Oreo cheesecake brownie

Untitled

Nog een recept deze week! Maar dan compleet anders dan het vorige recept. De enige overeenkomsten tussen het cloud bread en deze Oreo cheesecake brownie die ik kan vinden zijn een snufje zout, eieren, dat het allebei in de oven gaat en dat je het allebei kunt opeten.. Daarnaast is deze Oreo cheesecake brownie verre van gezond, maar echt ontiegelijk lekker én heb ik ‘m samen met Dagmar gebakken. Het was de eerste keer dat wij samen de keuken in gingen en dat hebben we natuurlijk vastgelegd op video.

Wat heb je nodig?
Dit zijn benodigdheden voor een ‘normale’ bakvorm

Bodem
– 100 gram pure chocolade
– 100 gram roomboter
– 150 gram bloem
– 1 zakje bakpoeder
– 250 gram basterdsuiker
– 2 eieren
– 10 dl melk
– 1 eetlepel cacaopoeder
– Snufje zout

Topping
– 1 rol Oreos
– 250 gram Griekse yoghurt
– 100 gram monchou

Wat ga je doen?
Bodem
1. Breek de chocolade in stukjes en smelt dit samen met een deel van de boter au bain marie (in een kom, bord, schaal die tegen hitte kan bovenop een pan net heet water, dit zorgt er voor dat de chocolade niet aanbrandt tegen de bodem van de pan) 2. Giet de gesmolten chocolade over in een beslag kom en mix dit goed door met de overige boter. Voeg hier de eieren en de suiker aan toe. Mix vervolgens verder. Als het beslag een egaal geheel heeft gekregen kun je de melk erbij gieten. 3. Meng de bloem en bakpoeder met elkaar in een kommetje en voeg dit toe aan je beslag. 4. Je brownie beslag is als het geheel goed gemixt is klaar en kan met een bakvorm de oven in voor ongeveer 20 minuten op 180 graden. Check tijdens het bakken even hoe het met de brownie gaat door de oven te openen en met een satéprikker in de brownie te prikken, komt de prikker er droog uit? Dan is de brownie klaar.

Vulling
5. Terwijl de brownie in de oven staat kun je verder gaan met de cheesecake topping. Mix daarvoor de monchou en Griekse yoghurt met elkaar in een kom. Dit wordt samen een mooie stevige emulsie. 6. Vervolgens verkruimel je de Oreo’s. Dit kan op verschillende manieren, je kunt dit met de hand doen, je kunt de Oreo’s met de staafmixer fijnmalen maar je kunt ook de Oreo’s in een zakje doen, het zakje dichtknopen en de Oreo’s verkleinen met een lepel, deegroller of ander keukengerei. 7. Voeg de Oreo-kruimels toe aan de monchou en Griekse yoghurt. Mix dit door tot de Oreo’s goed verdeeld zijn over het mengsel en zet het in de koelkast om een beetje op te stijven. 8. Als de brownie klaar is, laat je deze uit de oven afkoelen tot er geen warmte meer vanaf komt en niet meer warm aanvoelt. Je kunt dit doen door de brownie even in de koelkast te zetten. Vervolgens schep je de cheesecake-vulling over de brownie heen en laat je in de koelkast staan tot het een steviger geheel wordt. Let op: het zal geen cheesecake worden die uit het vormpje lang stevig blijft, je kunt er ook voor kiezen om de cheesecake topping toe te voegen op het moment van serveren.

Extra uitleg
Dit speciale moment – dat Dagmar en ik samen in de keuken staan – hebben we vastgelegd op beeld. Op onderstaande video laten we het recept nog een keer zien, maar dan op beeld. Halverwege de video hebben we nog een recept voor jullie. Een appelnotenkruimeltaart! Deze is ook zo ontzettend lekker geworden. Het recept er van kun je vinden op Dagmar haar blog.


Mocht je de video leuk vinden, laat het dan even weten in de reacties, dat zouden we super leuk vinden! En als we volgende keer iets gaan maken (we vonden het zo leuk om te bakken, dat willen we vaker doen!), wat zou jij dan graag willen zien?

Liefs,

annesolveig