fbpx

Make-over: Onze vernieuwde slaapkamer!

slaapkamer after

Toen wij in januari in ons appartement kwamen wonen kozen wij voor een simpele stijl ik de slaapkamer: witte muren, witte meubels, een grijze muur en grijze gordijnen. Met hier en daar een cactus en een doorsnee plankje met wat lijstjes en andere tierlantijntjes boven het bed was de kamer voor toen af. Al snel ontdekten wij wat onze echte smaak en stijl was en pakten wij de hele slaapkamer aan, hier het eindresultaat!

slaapkamer before

slaapkamer before

Dit was onze slaapkamer voor we aan de slag gingen. In eerste instantie was de muur achter het bed donkergrijs. Omdat we later besloten dat we de muur wilden behangen hebben we de muur eerst wit geschilderd zodat de donkere kleur niet zou doorschijnen door het behang. We hebben een fijn wit bed van IKEA met een heleboel opbergruimte aan de onderkant. Je tilt gemakkelijk het bed omhoog aan de achterkant en zo heb je over de hele lengte en breedte van het bed bergruimte! De nachtkastjes hebben we tweedehands gekocht en zelf wit geschilderd. Toch waren we niet helemaal tevreden over het resultaat en zul je zien in het eindresultaat dat we de kastjes hebben vervangen.

slaapkamer after

slaapkamer after

Tadaaa! De grijze/witte muur heeft plaats gemaakt voor een bakstenen behang. Daar ben ik zo blij mee! De kamer is veel meer gaan leven en heeft een hele warme uitstraling gekregen. We hebben de muren zelf behangen en ik ben echt super trots op het eindresultaat. Het kostte aardig wat uren tijd en enkele frustraties, het was namelijk de allereerste keer ooit dat we hebben behangen! Maar met een beetje passen en meten is het een heel netjes geheel geworden. We hebben bewust gekozen om één muur te behangen, zodat het niet een al te drukke kamer zou worden.

Het contrast met ons lichtblauwe kastje (kringloop, zelf opgeknapt) vind ik heel gaaf! Op het lichtblauwe kastje staan een heleboel lijstjes met momenten die ontzettend belangrijk voor ons zijn, het lijkt me ook leuk om deze lijstjes op te hangen boven het kastje! De nachtkastjes zijn vervangen door twee krukjes. Dit is een tijdelijke oplossing want uiteindelijk willen we zelf nachtkastjes maken, maar daar hebben we op dit moment geen tijd voor. Een leuk project voor het voorjaar! Aan de andere kant van de kamer bevinden zich onze kledingkasten. Ik twijfel er nog over om deze hier te laten staan. We hebben namelijk nog een kamer over en zodra je de kasten weglaat wordt de kamer nog veel lichter en ruimer. Even iets om over na te denken!

slaapkamer after

slaapkamer after

Aan de muur
Weg met de grijze gordijnen. De gordijnen lieten zoveel licht door dat dat in de zomermaanden echt niet fijn slapen was. Een zwart verduisterend rolgordijn nam de plaats in. Boven het bed haalden we het plankje weg om goed te kunnen behangen, maar eigenlijk vonden we twee grote lijsten veel stoerder staan en beter passen bij de stenen muur.

We maakten zelf posters in Photoshop: een &-teken en een grote maan. De maan vonden we goed passen bij een slaapkamer – we hebben de afbeelding gewoon op internet gevonden. Wel hebben we erop gelet dat we een afbeelding zochten op groot formaat voor de beste kwaliteit. Het &-teken valt ‘half’ van de poster af, dit was gelukkig de bedoeling. Ik vond het leuker om het teken in de hoek te plaatsen dan gecentreerd. Het effect vind ik heel leuk!

Bij CEWE bestelden we de posters op posterpapier. We konden de afbeeldingen zo uploaden en de site gaf meteen groen licht voor de kwaliteit van het formaat. Binnen enkele dagen werden de posters bezorgd (en posters voor in de woonkamer!) op een rol. De posters waren in het echt nog wel tien keer mooier dan op het scherm. En zo groot! De perfecte lijsten scoorden we bij IKEA. Boven het bed staan de posters zo mooi! Ik ben heel erg blij met hoe het is geworden. De posters voor in de woonkamer zitten nog netjes in de rol, voor die ruimte hebben we nog niet de perfecte lijsten gevonden.

Voor in de woonkamer hebben we een grote quote en een foto van Stephen en mij op het strand (deze) omdat ik hele dierbare herinneringen heb aan die dag en de locatie. Als de woonkamer af is laat ik die ook graag zien in een blogpost!

slaapkamer after

Ook Saar weet zich prima te vermaken in onze slaapkamer! De stoel (die we kregen van Dagmar & Jordy, super lief!) is helemaal haar plekje en voor haar een gemakkelijk opstapje naar het raamkozijn. Het dekbed is van Hema en kreeg ik voor mijn verjaardag van mijn broertje, zo’n geweldig cadeau! De origami-vogel is van de Wibra, maar kocht ik al wel een tijdje geleden. Mocht je nog andere vragen waar dingetjes vandaan komen, laat het me dan even weten! Hoe heb jij jouw slaapkamer ingedeeld? En vind jij het geven van een make-over ook zo leuk? Ik vind het heel leuk om te zien dat je met een aantal kleine aanpassingen een compleet andere look kunt creëren, heel blij mee!

Fijne dag en veel liefs,
Untitled

Dit artikel is onderdeel van een commerciële samenwerking, echter
beïnvloedt dit niet mijn mening over de verleende diensten of producten.

Deze post heeft 18 reacties

 1. Wat ziet dat bakstenen behang er fantastisch uit! Zó leuk. x

 2. Huh, ik heb heel sterk het gevoel dat dit artikel al eerder verschenen is. Ligt dit aan mij? 🙂 Anyway, super leuke slaapkamer!

  1. Nee dat kan kloppen! Het artikel heeft per ongeluk vorige maand al een keer online gestaan maar toen heb ik het weer offline gehaald (in verband met dat het een advertorial is!).

 3. En ik vond de ‘voor’ al mooi! Knap, zo’n contrastmuur. De kaders maken het helemaal af!

 4. Oeh die mintgroene kast, love it! Ziet er heel mooi uit 🙂

 5. Ik vind jullie behang echt zo cool! Geeft een heel mooi effect inderdaad 🙂

 6. Heel mooi! Ik had eerst niet eens door dat de bakstenen behang was, haha! Vind de posters het echt afmaken.

 7. Het ziet er echt suuuper gaaf uit! Ik ben echt dol op het behang aan de muur, dat geeft zo’n toffe sfeer aan de hele kamer. Ik ben helemaal fan!

 8. Wauw super tof zeg! De slaapkamer is nu echt af! Behang staat super! Zelf woon ik in een jaar 60 huis met steenstrips leuk om te zien dat dit nu een nieuwe woontrend is ☺️.

 9. Wat een tof behang zeg! Het ziet er zo echt uit.

 10. Oh wat is jullie slaapkamer mooi geworden zeg, wow! Ik vind het er heel erg tof uitzien 🙂

 11. Wauw, dat behang is echt gaaf! Het ziet er ook zo echt uit. 🙂

Geef een reactie

×