Hee hallo! Het is al best een tijd geleden dat ik iets op mijn blog heb geschreven. Het leek me leuk om eens een update te schrijven over hoe het gaat en waar ik op dit moment mee bezig ben. De kans is groot dat sinds de laatste keer dat je op mijn blog hebt gekeken er een hoop is verandert. De grootste verandering is denk ik de omschakeling van Monday Mood naar Studio Solveig. Ook daar vertel ik graag meer over in deze blogpost.

Van Monday Mood naar Studio Solveig
Laten we daar maar eerst mee beginnen: Monday Mood heb ik veranderd naar Studio Solveig. Wie mij al langere tijd volgt weet dat ik ben begonnen onder de naam Anne Solveig. Begin 2017(?) veranderde ik dit naar Monday Mood omdat ik iets minder persoonlijk wilde gaan schrijven. We weten allemaal hoe dat is gelopen: van minder persoonlijk schrijven naar bijna niet meer schrijven. Ondertussen ontwikkelde ik me wel op freelance gebied (daarover later meer) maar dat wilde ik graag combineren met mijn eigen blog. Na lang (heel lang!) nadenken over een nieuwe naam viel van het kwartje van het één op het andere moment. Studio Solveig was geboren.

Freelance werkzaamheden
Studio Solveig staat niet voor niets. Studio is voor mij een verzamelwoord van alle werkzaamheden die ik verricht op freelance basis. De afgelopen maanden heb ik me enorm ontwikkeld op diverse gebieden rondom het ondernemerschap. Die webshop die ik startte, die bleek toch niet helemaal iets voor mij te zijn. Althans: de werkzaamheden rondom het runnen van een webshop wel, maar ik wilde alles tegelijk doen. Met één hoofd, twee handen en 24 uur op een klok liep ik daarin behoorlijk vast. Mijn enige optie was stoppen met de webshop en kijken hoe ik me er op een andere manier bezig kon houden. Die manier heb ik gevonden. Op dit moment geeft het ontwerpen van blogs, websites én webshops me ontzettend veel energie. Het leukste vind ik misschien nog wel om een webshop in te richten met producten. Ook het hele ontwerpproces erachter vind ik een feestje om te doen en ik beleef er dan ook ontzettend veel plezier aan om mee te denken met de ideeën van andere enthousiastelingen.

Daarnaast vallen er onder mijn ‘studio’ nog grafische klussen (van logo’s tot drukwerk) en schrijf ik teksten voor diverse platformen. Ontzettend leuk om te doen en de opdrachten die ik nu uitvoer vind ik heel erg leuk om te doen. Ben je benieuwd wat ik in de afgelopen tijd heb gemaakt? Bovenaan de pagina vind je onder ‘diensten’ mijn portfolio. Ook leer ik steeds meer over het ondernemerschap. Zo bezocht ik afgelopen week een seminar over een ietwat saaie, maar o zo belangrijke kant van het hebben van een eigen onderneming: belasting. Dagmar schreef er hier meer over. Hoe meer ik ga begrijpen van het doen van de inkomstenbelasting als ondernemer en hoe meer ik weet over het bijhouden van een administratie, hoe logischer en interessanter het geheel wordt. Doordat ik mijn eigen administratie en aangiftes steeds beter begrijp, kan ik betere doelen stellen en steeds beter inschatten hoelang ik bijvoorbeeld met een opdracht bezig ben en wat voor verdienste daar tegenover moet staan om het rendabel te maken voor mezelf. Saaie kost? Bezoek dan zeker eens zo’n seminar van de belastingdienst. Dan wordt het een stuk begrijpelijker!

Ondertussen…
En ondertussen ga ik ook gewoon nog naar school. Van september tot januari heb ik de minor Project van je Leven gevolgd. Dit was de beste periode van mijn hele studio en ik heb zo ontzettend veel geleerd over mezelf en mijn eigen kunnen. Tijdens de minor kies je een eigen gekozen project waar je volledig voor gaat. Iedere student volgt dan ook een eigen traject en mijn project was mijn webshop. Tijdens de minor ging ik veel meer energie halen uit de freelance opdrachten. Gaandeweg veranderde mijn project dus ook meer in grafische klussen oppakken, websites maken, teksten schrijven en logo’s ontwikkelen. Ik heb ontzettend veel plezier beleefd aan deze minor en het is de beste keuze die ik had kunnen maken.

Sinds februari ben ik begonnen met afstuderen. Ik studeer af bij een ontzettend leuke webshop (daar is ‘ie weer!) en ik doe onderzoek naar het positioneren van het merk (positioneren is het streven naar een bepaalde positie op de markt voor de consument, letterlijk: “op de markt zetten”). Daarbij komt het ontwikkelen van een huisstijl en diverse communicatiemiddelen kijken. Ontzettend leuk om te doen. Ik ben pas net begonnen en ik leer ontzettend veel bij het meekijken achter de schermen van een ‘echte’ webshop.

Dat was voor nu even mijn update. Kijk gerust even op mijn nieuwe website rond en mocht je niet werkende knoppen tegenkomen, dan hoor ik het graag. Ook als je bijvoorbeeld hulp nodig hebt bij het opstarten van een eigen blog of het aanpassen van je thema, dan houd ik me graag aanbevolen om je te helpen. In de komende weken zal er nog het één en ander veranderen op mijn website, zoals knoppen waar ik niet tevreden over ben, maar voor nu ben ik heel erg blij. Voor nu wens ik je een hele fijne zondag en tot snel!

Liefs,
monday mood

Author Anne

Comments (15)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *