Inspiratie voor mijn eigen interieur

Inspiratie voor mijn eigen interieur

Mijn interieur wishlist kan ik vergelijken met een never ending story: ik geloof niet dat er ooit een moment komt waarop ik kan zeggen dat deze lijst leeg is. Naast dat interieurmerken steeds weer inspelen op de nieuwste trends en daardoor continue zorgen voor een mooi aanbod in de etalages en woonwinkels, vind ik het zelf ook ontzettend leuk om met het inrichten van een huis bezig te zijn.

Bij deze deel ik graag mijn interieur-wishlist met een heleboel prachtige items voor in huis. Van een aantal items weet ik zeker dat ze niet in ons huis terecht zullen komen, maar dromen mag altijd! Mocht er ooit toch ruimte of budget vrij zijn voor deze items, dan is dat alleen maar mooi meegenomen.

Lichtboxen in diverse maten
Als het niet gek zou staan, dan zou ik mijn hele huis volhangen met lightboxen. Ik begon met een lightbox op A4-formaat (het standaard model dat je eigenlijk in veel woonwinkels vindt), maar na een kijkje op een inkoopbeurs werd ik helemaal verliefd op lightboxen op A3- en A6-formaat.

Beide lightboxen heb ik ingekocht en vind je allebei in de Monday Mood webshop! Ik vind ze echt enorm gaaf, vooral de lightbox op A3-formaat. De langwerpige zoals in de collage heb ik nog nergens anders kunnen vinden, behalve bij VT Wonen.

Gezellige kussens op de bank
Tijdens het maken van deze wishlist zie ik het direct: er moet een accentkleur bij! Zwart en wit is een hele mooi combinatie in huis, maar ook wel een beetje saai. Zelf probeer ik zwart en wit af te wisselen met een naturel tint hout en wat plantjes, maar ik heb het idee dat daar nog een kleur bij kan.

Een prachtige accentkleur in huis is roze. De oudroze tint zie je heel vaak en veel terug in verschillende collecties en geeft een warme sfeer. Er is alleen één maar: ik houd niet van roze. Ook al vind ik het in woonwinkels enorm mooi staan, ik denk niet dat ik die kleur zelf in huis zou nemen. Andere accentkleuren zijn geel (maar dat is wel heel geel), blauw (welke tint? En het mag niet vloeken met zwart) of toch beige. Beige kan vertaald worden naar houtaccenten maar ook gewoon als kleur (zie deze afbeelding!)

Een servies van keramiek
Keramisch servies noem ik altijd ‘lelijk’, maar dan wel in de positieve zin. Servies dat van elkaar afwijkt in vorm, kleur en patronen vind ik echt prachtig. De aardetinten komen erin terug en ondanks dat alle items verschillend zijn, vormen zij toch een geheel. Een servies van keramiek staat absoluut op mijn wishlist!

Wanddecoratie
Een muur versieren kan op veel verschillende manieren. Ingelijste posters vind ik ontzettend mooi maar ook direct een fijne manier om gemakkelijk te kunnen wisselen. Doordat je een poster zo verwisselt in een lijst, creëer je iedere keer weer een andere uitstraling.

Wanddecoratie vind ik ook enorm leuk in de vorm van een wandkleed of hanger vanuit het plafond. Op deze manier zorg je voor iets meer diepte en wordt de wand wat levendiger bekleed. Dit wandkleed is van Zusss, wel zou ik graag de uitdaging aangaan om er zelf eentje te maken.

Een spiegel is natuurlijk handig om jezelf even te bekijken, maar zorgt ook voor het optisch vergroten van een ruimte. Een spiegel ophangen aan een leren riem is een trend die al langere tijd rondgaat op Pinterest, maar vind je nu ook gewoon bij Kwantum (en bij H&M!)

Ten slotte vind ik een rek zoals dat van Tomado of deze met houten planken heel erg gaaf. Een perfecte locatie ervoor vinden in huis moet nog gebeuren, maar het spelen met diepte en hoogte door middel van een rek geeft al denk ik heel veel sfeer.

Robuuste kasten
Op gebied van interieur komt metaal steeds meer terug. Denk bijvoorbeeld aan grote kasten en tafelpoten, maar ook in lampen en woondecoratie. Metaal zorgt voor een stoere en industriële sfeer en met de juiste combinatie van accessoires, kleuren en andere materialen vind ik metaal een mooie toevoeging voor in huis. De ‘Amerikaanse locker’ vind ik ontzettend gaaf.

Niet alleen voor in de woonkamer, maar ook voor in de gang als kapstok. De lockers zijn denk ik te diep voor in onze gang. Mochten we ooit een model tegenkomen die precies past, dan zou ik die graag toevoegen aan ons interieur.

Dat geldt ook voor een robuuste industriële zwarte kast. Ik ben meer een voorstander van lichte meubels, maar deze zwarte kast trekt enorm mijn aandacht. Ik denk dat deze kast zorgt voor een donkere hoek in de woonkamer en daardoor niet goed uitkomt zoals de kast is bedoeld. Gelukkig bestaan er ook kleinere modellen van deze kast, wellicht passen die beter. De industriële kasten vind je bijvoorbeeld bij Giga Meubel.

Snijplanken en serveerplanken
Een snijplank gebruik je natuurlijk om eten op te bereiden. Toch vind je in verschillende woonwinkels snijplanken die veel te mooi zijn om op te snijden, ook zelfs planken die te mooi zijn om op te serveren! Dit soort planken zijn geschikt om mooi rechtop uit te stallen in de keuken. Mijn favorieten op het moment zijn een ronde snijplank met marmerprint, het huisje van de Hema en de B is for Bread-plank van Design Letters.

Een grote cactus
Eigenlijk staan er genoeg cactussen in huis… Maar die droom om toch nog een cactus van ongeveer 1,5 meter toe te voegen aan de collectie is er toch wel. Ik denk dat deze cactus mooi zal staan op de vloer voor het raam in een grote buikmand. Wel is het zo dat een cactus van formaat wel flink wat duurder is in aanschaf, maar als je de plant goed onderhoudt heb je er ook wel jarenlang plezier van.

Zo! Dat is een flinke lap tekst geworden. Ik hoop dat je het leuk vond om weer eens een artikel van mijn hand te lezen op mijn blog. Zoals je ziet is de layout veranderd en ik ben er super blij mee! Mijn site laadt nog wel heel erg traag. Achter de schermen ben ik op zoek naar een goede hosting die wel voor wat meer snelheid kan zorgen, wordt aan gewerkt dus!

Liefs,
Untitled