Je vakantieherinneringen net iets anders in een lijstje

vakantieherinneringen

Zelf vind ik het heel leuk om dingen aan de muur te hangen. Met name persoonlijke maar toch wat subtiele en minimalistische herinneringen vind ik leuk. Zo kwam ik ook op het idee om de tripjes die Stephen en ik samen hebben gemaakt aan de muur te hangen, om zo continu onze ‘vakantieherinneringen’ weer te zien!

Wat ik heb gedaan is alle plaatsen waar wij zijn geweest uitgetypt in Word. Bij elke plaats zocht ik een bijpassend plaatje. Zo zijn Zakynthos en Texel eilanden, ik ging voor een landkaart. Dat vond ik het leukste staan! Londen en Newcastle zijn steden waar ik skylines van kon vinden. Ik koos voor minimalistische skylines, waarbij alleen de outline zichtbaar is. Voor Brugge en Keulen koos ik gebouwen uit. Deze steden zijn allebei omringt door andere steden, waardoor een kaart niet mogelijk was. Wel vond ik de typische huisjes uit Brugge en natuurlijk de Dom uit Keulen. Passen en meten, lijstjes kopen (bij Action!) en ophangen maar! De grote platen (Texel en Zakynthos) lijken wat gekreukt. Zo jammer! Het formaat van het lijstje is A4 dus dan lijkt me dat een A4-formaat er in past.. Net niet dus! Dat moet ik dus nog even aanpassen!

Brugge

Brugge
Ons eerste reisje samen was naar Brugge. We waren daar een paar dagen in april 2014. We gingen naar Brugge met de trein, stopten nog even in Antwerpen en liepen daar de stad in en gingen daarna weer door naar Brugge. We maakten onder andere een boottochtje en aten in een bierrestaurant – volgens mij had het restaurant meer dan 400 soorten bier en in werkelijk alle gerechten was bier verwerkt. Je kunt hier en hier meer lezen over ons tripje!

Newcastle

Newcastle
Als tweede reisje stond Newcastle op het programma. In mei 2014 namen wij de boot vanaf IJmuiden naar Engeland. De reis naar IJmuiden was al een trip op zich met de trein, vanaf Gouda naar Amsterdam, van Amsterdam naar IJmuiden.. Het was me wel een reisje wel.. De boottocht naar Newcastle vonden we zelf het leukste van de hele trip, we hadden een bijzondere hut met uitzicht naar voren op zee. Normaal kijk je meer vanaf de zijkant op zee. We ontbeten heerlijk op de boot en ook de terugreis was zo leuk! De stad Newcastle zelf vonden we wat minder, wat dat aangaat is het meer een winkelstad en dus meer om iets met vriendinnen of je moeder te doen. En dat wil ik absoluut nog eens doen! Je kunt hier meer lezen over ons reisje naar Newcastle.

Londen

Londen
Voor de verjaardag van Stephen gingen we een dagje naar Londen in september 2014. Dat wil zeggen.. We namen ’s avonds rond een uur of 9 de bus vanuit Amsterdam en kwamen ’s morgens om 8u aan in de stad. De bus was prima, we hadden lekkere stoelen en WiFi/stroom in de bus. In Londen hadden we de hele dag om rond te kijken, lekker te eten en te winkelen. Dat was echt heel erg leuk! ’s Avonds rond een uur of 9 gingen wij weer terug en kwamen ’s morgens weer aan in Amsterdam, aanrader! Over Londen heb ik geen artikel geschreven alleen in deze Photo Diary staan wel wat foto’s!

Keulen

Keulen
In december 2014 gingen Stephen, ik, zijn ouders en boertjes naar Keulen. We bezochten een kerstmarkt en bekeken de stad. Het was zo leuk! Dit jaar bezoeken we weer een kerstmarkt en ik heb er nu al zin in! Ik had nog nooit een kerstmarkt bezocht en zo in Duitsland proefde je meteen goed de sfeer. Alle leuke marktjes, glühwein en gezelligheid bij elkaar.. Heerlijk! Echt om in de kerststemming te komen! Ik heb geen artikel over de trip geschreven!

Texel

Texel
In het voorjaar, in maart 2015, pakten we onze weekendtassen in, leenden we de hond van mijn ouders – ze waren zelf op congres, dus we moesten oppassen! – en reden naar Texel. Zo leuk! Ik was al vaker op Texel geweest en ook al in het park waar we logeerden. Het hele weekend (van vrijdag tot maandag) besteden we aan wandelen met de hond, lekker eten, zwemmen en uitwaaien op het strand. In dit artikel schreef ik er over.

Zakynthos

Zakynthos
Over Zakynthos hoef ik weinig te vertellen. Toch? Afgelopen juni pakten wij onze koffers en vlogen (Stephen voor het eerst!) naar Griekenland. Wat een heerlijke vakantie! Ik liet op mijn blog al uitgebreid de foto’s zien, klik hier, en ik wil nu al terug! Ik mis het zo! Het heerlijke weer, het lekkere eten, er was echt een heleboel te zien en doen.. Ahh.. Mag ik weer?!

Wat is jouw mooiste vakantieherinnering? En heb jij die ergens aan de muur hangen?

Dit bericht heeft 41 reacties

 1. Paulien

  Oh, wat een tof idee! Het ziet er inderdaad wel netter uit als er een lijn zit in al je kaders, en daar helpt dat mooie lettertype wel goed mee. Ik had er trouwens nooit bij stilgestaan dat je op deze manier gemakkelijk een dagje naar Londen kan, welke bus namen jullie? Nu wil ik wil ook! 🙂

 2. Sandra

  Zag het gisteren al op Instagram voorbij komen. Ik vind het zó’n leuk en apart idee! Erg leuk verzonnen! 😀

 3. Marion

  Peter en ik maakte ons eerste tripje samen naar Antwerpen en plakte er een dag Brugge aan vast. Ik denk dat wij in hetzelfde restaurant gegeten hebben. Volgens mij hadden ze daar ook zoveel soorten bier. Maar ja, België is natuurlijk bierland nummer één, dus misschien is dat daar wel heel erg normaal hahaha! Die lijstje vind ik ontzettend leuk. Jammer dat er een paar gekreukt zijn Balen is dat altijd.

 4. Sophie

  Aah wow! Is zakynthos alweer bijna een maand geleden!? De tijd vliegt enorm. Je hebt zulke leuke uitstapjes gemaakt samen! Hopelijk mogen er nog vele volgen!

 5. Dagmar

  Ik vind het echt geweldig bedacht, zo creatief en mooi! En wat hebben jullie al mooie herinneringen samen gedeeld en prachtige avonturen beleefd. Super!

 6. Anna

  Wauw wat een mooi idee! Zo leuk! Ik was vorig jaar ook in Brugge! Zó een mooie stad! Veel Liefs

 7. Daisy

  Oh wauw dat ziet er echt geweldig uit! Ga ik zeker onthouden als ik later uit huis ga 😀

 8. Desiree

  Een heel erg gaaf idee zeg! Wat een leuke reisjes hebben jullie samen al gemaakt! 🙂

 9. Kim

  Echt heel erg leuk die schilderijtjes bovenaan!

 10. Leuk! Wij doen het ook al een tijdje.
  Wij kopen in elke stad of plaats die we bezoeken een ‘architecturale’ zwart/wit tekening, zodat we originelen hebben van de plek zelf. Vaak kost het maar enkele euro’s. Heel erg leuke herinneringen hé! Zo hebben we al tekeningen van Brugge, Parijs, Lille. Je vindt ze overal zeer gemakkelijk.

 11. Sara

  Wauw Anne, want ben je toch een ontzettend creatief en inspirerend persoon. Dit wil ik ook gaan doen. Echt super gaaf gedaan. Bedankt voor de inspiratie. De muren van ons appartement zijn nog leeg, maar dit is zeker iets wat ik daar op wil gaan hangen.

 12. Linda

  Wat leuk gedaan zo! Ik heb wel een canvasdoek staan met een foto uit New York maar verder eigenlijk niet. Zou ik toch nog eens iets mee moeten doen, erg leuk om zo steeds herinneringen op te halen!

 13. Robin

  Mijn ouders kopen tegenwoordig een magneet van de stad waar we dan geweest zijn. Ik vind foto’s veel leuker en heb er dan ook veel op mn kamer hangen. Ik vind hoe jij het nu hebt gedaan ook heel erg leuk!

 14. Ariane

  Leuk! Door deze post ben ik ook gaan kijken naar busreizen, maar wij willen niet naar Londen. Even kijken naar andere bestemmingen dus. Wel een goede optie voor plekken die relatief dichtbij zijn. Bedankt voor de tip 🙂

 15. Carolien

  Wat een ontzettend leuk idee om zo jullie mooie vakantieherinneringen te koesteren! Ik ga dit idee zeker even onthouden 🙂

 16. Astrid

  Wat een prachtig mooi idee! Zo wordt je huis opgefleurd door mooie prenten en heb je er ook nog mooie herinneringen van.

 17. Lívia

  Goh, wat een leuk idee. Lijkt me tof om te doen als ik ooit ga samen wonen met iemand.

 18. Wat een super simpel en leuk idee! Mijn vriend en ik zochten nog een leuke manier om ons huis te decoreren met herinneringen aan reizen, en dit is er leuk gedaan. Dat dagje Londen heb ik vorig jaar zelf ook gedaan en dat beviel zo goed dat ik het dit jaar was weer ga doen :).

 19. Emma

  Wat een leuk idee, ziet er erg mooi uit! Het lettertype vind ik trouwens ook erg mooi, welke is het? Liefs

 20. Denise

  Wat een super leuk idee zeg! Ziet er echt heel gaaf uit! Ik ga over ruim 2 weken naar Griekenland. En heb er echt onwijs veel zin in! Londen vind ik ook zo prachtig. Daar wil ik graag nog een keer naar terug!

 21. Charlotte

  Superleuk idee! Vind het ook mooi dat het zo minimalistisch is, allemaal hetzelfde 🙂
  Een vraagje, hoe (met welke busmaatschappij dus) ben je naar Londen gegaan? Dacht dat ik ooit iets gelezen had dat je met eurolines was geweest, maar volgens mij was dat alleen? Maar aangezien het de laatste keer blijkbaar wel een positieve ervaring was, ben ik wel benieuwd hoe je deze keer gegaan bent!

 22. Sytse

  Dit vind ik dus echt superduper leuk! Dat wil ik ook in mijn kantoor. Of misschien zelfs wel in de woonkamer. 😀

 23. Simone

  Dit vind ik echt een geweldig idee. Ik houd echt ontzettend van reizen en was al aan het denken om een scratchmap aan de muur te hangen. Maar dit vind ik ook leuk. Ben wel bang dat de muur dan te klein is hoor, haha.

 24. Sofie

  Ik vind de minimalistische zo mooi! Vooral hoe jij het hebt gemaakt, heerlijk. Simpel en toch vol betekenis!

Geef een antwoord