fbpx
Home          Portfolio          Over Studio Solveig          Blog          Contact

Hoogtepunten van dit moment

Alhoewel fijne dingen in het leven soms vanzelfsprekend lijken, is dat eigenlijk totaal niet het geval. Door het op een rij zetten van hoogtepunten word ik bewust van hoe bijzonder het is dat ik dit mag beleven, mag doen of mag ervaren. In dit artikel deel ik de zeven van de leukste dingen die ik op dit moment enorm kan waarderen!

Aftellen naar de zomervakantie
Terwijl Texel nog vers in het geheugen staat gegrift, kunnen we alweer aftellen naar de volgende vakantie. Deze zomer vliegen Stephen en ik naar Fuerteventura en het aftellen is alweer begonnen. Sterker nog: ik kreeg een mailtje of ik alvast wilde inchecken. Aaaah! De voorpret begon dit jaar al vroeg want we boekten de vakantie in november al. Tussendoor kon ik al genieten van de vlogs van Enzo Knol en Annemerel die het eiland bezochten en kan ik nu bijna mijn eigen koffer in pakken. Zoveel zin in en ben er ook behoorlijk aan toe om een week in de zon te genieten van al het moois om ons heen! Mocht je nog tips hebben voor dit eiland… Dan hoor ik het graag!

Thuis werken in het zonnetje
Het zonnetje schijnt volop en op ons balkon merk je dat direct. Wanneer ik een dagje thuis ben vind ik het heerlijk om op het balkon te werken aan mijn blog, aan school of andere projecten. Het is echt fantastisch om hier de hele dag zon te hebben, echt fijn! Het lijkt wel of ik me buiten beter en langer kan concentreren, dus dat is een fijne bijkomstigheid. Ook dit artikel schrijf ik vanaf het balkon, heerlijk!

Uitwaaien op Texel
Mijn favoriete plek in Nederland? Texel. Texel geeft het gevoel alsof je zo ver weg, maar toch heel dichtbij huis bent. Op Texel kun je uitwaaien, tot rust komen, je wanen in het zand, in de bossen, op het platteland of tussen de terrasjes (Dagmar schreef dit artikel over de veelzijdigheid van het eiland!). Voor mij is Texel een plek waar ik het liefst ieder jaar kom en waar ik alweer naar uitkijk om terug te gaan wanneer ik op de boot terug zit. Mag ik alweer terug?

Liedjes van het Eurovisie Songfestival
In dit artikel vertelde ik het al, ik ben een laatbloeier op gebied van muziek en dit is maar weer het bewijs. Vorige week konden we genieten van het Eurovisie Songfestival. Ieder jaar vind ik het een feest om naar te kijken, maar de pret is natuurlijk veel leuker als je van te voren jezelf verdiept in de muziek en echt voor je favoriet kan gaan. Maar ik ontdek de leukste liedjes tijdens de finale en draai ze daarna helemaal plat via Spotify. Mijn favorieten zijn met kop en schouders Moldavie, Italie (maar dan zonder aap) en Roemenie. Wat een vrolijke nummers!

Vrienden en familie
Een lijst met hoogtepunten is niet compleet zonder lieve vrienden en familie te benoemen. Ze zijn er altijd, vrolijken me op wanneer het nodig is, luisteren naar mijn verhaal en hebben nog een ontelbaar aantal eigenschappen die meer dan waardevol zijn. Alhoewel het soms vanzelfsprekend lijkt dat ze er zijn, is het enorm belangrijk om regelmatig te benadrukken dat je ze waardeert en het fijn vindt om ze om je heen te hebben. Daarom verdienen ze ook een plaatje op mijn lijst met hoogtepunten, omdat zij de hoogtepunten zelf zijn.

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd
Afgelopen tijd waren Stephen en ik flink aan het ruimen in huis. Bij elkaar brachten we vijf kratten en tassen met bruikbare spullen naar de kringloop winkel. Het is echt bizar hoeveel spulletjes je kunt bezitten zonder ze te bezitten. Wat we voornamelijk weg hebben gedaan is keukenspullen of apparatuur dat nauwelijks gebruikt wordt (denk aan een oude blender en tientallen cupcake-blikjes), kleding die in het afgelopen jaar (of nog langer) niet is gedragen en nog veel meer. Het ruimt in ieder geval enorm op en ik zou eigenlijk nog wel een rondje willen opruimen!

Bijna starten met de minor
Het is eindelijk officieel: ik ben toegelaten tot mijn minor! Van september tot januari ga ik me bezig houden met de minor ‘Project van je leven’. Binnen deze minor ga je jezelf een half jaar bezig houden met een zelfgekozen project. Dit project werk je uit van begin tot eind en je werkt er grotendeels zelfstandig aan. Dat betekent dat er een behoorlijke dosis discipline nodig is, maar natuurlijk ook een flinke dosis enthousiasme. Mijn project heb ik al gekozen en volgende week maandag(!), 29 mei, ga ik je daar werkelijk ALLES over vertellen! Wil je alvast meer lezen over de minor omdat jij ook een project in gedachten hebt en een minor moet kiezen? Je vindt hier meer informatie!

Wat zijn voor jou de fijnste dingen van het moment?

Alvast een hele fijne dag gewenst en heel erg veel liefs!
Untitled

Deze post heeft 4 reacties

  1. Texel is zo leuk altijd! Wij gaan binnenkort naar Ameland, ik ben altijd dol op de wadden.
    Liefs

    1. Ahh super leuk! Alle Waddeneilanden zijn zo leuk! Bij ons staat Terschelling op de planning, ook zo mooi!

  2. Wqt toevallig! Ik begin in september ook met de minor ‘Project van mijn leven’ en wil mijn eigen showbizz-website op gaan richten. Ben benieuwd naar jouw project-idee. 🙂

Geef een reactie

×