel lekker strak. X

 3. Marion

  Hey, wat slim. Zelf maken dat scheelt even een berg centen (je schrikt je rot wat ze voor sommige planners en agenda’s vragen tegenwoordig) en het is nog leuker ook. Op zich heb ik het niet zo druk dat ik een dagelijkse planner nodig heb, maar ik hou er wel van om alles altijd goed bij te houden. Beetje controlfreak 😀

 4. Wat super leuk en handig! Dit ga ik onthouden en als ik tijd heb ook uitvoeren. Haha het duurde even voor ik hem door had, je hebt anne gemarkeerd in plANNEr. 😉

 5. Superleuk gedaan Anne! Ik maak ook soms inserts voor mijn Filofax A5 maar heel je planner zelf maken is ook superleuk! En ik had dus echt niet door dat je ‘Anne’ gemarkeerd had op de voorkant van de planner, ik lees het pas in een reactie hierboven. Ik was zo aan het zoeken en vond niets dus dacht dat je je handen had ingesmeerd met zelfbruiner of zo hahahaha! 😀

 6. Esther

  Ik zag ‘m al even op Instagram voorbij komen volgensmij. Super overzichtelijk! Leuk gemaakt 🙂

 7. Svenja

  Wauw, wat is het mooi geworden! Super handig dat je in de planner ook je eten/drinken etc. kan noteren. Ideaal dat je planner ook via Etsy verkrijgbaar is!

 8. Emily

  Wat handig zeg! Ziet er nog eens leuk uit ook 🙂 Ik heb gisteren zo fier als een gieter mijn eerste Moleskine agendaatje gekocht. Ben er zo blij mee, ik kreeg het als een tip van een klasgenootje en ik snapte nooit wat er nu zo speciaal aan was, maar ik begrijp het helemaal nu haha.

 9. Nicole

  Wat een leuke planner! Lekker rustig, dat werkt voor mij altijd erg goed.

 10. Leah

  Ik ben ook helemaal dol op planners! Ik woon nog thuis bij mijn moeder en die houdt niet zo van koken of überhaupt verzinnen wat we gaan eten. Daar heb ik dan ook een weekmenu van gemaakt. Hier schrijven we al onze afspraken op, wie wel of niet thuis eet en plannen we voor de hele week wat we gaan eten.
  Het scheelt ons zo veel gedoe en het is echt ideaal.

 11. Ariane

  Ziet er heel handig uit, maar duurt dat uitprinten niet ontzettend lang?

 12. Super handige planner! Wat ik ook heel erg handig vind is dat je het ook online verkoopt. Voor degene die niet zo handig zijn en weinig tijd hebben, kunnen het al voor € 0,99 kopen.
  Ikzelf maak gebruik van een ‘digitale planner’, namelijk Evernote. Ik type er van alles in: boodschappenlijstjes, to do lijstjes, herinneringen wanneer ik iets niet mag vergeten en plannen.

 13. Lotte

  Leuk! Ik probeer het eerst zelf en als het echt niet lukt, dan mag je een bestelling verwachten 😉

 14. Kim

  Ziet er heel leuk uit! Ik ben bezig met een eigen planner voor 2016.

 15. Evelien

  Oh wat super handig! Mooi zeg, ik vind planners altijd zo fijn. Werkt altijd super goed. 🙂

  Liefs! Evelien

 16. Sytse

  Leuk dat je zo creatief bent zeg. Het ziet er ook zo gezellig uit! Ik maak ’s avonds altijd een planning op m’n iPhone voor de volgende dag. Maar zo’n “papieren”planner is ook niet mis!

 17. Anna

  Oh wauw, het ziet er echt prachtig uit! Heel erg leuk idee 😀

 18. lonneke

  Hele fijne tips!
  Een goede planning maken is echt nog niet zo makkelijk.
  Liefs Lonneke

 19. Kei leuk zeg 🙂 Ik ben echt een sucker voor zulke dingen. Toch ben ik heel slecht met plannen. Ergens gaat hier iets fout geloof ik…

 20. Jana

  Wat fijn dat je dit zelf kunt maken 😀 Het ziet er ook goed uit. Handig zo een planner! 😀 x

 21. Mariska

  Vind het er erg leuk uit zien en ook super leuk kleuren 🙂 Hoop dat er veel mensen interesse in hebben via Etsy ook!

 22. Super handig zeg! Heel slim. En goed van je dat je het te koop aan bied, je mag best iets krijgen voor het hare werk dat erin zit.

  liefs, Sanne

 23. Sophie

  Wat mooi zo strak! Ik ben echt een drama in het bijhouden van dingen. Ik begin altijd vol enthousiasme en zak daarna weer langzaam terug haha

 24. Evelien

  Super leuk gemaakt! Ik heb zelf al een tijdje een A5 planner van Kikki.k, waar ik helemaal gek van ben. Zo leuk om op die manier creatief bezig te zijn, maar ook nuttig doordat je alles plant.

 25. Simone

  Ah zo heerlijk creatief. Ik moet zeggen dat ik liever gebruik maak van de planners die al kant en klaar zijn. Ik ben zelf (nog) niet zo creatief. Deze vind ik echt ontzettend leuk gemaakt!

 26. Susanna

  Wat een tof idee! Ik merk vaak dat planners en agenda’s net niet hebben wat ik wil. Als je dat erbij probeert te schrijven of te plakken wordt het weer zo’n rommeltje. Deze tip ga ik zeker gebruiken!

 27. Rianne

  Super handig! Al vind ik het ook juist leuk om agenda’s en planners in de winkel uit te zoeken 🙂

 28. Fleur

  Hey Anne! Super leuk en ik wil het ook super graag maken maar de V&D bestaat niet meer. Is er nog ergens anders iets waar je A5 mapjes kan kopen?

 29. Noor

  Dit lijkt me echt het ideale systeem voor mij! bullet journalling vind ik wel tof, omdat ik dan volledig zelf kan inrichten zoals ik wil. Zo kan ik er een study- en sleeptracker in bijhouden, het aantal glazen water dat ik drink, evt huishoudelijke taken in bijhouden … het enige nadeel is dat dit redelijk veel tijd in beslag neemt om uiteindelijk iedere week dezelfde lay-out te maken.
  Ik vraag me alleen af, voor het maken van die agenda in word, hoe ik het best werk voor de gewenste manier van afdrukken. Ik vermoed dat ik best begin met een wit blad en daarna in “essay” vorm verder ga? (dus in chronologische volgorde) omdat ik mijn oneven pagina’s graag rechts heb. En om af te drukken, gewoon A5 papier al liggend in de printer en bij word indeling A5 nemen? Alvast bedankt!

Geef een antwoord