Pittige noodlesoep met runderreepjes

noodlesoep

Overal zag ik het steeds voorbij komen: soep met gekookte eieren er in. Zelf ben ik gek op pittig eten, op eieren en op noodles. Dus toen ik ontdekte wat er allemaal in een noodlesoep gaat, wist ik dat ik dit zelf een keertje wilde maken. Ik heb uit een aantal recepten mijn eigen receptje gemaakt door dingen toe te voegen of weg te laten.

Wat heb je nodig?
Voor twee personen
– 750 ml runderbouillon
– 150 gram runderreepjes
– 100 gram noodles
– een halve paksoi
– 200 gram champignons
– 1 rode peper
– 2 teentjes knoflook
– 1 eetlepel ketjap
– 1 eetlepel citroensap
– 2 theelepels kokosvet
– 2 gekookte eiren
– 3 bosuitjes

Wat ga je doen?
– Kook de eieren, ik zou aanraden om ze hard te koken.
– Snijd de paksoi, champignons, rode peper, knoflook en bosuitjes in kleine stukjes. De champignons heb ik wel grof gehouden door ze in vieren te kwartjes te snijden, maar dat is aan jou!
– Bak de rode peper en knoflook in een grote soeppan met wat kokosvet.
– Voeg de champignons hier aan toe.
– Wanneer de champignons een beetje bruin worden doe je de bouillon in de pan, afhankelijk van het soort bouillon voeg je het water toe – bij mijn bouillon van Lidl moest je drie keer de inhoud van de fles toevoegen. Op dat moment heb je 1,5 liter soep. Dus voor twee personen doe je de helft van de bouillon en de helft van de toevoeging aan water, anders houd je over! Voeg hier de ketjap en citroensap aan toe.
– Doe de runderreepjes in een koekenpan en zet deze op om te bakken.
– Zodra de bouillon kookt voeg je de noodles en paksoi er aan toe.
– Als de runderreepjes goed doorbakken zijn voeg je deze toe aan de soep.
– Laat de soep nog even op het vuur staan, pel ondertussen de eieren en snijd deze door de helft.
– Schep de soep op en verdeel de eieren en bosui over de borden.
– Eet smakelijk!

Het was zo leuk om deze soep te maken! Ik had nog nooit eerder soep gemaakt en nu ik weet hoe makkelijk het is, wil het nog veel vaker doen. Ook is dit recept meer dan goed gekeurd door Stephen én hebben we nog flink wat over (wij hadden meer soep gemaakt), dus binnenkort hebben wij een prima lunch op het programma staan.

P.S.: Als je de soep gaat maken en er een foto van plaatst op bijvoorbeeld Instagram, vind ik leuk als je me tagt (of gebruik #annekookt)!

Dit bericht heeft 25 reacties.

 1. Lucinda

  Ik dacht eerst aan de ingrediëntenlijst dat het nog wel pittig zou zijn om te maken, maar volgens mij valt het reuze mee en is het meer een ‘mik alles bij elkaar’ idee. Ziet er super lekker uit zeg. xxx Lucinda

 2. Frauke

  Hier was ik zo benieuwd naar, klinkt erg lekker! Ik maak noodlesoep eigenlijk ook grotendeels op die manier, maar ik gebruik meestal kip of niks in de plaats van rundsvlees. Dat is echt het leuke hè aan soep, dat je er achteraf nog kan van ‘eten’. Mjammie :D. X

 3. Dagmar

  Hmmm dit klinkt echt onwijs lekker, superleuk recept! Deze ga ik absoluut een keer maken, ik sla hem op bij favorieten <3

 4. Laura

  Ik hou echt niet van noodles maar dit ziet er zo lekker uit!

 5. Nesrin

  Dit lijkt mij heerlijk. Ik hou niet echt van pittig eten maar een pittige soep kan ik wel weer waarderen.

  Je zou de eieren ook even kunnen bakken in een pittig sausje.

 6. Sophie

  Het klinkt heel erg lekker; ik ben dol op noodles! Vooral als het pittig is kan ik het waarderen 🙂

 7. lonneke

  Oh wauw, dit klinkt heerlijk!
  Ik sla hem meteen even op.
  Liefs Lonneke

 8. Anna

  Dit ziet er heerlijk uit! Al zou ik het vlees weglaten, want ik ben vegetariër.

  1. Dat kan natuurlijk heel makkelijk! En de bouillon vervangen voor groentebouillon!

 9. Lisette

  Dat ziet er goed uit zeg! Leuk trouwens ook die stokjes 🙂

 10. Melissa

  Ziet er heerlijk uit zeg! Heb nog nooit noodle soep op maar ik denk het wel iets voor me is 🙂

 11. Léonie

  Ziet er heerlijk uit! Ik ga dit zeker binnenkort proberen. Bedankt voor het recept! x

 12. Kim

  Ik heb het recept opgeslagen. Het klinkt zo ontzettend lekker!

 13. Linda

  Noodlesoep is heerlijk! Jouw versie klinkt ook erg lekker, dus heb ‘m opgeslagen 🙂

 14. Daphne

  oh dat ziet er echt heerlijk uit, bedankt dat je het recept hebt gedeeld want deze word zeker binnenkort gemaakt!
  X

 15. Patricia

  Echt nog nooit zo’ soepje gemaakt. Ga je recept dus zeker proberen.

 16. Marijn

  Oeeh, dit ziet er heerlijk uit. Ik ben momenteel echt op zoek naar nieuwe recepten, omdat ik het idee heb dat ik meer afwisseling zou kunnen hebben. Ik dacht ook wel dat soep maken nog best moeilijk was, maar dit moet me zeker wel lukken! Dank je wel!

Geef een antwoord