Pittige noodlesoep met runderreepjes

noodlesoep

Overal zag ik het steeds voorbij komen: soep met gekookte eieren er in. Zelf ben ik gek op pittig eten, op eieren en op noodles. Dus toen ik ontdekte wat er allemaal in een noodlesoep gaat, wist ik dat ik dit zelf een keertje wilde maken. Ik heb uit een aantal recepten mijn eigen receptje gemaakt door dingen toe te voegen of weg te laten.

Wat heb je nodig?
Voor twee personen
– 750 ml runderbouillon
– 150 gram runderreepjes
– 100 gram noodles
– een halve paksoi
– 200 gram champignons
– 1 rode peper
– 2 teentjes knoflook
– 1 eetlepel ketjap
– 1 eetlepel citroensap
– 2 theelepels kokosvet
– 2 gekookte eiren
– 3 bosuitjes

Wat ga je doen?
– Kook de eieren, ik zou aanraden om ze hard te koken.
– Snijd de paksoi, champignons, rode peper, knoflook en bosuitjes in kleine stukjes. De champignons heb ik wel grof gehouden door ze in vieren te kwartjes te snijden, maar dat is aan jou!
– Bak de rode peper en knoflook in een grote soeppan met wat kokosvet.
– Voeg de champignons hier aan toe.
– Wanneer de champignons een beetje bruin worden doe je de bouillon in de pan, afhankelijk van het soort bouillon voeg je het water toe – bij mijn bouillon van Lidl moest je drie keer de inhoud van de fles toevoegen. Op dat moment heb je 1,5 liter soep. Dus voor twee personen doe je de helft van de bouillon en de helft van de toevoeging aan water, anders houd je over! Voeg hier de ketjap en citroensap aan toe.
– Doe de runderreepjes in een koekenpan en zet deze op om te bakken.
– Zodra de bouillon kookt voeg je de noodles en paksoi er aan toe.
– Als de runderreepjes goed doorbakken zijn voeg je deze toe aan de soep.
– Laat de soep nog even op het vuur staan, pel ondertussen de eieren en snijd deze door de helft.
– Schep de soep op en verdeel de eieren en bosui over de borden.
– Eet smakelijk!

Het was zo leuk om deze soep te maken! Ik had nog nooit eerder soep gemaakt en nu ik weet hoe makkelijk het is, wil het nog veel vaker doen. Ook is dit recept meer dan goed gekeurd door Stephen én hebben we nog flink wat over (wij hadden meer soep gemaakt), dus binnenkort hebben wij een prima lunch op het programma staan.

P.S.: Als je de soep gaat maken en er een foto van plaatst op bijvoorbeeld Instagram, vind ik leuk als je me tagt (of gebruik #annekookt)!