Je vakantieherinneringen net iets anders in een lijstje

vakantieherinneringen

Zelf vind ik het heel leuk om dingen aan de muur te hangen. Met name persoonlijke maar toch wat subtiele en minimalistische herinneringen vind ik leuk. Zo kwam ik ook op het idee om de tripjes die Stephen en ik samen hebben gemaakt aan de muur te hangen, om zo continu onze ‘vakantieherinneringen’ weer te zien!

Wat ik heb gedaan is alle plaatsen waar wij zijn geweest uitgetypt in Word. Bij elke plaats zocht ik een bijpassend plaatje. Zo zijn Zakynthos en Texel eilanden, ik ging voor een landkaart. Dat vond ik het leukste staan! Londen en Newcastle zijn steden waar ik skylines van kon vinden. Ik koos voor minimalistische skylines, waarbij alleen de outline zichtbaar is. Voor Brugge en Keulen koos ik gebouwen uit. Deze steden zijn allebei omringt door andere steden, waardoor een kaart niet mogelijk was. Wel vond ik de typische huisjes uit Brugge en natuurlijk de Dom uit Keulen. Passen en meten, lijstjes kopen (bij Action!) en ophangen maar! De grote platen (Texel en Zakynthos) lijken wat gekreukt. Zo jammer! Het formaat van het lijstje is A4 dus dan lijkt me dat een A4-formaat er in past.. Net niet dus! Dat moet ik dus nog even aanpassen!

Brugge

Brugge
Ons eerste reisje samen was naar Brugge. We waren daar een paar dagen in april 2014. We gingen naar Brugge met de trein, stopten nog even in Antwerpen en liepen daar de stad in en gingen daarna weer door naar Brugge. We maakten onder andere een boottochtje en aten in een bierrestaurant – volgens mij had het restaurant meer dan 400 soorten bier en in werkelijk alle gerechten was bier verwerkt. Je kunt hier en hier meer lezen over ons tripje!

Newcastle

Newcastle
Als tweede reisje stond Newcastle op het programma. In mei 2014 namen wij de boot vanaf IJmuiden naar Engeland. De reis naar IJmuiden was al een trip op zich met de trein, vanaf Gouda naar Amsterdam, van Amsterdam naar IJmuiden.. Het was me wel een reisje wel.. De boottocht naar Newcastle vonden we zelf het leukste van de hele trip, we hadden een bijzondere hut met uitzicht naar voren op zee. Normaal kijk je meer vanaf de zijkant op zee. We ontbeten heerlijk op de boot en ook de terugreis was zo leuk! De stad Newcastle zelf vonden we wat minder, wat dat aangaat is het meer een winkelstad en dus meer om iets met vriendinnen of je moeder te doen. En dat wil ik absoluut nog eens doen! Je kunt hier meer lezen over ons reisje naar Newcastle.

Londen

Londen
Voor de verjaardag van Stephen gingen we een dagje naar Londen in september 2014. Dat wil zeggen.. We namen ’s avonds rond een uur of 9 de bus vanuit Amsterdam en kwamen ’s morgens om 8u aan in de stad. De bus was prima, we hadden lekkere stoelen en WiFi/stroom in de bus. In Londen hadden we de hele dag om rond te kijken, lekker te eten en te winkelen. Dat was echt heel erg leuk! ’s Avonds rond een uur of 9 gingen wij weer terug en kwamen ’s morgens weer aan in Amsterdam, aanrader! Over Londen heb ik geen artikel geschreven alleen in deze Photo Diary staan wel wat foto’s!

Keulen

Keulen
In december 2014 gingen Stephen, ik, zijn ouders en boertjes naar Keulen. We bezochten een kerstmarkt en bekeken de stad. Het was zo leuk! Dit jaar bezoeken we weer een kerstmarkt en ik heb er nu al zin in! Ik had nog nooit een kerstmarkt bezocht en zo in Duitsland proefde je meteen goed de sfeer. Alle leuke marktjes, glühwein en gezelligheid bij elkaar.. Heerlijk! Echt om in de kerststemming te komen! Ik heb geen artikel over de trip geschreven!

Texel

Texel
In het voorjaar, in maart 2015, pakten we onze weekendtassen in, leenden we de hond van mijn ouders – ze waren zelf op congres, dus we moesten oppassen! – en reden naar Texel. Zo leuk! Ik was al vaker op Texel geweest en ook al in het park waar we logeerden. Het hele weekend (van vrijdag tot maandag) besteden we aan wandelen met de hond, lekker eten, zwemmen en uitwaaien op het strand. In dit artikel schreef ik er over.

Zakynthos

Zakynthos
Over Zakynthos hoef ik weinig te vertellen. Toch? Afgelopen juni pakten wij onze koffers en vlogen (Stephen voor het eerst!) naar Griekenland. Wat een heerlijke vakantie! Ik liet op mijn blog al uitgebreid de foto’s zien, klik hier, en ik wil nu al terug! Ik mis het zo! Het heerlijke weer, het lekkere eten, er was echt een heleboel te zien en doen.. Ahh.. Mag ik weer?!

Wat is jouw mooiste vakantieherinnering? En heb jij die ergens aan de muur hangen?