Inspiratie voor de babykamer

Eén van de dingen waar ik al langere tijd naar uit keek, was het inrichten van een babykamer. In oktober van dit jaar verwachten Stephen en ik ons eerste kindje en eindelijk is het moment daar dat wij ons kunnen gaan richten op het inrichten van een kamertje voor hem (ja, hem!)! Nadat we de basis legde in de kamer met de meubels, konden we daaromheen konden we onze smaak op gebied van babyitems gaan ontdekken. Een ontzettend leuke maar ook lastige zoektocht.

Een kleurpalette kiezen voor de babykamer

Vooraf had ik niet verwacht dat wij een blauwe babykamer zouden kiezen. Alhoewel blauw mijn favoriete kleur is, vond ik een blauwe babykamer wel erg cliché. Toen wij nog niet wisten of wij een jongetje of meisje zouden krijgen, deed ik volop inspiratie op via Pinterest, zo’n leuke zoektocht! Mijn bord vulde zich vooral met oudroze en koraaltinten voor een meisje of vonden we legergroen/grijsgroene kleuren heel erg mooi voor een jongen, of eigenlijk ook wel voor een meisje. Stiekem was ik er van overtuigd dat we in verwachting waren van een meisje, dus mijn oog viel online steeds meer op warme rood/roze kleuren, meisjesachtige accessoires en de zoetste kamertjes. De verrassing dat wij dit najaar een jongetje verwachten was dan ook erg groot, maar minstens net zo leuk. Wat zijn we blij en we kunnen niet wachten om hem te ontmoeten! Vanaf dat moment kon de zoektocht naar een eigen stijl beginnen. In babywinkels waren talrijke merken aanwezig met prachtige kleuren, maar sloot (op dat moment) niets echt aan bij de kleur groen die ik – we – in gedachten had(den). Stephen was iets makkelijker dan ik en vond heel veel dingen mooi, maar qua interieur laat hij mij gelukkig vrij. Zolang we het uiteindelijk maar eens worden over de definitieve uitwerking. En dat is gelukt! Ik viel als een blok voor een donkerblauwe deken van Koeka en het was meteen duidelijk dat het kleurenthema in het kamertje zich hieromheen zou gaan vormen.

Blauw, messing, hout en wit

Een houten ledikant, een rond warm wit kleed voor op de grond en de bekende witte HEMNES van IKEA die als commode zal gaan dienen vormen de basis van het kamertje. We wilden graag een houten bedje zodat we de houten accenten doortrekken in een plankje, decoratie en stoelpoten van de beige IKEA STRANDMON stoel die we in de hoek van de kamer plaatsen. Een muur in het kamertje schilderen we in de tint van het blauwe dekentje van Koeka en het behang is van de Eijffinger Mini Me collectie. Het behang oogt heel rustig, maar is toch enorm speels door de verschillende vormen. De lijnen tussen de ’tegeltjes’ hebben een kleine glans waardoor messing een leuk accent is in het kamertje. Dit doen we bijvoorbeeld in de vorm van knopjes op de commode (zie collage! Deze knopjes zijn van Doinggoods en zijn verkrijgbaar in meerdere vormen). Ontzettend leuk en ik kan niet straks alles samen te zien. De basis is gelegd en het kamertje staat nu nog vol met babyitems die we nog niet in de rest van ons huis willen zetten, maar in de loop van de tijd zal het kamertje steeds meer af raken. Ik kan niet wachten om het eindresultaat straks te zien en mooi te kunnen vastleggen!