Mijn werkkamer inrichten

Door mijn werk als zelfstandig ondernemer, breng ik veel uren door in mijn werkkamer/kantoor. Het is de kamer waar ik een groot deel van de werkdag doorbreng, waar ik mijn ideeën opdoe en talloze websites en logo’s ontwerp voor mijn klanten. Voor mij is het belangrijk dat deze kamer een inspirerende ruimte is die tegelijkertijd rust uitstraalt. Tijd voor het inrichten van mijn werkkamer!

Kleuren en materialen kiezen
Het is belangrijk dat de werkkamer rustig oogt, zodat het een rustige kamer is waar je graag tijd doorbrengt en nieuwe ideeen kan opdoen voor klanten. Tijdens mijn zoektocht voor behang voor de woonkamer, viel mijn oog op behang met een linnen look. Ik was verkocht en startte naast behang voor een accentmuur in de woonkamer ook de zoektocht naar behang met een linnenpatroon. Een zandkleur werd uiteindelijk tint waarin de muur een kleurtje kreeg, zodat deze goed zou aansluiten bij de accentmuur in de woonkamer. Verder voeg ik graag natuurlijke materialen toe aan de kamer zoals riet, bamboe en hout in de accessoires.

Woon- en wanddecoratie in de werkkamer
Om de ruimte eigen te maken, vind ik het belangrijk om verschillende maar persoonlijke decoratie toe te voegen. Ik kies voor fotolijsten met een zwarte rand, die matchen met de kast. Verder voeg ik graag twee illustraties toe aan de wand die ik wil laten afdrukken op hout. Een illustratie kan je net als een foto op hout drukken, waardoor je een persoonlijke sfeer kan geven aan de ruimte. Hierdoor voeg je extra natuurlijke materialen toe aan de ruimte en komen de illustraties echt tot leven. Verder vind je in de ruimte andere houten decoratie zoals een huis, fotolijsten en elementen van riet en bamboe zoals een mand en bloempot.

Comfortabele en praktische meubels
In de werkkamer zijn comfortabele meubels een musthave. Mijn bureaustoel stoel moet lekker zitten en ondersteunen in het aannemen van een juiste houding. De tafel moet de juiste hoogte hebben, zodat je de stoel goed kan aanschuiven. Ik koos voor een bureaustoel van IKEA met een zandkleur, net als op de muur. De werkkamer bevindt zich in ons huis aan de woonkamer, dus als bureau koos ik voor een eettafel uit dezelfde serie als onze eettafel in de woonkamer (van WOOON). In de woonkamer staat de ronde variant en voor de werkkamer scoorde ik via Marktplaats een rechthoekig exemplaar. De tafel moet nog geschuurd worden en daarna met dezelfde was behandeld te worden als de eettafel. Verder vullen we de kamer met een grote IKEA HEMNES-kast voor alle kantoorspullen die opgeborgen moeten worden.

Nu is het een kwestie van de accessoires op een juiste manier stylen, een foto op hout maken en met veel plezier gebruik maken van de werkkamer! Heb jij een fijne ruimte in huis waar je in rust kan werken of studeren?